2017-07-16 260 浏览
唔講唔知,屋企附近原來開左間甜品店,聽講仲要係有水準既。朋友話想試下喎,咁岩啦,反正都未食過,就睇下佢係咩料啦😆原來果晚有promotion, 其中兩個甜品有特價,咁就叫左其中一個試下喇雪糕既口感幾綿,似係用自家雪糕機整。紅豆偏大粒,幾有咬感,至於Baileys味就集中喺河粉度,唔算太濃酒味。啲可可脆片係特別版黎喎, so cute!呢個芒果之城,睇落無咩特別,但其實內有乾坤食落去裡面原來有星星架!係啫喱黎,呢個位可以稍微加分!有樣野不得不提,就係上菜既速度真心快!唔使一分鐘已經黎齊哂,好開心丫!同行既朋友都好滿足!

Baileys牛奶咖啡綿綿冰

啲可可脆片係特別版黎喎, so cute!

芒果之城

呢個芒果之城,睇落無咩特別,但其實內有乾坤

食落去裡面原來有星星架!係啫喱黎,呢個位可以稍微加分!

2017-07-15
$50 (宵夜)
Baileys牛奶咖啡綿綿冰
芒果之城
2017-07-02 228 浏览
本來對大飯糖冇乜興趣,因為大圍果邊都有唔少糖水鋪,但質素真係麻麻,所以都冇諗住去試。點知見到張傳單,入面啲款式多到目不暇給,決定今晚一戰!間店好大又光猛,唔似其他甜品店咁逼逼夾夾,又要搭枱坐到周身唔舒服,食完就俾人趕走,呢度坐位闊落又多位,就算食甜品都可以慢慢坐,食得舒服啲!佢起碼有五十樣甜品揀,大有大食,細有細食。我最欣賞佢有得自選甜品添!唔使吓吓俾人set死哂要你食咩款就咩款,又可以因應自己既食量叫,好貼心!我地食量細,叫咗個3.6牛奶軟雪糕拚焦糖燉蛋,同埋自選甜品蛋糕加原味奶凍。個軟雪糕好實,好有奶味同埋唔易溶,奶凍同燉蛋都唔太甜,感覺幾健康。總之食得舒服,開心,食甜品都係想咁!大飯糖真係令我驚喜,希望佢保持水準,繼續包羅萬有,我就繼續支持!

2017-06-22 251 浏览
吃飽晚餐,經過附近的美林冬菇亭,見到大飯糖已開業,當然要去試試喇。我們叫了雜果心太軟,雜果不是罐頭貨,心太軟雖然沒有驚喜,但也沒失望。另也叫了3.6牛奶雪糕x焦糖燉蛋,牛奶雪糕好香滑,但燉蛋上的焦糖有很強烈的燶味,放入口,即時吐出來,實在受不了,而燉蛋也有莫名其妙的黑點,但又不是雲呢拿籽,視覺及口感都接受唔到。最奇怪的是,每當我們試新店時,大多數既食肆店主或管理層都會過嚟問吓食物如何?有沒有甚麼需要改善的?而這間店,店員收碟時,即使見到人家吐番pat黑焦糖及嗶走燉蛋黑點及食剩個燉蛋,都冇問一句,仲以為附近開了甜品店就唔駛再出大圍市食甜品,結果....唉!
2017-06-16
2017-06-21 225 浏览
新店開張, 聽店員講係第三分店.先講裝潢: 草地招牌好靚, 但旁聽的渠蓋設計, 加上門口黑漆漆, 實在有點奇怪. 店內十分寬敞, 目測有過百位, 有吧檯(我最討厭的), 但有大量可組合的二人檯, 十幾二十人搵位都應該無難度, 論空間感一定滿分.服務: 新店新店員, 產品未太熟悉, 但都帶有笑容, 十分有禮食物質素: 軟雪糕楊枝金露~好鮮, 足料, 100分, 友人分別食紫霞仙子, 蛋白杏仁茶, 心太軟, 評價唔差.價錢: 30~50, 價格OK, 份量算區內較大.
新店開張, 聽店員講係第三分店.

價錢: 30~50, 價格OK, 份量算區內較大.
軟雪糕芒果河粉
2017-06-20