又係同朋友去葵涌廣場掃貨嘅時候喇!一瞓醒,連早餐都未食,就去葵涌廣場同朋友一齊上去2樓嘅食街瘋狂食嘢,平時食開地下扶手電梯隔離嘅海膽手卷,但係竟然當日冇開,所以決定放膽一試2樓嘅大滿足,睇吓食完有幾滿足先!加拿大海膽賣點係大大件,新鮮肥美,每一口食落去都會覺得好豐富,一於就識佢嘅加拿大海膽手卷現場即叫即製,大概等3分鐘左右就有啦,枱面上有好多唔同嘅醬汁比你自己唧落去,比較保守嘅我梗係落芥茉醬油啦!啲海膽係手卷上面多到就嚟跌出黎咁滯,落幾滴醬汁,咬落去,全口都係鮮甜肥美嘅海膽,手卷又夠大個,其實食三個左右都已經飽晒,不過我哋又點會咁蠢呢!梗係周圍去食其他唔同嘅嘢啦!
又係同朋友去葵涌廣場掃貨嘅時候喇!
  • 海膽手卷
  • 半板海膽手卷
黎到葵廣,第1round先黎個好多報導都介紹過既玉子燒先啦款式都幾多,應該有10款+,而且仲可以自選加配料,望左5分鐘,終於選定要龍蝦沙律玉子燒行左一圈返黎個mon既number都冇郁過,原來壞左等叫號數,好彩仲有2個no.就到玉子燒到啦,大約等左10 分鐘左右,滑滑地暖暖地都ok香蛋味,芝士有少少既拉絲效果,內裡既龍蝦沙律甜甜地,加埋面頭d醬同個玉子燒都幾夾廿幾蚊就可以食到份即叫即做既玉子燒,味道幾好,份量又唔細,值得一試
黎到葵廣,第1round先黎個好多報導都介紹過既玉子燒先啦

2017-04-04
2017-04-05 227 浏览
/葵芳覓食記<大滿足>🍣海膽手卷 半板($32)▪️葵芳真係多人又多人😫迫到呢!👉🏾海膽偏細小,但勝在份量都夠多,味道尚算新鮮,唯獨食到下層得白飯就有d dry😶之前第二間 食到中間仲有d料。👉🏾醬汁都夠多,米飯微暖。👉🏾不過包裝就咁一張紙同紙巾有d唔美觀之餘,仲咬到d紙😂見隔離舖用好似甜筒個d紙套住,食都食得方便d。#wwhkfood #uhkfood #hkfoodies #wwhkfood #hkig #hkeat #hkfood #hkfoodie #hkfoodie #foodie #foodies #foodiehk #foodieshk #instafood #foodielife #food #foodstagram #foodlover #大滿足
/葵芳覓食記
<大滿足>
🍣海膽手卷 半板($32)
▪️
葵芳真係多人又多人😫迫到呢!
👉🏾醬汁都夠多,米飯微暖。
2017-03-13 327 浏览
今日去左葵廣搵食大滿足甘出名緊係要評一評啦今次試左三文魚腩手卷 $18 評分: 7/10 講抵食佢真係冇得輸既, $18 大大件三文魚腩。喱個價我都不會有大太要求,但都要評一評既。魚生新鮮,質素中上。紫菜一咬即破,完全不會因咬不開紫菜而狼狽,值得一讚壽司飯不過不失。在鼓油調味上,店面會預先調好鼓油及芥末鼓油,使添加過程變得方便。
今日去左葵廣搵食
大滿足甘出名緊係要評一評啦
今次試左
三文魚腩手卷
三文魚腩手卷 $18 評分: 7/10
講抵食佢真係冇得輸既,
$18 大大件三文魚腩。
喱個價我都不會有大太要求,
但都要評一評既。
魚生新鮮,質素中上。
紫菜一咬即破,
完全不會因咬不開紫菜而狼狽,值得一讚

壽司飯不過不失。
在鼓油調味上,
店面會預先調好鼓油及芥末鼓油,
使添加過程變得方便。
2017-03-03 317 浏览
今晚家中不煮飯,打算掃街一圈,解決晚飯這問題。大滿足和問卷兩家店鋪,算是葵涌廣場的龍頭,每次都大牌長龍,味道及品質方面各有千秋。這次品嘗的是大滿足的牛油果炸蝦卷,買飛後即叫即炸,需要等候較長時間。趁空檔,可以到周邊小食檔看看有什麼好吃的,因為店鋪門口等候人客較多,想找個立足之地也不易。等候十分鐘左右就到手了,色澤和賣相都不錯。牛油果果肉柔軟,入口即化。炸蝦脆卜卜,蝦肉結實彈牙。壽司飯軟硬恰當,醋酸味剛好,飯粒不粘牙。三種口味加在一起,各顯本事,好吃!
2017-03-02
2017-02-27 276 浏览
一說到要去逛有很多平靚正的服飾、很多不種類的美食集中地,絕大部份的女生一定會即時想起葵涌廣場! 的確那裏是女生窮遊窮食的恩地,令你滿載而歸的地方! 今天瘋狂購物後有點兒餓了,便去多「大滿足」立食手卷專門店滿足一下肚子。我們點了海膽手卷(半板) 和海膽帶子手卷,價錢很便宜,一共大約六十多塊。由於很多人排隊等著,等候了頗長時間才拿到手卷,整體味道不錯,海膽份量很多,帶子頗新鮮,壽司飯微暖的,以這個價錢來說絕對是價廉物美的好選擇!
2016-12-14
  • 半板海膽手卷
2017-02-16 372 浏览
第一次吃這些立食的手卷店今次是朋友帶去吃說質素比起普遍壽司店還要高一去到就見到有小小的人龍在排隊而店外的MENU選擇也很多基本上全部熱門的都有這次我點了三文魚帶子手卷價錢是$22 說真的價錢並不是很便宜這更令我對他的質素有高要求因為門口的告示說是即製的所以等了大約五分鐘, 手卷才送到我手上一上到手是哇了一聲因為三文魚和帶子的份量都很大並不像其他的店都只有表面的那一塊肉而店家都很照顧一眾立食的客人放了幾張台和醬料在自由選擇放什麼而我覺得那個芥末醬汁很不錯只是光光放那個已經很合味道了!!
第一次吃這些立食的手卷店

這次我點了三文魚帶子手卷

價錢是$22 說真的價錢並不是很便宜

這更令我對他的質素有高要求
因為門口的告示說是即製的

所以等了大約五分鐘, 手卷才送到我手上

一上到手是哇了一聲

因為三文魚和帶子的份量都很大

並不像其他的店都只有表面的那一塊肉

而店家都很照顧一眾立食的客人

放了幾張台和醬料在

自由選擇放什麼

而我覺得那個芥末醬汁很不錯

只是光光放那個已經很合味道了!!
2017-02-11 345 浏览
葵涌廣場(葵廣)出名野食多,又平又抵食,掃街一定會去既地方之一。今次就去左呢間立食既手卷專門店,「海膽手卷(半板)$32」、「海膽帶子甜蝦手卷$30」。整體味道新鮮,海膽比較細件,勝在海膽份量夠多。「餐牌」我已經影左上載至openrice既「餐牌」入面啦,方便大家查閱相關菜式。
「海膽手卷(半板)$32」、「海膽帶子甜蝦手卷$30」

2017-01-21
5 分钟 (外卖自取)
  • 海膽帶子甜蝦手卷
2017-01-29 296 浏览
每次經過都人山人海,排隊既食緊既諗緊買唔買既都有一堆人係門口,今次經過無乜人排隊比錢,就揀兩個手卷試試。首先,我都叫搵度個位坐低食無咁論盡,等候期間已見人漏鼓油攪到一地都係,或者一路行一路食一路跌落地,非常狼狽,就算有位坐都食到一檯都係,戰績處處。檯無人抹,地下無人理實屬正常,收錢都唔得閒,有時間換垃圾袋已經好好。唯有自己坐低食時小心啲喇。等左陣終於有得食,相機食先無甩拖,影相係靚仔好睇既,因為食材舖晒係面,睇度晒之餘亦見新鮮。影完相可以食喇,由於魚生舖係面關係,加上手卷表面係斜既,由邊度開始咬起都係一個學問,又唔想一啖食晒啲魚生,唔咬開又食唔度內裡既飯,好頭痛又好尷尬,最後決定淘手將大件既帶子放落發泡膠盤,食到咁上下再擺帶子落口一啖飯一啖帶子,留意番手卷內是沒有任何魚生,魚生已經舖晒係面。食海膽卷容易啲,食晒面頭既海膽,蝦放一旁,再就咁食個飯,變左海膽還海膽食,蝦還蝦食,飯還飯食,手卷意義何在?為左唔洗食得太論盡,我分開左魚生同飯黎食,失左食手卷混合材料跟飯既美味化學作用。順帶一提,再小心食都係漏鼓油,太juicy喇!有位坐還好,無位坐我都唔知點表演食呢個手卷而唔洗一手都係。感覺還是
有位坐還好,無位坐我都唔知點表演食呢個手卷而唔洗一手都係。
感覺還是從前二樓既手卷簡單好食,飯仲暖,魚生緊緊包住,漏鼓油店家即時會抹會整番乾淨個地下,我懷念的~
2016-12-23
2017-01-10 376 浏览
今日黎葵芳揾個朋友食野,跟住為左揾個地方好好坐低傾下偈,就費事周圍揾野食,一上openrice就見到呢邊有多間食野嘅舖頭,於是就去左簡下有邊間好食,行行下見到呢間手卷舖,作為小食發燒友嘅我地,就簡左呢度開飯喇。手卷手卷都算有口感,入口都算已經令人滿足嘅。不過呢份量就真係太小喇,雖然唔算貴,但點都應該整多啲吞拿魚喇,要食兩個先夠飽,今次嘅體驗都算幾好嘅,但比起一般舖頭都有好多位應該做得更好更加到位,食材亦都應更加好,因為真係用埋晒啲差貨,但係有小小失望囉希望有機會會再黎喇

手卷

2017-01-03 331 浏览
其實無期望就唔會咁易失望,上網D youtuber 成日大力推呢間,連詹sir 都嚟突擊佢,咪過嚟葵廣 try try, 好彩當日係星期日, 11點零鐘,基本上唔駛排隊, 即買即食,夠新鮮, 過咗12點就出現人龍喇其實佢地仲有多款手卷或者刺身可以選擇,不過今次會一會風頭躉先。 手卷即叫即做,紫菜好脆口, 飯量好多, 如果留肚掃街,建議食海膽刺身好喇。 海膽本身都算新鮮, 無腥味, 不過就淡口D, 加上些少壽司醬油啱啱好 (如果唔鍾意wasabi 嘅人,千祈千祈唔好掂嗰支芥末醬油 . 場內小貓三數隻, 落咗都"罵"聲四起)

. 場內小貓三數隻, 落咗都"罵"聲四起)
  • 海膽雙拼王
2016-12-27 382 浏览
特登黎葵涌廣場掃下街第一樣試既係海膽手卷半板海膽手卷$32色澤偏淡 淡黃色帶灰 望落就巳經覺得一般食入口唔算太腥 不過無甘甜味 無鮮味口感軟綿 非常一般果然一份錢一份貨 應該無下次
特登黎葵涌廣場掃下街
第一樣試既係海膽手卷

半板海膽手卷$32
色澤偏淡 淡黃色帶灰 望落就巳經覺得一般
食入口唔算太腥 不過無甘甜味 無鮮味
口感軟綿 非常一般

果然一份錢一份貨 應該無下次

2016-12-26 306 浏览
之前試過2次昨天特意跟朋友由坑口再去試, 因之前2次中, 其中一次飯太熱 (不是微溫, 是暖熱的, 即時口感大減, D飯令我想起"明將"....), 給它原因是太多人, 煲不切飯,那 昨天再比個機會佢我們~4:00去到點知都是一樣, 飯暖熱不只, 塊三文魚還是冰冰凍 (咬下感覺欠些就結冰那種)真是另類 "冰火"交融我想應沒下次了(我想它的存在價值是因可以$20-$30, 食下壽司, 過下口引如在元氣, 實在不好意思只叫個手卷, 然後埋單, 但論質素, 都是元氣等舖好)食一件OK可以, 當過口引但若是叫幾件手卷 (.e.g$25X3=$75), 我寧願食返元氣等鋪頭
之前試過2次

昨天特意跟朋友由坑口再去試,

給它原因是太多人, 煲不切飯,

那 昨天再比個機會佢

我們~4:00去到

點知都是一樣,

飯暖熱不只,

塊三文魚還是冰冰凍

(咬下感覺欠些就結冰那種)

真是另類 "冰火"交融

我想應沒下次了

(我想它的存在價值是因可以$20-$30,

食下壽司, 過下口引

如在元氣, 實在不好意思只叫個手卷, 然後埋單,

但論質素, 都是元氣等舖好)

食一件OK可以, 當過口引

但若是叫幾件手卷 (.e.g$25X3=$75),

我寧願食返元氣等鋪頭

2016-12-25
2016-12-10 291 浏览
🍣我叫c15, 寫明係拖羅蓉及什錦魚生,佢比我嗰時我以為比錯,但佢指左拖羅蓉比我睇,原來真係有⋯dd😌,圖片無海膽佢又送左咁多比我,係咪應該多謝返佢?ps我本身唔食海膽的上次食ok ga wor, 點解做得好個頭的舖頭之後都要做衰自己?定係今次唔好彩態度好緊要,我問佢依個係c15?佢話:依個咪c15囉,攞啦。我話唔係有拖羅咩?佢指住話:依d咪拖羅碎囉(唔好意思,唔指住睇我真係見唔到🤓)28蚊我都唔係預有好多,只係上次嚟唔係咁
2016-12-09
2016-12-06 258 浏览
Urchin is freshly made but the seaweed is not crispy enough.$45 per one is a reasonable price.sashimi roll is fair too.
20 分钟 (外卖自取)