2019-06-03 2294 浏览
之前我只去過荔枝角嘅大樹先生, 原來已經開到出銅鑼灣皇室堡, 今次一家三口嚟玩下。假日午餐大人最低消費$120, 6歲以下小朋友清潔費$79,我們叫了一份三文魚白汁意粉套餐, 包括紅菜頭湯、沙律及飲品,另外點了一份薯條。意粉份量很多, 足夠大人們吃飽。三文魚白汁意粉好味道, 白汁很CREAMY,意粉沾滿白汁, 亦彈牙。餐湯味道不過不失,沙律一般。小朋友很喜歡薯條, 吃不停。當然戲肉係波波池, 各種給小朋友玩樂設施, 釣魚, 公主裙, 攀石牆, 小朋友樂而忘返。OVERALL都滿意。

另外點了一份薯條。意粉份量很多, 足夠大人們吃飽。

三文魚白汁意粉好味道, 白汁很CREAMY,
意粉沾滿白汁, 亦彈牙。餐湯味道不過不失,沙律一般。

小朋友很喜歡薯條, 吃不停。

2019-06-02 1659 浏览
在OpenRice 訂左枱,收到email 確認訂枱,但去到話冇記錄,不過佢都搵左張枱比我地,但態度很差見到我地帶左蛋糕🎂,我地未出聲已經話雪櫃冇位雪,都算枱櫈同隔離枱距離近,好迫,工作人員好忙,態度差,餐具有污漬波波池d咕𠱸又殘又黑,d玩具好多都爛晒,走時見工作人員就咁擺返好d玩具,唔見有清潔或噴消毒液,感覺衛生欠佳食物飲品,叫果樣冇果樣,咖啡機壞左,很多飲品都冇,唯一欣賞係,食物質素唔太差去過很多親子餐廳,呢間真係感覺好差,大樹先生很出名,但好失望
見到我地帶左蛋糕🎂,我地未出聲已經話雪櫃冇位雪,都算
枱櫈同隔離枱距離近,好迫,工作人員好忙,態度差,餐具有污漬
還記得哄動全城家長的台灣親子餐廳「大樹先生的家」嗎?他們之前在荔枝角開了首間香港分店後,現在更進駐了人氣超旺的銅鑼灣皇室堡啊!而我們終於有機會去了潮聖了!!(港島區終於有親子餐廳啦,撤花~) 銅鑼灣新店除了貫徹了荔枝角店的好玩特色外,更添加了全新及獨家STEM 玩樂元素,玩樂之餘亦跟貼潮流,寓教於樂!而新店面積約6000呎,空間感十足,並以「迎接下個世代」為主題,更設有8大遊戲區,其中4大遊戲區的設施更是銅鑼灣店獨家的啊! ▲進場前,噴手消毒 街頭籃球波波池  超夢幻的波波池啊!一進場我的眼球就已經被這粉紅色波波吸引過去了(媽媽少女心立即發作!)。您以為粉紅色就是女孩子的專利?不!波波池的牆上還有不同難度及適合男孩子的籃球框架!而且更有男女小孩都愛的溜滑梯呢!   ▲溜滑梯底下更是小孩的小基地呢 STEM機器人專區 (銅鑼灣獨家) 這個專區是爸爸最喜歡的一個區域,因內裡有不同類型的STEM玩具!而且更可以透過遙控器令機械人及跑車轉動~! 溫布頓網球水池(銅鑼灣獨家) 新店另一吸睛及獨家的遊戲就是溫布頓水池!水池內的水是達到飲用級數,小朋友玩得開心家長們亦放心!另外,溫
▲進場前,噴手消毒

街頭籃球波波池
▲溜滑梯底下更是小孩的小基地呢
STEM機器人專區 (銅鑼灣獨家)
溫布頓網球水池(銅鑼灣獨家)
新店另一吸睛及獨家的遊戲就是溫布頓水池!水池內的水是達到飲用級數,小朋友玩得開心家長們亦放心!另外,溫布頓網球水池顧名思義是以網班為主題,區內有不同工具可讓小朋友玩過暢快,包括:釣魚、撈魚或玩水中網球等。而且更有防水衣借用,非常貼心!
至於餐飲方面,我相信大家也很想知道,因為親子餐廳除了玩樂設施好玩之外,食物質素也不可以馬虎的啊!今次再來大樹先生的家,我個人覺得食物味道方面,真的比之前大大的提升了!!!而且新店更以健康料理為主打,包括:大樹招牌四色飯,亦選用蕎麥麵,糙米飯等搭配健康又美味的主食!另外,真的不得不讚他們的餐牌,設計得很精美的啊!(我以為在高級西餐廳用膳呢XD)
▲ 兒童餐:螃蟹寶寶(有雞蛋抄飯、照燒雞肉、蔬果及紅菜頭湯)
造型非常可愛,而且調味也不重,健康美味之選,而媽媽最喜歡紅菜頭湯(好飲呀!)
▲照燒嫩牛柳粒佐新鮮雜菌

肉質軟嫩,味道一流。爸爸表示如有白飯同吃的話,會更佳XDD
▲嫩香瑞士雞翼
味道適中,小朋友都適合
▲燒豬仔脾配蜜糖黑醋

味道好,但略嫌當天肉質不夠軟淋,大人食還可以,小朋友會咬得比較吃力
▲超超超好飲的水果茶,價錢貴一點也值得!!!
用餐區:
這裡除了普通座位外,亦有類似的卡位,另外亦有開派對的地方。
▲開派對的地方

最後,這裡如舊店一樣貼心地為家長們提供小孩所基之基本物品!

總結:在鬧區中能夠有一個如此好玩的親子餐廳,實在太好了!!!選址真的超方便,而且玩樂設施亦跟貼潮流,集放電、好玩及寓教於樂!另外,食物又以健康為主,大人小朋友都適合。今次再來實在有驚喜啊,期間下次再去!!!
2019-03-09
  • 兒童餐:螃蟹寶寶
  • 照燒嫩牛柳粒佐新鮮雜菌
  • 嫩香瑞士雞翼
  • 水果茶
2019-04-14 2701 浏览
第一次黎呢度,好有驚喜,有好多野俾小朋友玩,有粉紅色波波池加滑梯玩,又有白雪公主衫俾小朋友著黎影相,岩哂俾小朋友放電,而且職員好注重衛生,定時清潔!食物方面,有岩哂小朋友既營養餐,有岩大人既套餐,鵝肝牛柳好好味,鵝肝入口即溶,炸薯餅入面都係芝士,有驚喜!唯一美中不足係價錢略貴。

鵝肝牛柳
2019-04-14
鵝肝牛柳
2019-04-03 2112 浏览
選擇平日出外食飯是比較人少,尤其帶小朋友要揾個合適的場地更難,今次選擇了銅鑼灣大樹先生,兩位小主子十分高興及合作,食物買相又相當吸引,小朋友自動自覺食飯,然後出去玩,各職員好有耐性同愛心抵讚,呢個將會成為我地一家的飯堂之一.
2019-04-01
2019-03-15 1450 浏览
Clean and good foodSuitable have kids gathering!Weekday doesn’t have too much people !Staff is friendly 唯一失敗之處係要係廁所換片,冇育嬰室
Clean and good food
Suitable have kids gathering!

Staff is friendly

唯一失敗之處係要係廁所換片,冇育嬰室

2019-03-14 1205 浏览
食物不過不失玩具乾淨整齊服務貼心價錢就偏貴,不過一次半次ok啦小朋友入黎就雙眼發光急不及待入去玩好彩食咗啲嘢先黎俾佢地玩一陣先食野都得3個鐘都夠玩夠食盡興而歸!
食物不過不失
玩具乾淨整齊
服務貼心
價錢就偏貴,不過一次半次ok啦
小朋友入黎就雙眼發光
急不及待入去玩
好彩食咗啲嘢先黎
俾佢地玩一陣先食野都得
3個鐘都夠玩夠食
盡興而歸!
2019-03-01 1794 浏览
寶寶愈來愈好動,見到有依間親子餐廳,就帶寶寶黎放電。我早一日致電預約,去到餐廳已經pre-set好哂張枱,擺埋bb櫈係度。因為我地12點就黎到,我就同bb去玩波波池先,咁就唔洗同其他人迫。玩到12:30開始愈來愈多小朋友,咁就帶寶寶坐底食野。大人有最低消費$120,bb就收$59清潔費。佢一個套餐大概$250蚊, 份量都好大,兩個人share又剛剛好,又meet到最低消費。我嘟左黃咖喱忌廉汁海鮮配意大利飯,口味好creamy ,海鮮勁大粒。個餐另外仲有個沙律同埋湯個瑞士雞翼係我去完BB展送嘅coupon餐廳職員服務好好,又會同小朋友玩
寶寶愈來愈好動,見到有依間親子餐廳,就帶寶寶黎放電。
玩到12:30開始愈來愈多小朋友,咁就帶寶寶坐底食野。
大人有最低消費$120,bb就收$59清潔費。

個餐另外仲有個沙律同埋湯

個瑞士雞翼係我去完BB展送嘅coupon

餐廳職員服務好好,又會同小朋友玩
2019-02-24 1370 浏览
非試食無享任何優惠。銅鑼灣皇堡15樓新開的親子餐廳,比荔枝角店方便很多。衛生方面感覺上做得不錯,每次進入遊戲區都有人幫你潔手消毒,至少我去了3次小孩都沒生病。這邊多了釣魚設施,但不算太有趣,小朋友看來沒有太喜歡,大部分時間只有1至2人在玩。波波池,煮食玩具,火車路軌很常見,不明白為什麼小孩可以不停玩個兩三小時,但孩子喜歡就好。食物不便宜,但你把差價當作入場費,其實整體收費還好。食物來說,燒豬仔脾不錯,其他中上,瑞士雞翼差了點。上次試過兒童餐那螃蟹飯,飯不行,雞扒就一般的雞扒。主食Menu貴價菜還沒試,下次正餐時段可能會試試,到時再評。這次2大1小總計600左右,以銅鑼灣市區親子3小時來說其實很合理。
非試食無享任何優惠。

食物不便宜,但你把差價當作入場費,其實整體收費還好。

黑松露尖意粉
芝士蝦丸
黑醋燒豬仔脾
瑞士雞翼
黑醋燒豬仔脾
2019-02-23 825 浏览
之前有試過去荔枝角店玩,今次趁假日同小朋友去銅鑼灣店試試,場地比荔枝角店大,而且遊戲項目亦都新穎,有繩網、遙控車、水池。食物方面,銅鑼灣店會注重健康,菜單多咗糙米類菜式,其他同荔枝角差唔多,健康餐口感同味道會遜色。值得推介~地點方便就腳,玩完可以去周圍購物行街,同荔枝角店相比,樓底比較低,有啲設施大人行上去睇住小朋友都驚會撞頭,店鋪可以改善下加多啲軟墊。兒童設施雖然都有波波池同滑梯,不過相比荔枝角就顯得小,始終礙於樓底問題。

值得推介~

2019-02-23
午餐
2019-02-21 622 浏览
小朋友可以又食又玩,小朋友玩得好開心姐姐哥哥好友善,銅鑼灣店好新,閒日嚟人流少,玩得仲舒暢,食物都OK,算多種類揀,係親子同埋約埋幾個家庭聚會嘅好地方,值得推介推介
小朋友可以又食又玩,小朋友玩得好開心
2019-02-21 461 浏览
環境整潔,適合唔同年齡的小朋友!欣賞職員好有心陪小朋友玩,又幫手照顧小朋友!食物份量都好足夠,價錢唔算平,好在味道都唔錯,大人小朋友都食得好開心。小朋友仲玩到唔捨得走!
2019-02-16 505 浏览
同小朋友來一流!我食左南瓜飯同健康飯,同小朋友玩左爬行大賽,雖然輸左但好好玩!粉紅色波波超靚!小朋友非常鍾意!我又可以休息一下唔駛點睇住佢地,值得推介俾所有朋友
2019-02-16
$120 (早餐)
2019-02-16 409 浏览
大小朋友都啱,有波波池,地方好大,玩具又多,好過荔枝角個間,食左個南瓜飯,幾好味,有得食有得玩,大人小朋友都甘開心,假日好去處,會再去多幾次,職員態度好好,有禮貌
2019-02-16 446 浏览
食物超難食,d牛扒好似隔咗幾日咁!硬到咬唔到!侍應仲介紹係慢煮!場地好多地方d螺絲位都無封好!又小嘢玩!之前打去預約時講明9點半收,之後8:45趕人走!轉頭問個侍應,居然好笑到話因為試業中所以收早半個鐘!所以講錯時間俾我地知!你地講得就輕鬆!攪到我地個半鐘內玩埋!切埋蛋糕!仲要食哂2千幾蚊嘢!去過香港,台灣,日本咁多間親子餐廳最差的一間!我見所有親子餐廳每日都只會有3場時段,但銅鑼灣大樹就4場!甘本時間就好急!唔玩!齋食!帶住小朋友個半鐘都唔夠啦!超惡劣!!!!!!
2019-01-07
庆祝纪念