餐厅: 大快活 (沙角商場)
资讯:

2015-08-22 334 浏览
义燒切雞紅腸飯,今日個飯唔夠鬆軟,不過份量夠飽。今日個湯係陳皮合掌瓜瘦肉湯,都係註明無加昧精嘅湯。飲落鲜甜好濃,入落喉嚨好舒服,好有家的感覺,食落真材實料,足料入味雞件給我雞背,食左幾次依個餐,今次最好食。d雞一d都唔咸,好滑,义燒好肉汁無乾身位,好食。雞沾左薑蓉更令雞件更帶岀味。個薑蓉昧道適中,送到兩口飯生菜又爽又甜,白烚生菜加甜鼓油清清地好味。

义燒切雞紅腸飯,今日個飯唔夠鬆軟,不過份量夠飽。

生菜又爽又甜,白烚生菜加甜鼓油清清地好味。
2015-08-22
  • 無味精湯
2015-08-20 152 浏览
叫左個义雞飯套餐走翼。今日係彿手瓜湯,個湯無昧晶,真材實料,好飲,啱哂我依d一個人又想飲湯食菜,想食得均衡健康d嘅人一人餐個菜好好,白烚加鼓油,無油感覺都無甘heavy。個义燒切雞另上,註明走翼,因為已經介左食雞皮,雞有d咸,义燒味道唔錯跟白飯一碗。

叫左個义雞飯套餐走翼。

個菜好好,白烚加鼓油,無油感覺都無甘heavy。

2015-08-20
2015-08-15 262 浏览
叫左個雙拼燒昧套餐,註明不加昧精嘅湯,有菜有餸有飯仲有湯,都係四十七蚊,就叫依個餐。一開始就飲個湯,今日蓮藕豬肉湯,有三四件蓮藕,小小豬肉,飲落幾清有昧唔錯,有住家feel。個生菜幾爽甜新鲜,有兩棵唐山菜甘上下嘅份量加左小小豉油,d菜係烚菜唔多油,感覺幾健康d义燒幾好有肉昧道唔乾夠淋好食,油雞註明走翼,味道就咸左d,紅腸依次食落ok正常。

2015-08-15
2015-08-12 81 浏览
好耐無食過大快活,叫左個四寳飯加個熱飲。個飯有四片紅腸,一隻雞全翼,四件义燒,幾片菜,同我想像中嘅四寳飯有些岀入。隻雞全翼好難食,有雪味。d紅腸梅梅地,為一入得口都只係d义燒,食落正常。

2015-08-12