2024-05-30 20 浏览
大和堂前身是一所中醫館,其後被改建成懷舊咖啡店。推門而進,便能看到富歷史情懷的復古百葉窗、木製長凳、金漆牌匾,以及具百年歷史的百子櫃,咖啡店別具一格,完整地保存了昔日九龍城的面貌,讓你一睹香港舊日的生活,保存中醫館歷史悠久的老件,以新時代的手法延續上一代的集體記憶👍🏻至於美食方面都極具創意,好多香港傳統特色,例如雞蛋仔、菠蘿包、沙嗲牛等等配合其他食材,創作出令你驚喜的佳餚,另外都唔少得款式非常之多嘅咖啡和茶飲,包你視覺和味覺都有驚喜👍🏻▪️Scrambled Egg Toast w/ Smoked Salmon Mousse & Salmon Roe $ 98煙三文魚慕絲炒滑蛋多士配三文魚子材料非常豐富,用三文魚子、炒滑蛋、煙三文魚慕絲、酸忌廉,識落就是酸種包嘅香脆,繼而就是各種材料的香滑,最尾就係三文魚子嘅卜卜脆,味道鮮味口感層次豐富▪️ TWT Pineapple Bun $ 68大和堂菠蘿油自家製迷你菠蘿包,熱辣辣外皮鬆脆,味道輕甜,包住香滑的棉布鴨肝慕絲,酸酸甜甜的大黃桂花醬,成個味道好平衡,有創意又好食▪️ Matcha Latte by Maki-no-shiroYamamas

煙三文魚慕絲炒滑蛋多士配三文魚子

▪️ TWT Pineapple Bun $ 68
大和堂菠蘿油

Yamamasa $ 52
山政小山園槙之白抹茶鲜奶,這杯飲品的靈魂,除了充滿抹茶香之外,畫工一流的咖啡師應記一功,在Latte 上畫上可愛的公仔,未飲先看就是令人快樂
  • 大和堂菠蘿油
  • 山政小山園槙之白抹茶鲜奶
2024-05-28 38 浏览
九龍城有以中藥館返裝修嘅咖啡店。除咗正咖啡之外,仲有正嘢食。係時候嘆番杯。大和堂聯盛李輝記漢堡包 -麵包柔軟新鮮。牛油烘底。 牛肉新鮮而且均勻熟透。肉汁多,手打過的牛肉的確係Q彈爽口。具有濃郁的牛肉味。薯條吃起來有薯仔的香味,油炸均勻。單杯短笛咖啡+單杯特濃咖啡(堅果混合咖啡豆*)- 堅果味濃郁,香氣撲鼻。咖啡本身的奶泡與咖啡的比例恰到好處,將咖啡豆的香氣烘托得淋灕盡致。咖啡絕對是他們的強賣點之一。*可以加 5 元 升級有Fruity SOE 哥斯達黎加天然咖啡豆。結論:他們店裡的顧客絡繹不絕。店裡的人都很放鬆好Chill,服務員也不趕客。食物和飲料都非常棒。非常美味而且愉快的體驗。Tai Wo Tang X Lee Fai Kee Smashed Angus Beef Burger /w Fried Egg -Brioche bread is soft and fresh. Toasted with butter. Beef patty is fresh and consistently cooked through out. Lean and juicy with strong

大和堂聯盛李輝記漢堡包 -
薯條吃起來有薯仔的香味,油炸均勻。

Tai Wo Tang X Lee Fai Kee Smashed Angus Beef Burger /w Fried Egg -Brioche bread is soft and fresh. Toasted with butter. Beef patty is fresh and consistently cooked through out. Lean and juicy with strong American beef flavor. Fries are the yellow fries that taste potatoe-ie and consistently fried throughout.

Single shot Piccolo+Single Espresso(Nutty House Blend beans)- very nutty and aromatic. The coffee itself had a good milk foam to coffee portion hence bringing out the coffee beans aroma of the choice. Coffee is definitely one of their strong selling points. They also have the option to +$5 for Fruity SOE Costa Rica natural beans.

Conclusion: their store has a constant flow of walk-in customers. People are very chill lax inside and the servers are not pushy at all. Food and drinks are amazing. Very delightful experience.
外圍建築興建於1920年,前身為大和堂蔘茸藥行捱過日本侵華時期亦見證香港回歸2018年被活化成Cafe,並保留大部份裝修所以成個感覺好有人情味同香港老情懷🥰Menu菜式亦相當特別,混入中西元素,新舊交集▶️ 班尼迪蛋 Egg benedict ($98)加 酸種包多士 (+$20)極度建議加多塊sourdough!! (本身得一塊未必夠飽)同大部份Cafe嘅多士唔同,呢個用咗black rye,外皮脆口而入面有嚼口回彈力😍仲好索蛋黃汁添,又唔會變得好soggy上面嘅兩粒水波蛋一切就爆流心🍳接都接唔住啲汁另外有一片薄薄鹹香嘅火腿特別係用咗忌廉菠菜而唔係生菠菜,令味道昇華咗👍🏻應該係我食過數一數二嘅egg benedict,起碼感覺係自己屋企整唔到嘅味道,值得嚟Cafe食▶️ 沙嗲牛肉闊麵 Satay beef thick noodle ($158)第一次試呢個組合,有夠創新估唔到沙嗲味幾濃烈,帶微辣鍾意佢加咗啲花生碎粒🥜闊麵質感唔錯,好黏醬同牛肉絲▶️ 皇牌氣血茶 Signature vitality tea (+$34)混合咗七彩顏色嘅玫瑰花🌹紅棗、龍眼肉冇乜茶味,比較溫和主要係紅棗嘅天然甜
外圍建築興建於1920年,前身為大和堂蔘茸藥行
捱過日本侵華時期亦見證香港回歸
2018年被活化成Cafe,並保留大部份裝修

所以成個感覺好有人情味同香港老情懷🥰
Menu菜式亦相當特別,混入中西元素,新舊交集

▶️ 班尼迪蛋 Egg benedict ($98)
加 酸種包多士 (+$20)
仲好索蛋黃汁添,又唔會變得好soggy
班尼迪蛋 Egg benedict

上面嘅兩粒水波蛋一切就爆流心🍳接都接唔住啲汁
另外有一片薄薄鹹香嘅火腿
特別係用咗忌廉菠菜而唔係生菠菜,令味道昇華咗👍🏻

第一次試呢個組合,有夠創新
估唔到沙嗲味幾濃烈,帶微辣
鍾意佢加咗啲花生碎粒🥜
闊麵質感唔錯,好黏醬同牛肉絲

混合咗七彩顏色嘅玫瑰花🌹紅棗、龍眼肉
冇乜茶味,比較溫和
主要係紅棗嘅天然甜味,感覺滋補養顏
皇牌氣血茶 Signature vitality tea

▶️ 大和堂拿鐵咖啡 Tai wo tang latte (+$24)
轉燕麥奶 (+$5)
超有心,有個好可愛嘅貓貓拉花🐱
比一般Cappuccino甜啲,因為加咗蜜糖
起咖啡味中微微飲到伯爵茶香,兩者唔會互搶☕️
大和堂拿鐵咖啡 Tai wo tang latte

▶️ 大和堂曲奇- 朱古力咖啡麻糬 ($48)
預先係包裝好嘅,堂食會幫你焗熱
聞落好香🍪
樣貌似美式曲奇,但食落好脆而唔係軟身或蛋糕質感
朱古力味重🍫然而又唔會過分甜滯或太多朱古力醬
唯一係食唔到咖啡味同埋好似冇麻糬成份🫣
大和堂曲奇- 朱古力咖啡麻糬

食物味道好驚艷,係出邊其他Cafe唔會食到嘅味道💗
好鍾意佢夠創新,嘗試加入港式風味
最出名一定係佢個「雞蛋仔與雞」,眼見唔少客人嚟到都會order
環境氣氛舒服,唔講以為睇緊中醫😂

服務好好,feel到員工好有誠意,面帶笑容,見到食物同拉花個人都開心好多
價錢雖然貴少少,但以成個體驗嚟講好值得👍🏻
星期一至五叫主食,可以半價加購飲品
難怪好多人特登經過takeaway杯咖啡,平日2pm都可以全場滿座
黎開九龍城不妨體驗吓香港舊情懷,喺度嘆吓🇭🇰
班尼迪蛋 Egg benedict
  • 沙嗲牛肉闊麵
  • Satay beef thick noodle
  • 大和堂拿鐵咖啡
2024-05-27 32 浏览
心思思想黎好耐啦!大和堂果然別樹一格🥰個百子櫃簡直係一大亮點❤️配住柔和嘅音樂同高質嘅食物,人生一大享受😋呢度嘅食物係另一大亮點😳每款菜式都非常特別,fusion 得黎好新奇,又中又西,但味道👅相當出色🤗英式早餐,10分豐富,蜜糖麵包、蘑菇、茄汁豆、太陽蛋,牛肉腸,茄汁豆,我哋仲加配左煙肉同薯餅,每一啖都好好味🤤喜歡呢度嘅組合!大和堂聯乘李輝記漢堡包大和堂漢堡,聽個名就知道唔野少🫣麵包外皮香脆,漢堡調味適中,而且好Juicy,再配上酸瓜洋蔥,提升整個麵包嘅層次,好食好食好食👍🏻不得不讚呢度嘅咖啡,濃郁醇厚,飄出誘人嘅香氣!而呢個山政小山園槙之白抹茶鮮奶簡直係必點,味道清新細緻,層次豐富,飲完之後,仲有個餘韻喺個口中,出色出色❤️食完大和堂絕對有下次✌🏻

食完大和堂絕對有下次✌🏻
2024-05-23
午餐
人均$80起|九龍城|Fusion菜|大和堂咖啡店來到九龍城,發現了一家很有特色的fusion菜!誠意滿滿的咖啡店,讓人感到很幸福口水雞三文治🥪你有想過口水雞可以加上三明治嗎?自家製口水雞辣蛋黃醬、花生芫荽沙律、炸雞扒、鮮青瓜、自家製麵包🥖清新又港味濃厚的風味炸雞的份量巨大!兩個人分享也不過份!玫瑰鮮奶🥛淡淡玫瑰🌹的幽香,加在牛乳裡面,也是挺好喝的😋——————為食分界線——————📍 大和堂咖啡店 (九龍城)九龍城衙前塱道24號地舖人均消費: $80#mariofatfat #foodie #hkfoodie #hkrestaurant #topcitybiteshk #topcitybites #hongkongfood #hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食 #探店 #香港探店
人均$80起|九龍城|Fusion菜|大和堂咖啡店

口水雞三文治🥪
你有想過口水雞可以加上三明治嗎?
清新又港味濃厚的風味
炸雞的份量巨大!兩個人分享也不過份!

玫瑰鮮奶🥛
淡淡玫瑰🌹的幽香,加在牛乳裡面,也是挺好喝的😋

——————為食分界線——————
📍 大和堂咖啡店 (九龍城)
九龍城衙前塱道24號地舖

人均消費: $80
2024-05-25 65 浏览
今天中午,在大雨滂沱中,走進一間Cafe吃午餐,推門進去,原來是一間裝修很有特色的餐廳,像是入了一間藥材舖,果然之前是一間藥材舖改裝而成的Cafe。員工很友善,招呼我們入座後,遞上了他們的食譜,我們很仔細的看了又看,樣樣都想嘗試,因為每一個菜式都各有特色。最後我們選了一個牛肉扒漢堡套餐,另一個是雞蛋仔炸雞套餐。牛肉漢堡裏面厚厚的兩塊牛肉,加上醬汁,芝士和其他配料,非常惹味。配以外脆內軟熱呼呼的炸薯條,唯有這店舖才找到。另外雞蛋仔配炸雞,非常有特色,沒有想到在Cafe裏面可以吃到雞蛋仔,炸雞配以甜甜酸酸的醬汁,恰到好處,酸甜汁沒有太多也沒有太少,鎖在炸雞的表面,但炸雞的脆皮也沒有因為醬汁而變軟。玫瑰咖啡也令我印象深刻,有咖啡味也有玫瑰花味,原來兩種食材加起來,令咖啡更加昇華。

一向喜歡光顧咖啡小店。九龍城大和堂呢間醫館改裝的文青懷舊咖啡,保留店舖原有特色,值得支持。SOE Dirty同自家製焦糖咖啡都非常好飲,所以好多人黎飲咖啡。尤其SOE的豆好香。食物我地嘗試左沙爹牛意粉,比想像好味好多,係美味的手工意粉,沙爹牛肉和意粉的組合又幾夾窩!人氣鵝肝菠蘿包,同經典鹹味鬆餅都不錯 💞 菠蘿包講明自家製,有heart,配合鵝肝果醬,係另類的菠蘿油🤭鬆餅姐係pancake,加埋糖漿醃肉太陽蛋,好滿足👍

人氣鵝肝菠蘿包,同經典鹹味鬆餅都不錯 💞

鬆餅姐係pancake,加埋糖漿醃肉太陽蛋,好滿足👍
  • 沙爹牛意粉
2024-05-24 42 浏览
裝修好特別 保留咗放中藥材嘅櫃 個個位置成為咗barista bar 食物方面都好中西fusion📍雞蛋仔與雞配口水雞辣辣蛋黃醬見到幾乎枱枱都有嗌 個炸雞好脆又唔會乾仲好juicy 個汁完全係超乎想像 本身好怕口水雞mix蛋黃醬會甜咗冇咗口水雞個好爽口嘅香辣味但一食落去 個陣辣味超出 食到個口辣辣地 就食番啖甜甜嘅雞蛋仔中和下📍大和堂菠蘿油菠蘿包夾牛油就食得多 估唔到夾鵝肝一樣夾 唔會太膩 📍奶醬多係一個好邪惡嘅奶醬多 平時傳統嘅係淋煉奶同花生醬 而今次就將花生醬變成雪糕嘅方式 食落花生味更濃 仲加埋啲果仁脆脆 口感更豐富📍偽椰青嘅coconut chocolate cake造型好可愛 仲要真係放咗支飲管係上面就更加似椰青 食落外面嘅朱古力脆皮唔會過甜 唔會甜到蓋住入面coconut mousse嘅清甜📍大和堂拿鐵咖啡咖啡加上茶香同牛奶 味道balance得好好📍cold brew用果香味重啲嘅豆 帶荔枝同玫瑰嘅香味

食物方面都好中西fusion

📍雞蛋仔與雞配口水雞辣辣蛋黃醬

📍大和堂菠蘿油
菠蘿包夾牛油就食得多 估唔到夾鵝肝一樣夾 唔會太膩

📍奶醬多

📍偽椰青嘅coconut chocolate cake

📍大和堂拿鐵咖啡
咖啡加上茶香同牛奶 味道balance得好好
📍cold brew
用果香味重啲嘅豆 帶荔枝同玫瑰嘅香味
2024-05-24 2362 浏览
香港有不少有歷史的地方,近年也有不少地方經過活化翻新,成為新一個打卡熱點。這次去了家位於九龍城的咖啡店,前身是中醫館改建而成。環境保留了原有設施,百子櫃仍在店內,簡約裝修環境舒適🙈。-▪︎大和堂拿鐵咖啡|污糟啡+HKD$21跟餐點飲品有優惠價升級,熱飲咖啡有可愛拉花欵🤭。拿鐵咖啡加入百花蜜和伯爵茶,拉花是可愛的貓貓,咖啡味道香濃,多了百花蜜的香甜味。污糟啡有層次感,先攪拌均勻再飲,咖啡質感順滑,感覺咖啡味較重。-▪︎大和堂咸班戟 HKD$98熱辣辣的味道挺香,可因喜好而加食物。裡有煙肉、煎蛋及荷蘭醬,另有蜜糖配著吃。咸班戟堆砌成小山丘📸,蛋味香濃質感鬆軟濕潤。煙肉配煎蛋口感較豐富。-▪︎大和堂聯乘李輝記漢堡包 HKD$168漢堡用料豐富賣相吸引,另有香脆的粗薯條配著。裡有李輝記安格斯牛肉、芝士、焦糖洋蔥及煎蛋。安格斯牛肉較厚身,肉質軟腍帶肉汁。-▪︎大和堂曲奇 HKD$48有三款口味選擇,想得特別一些點了加應子,把中式食物加進去,帶來不一樣的口感。加熱後的味道挺香欵😎,曲奇鬆脆的口感,加應子味道微甜,味道配合無違和感。-

▪︎大和堂拿鐵咖啡|污糟啡+HKD$21
跟餐點飲品有優惠價升級,熱飲咖啡有可愛拉花欵🤭。

▪︎大和堂咸班戟 HKD$98

▪︎大和堂聯乘李輝記漢堡包 HKD$168

▪︎大和堂曲奇 HKD$48
2024-05-22
午餐
試咗呢間復古文青咖啡店”大和堂”, 前身為區內老字號中醫藥館,歷史超過80多年相當悠久. 店主好有心不忍老店結業於是承接再加以活化轉型. 為咗保育店主盡量保留店內者日色彩. 除咗金漆招牌,店內一大排深啡色實木百子櫃、掛牆牌匾及畫作、鐵閘等,全部好有懷舊氣息充滿歷史感. 室內樓底高,空間感十足,坐得舒適. Menu 除咗有Cafe常見菜式外,仲有港式口味同中西融合款式幾特別㗎. ⭐️拿鐵咖啡☕️🉐🐻熊仔拉花夠精美好治瘉,面層加上伯爵茶粉點綴增添香氣既有茶香又有咖啡香,另外仲加咗百花蜜. 整體味道獨特,只此一家. ⭐️自家製焦糖咖啡☕️口感順滑Creamy唔會太甜. 焦糖味幾香. ⭐️口水雞三文治🌶️🍗🥪呢道中西融合菜式味道非常出色. 口水雞炸得香脆嫩滑,辣度剛好仲有自家製蛋黃醬夠惹味,配上蕃茄、花生、芫荽、沙律菜等口感清新. 麵包皮烘過好香口. 薯條炸得金黃香脆唔油膩. ⭐️大和堂班戟🥞🍍🍓🫐有三大塊班戟,口感結實棉滑咬落鬆軟,淋上楓糖漿再塗上牛油,唔想咁邪惡,食返啲菠蘿、士多啤梨、藍莓中和一下,口感豐富. ⭐️王牌血氣茶🫖食完甜品意猶未盡,叫壺茶開心分享. 試咗呢個王牌茶. 有桂圓、紅棗、黑枸杞、玫瑰

⭐️拿鐵咖啡☕️🉐

⭐️自家製焦糖咖啡☕️
口感順滑Creamy唔會太甜. 焦糖味幾香.

⭐️口水雞三文治🌶️🍗🥪

⭐️大和堂班戟🥞🍍🍓🫐

⭐️王牌血氣茶🫖
食完甜品意猶未盡,叫壺茶開心分享. 試咗呢個王牌茶. 有桂圓、紅棗、黑枸杞、玫瑰等材料,味道甘香又養生.

以前去九龍城唔係咁方便,不過近年有屯馬綫之後搭到宋王臺站🚇非常出口步行幾分鐘就到餐廳啦,好方便. 區外嘅朋友可以去打吓卡嘆吓.

• 口水雞三文治
  • 大和堂鮮奶咖啡
  • 皇牌氣血茶
  • 大和堂班戟
2024-05-23 24 浏览
今次係黎到大和堂,除咗食嘢外,更想回味一下,以往嘅風貌。室內和牆上面,保留大和堂蔘茸藥行時期的老件文物。蕃茄薯仔魚湯汁花甲意粉平時自己煲蕃茄薯仔魚湯,都冇諗過可以煮意粉,今次食過感覺都唔錯,意粉吸左湯汁,味道唔會太濃,意粉口感彈牙,配上花甲同蕃茄仔,簡單帶清新。自家製三文魚慕絲炒蛋多士配三文魚子多士脆口,炒滑蛋(夠滑)加埋三文魚子(鮮甜味)味道唔錯,幾有創意。自家製焦糖咖啡焦糖味唔會過甜。雞蛋仔與雞(西檸汁)雞蛋仔軟硬適中,西檸雞就係炸到香脆,雞肉有肉汁,食落好開胃。朱古力咖啡(轉燕麥奶)朱古力唔太甜啱我口味。整體而言咖啡好飲,拉花亦唔錯,加分。
今次係黎到大和堂,除咗食嘢外,更想回味一下,以往嘅風貌。

室內和牆上面,保留大和堂蔘茸藥行時期的老件文物。

蕃茄薯仔魚湯汁花甲意粉

自家製三文魚慕絲炒蛋多士配三文魚子

自家製焦糖咖啡
焦糖味唔會過甜。

雞蛋仔與雞(西檸汁)

朱古力咖啡(轉燕麥奶)
朱古力唔太甜啱我口味。
整體而言咖啡好飲,拉花亦唔錯,加分。

2024-05-20 105 浏览
Tai wo tangSince 1932用味道 留住溫度每天傳承香港記憶老字號中醫行轉生成懷舊咖啡店!除咗嚟打卡Coffee 同鹹點都認真唔錯Will definitely revisit -Eggplant & Mushroom Pappardelle Pappardelle is best suited to thick, rich and often meaty sauces, but this one uses Chinese Mushrooms and their stock with silky aubergine flesh to create a creamy and slightly spicy thick paste that is just as satisfying and also vegan friendly!-Flat White (Nutty - Brazil Natural)a blend of micro-foamed milk poured over a double shot of espresso. Creating a smooth an
Tai wo tang
Since 1932

用味道 留住溫度
每天傳承香港記憶
老字號中醫行
轉生成懷舊咖啡店!
除咗嚟打卡
Coffee 同鹹點都認真唔錯
Will definitely revisit

a blend of micro-foamed milk poured over a double shot of espresso. Creating a smooth and velvety texture and creamy taste

-Matcha Latte By Maki-no-shiro Yamamasa
High quality matcha powder made in Japan. It has depth of flavor and is full-bodied yet also reserved and well-balanced. Astringent flavors are conveyed by amino acids, and there’s a hint of bitterness in the aftertaste.

2024-05-20 95 浏览
女兒放假,話帶我去九龍城打咭和食新fusion餐。大和堂咖啡室是由有80年歷史的「大和堂蔘茸藥行」舊建築活化而成,店內裝修非常懷舊,保留了昔日藥行古色古香的百子櫃、牌匾、鐵閘等。食物主打中西合壁菜式,除了有常見的意粉、咖啡之外, 還有多款獨特創新的菜式。雞蛋仔與雞配西檸汁:以港式雞蛋仔配炸雞,炸雞外層酥脆,肉質嫩滑,淋上西檸汁,食落味道酸酸地,唔覺得有油膩。雞蛋仔好有蛋香味,值得一試嘅fusion 雞蛋仔。蕃茄薯仔魚湯汁花甲意粉:花甲鮮甜,意粉吸收咗魚湯汁好鮮味又彈牙,加埋脆脆嘅薯粒和車厘茄,多種口感又美味。山政小山園槙之白抹茶鮮奶:口感微澀,抹茶香十足,色澤鮮明,加入濃郁的鮮奶後,抹茶層次的茶香融入了鮮奶,口感順滑。Coffee latte :牛奶中和了濃縮咖啡的濃苦味,讓整杯拿鐵咖啡呈現出柔和,牛奶與咖啡味平衡,突出咖啡的香濃與牛奶的乳糖甜。奶醬多:多士有蛋香味,加上自家製花生醬雪糕、煉奶、花生果仁脆脆,無論口感和味道都一流!
女兒放假,話帶我去九龍城打咭和食新fusion餐。

雞蛋仔與雞配西檸汁:以港式雞蛋仔配炸雞炸雞外層酥脆,肉質嫩滑,淋上西檸汁,食落味道酸酸地,唔覺得有油膩。雞蛋仔好有蛋香味,值得一試嘅fusion 雞蛋仔。

2024-05-18 66 浏览
九龍城大和堂咖啡室係區內有名嘅咖啡室☕️佢係活化嘅建築物,入邊嘅食品同埋咖啡都非常有水準,所以久唔久我都會去幫襯,今日下晝又特登去朝聖吓💘為咗試更多嘢,我哋叫了以下食品分享:🍳大和堂聯乘李輝記漢堡包- 李輝記係九龍城區出名嘅凍肉舖,佢嘅漢堡扒出品保留了牛肉嘅鮮味同質感,平時啲漢堡扒可能會好肥,呢個食得出肉香同肥瘦適中👍🏻漢堡扒配合鮮洋蔥同酸瓜酸酸甜甜,伴碟嘅薯條新鮮炸起,非常吸引🍳all day breakfast - 有法包,茄汁豆,鮮蘑菇,大粒蕃茄仔,薯餅,德國腸,非常豐富😋平白咖啡☕️- Flat white 果然冇令我哋失望,咖啡香濃,奶同咖啡嘅比例非常完美💘呢度嘅環境同擺設古色古香,絕對適合過嚟享受一個平日嘅下午❤️

為咗試更多嘢,我哋叫了以下食品分享

2024-05-18 67 浏览
📍 大和堂咖啡店 (九龍城)💥大和堂咸班戟牛油班戟鹹香鬆軟香脆煙肉同流心太陽蛋🥓令到個配搭更加豐富加埋楓糖漿好有層次感💥雞蛋仔與雞顧名思義就係炸雞配雞蛋仔🧇今次揀咗香辣蛋黃醬微微嘅辣更加帶出雞蛋仔嘅甜係必試嘅招牌💥美式咖啡用上Fruity嘅咖啡豆☕️飲落非常香口順滑夏天消暑解渴一流💥大和堂拿鐵咖啡同平時嘅拿鐵咖啡唔同大和堂咖啡用上伯爵茶同蜂蜜作調配🍯打做出獨特嘅拿鐵味道大和堂咖啡店 (九龍城)九龍城衙前塱道24號地舖

📍 大和堂咖啡店 (九龍城)

💥大和堂咸班戟

💥大和堂拿鐵咖啡

同平時嘅拿鐵咖啡唔同
大和堂咖啡用上伯爵茶同蜂蜜作調配🍯
打做出獨特嘅拿鐵味道

大和堂咖啡店 (九龍城)
九龍城衙前塱道24號地舖