2022-01-24 339 浏览
每次下午去旺角,好自然就會去呢度食我最鍾意嘅鯖魚飯,鯖魚好大條加埋鮮檸檬汁,開胃又好味,配上醃蘿蔔、薑絲、蔥花、味噌湯、綠茶,最後仲有一個小小雪糕糯米糍,真係非常滿足。
2022-01-23
下午茶
2021-12-03 618 浏览
魚生丼食過好多我成日都幻想如果碗魚生丼可以多d三文魚啊,蟹柳佢之類就好今日食嘅大勝丼算係一次過滿足我願望由飯底到每一份搭配的魚生都可以任君選擇滿足每一個人對魚生丼的幻想大約8點到三文魚腩已經soldout最後要了三文魚x2,帶子,腐皮,蟹柳同蟹籽材料算新鮮,最起碼沒有雪藏的味道也挑選了熱門的赤醋飯但事後覺得赤醋飯有點過與硬我個人還是比較愛白飯然後佢地味增湯同飯都可以任添個人幾鍾意佢個味增湯算是冬天給了一股溫暖吧總體來說,很愉快的用餐,是那種偶爾會讓人想念的餐廳
魚生丼食過好多
我成日都幻想如果碗魚生丼可以多d三文魚啊,蟹柳佢之類就好
今日食嘅大勝丼算係一次過滿足我願望
由飯底到每一份搭配的魚生都可以任君選擇
滿足每一個人對魚生丼的幻想

大約8點到
三文魚腩已經soldout
最後要了三文魚x2,帶子,腐皮,蟹柳同蟹籽
材料算新鮮,最起碼沒有雪藏的味道
也挑選了熱門的赤醋飯
但事後覺得赤醋飯
有點過與硬
我個人還是比較愛白飯

然後佢地味增湯同飯都可以任添
個人幾鍾意佢個味增湯
算是冬天給了一股溫暖吧

總體來說,很愉快的用餐,是那種偶爾會讓人想念的餐廳
2021-12-03 449 浏览
未食過咁難食啲飯硬到阿媽都唔認得裏面好似有生米咁仲要係熱嘅搞到啲刺身暖哂完全食咗幾啖就成個掉咗$280+仲有明明係有蟹子沙律小食又冇比好唔掂!唔會再幫襯!!!!!!!!!!!可能你哋會話外賣就唔好食刺身飯啦但係又唔見其他店舖咁?!如果做外賣刺身飯最基本有雪種如果你冇你都用凍啲嘅飯令到啲食物新鮮啲完全冇概念超級失望!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
未食過咁難食
$280+

仲有明明係有蟹子沙律小食
又冇比
好唔掂!
唔會再幫襯!!!!!!!!!!!
可能你哋會話外賣就唔好食刺身飯啦
但係又唔見其他店舖咁?!
如果做外賣刺身
最基本有雪種
如果你冇
你都用凍啲嘅飯令到啲食物新鮮啲
完全冇概念
超級失望
外卖送餐
2021-11-25 432 浏览
💛💛大勝丼💛💛自選新鮮魚生丼飯 厚切🍣🍚餐廳位於大廈樓上舖,上到去已經有一堆人排隊🧍🏻‍♀️🧍🏻🧍🏻‍♂️,本身餐廳外既空間就唔多,好彩有少少打卡位🐸,又同朋友傾下計,時間先快D過⏳。等左差唔多一個鐘,終於有得入座。我揀左:三文魚腩2切 海膽一份 帆立貝2切 份量非常之大,刺身好厚切,食落去亦都好新鮮,大滿足🈵💯睇相都見到D刺身夠哂厚,最意想不到係個海膽,真係好大件。平時叫魚生丼通常食到尾就得番D飯,冇哂刺身。今次食大勝丼D魚生足足可以餵到成餐飯‼️ ⬆️推介⬆️
💛💛大勝丼💛💛
自選新鮮魚生丼飯 厚切🍣🍚

等左差唔多一個鐘,終於有得入座。

我揀左:
三文魚腩2切 海膽一份 帆立貝2切
份量非常之大,刺身好厚切,食落去亦都好新鮮,大滿足🈵💯

⬆️推介⬆️
2021-11-20 393 浏览
Happy Friday同朋友一齊懲罰大勝丼,因為預先book咗位,所以唔洗等就可以入座!Menu好多選擇,眼花撩亂,朋友最後揀咗魚生丼飯,我就試咗慢煮燒牛丼配溫泉蛋。牛肉丼飯啲慢煮牛肉真係好腍好入味,撈埋啲汁同溫泉蛋非常開胃!朋友都表示魚生好新鮮,海膽好正!可惜得一個鐘食,有少少🤏🏻chur,因為記得舊年同朋友食過係唔止一個鐘😅 不過都明白理解嘅,可以俾多啲人懲罰到,唯有同朋友轉場食多個糖水吹多陣水🙈
2021-11-19
2021-11-19 345 浏览
這是一間好值得推介的日本丼飯店,這店的店員十分細心,一到步,即刻比兩杯暖茶,之後我落單後,好快送上麵豉湯,原來依度麵豉湯同埋白飯係任裝㗎,所以唔夠飽嘅朋友,記得留番啲餸,再去添白飯丫。當晚我一共點了2款飯,同一款小食,分別是海之幸四色丼和火炙狂牛丼,仲有雞軟骨小食,兩款丼飯都比到我地驚喜🥰,若果刺身配搭唔岩各位嘅口味,佢仲有自由配搭選擇,十分細心,價錢亦相當合宜。海之幸四色丼有四款魚生,包括海膽、三文魚、吞拿魚腩蓉同埋蟹肉。雖然海膽既質素麻麻,但其他魚生都幾新鮮,加上價錢合理,好抵食!另一個係火灸狂牛丼,牛肉燒得好香口,加上有炸蒜片,洋蔥同埋醃蘿蔔。再加埋隻温泉蛋,四樣野加埋好夾!炸雞軟骨就比較普通。整體來講都好好味!會再去食啊!

炸雞軟骨就比較普通。

整體來講都好好味!會再去食啊!
大勝自選丼海膽、蟹膏、吞拿魚Price:$168📌當日睇陳蕾Concert覺得要好好享受呢一日😎決定食豪少少,嗌左海膽$78💸海膽有2塊,都幾鮮甜仲好嫩滑,好好入口又無腥味😋不過份量有d唔夠🥲蟹膏個性價比就好高,$38就有好大嚿👍🏻呢個蟹膏唔係行清甜路線,味道偏濃同少少鹹☺️撈飯食都真係好屈機下🤣最後吞拿魚$42得2塊,賣相唔係好吸引,覺得普普通通啦🤔另外白飯可以加飯,唔夠食可以同店員講🤗海膽、油甘魚、三文魚Price:$136📌其實2碗都係大同小異😂當日三文魚腩賣哂所以嗌三文魚🥲三文魚都係大家既最愛所以唔多介紹啦🥸但值得一提既係油甘魚$28好有驚喜,單係賣相已經好吸引,油脂感十足🥳
大勝自選丼
海膽、蟹膏、吞拿魚
Price:$168

海膽、油甘魚、三文魚
Price:$136

2021-10-06 420 浏览
今次特登去試左依間好多人食既丼飯因為夜晚黎經常太多人所以今次揀左中午黎上樓等左一陣就入到了 望望餐牌見到大部份餐都包飲品 甜品同埋麵鼓湯感覺份量幾足夠甜品就包埋雪米滋 D野食等左一陣就到麵鼓湯係偏清淡 不過唔會有好鹹既感覺個魚生飯有好多既魚生而且每一款魚生唔算好簿有鱆紅魚 蝦 魚子 帶子 海膽 帆立貝等等而且食落好新鮮成個飯以200蚊都唔洗黎講 算係好超值食完個飯已經好飽 飽住飲埋杯野同埋食埋個甜品 總括而言 依度既性價比無論以份量同味道黎講都幾好值得再返黎一試
今次特登去試左依間好多人食既丼飯

值得再返黎一試
2021-08-21
  • 魚生飯
2021-10-02 382 浏览
大勝自選丼飯」連味噌湯和飲品。食材都足夠新鮮,價錢亦因選擇而異。不過,每一項數量唔算多,選了鰻魚、比目魚緣側(左口魚群邊)、油甘魚、劍魚腩、吞拿魚腩。都是我最喜歡的刺身選擇。每一項的份量對比番價錢算係偏貴。但整體的質素都不錯,最重要的係,可以暫時滿足到我對日本旅行的思念。而且💛💛💛會想再番去幫襯。味噌湯味道正常。若果有選擇困難症的朋友,可以選擇佢set好左的試下先。亦都有熟食丼飯,適合唔食生野嘅人。
大勝自選丼飯」

連味噌湯和飲品。
食材都足夠新鮮,
價錢亦因選擇而異。

不過,每一項數量唔算多,
選了鰻魚、
比目魚緣側(左口魚群邊)、
油甘魚、劍魚腩、吞拿魚腩。
都是我最喜歡的刺身選擇。

每一項的份量對比番價錢算係偏貴。
但整體的質素都不錯,
最重要的係,
可以暫時滿足到我對日本旅行的思念。
而且💛💛💛
會想再番去幫襯。

味噌湯味道正常。

若果有選擇困難症的朋友,
可以選擇佢set好左的試下先。
亦都有熟食丼飯,適合唔食生野嘅人。

自選丼
自選丼
2021-09-30 304 浏览
最近好耐都冇食魚生定食,所以今日出發前特登係搵一下旺角有咩好食既魚生定食,見到都有唔少人推薦大勝丼依間定食屋所以我一於去左試一試依一間大勝丼,去到既時侯已經要排隊,好在我早左到,所以好快就有位。入到去之後,因為真係太多野簡,睇左陣就簡左自選系列,簡左我最鐘意既吞拿魚拖羅蓉同甜蝦同帶子刺身。3樣都係我最鐘意食既刺身,尤其是係吞拿魚拖羅真係好正,真係食過返尋味,不過好重要重要好重要,要講三次,如果下次 碎蔥吞拿魚茸有返蔥會好啲,無左蔥真係差小小。大勝丼整體黎講都唔錯味道⭐⭐⭐⭐環境⭐⭐⭐⭐服務⭐⭐⭐⭐衛生⭐⭐⭐⭐抵食⭐⭐⭐⭐

3樣都係我最鐘意食既刺身,尤其是係吞拿魚拖羅真係好正
,真係食過返尋味,不過好重要重要好重要,要講三次,
如果下次 碎蔥吞拿魚茸有返蔥會好啲,無左蔥真係差小小。

大勝丼整體黎講都唔錯

味道⭐⭐⭐⭐
環境⭐⭐⭐⭐
服務⭐⭐⭐⭐
衛生⭐⭐⭐⭐
抵食⭐⭐⭐⭐
2021-09-29
2021-09-26 259 浏览
大熱天行開旺角 想食下魚生飯朋友就帶我地黎左呢間 環境睇落一般柔暗燈光 排桌簡陋 注意門口有寫低消100元/一碗丼飯期望雖然唔大 但見食評多讚少彈都想試試 可惜入座就被告知今日無三文魚腩同油甘魚腩心凉左一半 必食之選呀無呀老老實實避雷甘,叫左好似好多人叫既蟹膏,中意食既油甘魚,同心大心細既肥美左口魚。朋友 三文魚 帶子 蟹膏一致覺得 蟹膏味濃量多 真係ok抵食試得過既 整體魚生新鮮有厚度,帶子厚肉有口感,左口魚肥美化口 質素的確唔錯,但性價比百幾蚊碗就一般啲,唔算高,可以一試但唔會特別推薦。餐前送味噌湯 飯後送糯米糍 有杯玄米茶
大熱天行開旺角 想食下魚生飯

朋友 三文魚 帶子 蟹膏

一致覺得 蟹膏味濃量多 真係ok抵食

餐前送味噌湯 飯後送糯米糍 有杯玄米茶

2021-09-21 194 浏览
呢度主打丼飯,可自選配搭各種刺身,小食係炸物為主溫泉蛋一口牛柳粒丼飯一口牛粒煎香,厚身肉嫩味濃 仲有洋蔥同溫泉蛋食之前拌勻佢,口感更加豐富,洋蔥夠香甜 牛柳肉嫩 溫泉蛋既醬汁令味道更加香滑燒鯖魚,三色刺身 日式炸雞 鹽燒鯖魚柳 肉質夠肥美 入口幾嫩滑魚味濃三色刺身 日本帶子珍寶級 吞拿魚 夠新鮮,食落口感肥美 厚身味道一流日式炸雞薄粉漿炸到黃金色,咬開無骨雞肉好嫩好有肉汁旺角彌敦道594-596號旺角新城5樓消費$200
呢度主打丼飯,可自選配搭各種刺身,小食係炸物為主
溫泉蛋一口牛柳粒丼飯
一口牛粒煎香,厚身肉嫩味濃 仲有洋蔥同溫泉蛋
燒鯖魚,三色刺身 日式炸雞
鹽燒鯖魚柳 肉質夠肥美 入口幾嫩滑魚味濃
日式炸雞薄粉漿炸到黃金色,咬開無骨雞肉好嫩好有肉汁

旺角彌敦道594-596號旺角新城5樓
消費$200
2021-09-20 213 浏览
好耐無食日本嘢啦!今日就介紹良心店「大勝丼」🥰🥰—————————————————店鋪係信和附近嘅旺角新城,非常易去,我大約2點左右去到,本住一個「實要等位啦」嘅心態,點知又唔使,不過店裡面都唔少人。男朋友不停同我講d飯好大碗,我望一望旁邊個枱,真係呆咗,我怕我食唔晒好浪費就叫咗自選丼飯🤩呢間店性價比幾好,我叫咗三個配料,仲有湯同雪米糍都只係$120左右😋魚生肥美新鮮,食完好想echo,而帆立貝大大粒又無腥味,都值得推介!北寄貝味道甘甜,爽脆,下次都要echo😛😛真心推介呢間日本小店,我一直會再去🥰🥰🥰
好耐無食日本嘢啦!今日就介紹良心店「大勝丼」🥰🥰
—————————————————

真心推介呢間日本小店,我一直會再去🥰🥰🥰
2021-09-13
🍴餐廳美食 搵食情報🍴💰自費分享💰🇯🇵大勝丼 日式自選丼飯🇯🇵原先諗住去「Sukiya Hong Kong-すき家 」食個家鄉風味🐂牛肉丼飯 平靚正 都預左大排長龍嫁喇 點知等等下突然傾盆大雨 🌧大失預算添 邊避雨 邊諗下附近仲有咩可以醫下個家鄉病喇 突然醒起 「大勝丼」係附近 一於碰吓運氣 睇下walk in多唔多人先去到大勝丼 好在都係等兩三枱就入得 坐底即刻簡食咩 好可惜當日赤醋飯 三文魚腩 油甘魚腩 已經沽清 🥲 呢度每個丼飯至少要簡3款刺身🍣 ✅最後我就簡左:白醋飯 + 三文魚+辣味三文魚+ 帆立貝+ 碎蔥吞拿魚腩🍚白醋飯調味做得好好 酸度適中 刺身方面 雖然食唔到三文魚腩 不過呢度三文魚都係厚切 食落好滿足 帆立貝亦好鮮甜 而辣味三文魚正正常常 碎蔥吞拿魚腩完全冇腥味 伴飯或者夾住紫菜食一流 🧚‍♀️ 朋友仔叫既油甘魚都係🔪大大片 好肥美 口感油脂感豐富 加埋前菜同埋熱辣辣既麵豉湯 又食到飽飽走人🤰🏻整體來講 刺身算新鮮 解凍做得好 份量亦都可以 價錢方面適中💰📌大勝丼旺角彌敦道594-596號旺角新城5樓#餓鬼食在旺角#餓鬼食堂#餓鬼搵食#餓鬼出爐#hungryghost
🍴餐廳美食 搵食情報🍴
💰自費分享💰

🇯🇵大勝丼 日式自選丼飯🇯🇵

呢度每個丼飯至少要簡3款刺身🍣

🍚白醋飯調味做得好好 酸度適中

加埋前菜同埋熱辣辣既麵豉湯 又食到飽飽走人🤰🏻

📌大勝丼
旺角彌敦道594-596號旺角新城5樓

#餓鬼食在旺角#餓鬼食堂#餓鬼搵食#餓鬼出爐#hungryghostfoodie#foodie#janpanesefood#mingkok#yaumatei
2021-09-01 386 浏览
次次都會揀佢既魚生飯拼搭 一坐低就上左個味增湯 即飲🧏🏽‍♀️👉🏽白醋飯配蟹籽/三文魚腩/吞拿魚蓉蟹籽同吞拿魚蓉都好好配飯 配菜份量都唔少 估唔到吞拿魚蓉會zip幾塊紫菜過我 但冇乜聰花 可以再香啲嘛😽個三文魚腩係厚切 一野啪落口就是爽!👉🏽白醋飯配甘蝦/油甘魚/帆立貝油甘魚燒左少少 夠油同香 帆立貝同甘蝦都新鮮食完個飯會送埋粒雪米糍做甜點(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)想食魚生飯又唔想太貴 呢到真係大推!!!!質素唔差又抵食!

次次都會揀佢既魚生飯拼搭
一坐低就上左個味增湯 即飲🧏🏽‍♀️

👉🏽白醋飯配蟹籽/三文魚腩/吞拿魚蓉
蟹籽同吞拿魚蓉都好好配飯 配菜份量都唔少
個三文魚腩係厚切 一野啪落口就是爽!

👉🏽白醋飯配甘蝦/油甘魚/帆立貝
油甘魚燒左少少 夠油同香
帆立貝同甘蝦都新鮮
食完個飯會送埋粒雪米糍做甜點(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
想食魚生飯又唔想太貴 呢到真係大推!!!!
質素唔差又抵食!