2022-09-20 43 浏览
尖沙咀厚福街小巷店 幾位叔叔主理味道是孜然和麻辣粉的調配叔叔以前在深圳有開店 把味道帶到香港嚐到是有味道的串燒 更滋味蒜蓉茄子原條茄子去燒 灑上簡單調味粉和菜脯茄子燒到軟化後容易吸收調味茄肉的味道很甜 調味料作輕盈的點輟蒜蓉生蠔 蒜蓉粉絲扇貝隔著外殼去燒 蒜蓉辛味會帶到肉裡蒜蓉味能提鮮 生蠔扇貝都偏大隻肉質一咬化開 不會太過韌 偏爽口 麻辣鮮大腸鴨血大豆芽麻辣湯帶小辣程度 熱燙燙的飄香鴨血大腸都很帶麻辣味 很吸引煮的時間剛好 質感有韌勁豆芽菜還是爽脆的 咔咔聲的F餐(牛肋條 雞腎 台灣腸 雞軟骨)每樣都燒到剛好台灣腸有爆開及帶蒜味 皮脆雞腎和雞軟骨爽脆口感牛肋骨有脂香 有點像燒五花肉
尖沙咀厚福街小巷店 幾位叔叔主理

麻辣湯帶小辣程度 熱燙燙的飄香
鴨血大腸都很帶麻辣味 很吸引
煮的時間剛好 質感有韌勁
豆芽菜還是爽脆的 咔咔聲的

F餐(牛肋條 雞腎 台灣腸 雞軟骨)
每樣都燒到剛好
茄子
羊架
茄子
2022-09-18 30 浏览
去開尖沙咀,多數都喺厚福街搵食,食黎食去都係嗰幾味,喺轉角位有幾間小店,其中一間舖頭細細,主打港式串燒,佢嘅優惠套餐價錢仲要幾抵!------------------------------🈹◖優惠套餐E餐◗ $58包咗羊肉串,五花腩肉,雞軟骨同埋台灣腸各一串,跟埋白飯或者薄餅,都幾抵食!特別鍾意佢個羊肉串,濃郁嘅羊香,但係又唔會話好臊;佢嘅五花腩肉都好正,燒到卜卜脆,而且肥瘦適中,肉質唔會過硬!今次揀咗薄餅,口感好煙韌有咬口,有少少糯米味,食完一個套餐加多幾串就夠飽。🦪◖蒜蓉生蠔◗ $38/2隻生蠔肥美,鮮甜多汁,燒完食都仲保留微微嘅海水味!入口creamy好正!🦪◖蒜蓉粉絲扇貝◗ $68/2隻扇貝肥美飽滿,索曬面頭嘅蒜蓉粉絲汁,好鮮甜!🐔◖雞腎◗ $18店主特別推介,口感爽脆又香口,加埋孜然粉,唔錯唔係!🍆◖蒜蓉茄子 ◗ $38港式串燒必食,茄子燒得夠淋夠入味,海量嘅蒜蓉,但調味就唔太夠,要自己加番啲孜然粉同埋辣粉。🍞◖饅頭◗ $16/2串搽咗啲蒜蓉牛油黎燒饅頭,幾香但饅頭會太乾,食落口感麻麻。🥒◖秋葵◗ $18🍗◖大雞中翼◗ $26/2隻🌟Encore指數:8/10-------
🈹◖優惠套餐E餐◗ $58

🦪◖蒜蓉生蠔◗ $38/2隻

🦪◖蒜蓉粉絲扇貝◗ $68/2隻
扇貝肥美飽滿,索曬面頭嘅蒜蓉粉絲汁,好鮮甜!

🐔◖雞腎◗ $18
店主特別推介,口感爽脆又香口,加埋孜然粉,唔錯唔係!

🍆◖蒜蓉茄子 ◗ $38

🍞◖饅頭◗ $16/2串
搽咗啲蒜蓉牛油黎燒饅頭,幾香但饅頭會太乾,食落口感麻麻。

🥒◖秋葵◗ $18
🍗◖大雞中翼◗ $26/2隻

🌟Encore指數:8/10
舖頭細細,得四枱㗎咋!店主好風趣幽默,勁nice!全部食材都係即叫即燒,上枱包仲熱辣辣,孜然粉同辣椒粉🌶可以根據個人口味任加,超貼心!
2022-09-12 45 浏览
行到厚福街最入邊有間隱世串燒店,之前朋友大力推薦,今日特登過嚟試吓,位置唔多但勝在夠人情味,餐牌超多嘢食簡,店員都好熱情,推薦我地食唔洗諗又多款嘅2人套餐$380🫢除番每人$200都唔洗,超抵食-裡面有蒜蓉粉絲扇貝、蒜蓉生蠔勁爆多蒜蓉超好食,扇貝大隻多肉,生蠔都有成三份二手掌大,海水味輕勝在鮮甜~鹽燒大虎蝦🦐大大隻又多肉,啜埋蝦頭d 汁不得了😋😋~鹽燒青魚🐟 肉質細嫩,魚骨不多很好吃~羊肉串🐏香氣超誘人,唔會有臊味牛肋骨🐂牛味濃,肉質彈牙雞軟骨🐔燒得岩岩好,軟骨好有咬口雞腎🐔咬落好爽口~粒粒都好飽溝去蒜蓉燒茄子1條,臺灣蒜香腸2條,可樂/七喜/王老吉飲品可自選2罐💪🏻依個份量真係好飽😋性價比好高
裡面有蒜蓉粉絲扇貝、蒜蓉生蠔
鹽燒大虎蝦🦐大大隻又多肉,啜埋蝦頭d 汁不得了😋😋
~
鹽燒青魚🐟 肉質細嫩,魚骨不多很好吃
~
羊肉串🐏香氣超誘人,唔會有臊味
牛肋骨🐂牛味濃,肉質彈牙
雞軟骨🐔燒得岩岩好,軟骨好有咬口
雞腎🐔咬落好爽口~粒粒都好飽溝去
蒜蓉燒茄子1條,臺灣蒜香腸2條,
可樂/七喜/王老吉飲品可自選2罐💪🏻
依個份量真係好飽😋性價比好高
2022-09-06 38 浏览
有冇人同我一樣都好鍾意食串燒!🙌🙌不過食幾串都未必飽 而且一串價錢都吾平架!我係俾餐廳全日特價套餐吸引~套餐F $58性價比高 有幾串串燒之餘仲有薄餅食 飽肚感十足!套餐包燒牛肋條,雞腎,台灣腸同埋雞軟骨各一串仲有飲品添!真心抵~套餐A $58呢個套餐就只有燒蒙古羊架配台灣腸~羊架成本比較高 所以相對份量會比較少也是正常的~另外我哋都叫咗幾款小食都不錯的!全部熱辣辣即燒即食!鹽燒青魚 $38燒大雞中翼 $26/2隻燒蒜蓉茄子 $38串點燒烤美食 (尖沙咀)尖沙咀厚福街7A號地下E號舖
有冇人同我一樣都好鍾意食串燒!🙌🙌
不過食幾串都未必飽 而且一串價錢都吾平架!
我係俾餐廳全日特價套餐吸引~

套餐F $58
性價比高 有幾串串燒之餘仲有薄餅食 飽肚感十足!
套餐包燒牛肋條,雞腎,台灣腸同埋雞軟骨各一串
仲有飲品添!真心抵~

套餐A $58

另外我哋都叫咗幾款小食都不錯的!全部熱辣辣即燒即食!
鹽燒青魚 $38
燒大雞中翼 $26/2隻
燒蒜蓉茄子 $38

尖沙咀厚福街7A號地下E號舖
2022-09-04 39 浏览
尖沙咀厚福街出名係多野食,今次就搵左依間串燒小店《串點燒烤美食》。店員同埋顧客都好客,一坐低就介紹依間餐廳有咩出名嘅菜式,感覺到黎親嘅基本都係熟客,好親民嘅小店。老闆介紹嚟緊仲會加埋麻辣嘅Menu,鍾意食辣嘅朋友可以期待一下。套餐A $58燒蒙古羊架、台灣蒜香腸1條、配薄餅同埋汽水。老闆介紹話佢地啲羊架一啲都唔會騷味,食落又真係。用大火燒製,所以可以鎖住肉汁,又唔會燒得太乾。套餐E $58燒羊肉串、燒雞腎、燒雞軟骨串、台灣蒜香腸配搭薄餅同埋汽水。平時食完雞腎最驚會燒到好硬,相反依個好香脆,食落係爽口。羊肉串同埋雞軟骨老揀左少辣,食落就更加惹味。鹽燒青魚$38依款都係老闆重點介紹之一,魚皮真係燒到好脆,但係魚肉仲係鮮嫩,咬開啖啖肉。燒蒜蓉生蠔$38/2隻老闆話佢地用韓國生蠔,食落真係特別鮮甜,海水味唔會太重。💰人均150蚊一位晚餐🍡🍰🧁🧀🥞🧇🥯🌭🥩🍔🥗🍜🥟🍘串點燒烤美食 (尖沙咀)尖沙咀厚福街7A號地下E號舖🍹🍸🍻🥂🍺🍦🍮🍿🍤🍣🍱🍝🌯🥐

套餐A $58
燒蒙古羊架、台灣蒜香腸1條、配薄餅同埋汽水。

套餐E $58
燒羊肉串、燒雞腎、燒雞軟骨串、台灣蒜香腸配搭薄餅同埋汽水。

鹽燒青魚$38

燒蒜蓉生蠔$38/2隻
老闆話佢地用韓國生蠔,食落真係特別鮮甜,海水味唔會太重。

💰人均150蚊一位晚餐
🍡🍰🧁🧀🥞🧇🥯🌭🥩🍔🥗🍜🥟🍘

尖沙咀厚福街7A號地下E號舖

🍹🍸🍻🥂🍺🍦🍮🍿🍤🍣🍱🍝🌯🥐
2022-09-01 42 浏览
位於尖沙咀厚福街< 𝐆𝐫𝐢𝐥𝐥 𝐏𝐨𝐢𝐧𝐭 𝐁𝐚𝐫𝐛𝐞𝐜𝐮𝐞 >, 一間平價串燒店, 全部串燒即叫即燒, 食物質素亦不俗。兩人套餐 $³⁸⁰蒜蓉粉絲扇貝粉絲非常入味, 而扇貝十分彈牙, 兩者完全吸收了豉油汁, 很好吃呢。蒜蓉生蠔面層放有大量濃郁蒜蓉, 再帶有蠔隻鮮味。鹽燒大虎蝦蝦身佈滿鹹香鹽粒, 而蝦肉保留啖啖鮮味。鹽燒鯖魚外皮香酥, 魚肉肥美, 配上檸檬汁更高層次。羊肉串外焦內嫩, 肉香四溢。牛肋條肉質鮮嫩, 牛味香濃。雞軟骨外酥內脆, 口感豐富。雞腎質韌脆嫩, 肥美肉厚。蒜蓉燒茄子金黃蒜蓉配搭鮮嫩茄肉。臺灣蒜香腸口感紮實, 嚼勁十足。可樂/七喜/王老吉自選兩罐。串點燒烤美食 (尖沙咀)📍尖沙咀厚福街7A號地下E號舖

兩人套餐 $³⁸⁰
蒜蓉粉絲扇貝

蒜蓉生蠔
面層放有大量濃郁蒜蓉, 再帶有蠔隻鮮味。

鹽燒大虎蝦
蝦身佈滿鹹香鹽粒, 而蝦肉保留啖啖鮮味。

鹽燒鯖魚
外皮香酥, 魚肉肥美, 配上檸檬汁更高層次。

羊肉串
外焦內嫩, 肉香四溢。

牛肋條
肉質鮮嫩, 牛味香濃。

雞軟骨
外酥內脆, 口感豐富。

雞腎
質韌脆嫩, 肥美肉厚。

蒜蓉燒茄子
金黃蒜蓉配搭鮮嫩茄肉。

臺灣蒜香腸
口感紮實, 嚼勁十足。

可樂/七喜/王老吉
自選兩罐。

📍尖沙咀厚福街7A號地下E號舖
2022-08-30
2022-08-27 30 浏览
厚福街新開咗呢間串燒小店 多種惹味串燒小食 仲有特價set 一律$58 下午茶都係$38起包埋野飲 性價比好高🫣 串燒可以自由揀辣度 枱面亦有辣椒粉可以攞店員將兩個set一齊上Set C 厚切牛脷,台灣蒜香腸,薄餅,七喜 $58Set D 蒜蓉粉絲扇貝, 五花腩, 雞軟骨, 台灣蒜香腸, 薄餅, 王老吉 $58扇貝大大隻仲有勁多蒜蓉 底嘅粉絲索哂汁超正🥰 台灣腸外皮少少脆 味道甜甜地再有少少蒜味 好食😋 牛脷超厚切!薄餅仲有啲蔥油味都好香 五花腩嘅油脂好邪惡🙈燒蒜蓉生蠔 $38/2隻價錢好抵!生蠔size中等 味道鮮美 面頭激多蒜茸 我再落少少辣椒粉超惹味😋 錫紙焗花甲 $48唔好睇花甲size好似好細 其實啲肉都幾大粒 隻隻都新鮮開口嘅 全部都冇沙 味道帶少少蒜香 燒雞中翼 $26/2隻咬落去仲出緊煙 雞翼皮少少脆 雞肉肉質嫩得黎又有鮮味👍🏻燒牛肋條 $20肉質偏軟 雖然全熟 但係都有肉汁 熱食唔錯

店員將兩個set一齊上

咬落去仲出緊煙 雞翼皮少少脆 雞肉肉質嫩得黎又有鮮味👍🏻

燒牛肋條 $20
肉質偏軟 雖然全熟 但係都有肉汁 熱食唔錯
2022-08-25 24 浏览
尖沙咀店 串點燒烤美食 🍢厚福街有好多食肆 , 前幾日係小巷竟然比我見到一間食串燒既店舖,食完之後都想同大家分享🫶🏻店舖係小店,座位目測大約有五至六張枱既,如果想去可以事前book定位先🙂食物同價值方面 ,都相當唔錯!可以形容為又平又抵食! 價錢的確相當合理🥰有幾款可以推介比大家🤩👉🏻 燒蒙古羊架 $38/隻聽講係招牌菜! 燒到完全冇羊羶味🔥咬落去啖啖肉👍🏻👉🏻 燒大雞中翼$26/2隻個皮燒到好香,小小脆😁👉🏻 燒蒜蓉茄子$38/條好香口🤩👉🏻 錫紙焗金針菇 $38份好入味,而且夠牛油😁👉🏻 燒蒜蓉生蠔 $38/2隻生蠔好新鮮👍🏻溫馨提示錫紙焗花甲$48/份就比較淡味小小,未必岩重口味人士,但係花甲既量真係好多好足夠,所以真係好抵食🔥辣到方面可以選擇唔辣/微辣/小辣/中辣/大辣💕 個人就揀咗微辣,不過我覺得下次可以挑戰小辣。串點燒烤美食尖沙咀厚福街7A 地鐵站B2出口
尖沙咀店 串點燒烤美食 🍢

有幾款可以推介比大家🤩
👉🏻 燒蒙古羊架 $38/隻
聽講係招牌菜! 燒到完全冇羊羶味🔥咬落去啖啖肉👍🏻

👉🏻 燒大雞中翼$26/2隻
個皮燒到好香,小小脆😁
👉🏻 燒蒜蓉茄子$38/條
好香口🤩

👉🏻 錫紙焗金針菇 $38份
好入味,而且夠牛油😁
👉🏻 燒蒜蓉生蠔 $38/2隻
生蠔好新鮮👍🏻

溫馨提示
錫紙焗花甲$48/份
就比較淡味小小,未必岩重口味人士,
但係花甲既量真係好多好足夠,所以真係好抵食🔥

串點燒烤美食
尖沙咀厚福街7A
地鐵站B2出口
2022-08-25 26 浏览
今日係尖沙咀做完facial 大約6點鐘,即刻約左個尖沙咀番工既朋友一齊食晚飯,朋友話最近新開左間串燒店好似幾正,問我要吾要試下,大約6點半就到左,餐廳鋪位吾太大,應該主力做外賣生意,好彩仲有1枱位置比我地🤭我地係點餐紙揀左一堆自己想食既野,老板好nice好好傾,佢話佢地尼到最好食係羊架,問我地要吾要試下,我朋友都幾鍾意食羊,所以就話要2件同朋友傾左一陣計,好快就有串燒陸續上菜,雞軟骨好脆,雞翼既雞皮都好脆😆好鍾諗食脆皮既串燒,羊架都吾錯,老板無介紹錯😋朋友話下次同我再食過😆
朋友話下次同我再食過😆
2022-08-24 283 浏览
襯八號風打到嚟前一晚去咗厚福街食串燒。間舖喺街尾嘅小巷入面,店面細細,但入面都有幾張枱可以堂食。.睇menu見到啲食物都好多種類,除咗串燒,仲有焗海鮮、涼拌菜同養生粥。價錢都幾抵。除咗一人一個全日特價餐,仲散叫咗其他食物。.- A餐 ($58)燒蒙古羊架+台灣蒜香腸-配薄餅+七喜呢個燒蒙古羊架真係好出色!好厚肉,而且一啲膻味都無,連唔食羊肉嘅朋友試咗一啖都話接受到。羊架本身就燒得好香,個人覺得唔使落調味粉食仲正,如果唔係會浪費咗件羊架。..- D餐 ($58)燒蒜蓉粉絲扇貝+五花腩肉+雞軟骨+ 台灣蒜香腸-配薄餅+七喜呢個價錢嘅套餐有原隻扇貝食真係好抵。蒜蓉份量好足,調味夠惹味。另外的三款串燒都燒得唔錯。..燒饅頭 ($16/2串)燒牛脷 ($26 x2串)燒五花腩肉 ($18x2).貪得意試吓燒饅頭,外脆內綿好特別。一粒蒜蓉都見唔到,但成舊饅頭都好香蒜蓉味!另外的兩款串燒都唔錯。..錫紙焗大豆芽 ($38).鮮牛肉粥 ($38).最後叫返啲懶健康嘅菜同粥,焗大豆芽好香牛油味,鮮牛肉粥估唔到又有幾大片牛肉喎。..估唔到呢間新開的小店咁有水準,價錢又好實惠,兩個人夾埋都係$300有找,會

- A餐 ($58)
燒蒙古羊架+台灣蒜香腸-配薄餅+七喜
燒蒙古羊架

跟餐薄餅

- D餐 ($58)
D餐

扇貝

燒饅頭

燒牛脷

燒五花腩肉

燒饅頭 ($16/2串)
燒牛脷 ($26 x2串)
燒五花腩肉 ($18x2)
焗大豆芽菜

錫紙焗大豆芽 ($38)
鮮牛肉粥

鮮牛肉粥 ($38)

估唔到呢間新開的小店咁有水準,價錢又好實惠,兩個人夾埋都係$300有找,會為咗羊架同扇貝而再來。
2022-08-23
燒五花腩肉
焗大豆芽菜
  • 燒羊架
  • 蒜蓉粉絲扇貝
鹽燒Prime雪花牛肉粒 $68/串牛味濃郁燒牛胸油 $18/串濃濃嘅香氣,肥而不膩燒牛脷 $26/串食上去好嫩滑,醬汁好味燒大雞中翼 $26/2隻雞翼肥美錫紙焗花甲 $48/份花甲鮮甜,葱蒜味濃除左單串嘅串燒之外,仲有全日特價套餐同下午茶串燒套餐。全日特價套餐有六款,我揀左以下兩款,套餐好抵食👍🏻D餐 $58燒蒜蓉粉絲扇貝一隻+五花腩肉一串+雞軟骨一串+台灣蒜香腸一條配薄餅/丼+可樂/七喜/王老吉 F餐 $58燒牛肋條1串+雞腎1串+台灣蒜香腸+雞軟骨1串配薄餅/丼+可樂/七喜/王老吉 燒蒜蓉粉絲扇貝大大隻,鮮甜彈牙,滿滿嘅蒜蓉香,仲有粉絲五花腩肉燒得好香好出色,食到Lam Lam脷😋燒牛肋條好惹味雞腎爽口彈牙雞軟骨燒得好香,好入味台灣蒜香腸好好味嘅台灣腸👍🏻配埋薄餅食到好飽飽🤰🏻
鹽燒Prime雪花牛肉粒 $68/串

牛味濃郁

燒牛胸油 $18/串

濃濃嘅香氣,肥而不膩

燒牛脷 $26/串

食上去好嫩滑,醬汁好味

燒大雞中翼 $26/2隻

燒牛肋條1串+雞腎1串+台灣蒜香腸+雞軟骨1串
配薄餅/丼
+可樂/七喜/王老吉

燒蒜蓉粉絲扇貝
大大隻,鮮甜彈牙,滿滿嘅蒜蓉香,仲有粉絲

五花腩肉
燒得好香好出色,食到Lam Lam脷😋

燒牛肋條

• 燒蒜蓉粉絲扇貝
  • 五花腩肉
  • 錫紙焗花甲
2022-08-20 25 浏览
💕串點燒烤美食隱世嘅高質串燒店,就喺H8旁邊嘅小巷🏙小店店面唔大但人情味滿滿,老闆熱情好客,仲燒得一手好串燒🤭除咗燒雞翼、五花肉,餐牌嘅海鮮選擇都唔少,連雞粥都有㖭🧡.🌈燒蒙古羊架老闆誠意推介🍗羊架啖啖肉,軟腍有肉汁,邊位燒得焦香,羶味恰到好處,老闆果然無介紹錯👍🏽.🌈燒五花腩肉外皮燒得香口,有油香,點咗一串麻辣一串原味,各有風味😋.🌈燒蒜蓉茄子食燒烤,當然要食燒茄子🍆鋪滿辣椒、蒜蓉,特別之處係加咗菜脯,呢個配搭好有新鮮感🥰.🌈錫紙焗花甲花甲size細細隻但十分鮮甜,錫紙燒保留原有鮮味,清清哋幾好味.🌈燒牛舌口感juicy,灑上芝麻更加香口.🌈燒大雞翼/ 雞腎/雞軟骨串燒必食3寶,雞翼係脆皮㗎🤗雞腎同雞軟骨外層香口內裡依然肉汁滿滿.特別鍾意佢地嘅串燒唔會只有孜然味,唔同嘅食材會以原味或者加上辣椒粉上枱,所以食每串都有唔同感覺😍.🌈燒台灣蒜香腸真心鍾意台灣腸,食串燒都不忘叫返一份🤣係蒜香味㗎,正!.🌈錫紙焗娃娃菜娃娃菜份量都唔少,簡單以蒜蓉、辣椒調味,剛好中和一吓食肉嘅油膩感☘️.食串燒當然會想飲吓酒,小店有齊清酒、燒酒、紅白酒、啤酒等等,好適合三五知己飲吓酒歎吓串燒
💕串點燒烤美食

除咗燒雞翼、五花肉,餐牌嘅海鮮選擇都唔少,連雞粥都有㖭🧡

🌈燒蒙古羊架

🌈燒五花腩肉
外皮燒得香口,有油香,點咗一串麻辣一串原味,各有風味😋

🌈燒蒜蓉茄子

🌈錫紙焗花甲

🌈燒牛舌
口感juicy,灑上芝麻更加香口

🌈燒大雞翼/ 雞腎/雞軟骨
串燒必食3寶,雞翼係脆皮㗎🤗
雞腎同雞軟骨外層香口內裡依然肉汁滿滿

🌈燒台灣蒜香腸
真心鍾意台灣腸,食串燒都不忘叫返一份🤣係蒜香味㗎,正!

🌈錫紙焗娃娃菜

2022-08-16 50 浏览
尖沙咀厚福街出名多好嘢食🤣 而近排喺街尾開咗間新嘅串燒店~ 餐廳雖小但五臟俱全😙 食物方面除咗有海鮮🦞 肉類🥩 蔬菜🥬 仲有比較特別嘅養生粥同全日超值套餐🐷 價錢實惠而且地點夠晒方便,絕對值得過嚟試一試呀💕🦪 燒蒜蓉生蠔 $108一上枱真係忍唔住哇咗聲😳 生蠔超級大隻而且上面仲鋪滿炒至金黃色嘅蒜蓉添😍 生蠔鮮甜美味同時散發著濃郁嘅蒜蓉香氣,係幸福嘅味道呀😛🐟 鹽燒鯖魚 $38外皮香脆可口,內裏魚肉嫩滑多汁,啖啖肉好滿足🤪 而且份量都唔少,兩個人share啱啱好😙🐮 鮮牛肉粥 $38估唔到一間串燒店嘅粥都可以做得咁出色😱 粥米軟綿綿,清甜順口,超級暖胃🔥 牛肉大大嚿而且完全唔嚡!絕對可以幫助解膩😆🍲 E餐 $58包括燒羊肉串🐑 雞腎🐔 台灣蒜香腸🇹🇼 雞軟骨🍢 同薄餅🥠 全部都係即叫即整,新鮮熱辣辣😍 整體鹹度適中,食落去唔覺得油膩😛 而值得一讚個羊肉串完全唔酥,仲好入味添!🍛 F餐 $58基本上同E餐一樣,只不過係將燒羊肉串🐑 改為燒牛肋條而已🐮 口感爽脆而且牛味好出,兩款都係超值套餐,性價比好高😳 絕對值得一試~

🦪 燒蒜蓉生蠔 $108

薄餅
燒蒜蓉生蠔
全日套餐
薄餅
串點燒烤美食🍢🔥……….今次又係喺尖沙咀覓食!諗諗下最近好耐無食串燒,所以去串燒店食。呢間係位於尖沙咀厚福街街尾嘅串燒小店,可外賣/堂食。店舖空間雖小,得4張枱,但串燒質素平均又幾抵食,依家仲有超值套餐,全日特價套餐推出。餐廳有不同食物種類提供,有海鮮類,串燒肉類,蔬菜類,涼菜類,錫紙類,養生粥和飲品。選擇困難嘅我揀咗好耐,老闆見我咁就推薦我呢度必點必食嘅串燒,十分好客!呢度串燒可以一試😎……….🐑燒蒙古羊架 $38/隻🌟•推薦!呢款羊架係老闆大推,話係呢度必食!羊架肉質好嫩,啖啖肉,口感好軟腍,完全無羊羶味,羊架燒完鎖住咗啲肉汁,真係好香又多汁🤤👅燒牛脷 $26/串•呢款牛脷係薄切牛脷,一串有四五塊左右,口感爽脆😆🍗燒大雞中翼 $26/2隻•雞中翼外層雞皮帶點脆而且肉汁飽滿,夠哂滿足😋🐔燒雞腎 $18/串•雞腎質韌脆嫩,食落有口感,熟度啱啱好,唔會變到好乾/好硬🤪🥣錫紙焗花甲 $48/份•新鮮熱辣上碟仲見到有煙出!花甲肉雖小但無沙,用錫紙焗可將所有花甲嘅原汁原味鎖住,帶出鮮味同蔥蒜嘅香味🥰🍆燒蒜蓉茄子 $38/條•大大條又新鮮嘅原條茄子,舖滿了蒜蓉,菜甫和蔥!每啖茄子都有滿滿嘅配料,
串點燒烤美食🍢🔥

🐑燒蒙古羊架 $38/隻🌟

👅燒牛脷 $26/串
•呢款牛脷係薄切牛脷,一串有四五塊左右,口感爽脆😆

🍗燒大雞中翼 $26/2隻
•雞中翼外層雞皮帶點脆而且肉汁飽滿,夠哂滿足😋

🐔燒雞腎 $18/串

🥣錫紙焗花甲 $48/份

🍆燒蒜蓉茄子 $38/條
•大大條又新鮮嘅原條茄子,舖滿了蒜蓉,菜甫和蔥!每啖茄子都有滿滿嘅配料,多汁又好味😚

🎖全日特價套餐D餐 $58
•D餐有燒蒜蓉粉絲扇貝一隻,五花腩肉一串,雞軟骨一串,台灣蒜香腸一條配薄餅/飯+可樂/七喜/王老吉。薄餅份量多但略乾,當日只有燒汁供應,無咖喱汁供應,若然有咖喱汁會更好。呢個套餐整體性價幾高🤩
……….

💰人均 $145 /per person (2人)
2022-08-11 35 浏览
今日放工同友人去左尖沙咀厚福街既一間新開串燒鋪,有驚喜😆😆環境雖不大,但乾淨,服務態度都好好。叫了兩個一人套餐,每個58蚊,有幾串串燒,飯/薄餅 同埋飲品,抵食🤤我地叫既套餐有羊肉串,雞腎,台灣香腸,全部都係即叫即烤,新鮮入味。值得讚賞的是完全沒有騷味,桌上更有不同調味粉給我們自己調教味道👍👍另外也附加叫左一份雞翼,牛脷,烤花甲同埋娃娃菜,全部都係水準之上。特別推薦烤花甲,很鮮甜入味👍數量也很多😆綜合而言是一家質素很好的燒烤店,兩人食左咁多先三百蚊有找,係尖沙咀難得抵食又好食的串燒店!值得再戰🤤
今日放工同友人去左尖沙咀厚福街既一間新開串燒鋪,有驚喜😆😆

環境雖不大,但乾淨,服務態度都好好。