📍長沙灣-Sushiro 壽司郎🍣✨今日同大家分享foodie介應該最多人post嘅壽司郎🍣對比起其他foodie朋友仔 我真係冇佢哋咁勁可以每一期都追到最新promotion嘅壽司🥹🥹❤️所以就同大家分享我最常叫嘅幾碟壽司吧 🍣海膽軍艦個人覺得海膽軍艦好高性價比!雖然食落去唔會話同出邊比較貴嘅日本餐廳有得比 但係只係$2x!! 呢個價錢食到海膽仲想點?🤣🤣🍣🍳茶碗蒸每次食壽司郎都想食啲熱食 但係佢哋嘅湯真係搞唔掂 個人嚟講覺得好多味精同埋唔好飲🥲所以就會叫茶碗蒸!食落去好暖胃~ 入邊都好足料!🐟三文魚籽軍艦我完完全全係一個三文魚籽怪!雖然佢哋嗰間嘅三文魚籽嘅魚味唔算好重🐟🎣但係都有好處嘅起碼唔會腥!過下口癮都不錯!以上就總括左我每次去食壽司郎都會叫嘅三款食物!喺相入邊有提及,但係caption冇嘅 都係我覺得性價比偏低 又或者冇鮮味嘅食物 通常叫過一次就唔會再叫♪( ´θ`)ノ🤍🩵 Btw: 💫特別推介大家朝頭早11:00去食!因為係可以walk-in!! 完全唔使等位✨👍🏻趁呢幾日打風 會po埋喺日本食嘅壽司郎!🥺❤️同大家做個對比!————📍長沙灣-Sushiro 壽司郎🍣✨ 地址:
📍長沙灣-Sushiro 壽司郎🍣✨

————
📍長沙灣-Sushiro 壽司郎🍣✨
地址: 長沙灣長沙灣道680號麗新商業中心地下G38號舖
2023-08-07 361 浏览
一個月前就book咗8月食荔枝角壽司郎😂 撞啱第一日推出四週年創業祭,差唔多試晒所有款式,除咗牛之前食過麻麻地🤣大部分款式都係之前出過再comeback,只有兩款係初登場!🥢長鰭腩肉配蔥花吞拿魚 $12好抵食!腩肉部位無筋👍🏻 幾軟腍,加埋棉棉嘅蔥花吞拿魚,口感幾好又鮮味!試咗兩件質素都幾好食,必試!🥢龍蝦忌廉可樂餅 $22都幾好味!炸粉比較多油,入面嘅龍蝦味忌廉好creamy,龍蝦味就唔係好出啦😂 不過都係一件好食嘅炸物!下面係comeback款式~🥢生松葉蟹腳 $29好耐無食!幾鮮味嘅,都推薦食吓,但唔係必試!🥢炙燒三文魚腹 $12無咩特別,同價錢食吞拿魚嗰款抵啲又好食啲!🥢特大熟帆立貝 $17帆立貝都算幾大粒,一碟兩件,可以試吓~🥢特製軟殼蟹卷 $22好食!有蘋果片幾fresh,有quota可以試吓~🥢濃厚海膽拌麵 $32好食!有少少海膽,醬都足夠!甜品時間~🥄奶茶味卡達拉娜 $22感覺無原味咁甜,限定味都要試吓嘅😂🥄白桃味芭菲 $32必食!白桃味係咁多款芭菲中最好食嘅~ 雖然對我嚟講都係甜咗少少,但都好食🤣 整體嚟講,今次創業祭嘅款式無咩特別,最驚喜係長鰭腩肉配蔥花吞拿魚!抵食

🥢長鰭腩肉配蔥花吞拿魚 $12

🥢龍蝦忌廉可樂餅 $22

下面係comeback款式~
🥢生松葉蟹腳 $29
好耐無食!幾鮮味嘅,都推薦食吓,但唔係必試!

🥢炙燒三文魚腹 $12
無咩特別,同價錢食吞拿魚嗰款抵啲又好食啲!

🥢特大熟帆立貝 $17
帆立貝都算幾大粒,一碟兩件,可以試吓~

🥢特製軟殼蟹卷 $22
好食!有蘋果片幾fresh,有quota可以試吓~

🥢濃厚海膽拌麵 $32
好食!有少少海膽,醬都足夠!

甜品時間~
🥄奶茶味卡達拉娜 $22
感覺無原味咁甜,限定味都要試吓嘅😂

🥄白桃味芭菲 $32

整體嚟講,今次創業祭嘅款式無咩特別,最驚喜係長鰭腩肉配蔥花吞拿魚!抵食必試!其他就按自己口味揀啦😆
2023-07-23 1529 浏览
今日天氣熱辣辣,和家人嚟咗食壽司郎。今次已經係第二次嚟呢間分店,因為夠曬平靚正。我哋三個人連加一都唔駛$300就落得樓,比起去飲茶真係非常實惠。當然老人家始終係鍾意慢慢嘆吓茶,坐返粒幾兩粒鐘咁先夠皮啦!但當你趕時間,強烈建議大家可以嚟食返個光速餐我哋用apps一早預約咗,等咗5分鐘有枱就入得。職員安排我哋坐低之後,就急不及待捧起部ipad就落單啦!每次只可以點四碟,點知真係極速地輸送上食物來。我哋又食得好快,一件一件咁KO掉。結果大約半個鐘就已食飽飽啦!講返食物質素,性價比確實係高😁如果唔係都唔會長期有咁多人喺門口等位啦😆呢個價錢絕對係超值,元X嗰啲起碼要過$300以上。我已冇幫襯元X好多年喇😆另外,SUSHIRO經常會有期間限定items, 啱曬我呢啲鍾意試新嘢嘅人啦。今日最正嘅係$12/2嘅藍鰭吞拿大切,肉質新鮮味美,我哋三個人總共encore 咗幾轉😆赤蝦好大隻兼且爽口彈牙,絕對令人欲罷不能😋😋🤤我哋大戰咗半粒鐘,總共14隻紅碟($12@)、3隻銀碟($17@)同埋2隻金碟($22@),滿足地捧住個肚仔,踏上另一征途了✈️

2023-07-22
2023-07-17 428 浏览
今次經手機App 預先預約,只等了20分鐘左右便可開餐🤤。用App可預約1個月左右的booking,據觀察荔枝角店6:00-6:30pm會較容易成功預約。二訪荔枝角店,又試不少較貴價的款式,例如今月新推甜品 — 桃🍑芭菲,面上的白色是桃味雪芭,雪糕中層還夾有蛋糕,蛋糕部分濕潤,將三者混合,味道清新。另一本月推薦是辣蔥蝦壽司(已忘記正名🤣呢個係我改嘅新名嚟),如爆炸頭的蔥非常搶眼,決定一試,味道不錯…但實在不覺得辣,辣味大概是逃走了🤣雖然並非新款,但鰻魚壽司依舊很好吃🤤現在很多都不是以前常吃的那種鰻魚了…但這是舊時的味道!

鰻魚壽司
辣蔥蝦壽司
桃🍑芭菲
2023-07-12
鰻魚壽司
辣蔥蝦壽司
桃🍑芭菲
2023-06-27 476 浏览
當日大概6:00pm左右到舖頭攞飛,7:15pm左右已成功入座👍🏽前面等左超過30張飛,壽司郎嘅風潮睇嚟仲繼續緊!壽司郎作為一間壽司店,最令人印象深刻嘅當然係…甜品🤣卡達拉娜返左嚟,仲係增量裝。依然係表層脆下層軟,好好味😋芭菲亦係咁好食,朱古力醬、雪糕、脆脆,層次分明🤣👍🏽仲有呢個蘋果型嘅雪芭,果汁味濃…雖然佢個樣唔係好睇得出係咩🤣🤣但可能實在太專注係食甜品上,加上繁忙時間只有90分鐘時間食,雖然有試過新款,但對大部分食過嘅壽司都無咩印象,只可以話水準正常?

壽司郎作為一間壽司店,最令人印象深刻嘅當然係…甜品🤣

2023-06-14
2023-06-23 438 浏览
壽司郎每一期都有唔同壽司款式嘅主題,唔同主題都有唔同壽司嘅風味,壽司質量新鮮,味道10分唔錯,仲有不同嘅炸物,同埋甜品,每次去到都會食到好飽咁出返嚟,價錢亦都平民
2023-06-19 487 浏览
壽司郎是一家值得推薦的壽司連鎖店,其長沙灣分店的壽司選擇豐富,而且新鮮美味。我在早上到店時,已經有十多個人在排隊等候,但是服務員待人親切,讓人感到很舒適。雖然需要等待約30分鐘,但是當日店滿座,這也是可以理解的。當我品嚐到壽司時,我對他們的新鮮程度和口感印象深刻。三文魚刺身非常新鮮,入口即化,讓人回味無窮。壽司的選擇也很多,吞拿魚的選擇尤其豐富,可以滿足不同人的口味需求。此外,他們的壽司也沒有添加太多醬料,保留了原味,讓人能夠真正品味到食材的風味。總的來說,壽司郎的壽司質量非常優秀,服務也很好。唯一需要改進的是等候時間,但是這也是因為店內客人眾多所致。如果他們能夠增加座位,改善空間問題,讓客人能夠更舒適地用餐,那麼這家壽司店就會更加完美了。我會再來這裡用餐的。
2023-06-16 312 浏览
我最近去了壽司郎餐廳,試了他們的壽司。整個用餐體驗非常美妙!壽司的口感很鮮美細膩,色澤鮮亮,每一口都令人愉悅。他們的銀鱈魚腩壽司是我的最愛,特別是如果加上一點醋醬油和芥末,味道更加美味。餐廳的環境也很舒適,現代化的裝潢讓人感到很放鬆。服務員也很熱情且專業,能耐心地解答客人的問題。總而言之,壽司郎是一家高品質的餐廳,非常值得一試!
2023-06-01 492 浏览
Have heard of this famous dessert from Sushiro for soooo long and we can’t believe that it tasted THAT GOOD! it’s a piece of rectangular dessert It looks like cheesecake The top is brûléed with crispy caramel And the main body is a chilled piece of cake/custard/ ice cream texture Oh my goodness it tasted divine Everyone should try this dessert out if they made it to Sushiro (yes it’s still a long queue and the fad didn’t fade yet) My sister even wanted one extra piece for takeaway!
It looks like cheesecake
卡達拉娜
卡達拉娜
2023-04-26 477 浏览
自從壽司郎喺樓下商場開咗之後,基本上每個月都會食一次,試下當月新品,又可以儲下印花換小禮物。前排試咗4月嘅新品,覺得比起之前嘅新品稍為遜色,特別係甜品,無咩驚喜,味道只係一般。今個月推出嘅三貫盛都幾抵,香蔥三味最惹味!魷魚🦑一般啦,無咩特別。周打蜆肉湯麵幾好食,本身鍾意呢類湯底。最鍾意嘅壽司都係燒鱈魚子配忌廉芝士,鹹香嘅魚子遇上軟滑忌廉芝士🧀️,好好食!每次都會叫!今次兩款新甜品都試咗,鍾意布甸多啲,口感比較厚實,唔係好滑嗰種。脆皮朱古力香蕉雪糕蛋糕比較甜,我就一般啦。4月新品唔算好出色,期待5月新品😆

4月新品唔算好出色,期待5月新品😆
2023-04-24 388 浏览
上星期六好想食壽司🍣,大約六點去到新都會廣場壽司郎,到門口先至知道停止攞飛,令我非常失望,今次揀左荔枝角店,特登早D五點左右到,等左大約過半鐘。四月期間限定壽司郎人氣三味原隻日本產帆立貝、赤蝦、大切三文魚,有我至愛食既帆立貝壽司,大隻又鮮甜真烏賊三味魷魚🦑,真烏賊、真烏贼鰭,非常有嚼口。貝三味北寄貝、 赤貝、海螺片,正常味道!軍艦三味蒽花吞拿魚、飛魚子、甜蝦🍤,味道一如既住。醬燒鰈魚鰭邊、壽喜燒牛排炙燒過魚鰭油脂強勁,入口融化,牛排都一樣,牛味重可惜好嚡。白子冇味道,下次不會揀仲有揀咗呢幾款,整體而言,平靚正
,今次揀左荔枝角店,特登早D五點左右到,等左大約過半鐘。

四月期間限定

壽司郎人氣三味

真烏賊三味
魷魚🦑,真烏賊、真烏贼鰭,非常有嚼口。

貝三味
北寄貝、 赤貝、海螺片,正常味道!

軍艦三味
蒽花吞拿魚、飛魚子、甜蝦🍤,味道一如既住。

醬燒鰈魚鰭邊、壽喜燒牛排
炙燒過魚鰭油脂強勁,入口融化
,牛排都一樣,牛味重可惜好嚡。

白子
冇味道,下次不會揀

仲有揀咗呢幾款,整體而言,平靚正

2023-04-23
  • 醬燒鰈魚鰭邊
  • 帆立貝
  • 赤蝦
  • 赤貝
2023-04-24 322 浏览
係壽司郎退步咗定係我期望太高🤭 定係因為等咗一個鐘覺得要拎返相應嘅質素🤔️ 定係我叫嘅嘢好多地方都有得食🙈 卡達拉娜同蟹柳天㷌羅係我嚟到必嗌嘅🧐 其他好似都係咁佢雖然有啲通常你去Omakase先食到嘅嘢,好似鱈魚白子軍艦、北海道漬鯡魚卵軍艦、金目鯛天婦羅,但如果第一次係選擇係到食嘅人,我都相信會有啲抗拒🫠 佢唔係唔好食,但係唔稱得上好食🧐 同埋壽司郎人氣三味嗰賣相都有啲醜😅 希望再下次我嚟嘅時候會有改善🙃

今日又去長沙灣壽司郎,5點半左右拎飛排左大概1個鐘15分入坐見到牆上有4月新品叫左幾款黎試♥️軍艦三貫 $17有吞拿魚蓉、烏魚子、甜蝦呢三款都食過 咁樣配搭感覺性價比高,因為一次可以食到3個唔同嘅味道真烏賊三味 $17有三款魷魚,不過除咗白色個舊,其餘兩舊薑味比較重香蔥三味 $22有三文魚腩、赤蝦、魷魚香蔥加左啲沙律醬係面夾埋黎食,好味道呀!呢個又係性價比高之選👍🏻周打蜆湯拉麵見到賣相,感覺係有心思有啲好香口嘅菇,加上湯底好濃郁,仲有小小香草碎增加左個香味,同個湯好夾,又係推介之選呀!!希望可以長註餐牌入面焦糖布甸🍮焦糖布甸驚喜較少,布甸質感唔夠滑身正常味道,始終都係原味娜娜最好其餘食嘅蝦正三味一如既往嘅好 鮟鱇魚乾份量性價比高,完全滿足到鮟鱇魚乾愛好者滿滿沙律醬蟹柳壽司$12特大吞拿魚腩油脂分泌得好,入口就溶芝士三文魚同薯條都係我必點之選總結:長沙灣壽司郎係keep到水凖
今日又去長沙灣壽司郎,5點半左右拎飛
排左大概1個鐘15分入坐
見到牆上有4月新品叫左幾款黎試♥️
軍艦三貫 $17
有吞拿魚蓉、烏魚子、甜蝦
真烏賊三味 $17
有三款魷魚,不過除咗白色個舊,其餘兩舊薑味比較重
香蔥三味 $22
有三文魚腩、赤蝦、魷魚
周打蜆湯拉麵
見到賣相,感覺係有心思

焦糖布甸🍮
焦糖布甸驚喜較少,布甸質感唔夠滑身
正常味道,始終都係原味娜娜最好

其餘食嘅蝦正三味一如既往嘅好
鮟鱇魚乾份量性價比高,完全滿足到鮟鱇魚乾愛好者
滿滿沙律醬蟹柳壽司$12
特大吞拿魚腩油脂分泌得好,入口就溶

芝士三文魚同薯條都係我必點之選

總結:長沙灣壽司郎係keep到水凖

2023-04-05 204 浏览
又係壽司郎,餐廳已經食過好多轉,但係唯獨未試過長沙灣呢間。長沙灣壽司郎下午時段都係要等位的,中午放飯時間超級多人,然後等到差唔多晏晝一點幾至兩點就開始小人,建議唔趕時間嘅人可以下午茶去壽司水準同其他分店差唔多,可能呢間比較多人,轉頭比較快,食落嘅魚生都覺得比較新鮮。服務員都係後生女比較多,好似全個樓面都冇男人🤣服務一如既往日本質素,平價迴轉壽司不過不失👌🏻如果要計性價比嘅話我覺得都值得排隊過嚟試一試
又係壽司郎,餐廳已經食過好多轉,但係唯獨未試過長沙灣呢間。

服務員都係後生女比較多,好似全個樓面都冇男人🤣

服務一如既往日本質素,平價迴轉壽司不過不失👌🏻

如果要計性價比嘅話我覺得都值得排隊過嚟試一試
2023-03-27 222 浏览
下午茶時間經過壽司郎,竟然唔使排隊就入到,雖然唔係好肚餓,不過我就唔放過個機會🤣衝左入去食幾件壽司🍣 呢間壽司嘅質素都唔錯,最緊要係可以食個甜品,最好味係抹茶芭菲