2021-04-25 580 浏览
堤諾比薩係台式 pizza 店,佢哋有個二人餐,$218 包一小食兩主菜仲有飲品。當然呢個價錢你唔可以 expect 水準好高,但係同差唔多價位嘅 Pizza Hut 比較,就贏足十條街有多啦😆。成個餐我最鍾意個小食小花枝佐墨西哥蒜醬,上枱時熱辣辣,粉漿唔算厚,花枝都有鮮味,點埋微辣嘅蒜醬,再唧啲檸檬汁減低油膩感,好食🤤。主菜揀咗 pizza 同意粉。呢個叫堤諾先生嘅 pizza toppings 主要有煙肉,辣肉腸同菇類,配料則有紅椒,洋蔥同橄欖等,好豐富,都幾好味,唯一略嫌芝士唔太夠。雖然叫咗薄批,但係餅底比想像中厚,批邊微燶,幾香口,唔錯。意粉揀咗羅勒燻雞烤麵,呢個有我最鍾意嘅青醬,伴意粉食,非常滋味😋,所以即使燻雞略嫌乾身,我都絕對收貨。如果唔大食,呢個餐其實三個人食都夠,所以真心抵食👍。

如果唔大食,呢個餐其實三個人食都夠,所以真心抵食👍。
2021-04-21 441 浏览
午餐和友人共餐。早前經過想試下了,但無緣,不是未開門就是食了別家的。看了看餐牌,有午餐的小份pizza.胃口少的可淺嘗。可惜我的胃很大,要了個9吋薄底pizza ,松板芝士味!食豬肉緊係松板,豬拖羅是也!芝士應該是白芝士,不太濃烈,但食落很juicy!豬最怕有膻味,可是它與芝士和薄底pizza簡單配合得很好,連不太愛pizza的友人都讚好。果然有驚喜,深水埗越來越多美食~行開嘉頓山的,未食過的,必定要來一試喔~
行開嘉頓山的,未食過的,必定要來一試喔

2021-04-21
2021-04-19 255 浏览
其實好少喺深水埗覓食😆今日要去深水埗買嘢,就喺附近揀咗呢間Pizza店😍叫咗個松露野菇Pizza(厚批)🤤哇!一上檯,松露味勁香😍,加埋芝士,真係超級好味!👍🏻必食推介🤤反而飯就冇Pizza咁出色,個牛肋烤飯比較普通,牛助都有少少韌,烤飯似炒燶飯🥲,所以有啲普通。揀多個Pizza應該會開心D😂

揀多個Pizza應該會開心D😂
2021-03-11 793 浏览
深水埗特別多黃店,今次就揀左間專食pizza嘅。作為一個超級鍾意食pizza嘅人嚟講,我覺得佢個海鮮pizza啲魷魚煮得唔係幾夠熟,同埋紅椒嘅份量比較多🙈變左食落去會比啲椒嘅味cover哂海鮮同吞拿魚🥲再加上佢嘅pizza&薯條份量唔算好多,不過都值得一試👍🏻最重要嘅係佢係黃店🤩👍🏻
海鮮pizza
松露薯條
2021-03-11
2021-03-04 565 浏览
今次同朋友放後果時黎到深水埗食手工製Pizza初訪時,便對他們家的蜂蜜Pizza留低深刻印象,因為餐廳提供風格獨特的創意比薩,同時結合義式咖啡。看起黎、食起黎都係無比享受!呢間餐廳厲害既唔單止得Pizza,連開胃菜、烤飯烤麵都係強項!今次我地叫左肉丸配墨西哥薄餅,肉丸旁邊有大量芝士,連埋烤餅食真係一流!而牛油果烤雞Risotto,上枱時焗盤都好燙,大家吃既時候要小心啲啊!佢地手把上好貼心咁附上手套,外圍都有紙圈。
今次同朋友放後果時黎到深水埗食手工製Pizza

2021-01-24 1015 浏览
每次逛完黃金總到附近發掘美食,這次來到這家小店嚐嚐手工𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚!午餐套餐包括沙律、餐湯、主食和飲品,餐湯無特別,沙律菜頗新鮮!這裡地方企理,坐得舒服,而且價錢親民,所以午市也有不少人來吃。午餐的𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚是橢圓形的,有三小塊薄批,批邊有點脆脆的,但裡面是煙韌的口感!🤤我點了辣肉腸口味,味道普通但朋友點的四重乳酪頗特別,𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚上面塗了一層蜜糖,喜歡芝士的朋友可能會嫌鹹香不夠,但我覺得蜜糖甜甜的,和芝士配搭還蠻有趣😋不過這𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚的份量,以午餐來說真的不夠過癮啊🤣朋友叫了炸蝦蕃茄意粉,賣相也不錯!

午餐的𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚是橢圓形的,有三小塊薄批,
批邊有點脆脆的,但裡面是煙韌的口感!🤤

我點了辣肉腸口味,味道普通

四重乳酪薄餅

不過這𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚的份量,以午餐來說真的不夠過癮啊🤣
朋友叫了炸蝦蕃茄意粉,賣相也不錯!

四重乳酪薄餅
  • 四重乳酪
好耐冇食pizza啦 上網搵到深水埗呢間手工薄餅小店🍕款式幾特別 有👧🏽至愛嘅四式芝士🤤💛經Openrice外賣自取仲有8折!! 好抵食👅Pizza有兩個尺寸:9吋(6件)同埋12吋(9件)🔻四重乳酪9吋🧀<厚> (原價$95)🔻蒜香海鮮9吋🧄<厚> (原價$98)四重芝士薄餅上面加咗啲合桃粒 附有一小盒蜜糖🍯可惜芝士味道唔太突出 冇想像中咁咸香 加埋蜜糖之後完全俾甜味蓋過咗 建議蜜糖可以落少啲🤔另一款蒜香海鮮都好足料 有魷魚 蕃茄 吞拿魚同蝦香草味較突出~最欣賞呢度嘅薄餅唔會好油膩👍🏼厚底pizza亦較一般連鎖店的薄身和鬆脆😋呢個價錢真係值得一試💕🍴食物:3/5🏝環境:N/A🛋服務:N/A💲價錢:5/5💥翻兜指數:4/5✨CP值:4/5
經Openrice外賣自取仲有8折!! 好抵食👅

Pizza有兩個尺寸:9吋(6件)同埋12吋(9件)

🔻四重乳酪9吋🧀<厚> (原價$95)
🔻蒜香海鮮9吋🧄<厚> (原價$98)
四重乳酪

💲價錢:5/5
💥翻兜指數:4/5
✨CP值:4/5
外卖自取
閑日午市時段和男朋友去吃這間餐廳午市套餐價錢便宜,包餐湯、前菜和一杯飲品。前菜出乎意料之外不是沙拉或配餐湯的麵包,而是炸玉米球味道不錯,餡料足,見到有粒粒玉米,外脆內軟,沒有油炸味。前菜還未吃完就上主菜了。我們點了一個西班牙海鮮烤飯和皇后瑪格比薩(因為前一天嘴饞想吃pizza😋).西班牙海鮮烤飯上桌時還在冒煙,飯上伴有兩隻蝦,兩隻藍青口和魷魚圈。兩隻蝦都得鮮甜,肉質爽嫩,但需自己剝蝦殼,稍麻煩。青口與普通現成熟青口的味道差不多。魷魚圈較軟,沒有咬口。但整體來說還是好吃的,加上價錢不平易。皇后瑪格比薩總共有三塊,批底厚度適中,有烤脆,Pizza上有小蕃茄和芝士,芝士味不重。Pizza份量略嫌不足,但味道不過不失,價錢適易。我們還跟餐加配了一個法式焦糖燉蛋(+$12)焦糖烤得脆脆的,燉蛋很滑,料很足,很好吃,值得一試。
閑日午市時段和男朋友去吃這間餐廳
前菜還未吃完就上主菜了。
2020-12-09
  • 南瓜湯
  • 香脆粟米球
2020-12-05 640 浏览
今日去睇日落 平時好少食pizza 今日睇完專登去食手工pizza😝 希望食到比較正宗 所以揀左呢間😄 我地兩個人 叫左比薩二人開胃菜-墨西哥脆片伴牛油果醬墨西哥脆片好似我平時食開果款😂 有d失望 以為系自己炸 芝士味唔岩我口味不過牛油果醬幾清新 系檸檬汁味 惹味皇后瑪格薄pizza 呢個pizza唔錯食 貴為意大利比較傳統Pizza 專登揀佢🤣 一定要趁熱食 餅底好食😋其他正常😉培根起司瀑布麵呢個培根好好味 😋 唔太鹹 又炸得香口 麵都硬硬地 好有口感😄 不過佢加左忌廉扣左少少分 不過系香港食 有落都正常既😶男朋友叫左牛油果沙冰 佢話有椰奶味兩個人食左248 份量唔太飽😂不過值得一試🥰
所以揀左呢間😄 我地兩個人 叫左比薩二人
扣左少少分 不過系香港食 有落都正常既😶
男朋友叫左牛油果沙冰 佢話有椰奶味
兩個人食左248 份量唔太飽😂
不過值得一試🥰
一行三人到深水埗覓食,這裡有許多黃店,是日想吃PIZZA由於有位友人不餓,所以選了2人餐($218)一同分享,份量很足小食小花枝墨西哥蒜醬熱辣辣炸起的小八爪魚,點蒜醬吃,是重口味之選,不錯蒜香海鮮pizzaPizza餅底鬆軟,海鮮亦很足料,而且size也不細,實在是良心店舖松露雜菌烤麵白汁松露雜菌意粉,可惜松露味不足,但雜菌數量是很多的,如果白汁更香濃會好一點,現在有點乾,但仍可接受,可拌勻溫泉蛋吃以這個價錢來說,兩款主菜,還有小食和飲品,實在是超值,推薦
一行三人到深水埗覓食,這裡有許多黃店,是日想吃PIZZA

小食
小花枝墨西哥蒜醬
熱辣辣炸起的小八爪魚,點蒜醬吃,是重口味之選,不錯

蒜香海鮮pizza

松露雜菌烤麵

以這個價錢來說,兩款主菜,還有小食和飲品,實在是超值,推薦
2020-11-14 493 浏览
深水埗雖然好多嘢食,但唔係間間都平。俾我發現咗呢間平到笑嘅黃店。午市好抵食,只係五十幾蚊一個餐,更平係因為外賣減多$10,我$46就食到個豐富沙律了,仲有湯同薯格送,附送紅茶。味道方面個沙律係幾好食㗎,啲菜都新鮮,個湯好飲,薯格都好脆身。♥️

到深水埗shopping,同行友人建議來這間餐廳吃午餐。見到這間餐廳裝潢亮麗,還以為是一間很貴的意大利餐廳,想不到午餐價格便宜又好食,值得推薦。我們二人同行,點了一個皇后瑪格比薩和 白醬松露培根燉飯分享,還可以$12加點甜品。餐湯是南瓜忌廉湯,質感很好味道不錯。小食是格格薯脆,炸得酥脆調味適中。飲品也不錯,我點的奶茶茶味香濃、質感幼滑。皇后瑪格比薩的餡料比較簡單,卻襯托出餅底質感鬆軟又有麥香,令我第一次感覺到食pizza是要欣賞餅底。燉飯份量很多,飯粒軟硬適中,充分吸收汁料,味道好。飯後甜品也值得一讚,原味芝士餅質感厚實,芝士味濃郁。法式焦糖燉蛋,焦糖香脆 蛋味濃沃。而且只是加$12,非常抵食。

餐湯、小食和飲品
皇后瑪格比薩
白醬松露培根燉飯
法式焦糖燉蛋和原味芝士餅
2020-10-21
$82.5 (午餐)
皇后瑪格比薩
法式焦糖燉蛋和原味芝士餅
2020-10-28 420 浏览
比薩雙人套餐 $218包括有一個小食,兩個主食,兩杯嘢飲小花枝佐墨西哥蒜醬呢個係炸魷魚仔 不過嫌佢炸粉太厚 (厚)蒜香海鮮薄餅薄餅上面有唔少蝦魷魚同芝士 而且味道唔差軟殼蟹溫泉蛋燉飯燉飯個汁好濃忌廉味 偏向忌廉卡邦尼汁 飯入邊仲有唔少洋菜同蘑菇 仲有隻半熟蛋 二軟殼蟹就外面脆 裏面仍然好鮮牛油果椰奶冰沙冰奶蓋抹茶兩杯嘢飲都好唔好飲 牛油果係完全冇味 而且抹茶都好似水咁 除咗啲奶蓋係正常 建議叫返普通嘢飲 因為兩杯嘢飲都係特飲 要加錢而且唔好飲意大利peroni正常啤酒冇咩特別
比薩雙人套餐 $218
包括有一個小食,兩個主食,兩杯嘢飲

小花枝佐墨西哥蒜醬

奶蓋抹茶

意大利peroni
正常啤酒冇咩特別
2020-10-11 399 浏览
OpenRice 外賣自取 全單8折🤤foodpanda 都有折扣🤤叫咗個set 包兩款main+一前菜+兩餐飲Total大概$220 絕對夠 2-3人食😍·🍊🍕松阪豬佐香橙 9寸 厚批🍕🍊非常特別嘅食材同配搭🥳松阪豬切片 厚度不錯 亦幾香肉味口感彈牙 配上甜甜地嘅香橙醬同芝士🧀味道又幾夾 而且份量好多厚批亦唔會過厚過乾 推薦🥰🥰.🍝羅勒燻雞烤麵 辣🍝勁多雞肉 好夠香辣羅勒醬夠香濃 麵條幼亦夠硬身只係實在有啲油 有啲膩.🥦芝士西蘭花配烤餅🥦正常啦~餐湯嘅南瓜湯勁濃郁 值得試下☺️
OpenRice 外賣自取 全單8折🤤
🥦芝士西蘭花配烤餅🥦
正常啦~
餐湯嘅南瓜湯勁濃郁 值得試下☺️
外卖送餐
👧🏻😋👅🍽✨✨超值二人餐 $218✨包一個小食兩個主菜兩杯嘢飲✨岩晒胃食既兩口子 👯‍♀️.🦑🇲🇽🧄 小花枝佐墨西哥蒜醬✨炸果陣包左啲類似米通既粒粒卜卜脆✨椒鹽好惹味✨花枝片好彈牙✨蒜醬辣辣地好開胃✨份量都唔少.🍕🍊🐖 松阪豬佐香橙 厚批 +$3✨可以揀厚批/薄批✨橙皮碎鋪面好清新✨豬肉片唔膻,大塊但林身易咬易切✨其實after taste差啲膻但係‼️粗鹽粒簡直係畫龍點睛,吊左肉味同橙味😍👍🏻.🍷🍄🥩🍚紅酒松露牛肋烤飯 +$7✨牛肋有用紅酒醃,份量又多✨飯烤到乾身,食到底都唔油✨黑椒略嫌落多左少少遮左松露味.🥤🍵 珍珠奶茶✨珍珠夠林!✨奶茶係台式餐廳果陣味正常啦.🥑🥥🍸 牛油果椰奶沙冰☁️餐牌寫住牛油果沙冰☁️冇諗住有椰奶✨ 不過都還可以,好綿滑,但係牛油果味唔重.加一服務費
👧🏻😋👅🍽✨

🍕🍊🐖
松阪豬佐香橙 厚批 +$3
✨可以揀厚批/薄批
✨橙皮碎鋪面好清新
✨豬肉片唔膻,大塊但林身易咬易切
🍷🍄🥩🍚
紅酒松露牛肋烤飯 +$7
✨牛肋有用紅酒醃,份量又多
✨飯烤到乾身,食到底都唔油
✨黑椒略嫌落多左少少遮左松露味
🥑🥥🍸
牛油果椰奶沙冰
☁️餐牌寫住牛油果沙冰
☁️冇諗住有椰奶
✨ 不過都還可以,好綿滑,但係牛油果味唔重
加一服務費