2025-06-14
路過已經比佢既名吸引左 坡椰坡囉咪 好似施法術咁 好有創意呀😆終於有機會黎試試餐廳係灣仔地段 晚市套餐都只係75蚊起餐廳環境寬敞光猛又企理仲有d小佈置 感覺多添一份小清新海南雞飯套餐 $75加8蚊就可以轉雞脾 正呀🤤 雞肉嫩滑肥美 雞皮爽滑 雞肉摻雜肉汁又嫩滑 配埋 薑蓉 辣醬 甜醬油 正宗色香味爆燈💡肉骨茶套餐 $75湯底好濃郁,濃香既藥材味,有肉骨 杞子 桂圓 冬菇肉骨質地口感相當爽滑 完全唔似煲湯肉咁乾爭爭同我曾經係星馬食過正宗既肉骨茶不相伯仲 感覺到個湯底係心機之作 一啖湯 一啖肉 一啖飯 仲有油炸鬼 食到唔同既口感 真係好好味🥣爆泡拉茶 $15真係爆泡嘔泡mode 好搞笑 好搶眼 好打卡able🥰 而且好濃茶味同奶香味 椰汁沙冰 $20 果味沙冰飲得多 椰子味道比較特別好椰好香又消暑滋潤既沙冰🍧斑蘭千層糕 + 芒果西米千層糕 $18斑蘭好香甜係我至愛 芒果西米口感更豐富一點但唔係普遍千層糕咁一層層好分明呢個係比較黏稠帶點煙韌口感 我覺得有homemade既感覺甜品口感人人喜好唔同 加埋椰醬同紅豆我就覺得真係好唔錯 搞笑既小插曲 有個哥哥仔入到黎問老板乜野好食老板未回應之際 哥
好似施法術咁 好有創意呀😆
終於有機會黎試試
餐廳係灣仔地段 晚市套餐都只係75蚊起
餐廳環境寬敞光猛又企理
仲有d小佈置 感覺多添一份小清新
海南雞飯套餐 $75
肉骨茶套餐 $75
湯底好濃郁,濃香既藥材味,有肉骨 杞子 桂圓 冬菇
肉骨質地口感相當爽滑 完全唔似煲湯肉咁乾爭爭
我覺得有homemade既感覺
甜品口感人人喜好唔同 加埋椰醬同紅豆
我就覺得真係好唔錯
搞笑既小插曲 有個哥哥仔入到黎問老板乜野好食
老板未回應之際 哥哥仔話 唔好同我講乜都好食 🤣之後裝到佢地點左蝦麵 同 咖哩包 下次一定要試埋佢😍老板店員都好好人架 即管問下佢地有乜推介啦💯