2020-06-25 249 浏览
芋泥QQ奶茶($36) 微甜少冰 飲到粒粒芋泥系底原來QQ系芋薯圓既意思芋薯圓甜甜地 食落去煙煙韌韌好彈牙雖然叫左微甜 但如果下次 無糖都可以試下應該都會食出牛奶同芋薯圓既甜味😋鮮奶三重奏($36) 微甜少冰 🥛鮮奶加上仙草黑糖珍珠同芋圓鮮奶底有住普通明治鮮牛奶味 配料既黑糖珍珠 ⚫️黑糖味過份搶走仙草同芋圓既味道珍珠煙韌但甜度就唔太適合習慣清淡既人啦🤭
芋泥QQ奶茶($36) 微甜少冰

鮮奶底有住普通明治鮮牛奶味 配料既黑糖珍珠 ⚫️
黑糖味過份搶走仙草同芋圓既味道
珍珠煙韌但甜度就唔太適合習慣清淡既人啦🤭
2020-06-20 259 浏览
食品:珍珠烏龍茶走冰走糖(中杯)價錢:$24黃店:大量文宣-依條街有好多台飲或者手搖店,不過我喺和你eat嗰店見到圓圓小姐,諗住未試過所以就去試吓喇!-店員態度好好,唔介意我諗好耐先買。買完之後等咗大約3 4分鐘就有,合理時間。可能因為落雨,都唔多客人。-佢一杯入杯有兩款珍珠,係混珠,一款係黃金珍珠,而另一款係黑糖珍珠。我自己就好中意黑糖珍珠,因為杯烏冇奶又冇糖都有啲苦,但加埋珍珠啲甜味就啱啱好!-個人唔太中意手搖,口痕先飲,黃店手搖嚟講依間都幾好!
食品:珍珠烏龍茶走冰走糖(中杯)
價錢:$24
黃店:大量文宣
個人唔太中意手搖,口痕先飲,黃店手搖嚟講依間都幾好!
2020-05-31 327 浏览
放假先來落雨唔通連個天都唔鍾意我落咗成日雨 夜晚出咗銅鑼灣行吓一個人喺銅鑼灣冇乜好選擇 跟住就搵吓有冇嘢飲發現咗呢一間Lady Bobo前後利園山道 都有好幾間手搖咁就膽粗粗入咗去試吓見到你杯火龍葡萄果茶係店內推介所以叫咗嚟試吓真心好飲 悶熱嘅夏天 又唔會好似飲完珍珠奶茶甘勁飽 絕對推介呢杯嘢飲
放假先來落雨唔通連個天都唔鍾意我
又唔會好似飲完珍珠奶茶甘勁飽
絕對推介呢杯嘢飲
  • 火龍果葡萄果茶
2020-05-22 296 浏览
I had never heard of this store before, but seeing as it was yellow and of a decent price, we decided to give it a go anyway! We both ordered a roasted oolong milk tea with boba. There is a $3 student discount, so after switching to fresh milk tea, the drink was only $27, a very reasonable price for bubble tea in causeway bay.The tea was one of the strongest I've had at a bubble tea store, and it was not bitter at all, nor was it drowned out by the taste of the milk. There was a good balance bet
The tea was one of the strongest I've had at a bubble tea store, and it was not bitter at all, nor was it drowned out by the taste of the milk. There was a good balance between the milk and tea, and the roasted oolong taste still shone through. The boba were chewy and of a good size, and were the kind where it was cooked in black sugar, so even when I ordered  無糖, the boba still added some sweetness to it.

Overall, would definitely come back again for the high quality tea!
2020-05-20 271 浏览
#Merry豬覓食在銅鑼灣  #Merry豬珍奶日記圓圓炭焙烏龍奶茶 $26來到銅鑼灣逛街,不能不喝珍珠奶茶消暑,在台式飲料店林立的銅鑼灣,這次選擇了黃店圓圓小姐。買完等大概10分鐘就有。~造次沒有試他的招牌黑糖鮮奶,點了圓圓炭焙烏龍奶茶杯。圓圓分別是黑糖珍珠和黃金珍珠。 2款都係好有咬口好Q彈,而烏龍茶味好出好香,而且帶炭火香味,真的有炭焙既感覺,中和左黑糖的甜味,令到甜度味道剛剛好,喝完會有茶的回甘香。
#Merry豬覓食在銅鑼灣  #Merry豬珍奶日記

圓圓炭焙烏龍奶茶 $26
~

下午茶
2020-05-11 242 浏览
圓圓珍珠炭焙烏龍茶黎到 Lady Bobo 😊必定要試下佢嘅圓圓珍珠呀🤩Bobo 有兩色 黑色同埋半透明黃色由於同飲品撈埋一齊 本身珍珠嘅味試唔出但兩色BoBo都好QQ 🤩烏龍茶茶味濃 清新 想解渴都一流!!🥳怕太甜 我揀三分甜 剛好!😜除左烏龍茶仲有其他茶底睇下邊款岩你🤪呢款係冇奶ga!😌如果想飲奶茶款佢有好多其他選擇!😋芝士菠蘿青提果茶夏日炎炎☀️相信生果飲料都好受歡迎呢款主要菠蘿味🍍將菠蘿整成沙冰 所以冇得走冰夏日冰涼涼好消暑👍🏻以上兩款都好飲 ☺️個人鐘意茶品同埋珍珠 較喜歡圓圓珍珠系列!而且大大杯 性價比高呀!🤩

圓圓珍珠炭焙烏龍茶

所以冇得走冰
夏日冰涼涼好消暑👍🏻

以上兩款都好飲 ☺️
個人鐘意茶品同埋珍珠
較喜歡圓圓珍珠系列!
而且大大杯 性價比高呀!🤩
2020-05-08 197 浏览
其實好多朋友已經去試過~成日出post﹐今日終於到我…一條街有四間奶茶店,理論上係各有特色嘅, 但之前有日行過~有兩間排曬隊~呢一間冇人,同路人都係要分散行 ;呢間標榜係台灣新娘喺香港開嘅, 自己一向都係鍾意飲黑糖珍珠奶~ 所以即使朋友話佢嘅茶膽係佢哋自己去調製~我都係要試黑糖珍珠奶先~黑糖珍珠嗰個黑糖味好夠焦香, 奶底比較厚實~唔會稀了了但又無奶酥味…仲係好濃烈嘅奶香~ 睇嚟下次真係要試埋佢嘅茶底先得…有心嘅鋪~
其實好多朋友已經去試過~成日出post﹐今日終於到我…

2020-05-06 176 浏览
51黃金週當然要去行下啦瘋狂購物後就想買野飲下呢間圓圓小姐第一次幫襯原來係台籍店主主理嘅茶飲店裝修簡潔雅緻價錢睇落都好合理,所以一試揀左圓圓珍珠炭培烏龍茶中杯半糖走冰朋友就要芝士冬瓜茶半糖揀得剛好因為圓圓珍珠本身就有蜜甜加埋一齊就剛好珍珠煙韌有咬口大小適中有蜜甜,就咁食都好好味!炭培烏龍都有烘培過嘅焦香味令奶茶多一個層次叫走冰都做到俾我店員都會介紹返份量會感覺比有冰少一點細心!整體感覺都滿意佢地仲有限時優惠,有時會有一送一添要留意住😍😍
51黃金週當然要去行下啦
瘋狂購物後就想買野飲下
呢間圓圓小姐第一次幫襯
原來係台籍店主主理嘅茶飲店

裝修簡潔雅緻
價錢睇落都好合理,所以一試

揀左圓圓珍珠炭培烏龍茶中杯
半糖走冰
朋友就要芝士冬瓜茶

半糖揀得剛好
因為圓圓珍珠本身就有蜜甜
加埋一齊就剛好

珍珠煙韌有咬口
大小適中
有蜜甜,就咁食都好好味!

炭培烏龍都有烘培過嘅焦香味
令奶茶多一個層次

叫走冰都做到俾我
店員都會介紹返
份量會感覺比有冰少一點
細心!

整體感覺都滿意
佢地仲有限時優惠,有時會有一送一添
要留意住😍😍
2020-05-03
外卖自取
下午茶
喺銅鑼灣行到攰攰地,便到朋友推介嘅圓圓小姐試吓佢哋嘅飲品。當日天氣十分炎熱🥵可惜當天不能飲凍飲🙈 唯有點了一杯熱嘅炭焙烏龍茶🍵 另外點了微甜吊一吊味😋.等了10分鐘左右終於有得飲啦~ 烏龍茶飲得出係新鮮沖嘅 茶味超香濃 對比其他台式飲品店嘅茶底確實唔錯👍🏻 而且價錢都幾實惠 下次再試吓其他飲品啦~
2020-04-11 296 浏览
經過銅鑼灣,今次叫咗火龍葡萄果茶加寒天晶球 ,菠蘿青提果茶加黃金珍珠,同埋芝士菠蘿青提果茶三杯嘢飲。火龍葡萄果茶真係好好飲 ,好有火龍果嘅味道,但係又好有葡萄嘅甜味,真係好fresh,而且今次第一次加咗寒天晶球,咬落去好煙韌,真係唔錯。而菠蘿青提果茶就係店長推介,波蘿真係好甜超新鮮關係,一飲落去就飲到停唔到口,幾下就差唔多飲曬,黃金珍珠好有咬口,而且甜度適中,好味。 而加咗奶蓋嘅菠蘿青提果茶,將杯飲品嘅味道再提升,個芝士奶蓋味道好濃沃,好有芝士味,撞埋個菠蘿青提果茶度飲,味道完全提升曬,圓圓小姐嘅奶蓋系列不容錯過!
外卖自取
2020-04-07 175 浏览
去開深水埗的圓圓,超級鍾意佢嘅黑糖珍珠,但SSP店最近執了過開銅鑼灣時,有機會都會幫襯吓圓圓疫情下,1:00pm左右去到,人不多第一次到銅鑼灣舖,一直都去開深水埗店店面裝修比深水埗嘅更有情調餐牌也明顯放了不少心機整店予人悠閒elegant的感覺由於唔飲奶類嘢,點了黑糖波波紅茶(半糖、少冰)當時店內只有一員工,負責收銀、落單、製作飲品不過都好快手,飲品5分鐘內已到手黑糖珍珠依舊好味煙un、黑糖好入味,濃厚有黑糖獨有嘅香氣而且珍珠份量唔少同款產品,銅鑼灣分店比舊深水埗店貴少少(銅鑼灣$25:深水埗$22)不過係同路人,繼續支持
去開深水埗的圓圓,超級鍾意佢嘅黑糖珍珠,但SSP店最近執了
過開銅鑼灣時,有機會都會幫襯吓圓圓

疫情下,1:00pm左右去到,人不多
第一次到銅鑼灣舖,一直都去開深水埗店

店面裝修比深水埗嘅更有情調

餐牌也明顯放了不少心機

整店予人悠閒elegant的感覺

由於唔飲奶類嘢,點了黑糖波波紅茶(半糖、少冰)
黑糖波波紅茶(半糖、少冰)

當時店內只有一員工,負責收銀、落單、製作飲品
不過都好快手,飲品5分鐘內已到手

黑糖珍珠依舊好味
煙un、黑糖好入味,濃厚
有黑糖獨有嘅香氣

而且珍珠份量唔少

不過係同路人,繼續支持
2020-04-07
  • 黑糖波波紅茶
========📍濃厚黑糖珍奶黃店 -- 圓圓小姐💕⭐黑糖珍珠鮮奶($31)掛杯好靚💕飲落奶味好濃厚好香😋黑糖味又唔會係死甜👍小編最中意佢嘅珍珠,夠大粒亦好煙韌💛係高質嘅黑糖珍奶呀😭😭😭--------賣相:8/10味道:9/10性價比:8/10回頭率:8/10--------最後再提提大家!深水埗店已經結業!大家可以去銅鑼灣嘅“圓圓小姐“繼續支持老闆娘💕--------支持分店!👇👇👇名稱:圓圓小姐分店地址: 銅鑼灣利園山道11號前往方法:銅鑼灣站B出口————
========
📍濃厚黑糖珍奶黃店 -- 圓圓小姐💕
⭐黑糖珍珠鮮奶($31)
賣相:8/10
前往方法:銅鑼灣站B出口
————
2020-04-03
2020-04-01 142 浏览
雖然銅鑼灣都係貴租嘅地段, 始終都係多年輕人hang out / re-u嘅地區, 的確開左為數唔少嘅台式飲品店, 除左圓圓小姐之外, 同一條街仲有另外三間competitors, 所以今時今日做生意真係一啲都唔容易一黎, 佢隔離某啲飲品店好多人排隊啦 ; 二黎, 見佢係黃店, 就諗住試一試佢先講講杯野飲先, 我去買嗰時朋友不斷推介我飲圓圓小姐最招牌嘅圓圓系列, 因為係混珠, 即係有黃金珍珠加常見嘅黑糖珍珠, 可惜我嗰日太飽, 驚食唔落啲珍珠會浪費左, 所以我只係嗌左一杯炭焙烏龍奶茶, 仲要係中size包裝而言, 我幾鍾意嘅因為佢面頭張膠係用左好色彩斑斕嘅蝴蝶砌左好似花環嘅設計, 港女的我少女心大發間鋪可能都係target 女仔為主?! 始終女仔比較嗜甜嘅野, 已經改左個女性化嘅鋪頭名, 直接用啲girly嘅膠紙黎封飲品啦如果係男仔陪女朋友買嘅話, 可能就真係會怕左啲花/花碌碌嘅design (當然前提係個男朋友自己買一杯, 而唔係兩個人share / 得女朋友自己一個買啦)味道而言, 我雖然嗌嘅係微糖少冰, 飲落唔會太甜, 係非常台式嘅烏龍奶茶味, 奶同荐味都唔會太突兀, 烘焙味少少

味道而言, 我雖然嗌嘅係微糖少冰, 飲落唔會太甜, 係非常台式嘅烏龍奶茶味, 奶同荐味都唔會太突兀, 烘焙味少少地, 唔好期待佢會好似茶記港式奶茶嘅濃郁度/口感,  不過一杯十幾蚊嘅野飲黎講都算係咁啦, 同台灣夜市咁上下價錢喺香港唔係幾買到野

炭焙烏龍奶茶 (中)

我對於佢地嘅服務態度有啲驚訝, 雖則當時鋪面唔算好多客/order, 喺我落完單之後一陣, 見到佢地個職員主動開左張摺櫈同遞左杯水俾一個女仔, 嗰時我先發現原來有個唔知係咪客有啲唔舒服 (可能係見暈?), 佢地就二話不說拎張櫈俾佢坐, 呢個畫面令我好難忘!!!!!
 無論係個女仔真係好舒服而開口求助又好, 啲職員主動幫佢都好, 我從來都無想像過一間只有企位嘅飲品店可以破例俾客坐喺度休息...我唔係鼓勵大家去R著數, 或者挑戰問佢地拎張櫈黎坐喺度打躉, 而係想講人情味係無價嘅, 亦係細鋪先做到嘅
2020-03-13
5 分钟 (外卖自取)
$25 (宵夜)
炭焙烏龍奶茶 (中)
2020-03-27 125 浏览
今日帶姨甥女去咗銅鑼灣行街街,行到攰攰地經過利園山道見到圓圓小姐,之前一直都好想試嘅王牌鮮奶三重奏,知道姨甥女又最鍾意飲珍珠奶茶就帶佢入去試一試。大嘅鮮奶三重奏($36),三重奏係指黑糖珍珠、芋圓同仙草,三款食材同鮮奶撞埋一齊,實在太滿足啦!珍珠屬於非常煙韌既珍珠 好有口感! 雖然放埋一齊芋圓唔算相當突出,但大大粒煙煙韌韌,真係好有咬口,可以口到慢慢咀嚼!佢既鮮奶係真係用鮮奶沖既! 啲鮮奶好濃郁 😚。菠蘿提子果茶大($41)果茶非常清新,濃郁嘅水果味同茶香味融合,唔怕飲到好流,亦非常解渴。下次再黎銅鑼灣一定要試其他口味,因為款款真係好吸引。😍😍

大嘅鮮奶三重奏($36),
佢既鮮奶係真係用鮮奶沖既! 啲鮮奶好濃郁 😚。

菠蘿提子果茶大($41)

下次再黎銅鑼灣一定要試其他口味,因為款款真係好吸引。😍😍

2020-03-22 131 浏览
去銅鑼灣宜家傢俬買傢俬天氣突然變熱了於是就想飲一杯台式飲品這條街的飲品店很多,最多人的還是圓圓小姐.我朋友飲了一杯最經典的黑糖波波鮮奶珍珠份量好多而且黑糖不會手軟又夠味黃金珍珠煙煙韌韌好好咬.我這個這麼健康的人士當然會叫比較健康的水果茶這杯是火龍葡萄優格晶球就是火龍果加葡萄及乳酪,晶球用的是寒天晶球店員叫我們每一層都是了味才攪勻火龍果選用紅火龍果味道清新自然一點也不肥膩加上乳酪帶點甜酸,我這杯叫走糖也很夠味而晶球就類似是珍珠,比較接近啫喱的口感.兩杯的材料也很足,飲完就可以不吃晚餐啦
去銅鑼灣宜家傢俬買傢俬
天氣突然變熱了於是就想飲一杯台式飲品
這條街的飲品店很多,最多人的還是圓圓小姐

我朋友飲了一杯最經典的黑糖波波鮮奶
珍珠份量好多而且黑糖不會手軟又夠味
黃金珍珠煙煙韌韌好好咬

我這個這麼健康的人士當然會叫比較健康的水果茶
這杯是火龍葡萄優格晶球

就是火龍果加葡萄及乳酪,晶球用的是寒天晶球
店員叫我們每一層都是了味才攪勻
火龍果選用紅火龍果味道清新自然一點也不肥膩
加上乳酪帶點甜酸,我這杯叫走糖也很夠味
而晶球就類似是珍珠,比較接近啫喱的口感

兩杯的材料也很足,飲完就可以不吃晚餐啦