2023-05-10 115 浏览
圍爐取暖地點非常方便,就在旺角E出口五分鐘以內嘅路程便能到達。此店是吃火鍋的, 店內一大特色處處都是打卡位,走露營風,枱櫈偏矮,配搭休閒的帆布摺凳,就像露營時 一班朋友圍埋打邊爐聚在一起嘅感覺,相當有趣。職員服務態度好好,幫我哋影咗張好靚嘅合照花膠雞鍋湯底為店內必吃之選, 火鍋配料肉類/海鮮/手工餃類/丸類/菜類 款式多。手工餃類值得一吃,款式特別,坊間少有。 除咗火鍋配料之外亦有提供熟食小吃。花膠雞湯底真材實料,用了上乘的筒膠,淆製出嚟嘅湯特別黏口,大大片,充滿滿滿的骨膠原。雞肉嫩滑,唔鞋口,只有雞皮和雞肉,沒有多餘嘅脂肪。炸饅頭即叫即炸熱辣辣,外層脆卜卜,中間軟熟無比,加埋煉奶一齊食,絕對係最佳配搭。香芋酥肉餃子,第一次吃有驚喜,芋頭味香濃,餡料豐富,隻隻飽滿肥美,可以說是皮薄餡靚。午餐肉超厚,口感好實在。豬骨濃湯貢丸,彈牙又爽口,香菇味濃沃。整體食材新鮮而且份量多,脆鯇片新鮮,脆口。響鈴即炸鬆化,可即叫即吃。

職員服務態度好好,幫我哋影咗張好靚嘅合照

雞肉嫩滑,唔鞋口,只有雞皮和雞肉,沒有多餘嘅脂肪。

午餐肉超厚,口感好實在。

豬骨濃湯貢丸,彈牙又爽口,香菇味濃沃。