店名/Shop Name:Fam 囍公館 地址/ Adresss: 尖沙咀西九文化區藝術公園地下GF-01-03號舖種類/Type:粵菜(廣東)/海鮮/點心/中菜館推介/Recommend:彩虹鮮蝦餃人均價錢:$200店舖環境: M+博物館附近超靓室內裝修加埋無歒海景,約朋友chic的勝地交通:九龍站行10分鐘上菜速度: 5分鐘⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️食物口味:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️小小楊梅(3件)$68.00外表真的像楊梅,外表脆米加粉紅軟軟的糯米皮,內裡像是蟹肉味道松露素珍餃(3件)$78.00滿口都是松露香氣,不同素菜做的餡料,口感豐富,松露迷必選彩虹鮮蝦餃(3件)$78.00蝦餃上枱已經非常吸睛,外皮橙綠加上金色的點綴,外觀已靚到唔捨得吃入口,滿滿鮮蝦的香甜Calabria Family Chardonnay $88.00點了杯白酒,配蝦餃,素餃非常之夾,和朋友閑話家常,看着無敵海景,感覺超正Prosecco 'Casa Gheller'' $98.00朋友點了杯大利汽酒,非常容易入口
店名/Shop Name:Fam 囍公館
服務態度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
食物口味:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

小小楊梅(3件)$68.00

松露素珍餃(3件)$78.00
滿口都是松露香氣,不同素菜做的餡料,口感豐富,松露迷必選

彩虹鮮蝦餃(3件)$78.00

朋友點了杯大利汽酒,非常容易入口
2024-03-13
等候时间
5 分钟 (堂食)
  • Prosecco
2024-02-17 2463 浏览
#chuchu食在尖沙咀📍 囍公館 FAM趁住仲係新蒸頭放假,約埋朋友去西九食下嘢曬下太陽!bookmark左囍公館好耐,又有景又係食點心!環境開揚,望住成個西九景,坐落都好舒服,裝修都好fashionable!—————————————————————❣️ 金銀滿屋 紫薯奶黃煎堆 $88@3好可愛嘅外型!似紫色嘅桔仔!外面炸到脆卜卜湯圓咁,一咬落去啲奶黃爆曬出嚟,食落好Creamy,個皮又脆又軟,好味!❣️ 發財好市 髮菜蠔豉羊肚菌燒賣 $108新年緊係要嗌新年嘅菜式!發財好市mix signature羊肚菌燒賣!一開蓋個蠔豉味超出,估唔到同燒賣都幾夾!燒賣好大粒蝦,好彈牙!.❣️ 黑松露小籠包 $88@3黑松露味好香,上檯嗰都已經聞到!小籠包上面有黑松露醬,熱辣辣一咬落去即刻爆汁,爆到🐷塊面都係,小心啲!個皮唔算厚,幾襯!.❣️ Prosecco $98放假緊係嗌番兩杯香檳賀一賀佢!氣泡酒帶少少酸,都幾開胃嘅,冇咁膩!.❣️茶芥 $20/位.💬望住個海chill住嘆點心,心曠神怡!佢哋仲有free flow &fab 嘅酒!—————————————————————不專業評分👅好味指數: 8
#chuchu食在尖沙咀
📍 囍公館 FAM
趁住仲係新蒸頭放假,約埋朋友去西九食下嘢曬下太陽!

❣️ 金銀滿屋 紫薯奶黃煎堆 $88@3

👅好味指數: 8/10
💰性價比: 7/10
👍🏻推薦: 8.5/10
—————————————————————
🏡地址: 囍公館 (尖沙咀)
尖沙咀西九文化區藝術公園地下GF-01-03號舖
🕑營業時間: 12:00-22:00
#chuchu食中菜 #chuchu食點心

需要你的支持喔🥺🙆🏻‍♀
🐷💬每一篇食評都好認真打架

2024-02-15
用餐时段
🎶FAM「囍公館」座落於西九文化藝術公園,糅合Food+Art+Music嶄新概念於新派中式手工點心。餐廳環境開揚,享有180度維港景緻,氣氛休閒輕鬆,餐廳更提供free flow & fab的酒🍷🍤鮮蝦紅米腸(Hk$88): 6小件紅米腸皮薄軟糯,鮮紅搶眼奪目,內餡夾着酥脆油炸鬼和彈牙蝦肉,層次豐富,咸香十足🍡小小楊梅(Hk$68): 三件小巧可愛的紅色小揚梅,外皮煙靭軟糯帶有芝麻粒,微甜香口。外脆内綿包着軟滑而温暖的洋蔥餡料🍥彩虹鮮蝦餃(Hk$78): 蝦餃晶瑩剔透,猶如幻彩的珍珠色,配上金箔十分精美,皮薄蝦爽,内外兼備🥂Prosecco (Hk$98): 意大利汽泡酒口感稍微甜潤,非常細膩帶有迷人的果香🍸white wine (Hk$88): Calabria Family guiding star 果味豐沛、帶點清新酸度的白酒(All subject to 10% service charge)

• 小小楊梅
  • 鮮蝦紅米腸
2023-12-23 2044 浏览
《囍公館 - 尖沙咀》由於工種既關係🤓小妹早幾日已經開始放假啦✌🏻襯假期前唔算太多人既閒日,終於去左一直都好想去既故宮博物館睇畫展,睇之前緊係要食左野先啦😏今次去左西九海旁附近既靚靚中餐廳食點心,坐喺海旁食住點心飲番杯白酒都幾chill架🥰餐廳既菜式造型好得意,今次就試左三款好多人推介既可愛造型點心,作為輕食都係唔錯既選擇💁🏻‍♀️彩虹鮮蝦餃 $88一上菜時就覺得個蝦餃好靚啦,個表皮係金色、綠色同橙色既漸層,個皮唔會太厚,而入面既蝦肉食落都幾彈牙,食得出餐廳用左黑胡椒調味,熱辣辣幾好食😉💁🏻‍♀️鮮蝦紅米腸 $88鮮蝦紅米腸係我每次飲茶都會叫嘅點心之一,外面嘅腸粉皮係玫紅色,睇落好搶眼好吸睛😍入面有脆卜卜嘅米紙包住蝦粒,可以點少少餐廳提供嘅甜豉油提升鮮味,成粒食可以食到不同嘅口感💁🏻‍♀️小小楊梅 $68呢一個菜式出面比較少見,外面好似炸湯圓既質地,而入面嘅餡料有啲似海鮮忌廉湯,食落Creamy而且濃味,而外皮鬆脆香軟,成個造型好似粒梅咁好得意
《囍公館 - 尖沙咀》

💁🏻‍♀️彩虹鮮蝦餃 $88

💁🏻‍♀️鮮蝦紅米腸 $88

💁🏻‍♀️小小楊梅 $68

2023-12-21
4天前 0 浏览
平日的西九龍文化區人煙稀薄, 基本上這裏的食肆也很難有足夠的人流, 去維持當晚經營的成本, 唯有要透過節省人手去盡量減低成本, 例如這一家裝修相當有玩味的粵菜餐廳, 平日的晚餐五圍枱也沒有, 結果是只有一兩位侍應工作, 這也沒有辦法. 餐廳主打粵菜配以有玩味的表達手法, 也算是Eye Catching, 味道中規中矩, 也就是一般商場粵菜餐廳的水平.咕嚕肉和燒腩仔就是當中有玩味的代表, 前者用乾冰營造出騰雲駕霧的效果, 後者放上大冰磚上營造出冰火的觀感, 吃起來就是預計之內的味道, 咕嚕肉上醬平均但味道偏甜, 內裡肉也炸得較乾, 燒腩仔層次分明, 外皮夠脆但味道調得偏鹹. 燒雞和豉油雞的比較, 前者較OK, 只因味道較為直接, 後者豉油不夠香, 不夠入味也少了些酒香, 兩者肉質尚可, 至少胸肉不韌. 最後的奶凍以躺著的小熊作設計, 算是可愛, 來到甜品味道更為平淡, 就是沒有突出之處的意思, 甚至有點機械化.

2024-05-20 100 浏览
因為想同媽媽慶祝母親節,所以前幾日帶咗佢去西九文化區呢間睇到海景嘅中餐廳😍 佢哋而家仲做緊點心任食,望住靚景食點心真係超正🫶🏻想點就點午市任食放題 ($198@)有超多特色點心同埋小食可以揀😍 每位食點心放題嘅客人仲會送芝士蝦丸一件,鮑魚干千層酥一件同埋海參魚翅灌湯餃一位🥰 正正正❤️芝士蝦丸擺盤超有心思,做到好似一棵荔枝樹咁,好精緻😍 用嚟打卡一流❤️海參魚翅灌湯餃灌湯餃超大粒,裏邊有魚翅、海參、木耳同埋蝦肉,用料超豐富🥰蟹籽賽螃蟹餃呢個係必點推介,個皮好軟熟煙靭,入邊有蟹籽同賽螃蟹,口感超好,外邊好少食到呢款點心🫶🏻羊肚菌燒賣另一款外邊冇乜機會會食到點心,上面一大片羊肚菌,下面食落去啖啖肉❤️芥末美國石蠔卷呢款同樣好有特色,用咗米紙包住石蠔去炸,面頭仲加咗芥末,味道好夾😍黑金流沙包流沙包熱辣辣,一搣開味超級流沙,味道好濃郁👍🏻盆栽小蘿蔔蘿蔔絲酥做左紅蘿蔔嘅造型,賣相超可愛,裏面超多蘿蔔絲,外皮酥脆😍彩虹鮮蝦蝦餃外皮好靚,蝦肉肉好彈牙,仲有有啲筍喺裏面🫶🏻意大利黑醋一字骨一字骨酸酸甜甜啖啖肉正🥰

想點就點午市任食放題 ($198@)

芝士蝦丸

海參魚翅灌湯餃
灌湯餃超大粒,裏邊有魚翅、海參、木耳同埋蝦肉,用料超豐富🥰

蟹籽賽螃蟹餃

羊肚菌燒賣

芥末美國石蠔卷

黑金流沙包
流沙包熱辣辣,一搣開味超級流沙,味道好濃郁👍🏻

盆栽小蘿蔔

彩虹鮮蝦蝦餃
外皮好靚,蝦肉肉好彈牙,仲有有啲筍喺裏面🫶🏻

意大利黑醋一字骨
一字骨酸酸甜甜啖啖肉正🥰
庆祝纪念
母亲节
2024-05-17 46 浏览
-西九文化區 M+ 同 故宮博物館 深受香港人同遊客愛戴 仲好適合養寵物嘅人士🐶🐱帶埋佢哋嘅寶貝一齊去跑吓🏃🏽除咗行吓博物館行吓海濱長廊 仲有唔同款式嘅特色美食😋今次想介紹返之前已經嚟過一次嘅新派點心 - F.A.M環境開陽👍🏻座位寬敞闊落 仲可以一邊用餐一邊欣賞維港靚景😍.首推 🤗想點就點 午市點心任食放題 星期一至五 成人$198/位 120分鐘任食 接近40款精緻點心、主食、甜品⋯呢個價錢完全合理 點解咁講⋯⋯?隨餐再附送每位一隻海參魚翅灌湯餃、原隻鮑魚層酥及芝士蝦丸然後就到戲肉啦 每次可以剔六款唔同嘅食物🤗記得睇清楚係件數定係份量 食得晒先好嗌💥(⭐️必點食物)✅蒜泥白肉 ✅意大利黑醋一字骨 ✅海鹽燒腩仔⭐️✅香草黃豆叉燒⭐️✅黑松露小籠包⭐️✅蟹子燒賣⭐️✅蟹籽賽螃蟹餃⭐️✅脆炸牛奶✅黑金流沙包⭐️✅雪山叉燒包✅麻醬雞絲粉皮✅芥末美國石蠔卷✅彩虹鮮蝦餃⭐️✅盆栽小蘿蔔⭐️整體點心食物都好高質🩷當中燒腩仔、黃豆叉燒、賽螃蟹餃、鮮蝦餃都有叫多咗一次😋賽螃蟹餃好足料🤭鮮蝦餃蝦肉新鮮彈牙🍤燒腩仔皺皮超級脆口😍叉燒半肥瘦好軟腍👍🏻

西九文化區 M+ 同 故宮博物館 深受香港人同遊客愛戴
仲好適合養寵物嘅人士🐶🐱帶埋佢哋嘅寶貝一齊去跑吓🏃🏽
除咗行吓博物館行吓海濱長廊 仲有唔同款式嘅特色美食😋
今次想介紹返之前已經嚟過一次嘅新派點心 - F.A.M
環境開陽👍🏻座位寬敞闊落 仲可以一邊用餐一邊欣賞維港靚景😍
120分鐘任食 接近40款精緻點心、主食、甜品
呢個價錢完全合理 點解咁講⋯⋯?
隨餐再附送每位一隻海參魚翅灌湯餃、原隻鮑魚層酥及芝士蝦丸

然後就到戲肉啦 每次可以剔六款唔同嘅食物🤗
記得睇清楚係件數定係份量 食得晒先好嗌💥
(⭐️必點食物)
✅蒜泥白肉
✅芥末美國石蠔卷
✅彩虹鮮蝦餃⭐️
✅盆栽小蘿蔔⭐️

整體點心食物都好高質🩷
當中燒腩仔、黃豆叉燒、賽螃蟹餃、鮮蝦餃都有叫多咗一次😋
賽螃蟹餃好足料🤭鮮蝦餃蝦肉新鮮彈牙🍤
燒腩仔皺皮超級脆口😍叉燒半肥瘦好軟腍👍🏻
  • 黑松露小籠包
  • 盆栽小蘿蔔
2024-05-15 48 浏览
諗住喺附近去吓博物館,就喺西九附近食,呢邊環境空曠喺海旁真係坐得真係幾舒服,餐廳裝潢也很時尚典雅,食物更不用說,貌相精緻,除了叉燒不是想像的好味外,其他也幾好味熊仔仲好可愛添不過個人的話,未必再去第二次了
時下興放題💁🏻‍♀️日式放題、火鍋放題、酒店自助餐... 今次遇上好天氣,去咗西九海濱行下,發現到呢間餐廳做緊中式點心小食放題,屈指一算,覺得都應該好易回本,所以就決定一試😆除餐附送每位⤵️🌟一隻大大灌湯餃 灌湯餃裏面有蟹肉絕非一般嘅肥豬肉🌟原隻鮑魚酥及芝士龍蝦丸, 偽盆栽擺設,好有心思~放題小食⤵️有好多款選擇我哋試咗 ✨️避風塘辣蝦 ✨️香蒜炸茄子✨️蒜泥白肉 ✨️黑醋排骨 ✨️海鹽燒肉 ✨️香草黃豆叉燒✨️鮑汁鳳爪✨️麻辣涼拌萵筍放題點心⤵️花多眼亂,當中黑松露小籠包我哋encore咗三次😂 小籠包入面肉汁多多,絕對高水準之作~ 另外叫咗蟹子燒賣、脆炸牛奶、黑金流沙包、雪山叉燒包🤭 想叫埋佢哋嘅紅米帶子腸,不過個肚仔已經就快爆開了🤰🏻 甜品有兩款:有牛奶布甸及楊枝甘露~
時下興放題💁🏻‍♀️日式放題火鍋放題、酒店自助餐... 今次遇上好天氣,去咗西九海濱行下,發現到呢間餐廳做緊中式點心小食放題,屈指一算,覺得都應該好易回本,所以就決定一試😆

除餐附送每位⤵️
🌟一隻大大灌湯餃
灌湯餃裏面有蟹肉絕非一般嘅肥豬肉
🌟原隻鮑魚酥及芝士龍蝦丸, 偽盆栽擺設,好有心思~

放題小食⤵️
✨️麻辣涼拌萵筍

放題點心⤵️

2024-05-08
用餐时段
作為一個半退休的Slasher,我對生活有著獨到的品味和追求。在這個充滿活力的城市中,我發現了一個特別的地方——囍公館,它不僅是一家中式茶座,更是一個融合了食物、藝術與音樂的創新空間,為我帶來了全新的餐飲體驗。 囍公館位於尖沙咀西九文化區的藝術公園,這裡可以欣賞到180度的維港海景,而且還有一片廣闊的戶外草坪。目測餐廳內部空間達數千平方尺,採用開放式設計,充滿了藝術裝置和現代感,讓我能和乒乓好友享受這個寫意的日落時光。 在食物方面,囍公館的手工點心是一大亮點。 荔枝蝦球& 彩紅蝦餃外皮酥脆,蝦肉爽彈,每一口都是對味蕾的極致挑逗。荔枝的甜香與蝦肉的鮮美完美結合,令人回味無窮。而 鮑魚酥則以其酥脆的外皮和豐富的海洋風味著稱,每一口都能感受到鮑魚的層次和深度。 除了美食,囍公館還提供了一系列的藝術和音樂體驗。讓人在享受美食的同時,也能沉浸在藝術的氛圍中。這裡不僅是味蕾的天堂,更是心靈的港灣。
的創新空間,為我帶來了全新的餐飲體驗。

外皮酥脆,蝦肉爽彈,每一口都是對味蕾的極致挑逗。

荔枝的甜香與蝦肉的鮮美完美結合,令人回味無窮。而 鮑魚酥
則以其酥脆的外皮和豐富的海洋風味著稱,

每一口都能感受到鮑魚的層次和深度。

除了美食,囍公館還提供了一系列的藝術和音樂體驗。

2024-05-09
庆祝纪念
纪念日
餐廳:囍公館 (尖沙咀)地址:尖沙咀西九文化區藝術公園地下GF-01-03號舖點心喺我心目中有無可取代嘅地位,但依家酒樓嘅「一盅兩件」越黎越貴,份量又少,計埋茶芥同加一都真喺無咩意欲想去飲茶🥲。趁假期去咗西九文化區散吓心,見到囍公館做緊平日成人只需$198(小童$158)嘅120分鐘點心放題,加上嗰日唔知點解特別肚餓,難得嚟到一於試吓🤪囍公館FAM以特色菜餚(Food)、藝術(Art)同音樂(Music)為主題概念,為食客提供獨一無二嘅用餐體驗👨🏻‍🍳,店舖面積超過6000平方尺,以五顏六色嘅傢俬同畫作突顯西九文化區嘅藝術風格🎨,食客仲可以帶埋毛孩嚟用餐,一齊享受270度嘅維港美景🏞️餐廳糅合正宗同創新嘅烹飪手藝將傳統粵菜重新演繹,打造出造型精緻、充滿新鮮感嘅點心同手工中菜🆕,今次嘅放題可以無限任點瑤柱花膠珍珠雞、碧綠帶子卷、香草蜜豆叉燒等超過30款別出新意嘅菜色😍,仲每人多送一份芝士蝦丸、鮑魚千層酥同海參素魚翅灌湯餃,源源不絕嘅滋味包你捧住個大肚腩返去🫃🏻✝️芝士蝦丸吊住喺樹枝上嘅蝦丸望落好似一粒粒荔枝,相當吸睛👀,新鮮彈牙嘅蝦肉以紅米包裹後炸至焦脆,不過就唔喺好食到芝士味🧀✝️鮑魚千層酥
餐廳:囍公館 (尖沙咀)
地址:尖沙咀西九文化區藝術公園地下GF-01-03號舖

✝️芝士蝦丸

✝️鮑魚千層酥
極之鬆化嘅酥皮散發住陣陣牛油香🧈,搭配鮮美嘅鮑魚同粒粒野菌層次感豐富,食落油而唔膩👍🏽

✝️海參魚翅灌湯餃
有手掌咁大嘅灌湯餃皮薄軟潤,一啖咬落去即刻爆汁💦,餡料以鮮蝦、北菇、豬肉等組成,每啖口感皆有不同👅,海參亦吸滿湯汁嘅精華,加埋紅醋更加開胃😉

✝️小小楊梅
外層嘅糯米皮油炸後酥脆而煙韌,有啲似平時食開嘅鹹水角🥠,中間放咗蟹肉絲、蝦肉同帶子,濃郁嘅鮮味相輔相成🌊

✝️蟹籽賽螃蟹餃
賽螃蟹雖然只喺炒蛋白,但細滑軟嫩嘅質感完全比得上真蟹肉🦀️,墨汁餃子皮軟硬適中有嚼勁,加埋脆卜卜嘅蟹籽就更加鮮香🤩

✝️黑松露小籠包
皮薄餡靚嘅小籠包咬開肉汁澎湃,滿嘴充滿湯汁嘅甘香💦,芳香撲鼻嘅黑松露唔會蓋過肉香,呢種中西合壁嘅風味令人回味無窮

✝️盆栽小蘿蔔
酥皮經過反覆摺疊成蘿蔔形後再以慢火烘焙,製作出空氣感十足嘅千層皮🥕,中間包住嘅手切蘿蔔絲保留到原有鮮甜,將肥膩感大大減低👇🏽

✝️羊肚菌燒賣
大粒飽滿嘅燒賣上放咗一塊脆嫩嘅羊肚菌,獨特嘅菌香味撲鼻而來🍄,配上肥瘦均勻嘅豬絞肉同鮮蝦紮實中帶彈性,又喺另一燒賣新嘗試👍

✝️芥末美國石蠔卷
石蠔以香脆網紋春卷皮同紫菜包裹著,凸顯蠔嘅肥美細緻肉質🦪,再伴以微辣嘅芥末他他醬添增一絲香辣快感🍃

✝️龍蝦湯海皇泡飯
湯底融合咗甘香嘅龍蝦同惹味嘅胡椒,並將醇厚嘅精華都匯聚到白飯中🍚,令你每啖都充分感受到鹹中帶甜嘅風味🍲,唯獨喺加左三色豆有少少怪,個人認為唔洗加三色豆已經好好味😌

✝️海鹽爆腩仔
肉塊取自豬五花腩嘅位置🐖,瘦肉上帶有厚厚一層嘅脂肪同燒到脆卜卜嘅豬皮,配搭出皮脆肉香、層次分明嘅滋味👍🏽
2024-05-02
等候时间
15 分钟 (堂食)
2024-04-26 114 浏览
Enjoyed quality time and food with mum this afternoon at FAM❤️ALL YOU CAN EAT LUNCH for just $198+ You can enjoy over 50 selections of dimsum / small dishes for 120 minutes Highlights :-Lava custard bunBest lava bun in townPillowy soft black bun filled with sweet and savory salted egg yolk flavored custard-prawn ball with cheeseCute ball shaped like lycheeChewy umami prawn fillings wrapped in thin red rice crisp -Abalone tartI am totally conquered by this Tartbuttery pastry crust and subtle pain

Highlights :

-Lava custard bun
Best lava bun in town

-prawn ball with cheese
Cute ball shaped like lychee

-Abalone tart
buttery pastry crust and subtle paint of oyster sauce on top
it is one luxurious and delicate bite

-Sea cucumber and shark fin, soup dumplings
The broth is loaded with collagen
Delightful to eat under these humid and cold rainy days

Other must hv:
-Steamed pork dumpling in black truffle sauce
-Steamed durmpling with crab meal, crab roe and egg white
-Deep-fried US oyster rolls with mustard
2024-04-21 147 浏览
在西九野餐後,想找一家能夠容納大量物品的餐廳。於是,我們選擇了囍公館。職員非常貼心地為我們安排了戶外位置,讓我們可以欣賞一望無際的維港景色。這個安排讓我們在享受美食的同時,也能沉浸在壯麗的景色中。喜公館美味雞 $168:這道菜的雞肉鮮嫩多汁,搭配著獨特的調味料,帶來了豐富的風味。雖然份量稍嫌偏少,但食材的新鮮度讓人印象深刻。香煙蜜汁玫瑰露叉燒 $168:這道菜以叉燒為主,外脆內嫩,並融合了香煙和蜜汁的味道。這種獨特的組合帶來了一種令人愉悅的口感,讓人回味無窮。大廚炒飯  $198:這道菜以大廚的炒飯技巧為亮點,米飯香氣四溢,搭配了豐富的配料,包括蔬菜和肉類。每一口都充滿了飽滿的味道,讓人垂涎欲滴。煙燻四喜素鴨 $88:這道菜以素鴨為主,經過煙燻處理後,帶來了濃郁的煙燻風味。雖然是素食,但口感豐富,令人驚喜。日本柚子黑醋香芒汁脆蝦球 $268/6件:這道菜結合了日本柚子、黑醋和香芒的風味,搭配著脆蝦球。這種組合帶來了清新的口感和豐富的味道層次。雖然菜品的份量偏少,但食材的品質和獨特的口味組合讓人印象深刻。餐廳的裝修與壯麗的維港景色相襯,營造出一種浪漫而獨特的用餐氛圍。無論是情侶約會還是與

雖然菜品的份量偏少,但食材的品質和獨特的口味組合讓人印象深刻。餐廳的裝修與壯麗的維港景色相襯,營造出一種浪漫而獨特的用餐氛圍。無論是情侶約會還是與家人朋友聚餐,這裡都能提供一個難忘的用餐體驗。
喜公館美味雞
香煙蜜汁玫瑰露叉燒
大廚炒飯
煙燻四喜素鴨
日本柚子黑醋香芒汁脆蝦球
等候时间
1 分钟 (堂食)
香煙蜜汁玫瑰露叉燒
日本柚子黑醋香芒汁脆蝦球
2024-04-20 106 浏览
同男朋友行完M+之後覺得好肚餓,咁啱見到囍公館,我同佢講話我哋好少食點心,佢就話不如試吓呢一間嘅點心。餐廳好闊落,我哋坐喺近窗嘅位置,望住個海景食點心別有一番風味,周不時都有啲雀仔會蕩失路走咗入嚟,成個環境令人覺得好舒服。‣ 鮑魚燒賣 $108我哋嗌咗兩份有鮑魚嘅點心,我笑咗同男朋友講話加咗隻鮑魚即刻高級咗唔少。份燒賣啲蝦肉相當爽口彈牙,絕對冇偷工減料嘅嫌疑,加埋鮑魚仔一齊食又有唔同嘅口感。‣ 黑松露小籠包 $88小籠包嘅黑松露味好香,雖然唔係我食過最好食嘅小籠包,但係確實可以稱得上係皮薄餡靚,爭啲唔小心俾啲湯汁焫親,因為咬落去嗰陣已經爆汁。個小籠包本身都好好食,黑松露只係一個加分項。‣ 鮑魚千層酥 $118鮑魚嘅味道都差唔多,但係我好鍾意佢嘅千層酥盒仔,咬落去嘅時候相當鬆化,同時可以食得出牛油嗰浸香味。我覺得囍公館啲點心其實就咁食已經好出色,鮑魚、黑松露都只不過係個噱頭。‣ 蒜片和牛粒 $98雖然佢最出名係片皮鴨,但係我哋都冇嗌到,男朋友話突然之間好想食牛,我哋就叫咗蒜片和牛粒,見到個擺盤嘅時候我一時醒唔起我嗌咗啲咩。本身對呢道菜冇咩期望,但係發覺牛比我想像中好食,以為啲醬汁好搶味,

‣ 鮑魚燒賣 $108

‣ 黑松露小籠包 $88

‣ 鮑魚千層酥 $118

‣ 蒜片和牛粒 $98
雖然佢最出名係片皮鴨,但係我哋都冇嗌到,男朋友話突然之間好想食牛,我哋就叫咗蒜片和牛粒,見到個擺盤嘅時候我一時醒唔起我嗌咗啲咩。本身對呢道菜冇咩期望,但係發覺牛比我想像中好食,以為啲醬汁好搶味,但冇諗過都食得出牛嘅香味。唯一嘅缺點就真係太過細份,真係三分鐘之內都可以食晒。

#foodbara_diary
下午茶
西九文化區經常有唔同嘅主題活動🌟最近主題係西九家FUN藝術節~相信最多人喺打卡嘅就係Atelier Sisu《抱泡瞬間》🫧 打完卡順便當然要醫下肚🍴對正泡泡就有間主打新派手工中菜,仲有好多款精緻嘅現代手工點心🥢行過見到啲人食即刻都想試吓❤️另外佢哋仲有個$29.8一杯精選酒精飲品優惠🥂一邊食點心一邊飲嘢真係好chill🍾兩個人想食個下午茶叫咗三款點心🥢小小楊梅🌟彩虹鮮蝦餃🌈蟹籽賽螃蟹餃🦀 個人嚟講就好鍾意小小楊梅~外皮十分香脆,十間煙靭好像糯米皮的口感,內餡跟鹹水角很像,好惹味❤️再配Prosecco Brut DOC "Casa Gheller" Veneto Glera 氣泡酒減低炸物的油膩感~整日嘅行程都好chill呢🥂發現咗佢地好抵嘅優惠話俾大家知🌟-只要預先book位就可以$238盡情任飲2小時多款酒類飲品🍸🥂🍻🍾-每天2:30-10:00pm可以$29.8優惠價 (原價$88/杯)品嚐FAM指定精選酒精飲品🥂呢個優惠真係好抵🤟🏻🤟🏻 *以上優惠詳細條款請到官方查閱🙌🏻

發現咗佢地好抵嘅優惠話俾大家知🌟
*以上優惠詳細條款請到官方查閱🙌🏻