144
20
5
等级4
120
3
2021-06-03 6140 浏览
舖头十二点开门葵兴站落左车搵搵下路去到嗰阵系搭四 唔近地铁站 但喺正几个巴士站旁有啲无奈嘅系。。 点解咁多人已经排紧队。。。拎张飞 哇已经排紧第十四张二人枱。。因为张飞先望一望餐厅logo比较少见系以中文字设计 一个汉堡入面有个嘉都做到主打burger嘅形象个logo设计我比满分( ´▽`)黎到嗰阵舖头出面排左条L型队㩒完飞我又跟住人排队。。後来我先知㩒飞系堂食 排队系外卖玻璃上面痴到张menu 反正都要等 咁就谂定食咩先 入到去就可以即刻嗌出面等非常之晒 所以见到好多人都会企近桥底 系就系废气多啲 但真系冇咁晒仲有少少风入到去 舖位非常细 四四方方一眼睇哂呢道系自助落单 就喺门口位置落完单就比钱 比完钱就有个圆形嘅野提你拎餐意外嘅系 咁细间舖 楼面企左四个人 头顶有四部冷气所以真系几凉 落完单唔洗好耐就有得食我叫左个菠萝鸡堡好好嘅系佢鸡猪牛系可以互换 所以就算唔食牛都有好多款burger可以食菠萝都几厚 不过应该都系罐头菠萝鸡同菠萝一样厚 鸡肉咬落好juicy 一啲都唔腥个honey mustard 都好足 所以成个包都唔会乾包都好软熟 同少少热 睇落去点都唔系砌定系好食嘅👍🏾辣蘑菇
更多
舖头十二点开门
葵兴站落左车搵搵下路
去到嗰阵系搭四 唔近地铁站 但喺正几个巴士站旁
有啲无奈嘅系。。 点解咁多人已经排紧队。。。
拎张飞 哇已经排紧第十四张二人枱。。
145 浏览
0 赞好
0 留言

因为张飞先望一望餐厅logo
比较少见系以中文字设计 一个汉堡入面有个嘉
都做到主打burger嘅形象
个logo设计我比满分( ´▽`)
149 浏览
0 赞好
0 留言

黎到嗰阵舖头出面排左条L型队
㩒完飞我又跟住人排队。。
後来我先知㩒飞系堂食 排队系外卖
646 浏览
3 赞好
0 留言

玻璃上面痴到张menu 反正都要等
咁就谂定食咩先 入到去就可以即刻嗌
出面等非常之晒 所以见到好多人都会企近桥底
系就系废气多啲 但真系冇咁晒仲有少少风
94 浏览
0 赞好
0 留言

入到去 舖位非常细 四四方方一眼睇哂
呢道系自助落单 就喺门口位置
落完单就比钱 比完钱就有个圆形嘅野提你拎餐
意外嘅系 咁细间舖
楼面企左四个人 头顶有四部冷气
所以真系几凉 落完单唔洗好耐就有得食
69 浏览
0 赞好
0 留言

我叫左个菠萝鸡堡
好好嘅系佢鸡猪牛系可以互换
所以就算唔食牛都有好多款burger可以食
菠萝都几厚 不过应该都系罐头菠萝
鸡同菠萝一样厚
鸡肉咬落好juicy 一啲都唔腥
个honey mustard 都好足 所以成个包都唔会乾
包都好软熟 同少少热 睇落去点都唔系砌定
系好食嘅👍🏾
35 浏览
0 赞好
0 留言

辣蘑菇芝士牛堡 加芝士
就咁睇落去系有两款芝士
睇落啲料好足 成个包系有高度( ´▽`)
呢个包我冇份食 听朋友讲唔算好辣
都系好食嘅 但就冇其他评价啦
37 浏览
0 赞好
0 留言

其实我地叫左好多野
137 浏览
0 赞好
0 留言

但佢上枱方式全部都系用纸袋装住
的而且确咁样系方便左边行边食
同省略到洗野嘅时间
但堂食黎讲就真系唔太环保
至少芝士条 同鸡块 同 鸡翼可以唔洗分三袋。。
所以影相就唔会靓
图见到嘅粟米片鸡块系意外地好食
食落系真系有粟米味
唔系就咁普通炸鸡
我地都嗌套餐 基本套餐系加15蚊
计返其实我个菠萝堡跟餐只系48蚊
而份量其实都真系够多
除左m记 都好难做到呢个价
咁佢选择比m记多好多嘅不过
不过我地本住难得黎食就试吓
都冇为意原来所有小食都系炸物
18 浏览
0 赞好
0 留言

仲系全部supplier嗌货现成嗰种
所以绝对真系快餐 人手又多
繁忙时间限坐40分钟真系有基於出餐速度
咁价钱又真系唔贵
唔系手工野 个价mark up 得合理
咁小食系过下口瘾 我地咩都嗌就夸张左
原味鸡翼麻麻地 都系随处可见嘅小食
所以可以唔嗌
首选系粟米片鸡块同蕃薯条
芝士条就都系普通野 但平时冇食都可以嗌下
但全部叫哂就变左炸物真系太多
可能套餐跟沙律会比较易入口
最後我地捚单166 但食剩左大量薯格薯条
本住唔浪费嘅精神 系拎住个纸袋仔离开
建议真系唔好眼阔肚窄
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2021-05-19
等候时间
20 分钟 (堂食)
人均消费
$83 (午餐)
等级3
39
0
2021-08-25 0 浏览
每次去嘉宝都系食牛堡 今次试新野 估唔到有惊喜今次叫左个日式芥辣鸡堡 因为高身纸盒关系 外卖拎到返屋企都仲好靓仔面包有烘过 少少脆 有牛油香 生菜同蕃茄新鲜 出水情况唔算严重 芥辣酱份量刚刚好 有D攻鼻 重点系个鸡肉汉堡一D都唔乾 够厚有咬口 个人觉得仲出色过佢嘅牛堡
更多
每次去嘉宝都系食牛堡 今次试新野 估唔到有惊喜
今次叫左个日式芥辣鸡堡 因为高身纸盒关系 外卖拎到返屋企都仲好靓仔
面包有烘过 少少脆 有牛油香 生菜同蕃茄新鲜 出水情况唔算严重 芥辣酱份量刚刚好 有D攻鼻 重点系个鸡肉汉堡一D都唔乾 够厚有咬口 个人觉得仲出色过佢嘅牛堡
0 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
外卖自取
等级3
84
0
2021-08-05 692 浏览
之前一直都有听过依间人气汉堡,难得有机会嚟到葵兴,即刻谂住要试下。不过讲真地点就唔系好就脚,距离地铁站有段距离,但为左食好野系值得嘅。1点左右嚟到已经见到好多人喺门口排队,原来大部分都系等紧外卖,果然魅力不可小觑。餐厅里面环境唔大,堂食嘅话都要等下,我今次嚟都系打算买外卖。见佢餐牌选择好多款,有各式各样汉堡可以拣,而且猪牛鸡仲可以自由更换配搭,睇落样样都吸引。我今次就拣咗芝士牛堡($33),加$15可以加配套餐有小食同饮品,不过可惜薯块无晒,所以最後都系拣咗薯条。依个价钱可以食到个汉堡餐都几唔错,算系平民价。本身谂住外卖应该唔会等好耐,点知系我低估咗,佢实在太多单,我最後企出面等咗40分钟左右先攞到野食,真系有啲夸张。食物方面,汉堡分量都唔细,里面有芝士、牛肉、番茄、生菜,睇落都觉得吸引。佢嘅牛肉都几厚身,而且食落多汁,再夹埋生菜同番茄好fresh,口感亦够晒丰富,同连锁快餐店真系无得比。薯条分量都多,不过可能因为外卖攞到翻去已经无咁好味,同埋本身调味都唔系好多,变相我觉得唔系好够味,要靠点茄汁,我下次会想食薯块多啲。但整体嚟讲,依个价钱同食物质素我觉得性价比高,食完终於明白点解咁多人
更多
之前一直都有听过依间人气汉堡,难得有机会嚟到葵兴,即刻谂住要试下。不过讲真地点就唔系好就脚,距离地铁站有段距离,但为左食好野系值得嘅。
1点左右嚟到已经见到好多人喺门口排队,原来大部分都系等紧外卖,果然魅力不可小觑。餐厅里面环境唔大,堂食嘅话都要等下,我今次嚟都系打算买外卖。
见佢餐牌选择好多款,有各式各样汉堡可以拣,而且猪牛鸡仲可以自由更换配搭,睇落样样都吸引。我今次就拣咗芝士牛堡($33),加$15可以加配套餐有小食同饮品,不过可惜薯块无晒,所以最後都系拣咗薯条。依个价钱可以食到个汉堡餐都几唔错,算系平民价。
本身谂住外卖应该唔会等好耐,点知系我低估咗,佢实在太多单,我最後企出面等咗40分钟左右先攞到野食,真系有啲夸张。
食物方面,汉堡分量都唔细,里面有芝士、牛肉、番茄、生菜,睇落都觉得吸引。佢嘅牛肉都几厚身,而且食落多汁,再夹埋生菜同番茄好fresh,口感亦够晒丰富,同连锁快餐店真系无得比。
薯条分量都多,不过可能因为外卖攞到翻去已经无咁好味,同埋本身调味都唔系好多,变相我觉得唔系好够味,要靠点茄汁,我下次会想食薯块多啲。
但整体嚟讲,依个价钱同食物质素我觉得性价比高,食完终於明白点解咁多人帮衬,如果下次有机会嚟附近嘅话,会再嚟食,毕竟佢汉堡选择太多,好多都想试!
643 浏览
0 赞好
0 留言


77 浏览
0 赞好
0 留言

(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2021-07-31
等候时间
40 分钟 (堂食)
等级1
3
0
2021-07-29 644 浏览
人流有少少多,排队等咗好耐先终於入到。虽然排咁耐,但系食到咁好食嘅汉堡系值得嘅。平价汉堡,但大件抵食。😽肉汁多到爆,薯条亦好好食,新鲜炸起嘅薯条,正过出面多多声
更多
人流有少少多,排队等咗好耐先终於入到。虽然排咁耐,但系食到咁好食嘅汉堡系值得嘅。平价汉堡,但大件抵食。😽
肉汁多到爆,薯条亦好好食,新鲜炸起嘅薯条,正过出面多多声
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
环境
服务
卫生
用餐途径
堂食
推介美食
  • 黑松露芝士牛堡
等级4
109
0
2021-07-21 617 浏览
嘉宝汉堡系我最锺意HK$100内嘅burger店!🍔我基本上次次都嗌香辣烟肉牛堡,再加菠萝🍍、薯条🍟同椰青水🥥,讲起都想食~ 重未有机会试嘉宝嘅蕃薯条,下次一定要食!呢度啲大啡菇都令人好满足。不过鸡翼嘅味道就好似无咩记忆点。近年愈嚟愈多人帮衬,无论堂食定外卖都要等好耐,闲闲地都要等半个钟,如果佢有速递去我屋企就好喇😢 #这麽近那麽远好彩尖沙咀店而家大咗好多,比之前个舖位就脚啲,以後想食嘉宝汉堡就方便好多喇。
更多
嘉宝汉堡系我最锺意HK$100内嘅burger店!🍔
我基本上次次都嗌香辣烟肉牛堡,再加菠萝🍍、薯条🍟同椰青水🥥,讲起都想食~ 重未有机会试嘉宝嘅蕃薯条,下次一定要食!
呢度啲大啡菇都令人好满足。不过鸡翼嘅味道就好似无咩记忆点。

近年愈嚟愈多人帮衬,无论堂食定外卖都要等好耐,闲闲地都要等半个钟,如果佢有速递去我屋企就好喇😢 #这麽近那麽远
好彩尖沙咀店而家大咗好多,比之前个舖位就脚啲,以後想食嘉宝汉堡就方便好多喇。
32 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级3
33
0
2021-07-16 476 浏览
「嘉宝汉堡」———————————————— 店舖地址:葵涌青山公路葵涌段499号嘉宝大厦地下A&B号舖————————————————我就叫左个孜然羊堡, 🐑呢个系我首选, 因为羊堡出边平时好少舖头有得卖,羊堡食落去辣辣地几 好食好惹味!!!!!!🥰🥰🥰🥰另一个系牛堡 牛堡可以话系呢间舖头最多人拣嘅汉堡包🍔属正常嘅口味 但性价比极高!!!!!块扒好厚❤️❤️❤️ 而且好juiceeee!!!!!!!
更多
「嘉宝汉堡」

————————————————

店舖地址:

葵涌青山公路葵涌段499号嘉宝大厦地下A&B号舖

————————————————

我就叫左个孜然羊堡, 🐑
呢个系我首选,
因为羊堡出边平时好少舖头有得卖,
羊堡食落去辣辣地几 好食好惹味!!!!!!🥰🥰🥰🥰
另一个系牛堡 牛堡可以话系呢间舖头最多人拣嘅汉堡包🍔
属正常嘅口味 但性价比极高!!!!!
块扒好厚❤️❤️❤️ 而且好juiceeee!!!!!!!
29 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级3
61
0
2021-07-16 459 浏览
好多人~好多人~好多人~‼️‼️重要事情讲三次‼️‼️食嘉宝汉堡要过三关斩六仗餐厅开12点 12点即刻去The GULU拎飞结果都系等左50分钟🥲🥲终於入座 等食物又等左20-25分钟有多可能因为好多外卖单 而且制作需时坐位的确比较少 眼见食客都自律食完都会快手走人~👍🏼👍🏼👏🏻冇计啦😂嘉宝汉堡的确值得帮衬食物方面都出色 价钱合理 CP值高但下次会叫外卖🥡因为唔洗再晒咁多时间起到等候~两个人埋单$88 未话真系食到好饱好饱但系都系满足既~B2)芝士牛堡+炒蘑菇 $40好有水份 饱皮仲好软身😉生日菜好新鲜 食落仲sharp sharp声蘑菇味都好出色👍🏼下次试埋大啡菇先B2) 芝士牛堡 + set 薯条🍟& 可乐 $48半自助架~饮品可以自行起雪柜自取汁酱都系自取😙😙
更多
好多人~好多人~好多人~
‼️‼️重要事情讲三次‼️‼️
食嘉宝汉堡要过三关斩六仗

餐厅开12点 12点即刻去The GULU拎飞
结果都系等左50分钟🥲🥲

终於入座 等食物又等左20-25分钟有多
可能因为好多外卖单 而且制作需时

坐位的确比较少 眼见食客都自律
食完都会快手走人~👍🏼👍🏼👏🏻
12 浏览
0 赞好
0 留言
18 浏览
0 赞好
0 留言


冇计啦😂嘉宝汉堡的确值得帮衬
食物方面都出色 价钱合理 CP值高

但下次会叫外卖🥡
因为唔洗再晒咁多时间起到等候~

两个人埋单$88 未话真系食到好饱好饱
但系都系满足既~

21 浏览
0 赞好
0 留言
35 浏览
0 赞好
0 留言

B2)芝士牛堡+炒蘑菇 $40
好有水份 饱皮仲好软身😉
生日菜好新鲜 食落仲sharp sharp声
蘑菇味都好出色👍🏼下次试埋大啡菇先
芝士牛堡加炒蘑菇
$40
13 浏览
0 赞好
0 留言


B2) 芝士牛堡 + set 薯条🍟& 可乐 $48

半自助架~饮品可以自行起雪柜自取
汁酱都系自取😙😙

芝士牛堡
$33
17 浏览
0 赞好
0 留言
跟set  薯条
$15
9 浏览
0 赞好
0 留言




(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2021-07-16
等候时间
50 分钟 (堂食)
人均消费
$50 (午餐)
推介美食
芝士牛堡加炒蘑菇
$ 40
芝士牛堡
$ 33
跟set  薯条
$ 15
等级4
137
2
2021-07-13 279 浏览
很久没吃过汉堡🍔了!上次心血来潮想去吃本地的手工汉堡,却因为人太多而放弃这次我可是比营业时间早20分钟来,为的就是一嚐这个汉堡包黑松露芝士牛堡 $46(升级套餐 + $15)孜然香辣羊堡 $46(升级套餐 + $15)配蕃薯条( + $4)配椰青水( + $5)、支装茶( + $5)这款招牌汉堡已经嚐过不过堂食还是第一次☝🏻听说店家坚持用慢煮方式烹调汉堡扒最少🕘90分钟,保证肉嫩多汁💦又好咬;厚度亦相当有诚意,绝对可以满足想大啖吃汉堡的朋友🤤面包🍞有用牛油🧈稍稍煎香,汉堡扒搭配芝士🧀、蕃茄片🍅和生菜,加上浓浓的黑松露酱 x 沙津酱作为酱汁,入口已吃到多种味道,实在好吃😋,难怪成为店内最受欢迎👏🏻的汉堡包之一当日又吃了另一款坊间比较少提供的孜然香辣羊🐑堡~ 比想像中不太辣,孜然味道充斥整份羊汉堡,又没有半点羊羶味,这个就见仁见智了,因为始终有人喜欢💕这个味道,而店家调配的香辣洋葱酱,的确加添风味我俩最喜爱❤️这店的蕃薯条🍟 份量够多即叫即炸,香脆可口,甜甜的非常好吃🤤小店供应的汉堡选择非常多,对有选择困难症的朋友来说真的有点吃力😅,不过除了牛肉外,还有🐔鸡、🐽猪、虾🦐和羊肉可选,绝对适合不
更多
很久没吃过汉堡🍔了!上次心血来潮想去吃本地的手工汉堡,却因为人太多而放弃
这次我可是比营业时间早20分钟来,为的就是一嚐这个汉堡包
4 浏览
0 赞好
0 留言
4 浏览
0 赞好
0 留言
11 浏览
0 赞好
0 留言

黑松露芝士牛堡 $46(升级套餐 + $15)
孜然香辣羊堡 $46(升级套餐 + $15)
配蕃薯条( + $4)
配椰青水( + $5)、支装茶( + $5)
这款招牌汉堡已经嚐过不过堂食还是第一次☝🏻
听说店家坚持用慢煮方式烹调汉堡扒最少🕘90分钟,保证肉嫩多汁💦又好咬;厚度亦相当有诚意,绝对可以满足想大啖吃汉堡的朋友🤤
面包🍞有用牛油🧈稍稍煎香,汉堡扒搭配芝士🧀、蕃茄片🍅和生菜,加上浓浓的黑松露酱 x 沙津酱作为酱汁,入口已吃到多种味道,实在好吃😋,难怪成为店内最受欢迎👏🏻的汉堡包之一
当日又吃了另一款坊间比较少提供的孜然香辣羊🐑堡~ 比想像中不太辣,孜然味道充斥整份羊汉堡,又没有半点羊羶味,这个就见仁见智了,因为始终有人喜欢💕这个味道,而店家调配的香辣洋葱酱,的确加添风味
我俩最喜爱❤️这店的蕃薯条🍟 份量够多
即叫即炸,香脆可口,甜甜的非常好吃🤤
2 浏览
0 赞好
0 留言
16 浏览
0 赞好
0 留言

小店供应的汉堡选择非常多,对有选择困难症的朋友来说真的有点吃力😅,不过除了牛肉外,还有🐔鸡、🐽猪、虾🦐和羊肉可选,绝对适合不同饮食习惯的朋友
不过唯一有点不喜欢的是这店的卫生情况,不是凌乱而是感觉不太清洁😓,油烟味重,冷气又开得非常大,可能新开的尖沙咀店会比较理想,下次再吃这店还是外卖🥡好了
店家的汉堡也许大家由尖沙咀分店而开始认识和关注✨起来
而住在葵涌区的朋友和在葵涌区渡过十多年的我,相信对这家绝对不陌生💁🏻‍♀️
那些年看着店家在一间📏细小面积的元祖店开业,到後来搬到现址的葵涌店,再到放手一搏尖沙咀的二号店,直到尖沙咀店的搬迁
除了陪伴我们成长外,还看到🇭🇰香港人的那种拼搏、创新的精神,才达至今天的成功💪🏻
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2021-07-04
等候时间
10 分钟 (堂食)
人均消费
$70
等级2
27
0
性价比高嘅平价𝘽𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧𝙨 🍔💛 我觉得个汉堡好好食!!! 平得黎又好食👍🏻 𝙄 𝙩𝙝𝙞𝙣𝙠 𝙩𝙝𝙞𝙨 𝙤𝙣𝙚 𝙞𝙨 𝙜𝙧𝙚𝙖𝙩 𝙞𝙣 𝙤𝙫𝙚𝙧𝙖𝙡𝙡 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙞𝙩𝙨 𝙧𝙞𝙘𝙝𝙣𝙚𝙨𝙨 𝙖𝙣𝙙 𝙩𝙖𝙨𝙩𝙚✨𝙋𝙡𝙪𝙨 𝙩𝙝𝙚 𝙬𝙝𝙤𝙡𝙚 𝙗𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧 𝙞𝙨 𝙖𝙘𝙩𝙪𝙖𝙡𝙡𝙮 𝙦𝙪𝙞𝙩𝙚 𝙛𝙞𝙡𝙡𝙞𝙣𝙜 🥰- • 芝士牛堡🧀 ($33) 融化嘅芝士系牛肉上面一齐食好夹🤩 牛肉好多汁超𝙅𝙪𝙞𝙘𝙮😍 有埋番茄生菜好新鲜👍🏻 面包都焗得热呼呼🙈 份量:看下嘅横切面就知个汉堡好足料😍 我锺意佢多生菜🥬 • 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 𝘽𝙚𝙚𝙛 𝘽𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧 ($33)𝙏𝙝𝙞𝙨 𝙗𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧 𝙞𝙨 𝙨𝙤𝙤 𝙘𝙝𝙚𝙨𝙨𝙨𝙨𝙨𝙨𝙮😍 𝙏𝙝𝙚 𝙢𝙚𝙡𝙩𝙚𝙙 𝙘𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 𝙥𝙚𝙧𝙛𝙚𝙘𝙩𝙡𝙮 𝙢𝙖𝙩𝙘𝙝𝙚𝙨 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙩𝙝𝙚 𝙗𝙚𝙚𝙛 𝙖𝙣𝙙 𝙩𝙝𝙚 𝙛𝙧𝙚𝙨𝙝 𝙫𝙚𝙜𝙚𝙩𝙖𝙗𝙡𝙚𝙨 ✨ 𝙄 𝙡𝙞𝙠𝙚 𝙞𝙩𝙨 𝙛𝙧𝙚𝙨𝙝𝙣𝙚𝙨𝙨!!!🥰 𝙍𝙖𝙩𝙚: 🌕🌕🌕🌕🌖-• 蜜糖芥末菠萝牛堡🍍 ($33) 新鲜菠萝酸酸甜甜💛 配埋𝙟𝙪𝙞𝙘𝙮嘅牛肉超级夹!!!🤩 面包都有用牛油🧈煎过! 其实蜜糖芥末酱配埋好好食 不过略嫌太过稀
更多
性价比高嘅平价𝘽𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧𝙨 🍔💛 [葵兴𝙆𝙬𝙖𝙞 𝙃𝙞𝙣𝙜📌]

我觉得个汉堡好好食!!! 平得黎又好食👍🏻

𝙄 𝙩𝙝𝙞𝙣𝙠 𝙩𝙝𝙞𝙨 𝙤𝙣𝙚 𝙞𝙨 𝙜𝙧𝙚𝙖𝙩 𝙞𝙣 𝙤𝙫𝙚𝙧𝙖𝙡𝙡 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙞𝙩𝙨 𝙧𝙞𝙘𝙝𝙣𝙚𝙨𝙨 𝙖𝙣𝙙 𝙩𝙖𝙨𝙩𝙚✨𝙋𝙡𝙪𝙨 𝙩𝙝𝙚 𝙬𝙝𝙤𝙡𝙚 𝙗𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧 𝙞𝙨 𝙖𝙘𝙩𝙪𝙖𝙡𝙡𝙮 𝙦𝙪𝙞𝙩𝙚 𝙛𝙞𝙡𝙡𝙞𝙣𝙜 🥰
11 浏览
0 赞好
0 留言

-
• 芝士牛堡🧀 ($33)
融化嘅芝士系牛肉上面一齐食好夹🤩 牛肉好多汁超𝙅𝙪𝙞𝙘𝙮😍 有埋番茄生菜好新鲜👍🏻 面包都焗得热呼呼🙈 份量:看下嘅横切面就知个汉堡好足料😍 我锺意佢多生菜🥬

• 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 𝘽𝙚𝙚𝙛 𝘽𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧 ($33)
𝙏𝙝𝙞𝙨 𝙗𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧 𝙞𝙨 𝙨𝙤𝙤 𝙘𝙝𝙚𝙨𝙨𝙨𝙨𝙨𝙨𝙮😍 𝙏𝙝𝙚 𝙢𝙚𝙡𝙩𝙚𝙙 𝙘𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 𝙥𝙚𝙧𝙛𝙚𝙘𝙩𝙡𝙮 𝙢𝙖𝙩𝙘𝙝𝙚𝙨 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙩𝙝𝙚 𝙗𝙚𝙚𝙛 𝙖𝙣𝙙 𝙩𝙝𝙚 𝙛𝙧𝙚𝙨𝙝 𝙫𝙚𝙜𝙚𝙩𝙖𝙗𝙡𝙚𝙨 ✨ 𝙄 𝙡𝙞𝙠𝙚 𝙞𝙩𝙨 𝙛𝙧𝙚𝙨𝙝𝙣𝙚𝙨𝙨!!!🥰

𝙍𝙖𝙩𝙚: 🌕🌕🌕🌕🌖
18 浏览
0 赞好
0 留言

-
• 蜜糖芥末菠萝牛堡🍍 ($33)
新鲜菠萝酸酸甜甜💛 配埋𝙟𝙪𝙞𝙘𝙮嘅牛肉超级夹!!!🤩 面包都有用牛油🧈煎过! 其实蜜糖芥末酱配埋好好食 不过略嫌太过稀🙈 好容易就流晒出黎🙈 份量: 我觉得够饱 不过可以加多小食 咁就更加够饱啦🤣

• 𝙃𝙤𝙣𝙚𝙮 𝙈𝙪𝙨𝙩𝙖𝙧𝙙 - 𝘽𝙚𝙚𝙛 𝘽𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙜𝙧𝙞𝙡𝙡𝙚𝙙 𝙥𝙞𝙣𝙚𝙖𝙥𝙥𝙡𝙚🍍 ($33)
𝙏𝙝𝙚 𝙥𝙞𝙣𝙚𝙖𝙥𝙥𝙡𝙚 𝙞𝙨 𝙛𝙧𝙚𝙨𝙝!! 𝙐𝙣𝙡𝙞𝙠𝙚 𝙘𝙖𝙣𝙣𝙚𝙙 𝙥𝙞𝙣𝙚𝙖𝙥𝙥𝙡𝙚🤣 𝙏𝙝𝙚 𝙝𝙤𝙣𝙚𝙮 𝙢𝙪𝙨𝙩𝙖𝙧𝙙 𝙞𝙨 𝙖𝙘𝙩𝙪𝙖𝙡𝙡𝙮 𝙜𝙧𝙚𝙖𝙩 𝙗𝙪𝙩 𝙞𝙩 𝙞𝙨 𝙠𝙞𝙣𝙙𝙖 𝙬𝙖𝙩𝙚𝙧𝙮🙈 𝙎𝙤 𝙗𝙚 𝙘𝙖𝙪𝙩𝙞𝙤𝙪𝙨 𝙬𝙝𝙚𝙣 𝙮𝙤𝙪’𝙧𝙚 𝙚𝙖𝙩𝙞𝙣𝙜 𝙝𝙖𝙝𝙖 ;) 𝙄 𝙡𝙞𝙠𝙚 𝙩𝙝𝙚 𝙗𝙧𝙚𝙖𝙙 𝙩𝙤𝙖𝙨𝙩𝙚𝙙 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙗𝙪𝙩𝙩𝙚𝙧 𝙖𝙨 𝙬𝙚𝙡𝙡✨

𝙍𝙖𝙩𝙚: 🌕🌕🌕🌕🌖
19 浏览
0 赞好
0 留言

-
⏳时间方面: 排左半个钟🙈 食嘅时间仲少过排队时间😂 所以如果唔想排 记得避开午餐时间🤣 或者预早排队!!!

𝙈𝙚 𝙖𝙣𝙙 𝙢𝙮 𝙛𝙧𝙞𝙚𝙣𝙙 𝙝𝙖𝙙 𝙦𝙪𝙚𝙪𝙚𝙙 𝙪𝙥 𝙛𝙤𝙧 𝙝𝙖𝙡𝙛 𝙖𝙣 𝙝𝙤𝙪𝙧 𝙨𝙤 𝙞𝙩 𝙞𝙨 𝙞𝙢𝙥𝙤𝙧𝙩𝙖𝙣𝙩 𝙩𝙤 𝙖𝙫𝙤𝙞𝙙 𝙩𝙝𝙚 𝙡𝙪𝙣𝙘𝙝 𝙝𝙤𝙪𝙧 🤣 𝙤𝙧 𝙖𝙧𝙧𝙞𝙫𝙚 𝙚𝙖𝙧𝙡𝙞𝙚𝙧 𝙡𝙞𝙠𝙚 12:00𝙥𝙢 𝙬𝙝𝙚𝙣 𝙞𝙩 𝙟𝙪𝙨𝙩 𝙤𝙥𝙚𝙣𝙨 🤣

📎 交通方面:离葵兴站其实好远😂建议如果有巴士就搭巴士去到光辉围个到🙈

𝙄𝙩 𝙞𝙨 𝙣𝙤𝙩 𝙧𝙚𝙖𝙡𝙡𝙮 𝙖𝙘𝙘𝙚𝙨𝙨𝙞𝙗𝙡𝙚 𝙖𝙣𝙙 𝙩𝙝𝙚 𝙢𝙩𝙧 𝙨𝙩𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣 𝙞𝙨 𝙨𝙤 𝙛𝙖𝙧 𝙖𝙬𝙖𝙮 𝙛𝙧𝙤𝙢 𝙞𝙩🙈 𝙩𝙖𝙠𝙞𝙣𝙜 𝙗𝙪𝙨 𝙞𝙨 𝙦𝙪𝙞𝙘𝙠𝙚𝙧 𝙖𝙘𝙩𝙪𝙖𝙡𝙡𝙮🤣
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级2
14
0
2021-07-07 353 浏览
香港餐厅啲汉堡卖到贵一贵,想要平得黎又好食都难搵,唔好只系谂住金拱门咁惨惨。嘉宝汉堡系物有所值!我地叫左两个餐都只系$130,好丰富同好食!黑松露芝士牛堡黑松露芝士牛堡无得输!黑松露味刚好,同芝士好夹,汉堡食到啖啖肉,菜新鲜,食完肯定会挂住想再黎食!双层芝士牛堡 Mr. Jun话好过金拱门就已经够👍🏻薯格好食!即刻食先最好,外脆内软,好够味道又唔会太咸。烧卖无咩特别,或许炸左会好啲。6点几,我哋去到先攞飞,等左15-20分钟左右就有位。地方虽细,但佢地出餐快。
更多
香港餐厅啲汉堡卖到贵一贵,想要平得黎又好食都难搵,唔好只系谂住金拱门咁惨惨。

嘉宝汉堡系物有所值!
我地叫左两个餐都只系$130,好丰富同好食!
9 浏览
0 赞好
0 留言


黑松露芝士牛堡
黑松露芝士汉堡Black  Truffle  cheese  burger
11 浏览
0 赞好
0 留言


黑松露芝士牛堡无得输!黑松露味刚好,同芝士好夹,汉堡食到啖啖肉,菜新鲜,食完肯定会挂住想再黎食!


双层芝士牛堡
双层芝士汉堡Double  cheese  and  beef  burger
12 浏览
0 赞好
0 留言


Mr. Jun话好过金拱门就已经够👍🏻

薯格好食!即刻食先最好,外脆内软,好够味道又唔会太咸。


烧卖无咩特别,或许炸左会好啲。

6点几,我哋去到先攞飞,等左15-20分钟左右就有位。地方虽细,但佢地出餐快。
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
推介美食
黑松露芝士汉堡Black  Truffle  cheese  burger
  • 黑松露芝士牛堡
  • 薯格
等级3
86
0
由好几年前,已经听过唔少youtuber 成日介绍话尼间burger可以用平民价食到超美味既汉堡包,但佢系葵涌实在太远,但今次同友人到葵芳,就顺便黎试下佢地既burger! 果然,无令我失望☺️ 🍔🍍🐮蜜糖芥末菠萝牛堡 $48(套餐价)可以见到佢已经系超大个,攞上手都非常重,块牛超级厚,题外话,汉堡入面既肉系可以免费转其他肉类例如猪鸡羊!我觉得尼个burger好岩夏天食,大大块烧菠萝,好juicy,再加埋超有口感,厚身既牛,又好有牛味,食落口大大啖真系好正!再加埋新鲜既番茄同生菜,配上蜜糖芥末酱,成个burger 系好juicy, 好香,好惹味。😋😋UMAI:8.5/10🍔🌶🐑孜然香辣羊堡 $52(套餐价)尼个同样都系好正,块羊汉堡扒,好够羊味,好好味,调味岩岩好,加上佢特制既烧烤风味辣酱,超级惹味。第一啖食落口中辣程度,但後尾就变到小辣。总括而言,辣酱同羊肉汉堡扒真系特别夹!不过块扒既肉碎比较松散,但应该就同佢用左真材实料有关😋😋UMAI:8/10🥔薯格 跟餐同某快餐既薯格个味一样,但份量就好多,味道有点儿咸🍠蕃薯条(套餐价再加$4)较幼身,蕃薯味有甜味,份量好足🥤冻柠乐,冻柚子蜜:正
更多
由好几年前,已经听过唔少youtuber 成日介绍话尼间burger可以用平民价食到超美味既汉堡包,但佢系葵涌实在太远,但今次同友人到葵芳,就顺便黎试下佢地既burger! 果然,无令我失望☺️
13 浏览
0 赞好
0 留言
33 浏览
0 赞好
0 留言


🍔🍍🐮蜜糖芥末菠萝牛堡 $48(套餐价)
可以见到佢已经系超大个,攞上手都非常重,块牛超级厚,题外话,汉堡入面既肉系可以免费转其他肉类例如猪鸡羊!
我觉得尼个burger好岩夏天食,大大块烧菠萝,好juicy,再加埋超有口感,厚身既牛,又好有牛味,食落口大大啖真系好正!再加埋新鲜既番茄同生菜,配上蜜糖芥末酱,成个burger 系好juicy, 好香,好惹味。
😋😋UMAI:8.5/10
7 浏览
0 赞好
0 留言


🍔🌶🐑孜然香辣羊堡 $52(套餐价)
尼个同样都系好正,块羊汉堡扒,好够羊味,好好味,调味岩岩好,加上佢特制既烧烤风味辣酱,超级惹味。第一啖食落口中辣程度,但後尾就变到小辣。总括而言,辣酱同羊肉汉堡扒真系特别夹!不过块扒既肉碎比较松散,但应该就同佢用左真材实料有关
😋😋UMAI:8/10
10 浏览
0 赞好
0 留言


🥔薯格 跟餐
同某快餐既薯格个味一样,但份量就好多,味道有点儿咸
9 浏览
0 赞好
0 留言


🍠蕃薯条(套餐价再加$4)
较幼身,蕃薯味有甜味,份量好足
12 浏览
0 赞好
0 留言

🥤冻柠乐,冻柚子蜜:正常味道

🌟整体CP值:9/10 味道丰富,价钱平,整体回头率高
另外好少见跟餐既汉堡系有烧卖,炸烧卖,蕃薯条,薯格既选择,饮品选择多,唔一定饮汽水,各类茶类饮品都有,更有一款岩你!
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
外卖自取
等级3
39
0
📍 嘉宝汉堡🚶🏻‍♂️ 葵涌青山公路葵涌段499号嘉宝大厦地下A&B号舖🔎 #foodsnap_葵涌 #foodsnap_尖沙咀👅 黑松露芝士牛堡($46) - 8/10🌟睇图二嘅横切面就知呢个汉堡有几足料 牛肉好多汁够晒juicy 而且好松软超好食 啲黑松露酱都够晒多 好浓味😍 同埋锺意佢加埋蕃茄🍅生菜🥬 令成个包唔会太油腻 啱啱好!👅 泰式虾堡 ($38) - 8.5/10呢个虾堡都好好食!佢配咗泰式辣酱 虾饼够晒厚 食得出系用虾打出嚟嘅真材实料😆 仲有!系包入面搽左层牛油🧈 香好多😋👅 香脆粟米片鸡块 (3件) (+$10) - 9/10🌟(sorry呢个冇影到相🥲 但超级推介!!)系炸鸡外面系粟米片 脆上加脆 沾埋茄汁 好香好好味😋😋 必食!当然薯条同薯格都好食 不过唔特别介绍啦🤣必食指数👅💦💦:9/10#黄店 💛#hkfoodie #香港美食 #香港打卡 #天水围美食 #川菜 #黄店 #天水围黄店 #中环美食 #中环 #寿司 #sushi #香港打卡 #港女下午茶 #元朗美食 #美食 #日式料理 #日式定食 #荃湾美食 #元朗cafe #荃湾cafe #cafehunting
更多
📍 嘉宝汉堡
🚶🏻‍♂️ 葵涌青山公路葵涌段499号嘉宝大厦地下A&B号舖
🔎 #foodsnap_葵涌 #foodsnap_尖沙咀

👅 黑松露芝士牛堡($46) - 8/10🌟
睇图二嘅横切面就知呢个汉堡有几足料 牛肉好多汁够晒juicy 而且好松软超好食 啲黑松露酱都够晒多 好浓味😍 同埋锺意佢加埋蕃茄🍅生菜🥬 令成个包唔会太油腻 啱啱好!

👅 泰式虾堡 ($38) - 8.5/10
呢个虾堡都好好食!佢配咗泰式辣酱 虾饼够晒厚 食得出系用虾打出嚟嘅真材实料😆 仲有!系包入面搽左层牛油🧈 香好多😋

👅 香脆粟米片鸡块 (3件) (+$10) - 9/10🌟
(sorry呢个冇影到相🥲 但超级推介!!)
炸鸡外面系粟米片 脆上加脆 沾埋茄汁 好香好好味😋😋 必食!当然薯条同薯格都好食 不过唔特别介绍啦🤣

必食指数👅💦💦:9/10
#黄店 💛

#hkfoodie #香港美食 #香港打卡 #天水围美食 #川菜 #黄店 #天水围黄店 #中环美食 #中环 #寿司 #sushi #香港打卡 #港女下午茶 #元朗美食 #美食 #日式料理 #日式定食 #荃湾美食 #元朗cafe #荃湾cafe #cafehunting #西环美食 #墨西哥菜 #日本菜 #汉堡包
10 浏览
0 赞好
0 留言
18 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级2
21
0
2021-07-01 222 浏览
终於都试到嘉宝汉堡 次次经过都见到劲多人系门口排队佢既汉堡包选择真系非常多 猪牛鸡羊虾乜都有外卖拎到返屋企虽然系冇咁热辣辣 但都仲好好食至於想堂食嘅朋友记得用THE GULU app拎定筹啦汉堡扒好松软juicy酱汁辣辣地几惹味成个包食落口感好丰富鸡扒好厚肉 煎得好香唔油腻轻轻烧过嘅菠萝好甜好juicy蜜糖芥末酱唔会太少太多 个包仲好松脆佢地既鸡块加咗粟米片去炸特别脆口另外仲有4款酱咁多 无论你锺意食咩名都实有一款啱你
更多
终於都试到嘉宝汉堡 次次经过都见到劲多人系门口排队
佢既汉堡包选择真系非常多 猪牛鸡羊虾乜都有
外卖拎到返屋企虽然系冇咁热辣辣 但都仲好好食
至於想堂食嘅朋友记得用THE GULU app拎定筹啦

汉堡扒好松软juicy
酱汁辣辣地几惹味
成个包食落口感好丰富

鸡扒好厚肉 煎得好香唔油腻
轻轻烧过嘅菠萝好甜好juicy
蜜糖芥末酱唔会太少太多 个包仲好松脆

佢地既鸡块加咗粟米片去炸特别脆口
另外仲有4款酱咁多 无论你锺意食咩名都实有一款啱你

(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级4
113
0
2021-06-30 225 浏览
我和友人两个人去食嘉宝汉堡,好开心佢带咗我呢个小路痴去呀~~~^ _ ^虽然位置比较偏僻,但系出面爆多人呢,等了6张台,等到8:30p.m.先有位置呢!我叫咗泰式虾堡汉堡,食到虾的,不过细块,但包暖暖的,同埋个菜好新鲜,汁好好味😋如果有芝士仲正,包皮又唔硬,整体满意度高,而个粗薯条都好好食,唔会变色,油好,鲜榨。朋友个薯格都唔错,个茄汁机好可爱,佢一直好细心地帮我倒茄汁。间餐厅虽然多人,又窄,但饮杯柠水,对於m到的我,简直好暖,同埋价钱亲民XD
更多
我和友人两个人去食嘉宝汉堡,好开心佢带咗我呢个小路痴去呀~~~^ _ ^虽然位置比较偏僻,但系出面爆多人呢,等了6张台,等到8:30p.m.先有位置呢!我叫咗泰式虾堡汉堡,食到虾的,不过细块,但包暖暖的,同埋个菜好新鲜,汁好好味😋如果有芝士仲正,包皮又唔硬,整体满意度高,而个粗薯条都好好食,唔会变色,油好,鲜榨。朋友个薯格都唔错,个茄汁机好可爱,佢一直好细心地帮我倒茄汁。间餐厅虽然多人,又窄,但饮杯柠水,对於m到的我,简直好暖,同埋价钱亲民XD
5 浏览
0 赞好
0 留言
2 浏览
0 赞好
0 留言
5 浏览
0 赞好
0 留言
1 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级1
3
0
经Deliveroo 外卖!我个餐得返三块细暑假喺度!好离谱罗!一直帮衬开你哋!绝对未试过咁样!最过分系我额外加咗$17要包薯条!入面得返几条!到底系你地舖头比咁少我呀? !定系外卖人员偷食左!即时打返去门店电话劲多次冇人听!投诉无门!
更多
经Deliveroo 外卖!我个餐得返三块细暑假喺度!好离谱罗!一直帮衬开你哋!绝对未试过咁样!最过分系我额外加咗$17要包薯条!入面得返几条!到底系你地舖头比咁少我呀? !定系外卖人员偷食左!即时打返去门店电话劲多次冇人听!投诉无门!
15 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食