2021-06-03 302 浏览
舖头十二点开门葵兴站落左车搵搵下路去到嗰阵系搭四 唔近地铁站 但喺正几个巴士站旁有啲无奈嘅系。。 点解咁多人已经排紧队。。。拎张飞 哇已经排紧第十四张二人枱。。因为张飞先望一望餐厅logo比较少见系以中文字设计 一个汉堡入面有个嘉都做到主打burger嘅形象个logo设计我比满分( ´▽`)黎到嗰阵舖头出面排左条L型队㩒完飞我又跟住人排队。。後来我先知㩒飞系堂食 排队系外卖玻璃上面痴到张menu 反正都要等 咁就谂定食咩先 入到去就可以即刻嗌出面等非常之晒 所以见到好多人都会企近桥底 系就系废气多啲 但真系冇咁晒仲有少少风入到去 舖位非常细 四四方方一眼睇哂呢道系自助落单 就喺门口位置落完单就比钱 比完钱就有个圆形嘅野提你拎餐意外嘅系 咁细间舖 楼面企左四个人 头顶有四部冷气所以真系几凉 落完单唔洗好耐就有得食我叫左个菠萝鸡堡好好嘅系佢鸡猪牛系可以互换 所以就算唔食牛都有好多款burger可以食菠萝都几厚 不过应该都系罐头菠萝鸡同菠萝一样厚 鸡肉咬落好juicy 一啲都唔腥个honey mustard 都好足 所以成个包都唔会乾包都好软熟 同少少热 睇落去点都唔系砌定系好食嘅👍🏾辣蘑菇
舖头十二点开门
葵兴站落左车搵搵下路
去到嗰阵系搭四 唔近地铁站 但喺正几个巴士站旁
有啲无奈嘅系。。 点解咁多人已经排紧队。。。
拎张飞 哇已经排紧第十四张二人枱。。

因为张飞先望一望餐厅logo
比较少见系以中文字设计 一个汉堡入面有个嘉
都做到主打burger嘅形象
个logo设计我比满分( ´▽`)

黎到嗰阵舖头出面排左条L型队
㩒完飞我又跟住人排队。。
後来我先知㩒飞系堂食 排队系外卖

包都好软熟 同少少热 睇落去点都唔系砌定
系好食嘅👍🏾

辣蘑菇芝士牛堡 加芝士
就咁睇落去系有两款芝士
睇落啲料好足 成个包系有高度( ´▽`)
呢个包我冇份食 听朋友讲唔算好辣
都系好食嘅 但就冇其他评价啦

其实我地叫左好多野

但佢上枱方式全部都系用纸袋装住
的而且确咁样系方便左边行边食
同省略到洗野嘅时间
但堂食黎讲就真系唔太环保
至少芝士条 同鸡块 同 鸡翼可以唔洗分三袋。。
所以影相就唔会靓

本住唔浪费嘅精神 系拎住个纸袋仔离开
建议真系唔好眼阔肚窄
2021-05-19
2020-12-21 12179 浏览
嘉宝汉堡系汉堡迷其中一间必食之选店舖经常大排长龙以手工港式汉堡包闻名除咗人气牛肉汉堡,亦有鸡肉、猪肉、虾肉、羊肉汉堡每款有唔同口味,更可以+$13升级套餐有一款小食+一款饮品,小食eg,烧卖、薯格、蕃薯条等招牌系牛肉汉堡试咗双层芝士牛堡 $50慢煮牛肋条碎制成汉堡,牛味浓郁肉质软嫩,能锁紧肉汁重点系价钱亲民,大概同M记差唔多价钱,但味道好得多外卖比堂食输蚀嘅地方就系外观将汉堡包完整包裹後,面包明显变形,但内馅有水准面包应该有烘过,表层有微脆感牛肉汉堡略厚实,咬落软嫩,唔系免治牛肉口感足料,多肉汁,好Juicy,唔会乾身加上微溶芝士同酱汁更香口夹埋爽脆生菜後,减低整体油腻感,无咁肥腻另一款试咗香辣烟肉蛋羊堡 $45羊肉汉堡系比较罕见嘅汉堡包羊肉羶味唔太重,只有轻微羶味有微辣孜然酱,有香辣味,开胃惹味馅料有爽脆生菜,另有一块烟肉+一块煎蛋份量几多,汉堡包几厚,但感觉比较健康BBQ味鸡翼 $18/3只系其中一款小食鸡翼炸得表皮香脆,鸡肉几滑,唔会太乾BBQ味同原味唔太大分别,略嫌无咩特色
嘉宝汉堡系汉堡迷其中一间必食之选
店舖经常大排长龙
以手工港式汉堡包闻名
除咗人气牛肉汉堡,亦有鸡肉、猪肉、虾肉、羊肉汉堡
每款有唔同口味,更可以+$13升级套餐
有一款小食+一款饮品,小食eg,烧卖、薯格、蕃薯条等

招牌系牛肉汉堡
试咗双层芝士牛堡 $50
慢煮牛肋条碎制成汉堡,牛味浓郁
肉质软嫩,能锁紧肉汁
重点系价钱亲民,大概同M记差唔多价钱,但味道好得多
双层芝士牛堡

外卖比堂食输蚀嘅地方就系外观
将汉堡包完整包裹後,面包明显变形,但内馅有水准
面包应该有烘过,表层有微脆感
牛肉汉堡略厚实,咬落软嫩,唔系免治牛肉口感
足料,多肉汁,好Juicy,唔会乾身
加上微溶芝士同酱汁更香口
夹埋爽脆生菜後,减低整体油腻感,无咁肥腻
香辣烟肉蛋羊堡

另一款试咗香辣烟肉蛋羊堡 $45
羊肉汉堡系比较罕见嘅汉堡包
羊肉羶味唔太重,只有轻微羶味
有微辣孜然酱,有香辣味,开胃惹味
馅料有爽脆生菜,另有一块烟肉+一块煎蛋
份量几多,汉堡包几厚,但感觉比较健康
BBQ味鸡翼

BBQ味鸡翼 $18/3只系其中一款小食
鸡翼炸得表皮香脆,鸡肉几滑,唔会太乾
BBQ味同原味唔太大分别,略嫌无咩特色
2020-08-08
双层芝士牛堡
香辣烟肉蛋羊堡
BBQ味鸡翼
自从食过嘉宝之後,我就唔再挂住shake shack。嗰日心血来潮同脑细搭的士去葵涌食burger,午饭时间排咗15分钟左右。葵涌坐得c伏过尖沙咀,不过而家尖沙咀新店都多咗好多位💁🏻‍♀️芝士牛堡味道好似shack burger咁,汉堡好juicy,一咬会爆汁流落手,蕃薯条就冇素年做得咁出色,落太多盐好咸,唔驶特别加钱食。最得意系加餐可以配鱼肉烧卖,唔想食煎炸嘢可以点烧卖,烧卖味道正常发挥,冇记错好似会畀够8粒你,饱死🤰🏻芝士牛堡 $33升级套餐(蕃薯条+支装水)$15

芝士牛堡 $33
升级套餐(蕃薯条+支装水)$15
芝士牛堡  蕃薯条
芝士牛堡  蕃薯条
  • 芝士牛堡
2021-06-06 0 浏览
一直都想试下呢一间人气好高既汉堡,经过尖沙咀终於有机会可以试好彩嗰日等咗冇耐就有位~我叫咗一个烤菇芝士牛堡,加配薯格同冻柠茶,而朋友嗌左黑松露芝士牛堡同芝士牛堡,分别加配左炸烧卖同薯条。烤菇芝士牛堡咬落去第一啖,因为未食到中间,就觉得未有惊喜,但直到咬到去中间,就觉得好Juicy,烤菇嘅香味再夹埋浓郁嘅芝士,成个汉堡包既层次都好丰富,每一啖都好满足!小食方面,个人认为薯格最好味,忍唔住食完一块又一块,炸烧卖同薯条都唔错,成个餐嘅份量真系好抵食,有机会要再试多次
好彩嗰日等咗冇耐就有位~

烤菇芝士牛堡
烤菇芝士牛堡
2021-06-04 0 浏览
难得早收工,满心欢喜想食个嘉宝汉堡,电话打左几次都无人听,唔紧要,店员可能好忙😳去到舖头,堂食未满座,出面两个客等紧外卖,咁我落单,等左阵,攞完野食开开心心回家,行行下发现:无嘢饮喎!我个可乐呢!?打电话返舖头,今次有人听,同佢讲「你地无放嘢饮喎🤔」,店员好理直气壮咁答我:「系呀!嘢饮系要自己攞㗎」所以无嘢饮系客人嘅责任,都系我唔岩,无检查清楚有无嘢饮,所以我黎提醒大家,外卖记得自取饮品啦😉

外卖自取
2021-05-28 0 浏览
我自己觉得舖头位置不是太方便, 同埋如果夏天要等位这间舖头出边真系好鬼热. 舖头系半自助式, 比完钱自己喺雪柜攞嘢饮, 猜忌调味料都系自己攞. 个汉堡包啱啱热辣辣出炉, 中间个汉堡扒不会太乾. 用这个价钱食到这样嘅汉堡包算不错我哋叫咗两个set, 入边包括两个黑松露汉堡, 一个格格薯条, 仲有一个番薯薯条. 我番薯薯条薯条揸得好香脆, 但系个格格薯条有啲失望. 我大半包全部都变咗系粒粒薯条, 加加埋埋得嗰几块系完整. So sad…如果你呢度就唔好叫格格薯条啦
, 加加埋埋得嗰几块系完整. So sad…
如果你呢度就唔好叫格格薯条啦
2021-05-26 0 浏览
💛超人气平价汉堡店🍔▫️嘉宝汉堡系一间出名平靓正嘅汉堡包专门店。▫️黑松露芝士牛堡($52)黑松露酱俾得好慷慨!有成层嘅份量咁多🤩!黑松露控最爱!!😍😍放喺枱面都已经闻到佢嘅香味🤩牛肉好多肉汁!好juicy!牛味都够!面包都见到有用牛油煎过!牛油味好香~🤣▫️整体来讲,呢个价钱真系好亲民!真系冇得输!可以返兜😋👍🏻▫️地址:嘉宝汉堡尖沙咀宝勒巷9-11号和益中心地下。葵涌青山公路葵涌段499号嘉宝大厦地下A&B号舖。▫️为食指数:8(10分为最多)抵食指数: 8.5▫️汉堡包排行榜:🥇Burgerman🥈Burgeroom🥉BullyBase🏅嘉宝汉堡👈👈👈🏅Burger Saan 🏅Burger Circus🏅Texas Burger🏅Fast Taste🏅观塘My Burger🏅Hero’s Burger 🏅FiveGuys▫️

💛超人气平价汉堡店🍔
▫️
嘉宝汉堡系一间出名平靓正嘅汉堡包专门店。
▫️
黑松露芝士牛堡($52)
🤣
▫️
整体来讲,呢个价钱真系好亲民!真系冇得输!可以返兜😋👍🏻
地址:嘉宝汉堡
尖沙咀宝勒巷9-11号和益中心地下。
葵涌青山公路葵涌段499号嘉宝大厦地下A&B号舖。
▫️
为食指数:8(10分为最多)
抵食指数: 8.5
🏅观塘My Burger
🏅Hero’s Burger
🏅FiveGuys
▫️
「嘉宝汉堡」系一间位於葵涌超高人气嘅Burger店,每次经过都见到店外排哂长龙。我哋当日5点半到,去到已经见到好多人系门口等紧位,但轮位速度都还算快,等咗大概15分钟就入到。试咗芝士牛堡同日式芥辣鸡堡,两款burger都大大个,肉大块又厚身,酱汁都落得好多,价钱好亲民,性价比超高!+$15就可以升级套餐,包一杯野饮同一款小食,凯撒沙律再+多$4。仲可以再追加小食,作为芝士控嘅我毫不犹豫拣咗炸芝士~炸芝士超拉丝,不过有少少可惜嘅系芝士味唔太出,食唔太到有奶香味,得一种咸味。 🧡芝士牛堡($33)🧡日式芥辣鸡堡($29)🧡凯撒沙律+汽水(升级套餐+$19)🧡炸芝士(+$10)

🧡芝士牛堡($33)
🧡日式芥辣鸡堡($29)
🧡凯撒沙律+汽水(升级套餐+$19)
🧡炸芝士(+$10)
升级套餐
日式芥辣鸡堡
炸芝士
日式芥辣鸡堡
2021-05-19 238 浏览
今日终於去到闻名已久嘅嘉宝汉堡😎佢之前已经期待左好耐 因为听闻佢好好食要排好耐队先食到😛放工大约6:30 去到间餐厅 竟然冇乜人 所以即刻可以有位坐😌入面都算多位 大约有20个位一坐低 睇个menu 真系有劲多选择 有牛 有羊 有鸡 有猪 颂有素🙈所以食素嘅朋友 都可以泥试试😌今次我叫咗个 蜜糖芥茉菠萝猪宝佢好大个所以一啖食唔晒 🙈颂好juicy 食每一啖都有啲汁 流出嚟 所以真系好正 好好食😋另外仲可以加小食 有炸烧卖 薯条 番薯条同扭扭薯条 🍟全部都几好食 所以大家可以加钱试吓😌
今日终於去到闻名已久嘅嘉宝汉堡😎

另外仲可以加小食 有炸烧卖 薯条 番薯条同扭扭薯条 🍟
全部都几好食 所以大家可以加钱试吓😌

2021-05-10
2021-05-17 178 浏览
🌸葵涌美食🌸嘉堡汉堡🍔真系忘了忘不了❗️食过嘉宝之後真系返唔到转头😝真系好挂住🍔所以今日中午又同同事去左嘉宝食午餐😏今日试虾堡🍔1️⃣泰式虾堡 $38 成块虾饼充满着啖啖🦐虾肉😋每咬一啖都系鲜虾肉❗️口感极为丰富❗️虾肉鲜嫩多汁美味😋十分推荐✅✅美味指数:⭕️⭕️⭕️⭕️⭕️卖相指数:⭕️⭕️⭕️⭕️⭕️抵食指数:⭕️⭕️⭕️⭕️⭕️2️⃣蕃薯条 套餐+$4 蕃薯条厚切惹味👍🏻美味指数:⭕️⭕️⭕️⭕️⭕️卖相指数:⭕️⭕️⭕️⭕️❌抵食指数:⭕️⭕️⭕️⭕️⭕️💸汉堡套餐连饮品 +$15套餐 +$4一共 $57📍嘉宝汉堡 (葵涌):葵涌青山公路葵涌段499号嘉宝大厦地下A&B号舖
🌸葵涌美食🌸嘉堡汉堡🍔

💸汉堡套餐连饮品 +$15套餐 +$4一共 $57

2021-05-17
  • 泰式虾堡
2021-05-15 111 浏览
今日专登提早少少出去食午餐,去左葵涌极具人气既嘉堡汉堡🍔平日12:15 pm 去到都要再等多30分钟先有位入❗️但由於食物性价比极高❗️所以等待都系值得👍🏻👍🏻1️⃣蜜糖菠萝芥末猪堡 $33 肉汁鲜嫩美味😋美味指数:⭕️⭕️⭕️⭕️⭕️卖相指数:⭕️⭕️⭕️⭕️⭕️抵食指数:⭕️⭕️⭕️⭕️⭕️2️⃣蕃薯条 套餐+$4 蕃薯条厚切惹味👍🏻美味指数:⭕️⭕️⭕️⭕️❌卖相指数:⭕️⭕️⭕️⭕️❌抵食指数:⭕️⭕️⭕️⭕️⭕️💸汉堡套餐连饮品 +$15 一共$52

1️⃣蜜糖菠萝芥末猪堡 $33 肉汁鲜嫩美味😋

炸蕃薯条
  • 蜜糖芥末菠萝牛堡
  • 蜜糖芥末菠萝鸡堡
2021-05-07 421 浏览
又系我无错 我又去左食嘉宝如果嘉宝想搵代言人可摸耳考虑下我.实在太好食今日同外子早左去唔洗等位迟10分钟已经门口满满是人.我地嗌左1. 烟肉蘑菇牛肉汉堡2. 黑松露牛堡3. 炸鱼肉烧卖4. 薯格5. bbq 鸡翼 2只6. 汽水.all in都只系130蚊鸡重点系咩呀高质呀野食保持一贯水准之余街坊既价钱真系happy jai有佢既出现其他mc 记呀5条友呀都不是佢对手!.重点系咩食落去唔系背脊骨落very good!回头率系100%呀!!
又系我

其他mc 记呀5条友呀
都不是佢对手!
重点系咩
食落去唔系背脊骨落
very good!
回头率系100%呀!!
2021-05-06
2021-05-07 339 浏览
前排同朋友系葵兴附近酒店玩👯系check in 之前买左个外卖汉堡填下肚买任何汉堡加$15仲可以配一款指定小食同饮品🥤🍔黑松露芝士牛堡 - $46打开包装已经闻到好强烈既黑松露味黑松露酱落得一啲都唔吝啬,超多酱‼️啖啖都有浓厚既黑松露味,非常重口味虽然块汉堡好大块又厚,不过肉质比较松散同埋食落唔系好重牛味,反而有啲似肉肠味~🍟蕃薯条 +$19 (套餐+$15再额外+$4转蕃薯条)粗蕃薯条食落甜甜地,分量足够可惜因为我外卖令到袋里面既水气整到啲薯条淋晒堂食热辣辣,脆脆地应该会好食好多!不过个人认为盐落得重手左少少,味道有啲唔夹某部份蕃薯条太咸盖过左蕃薯原有既甜味🍠
前排同朋友系葵兴附近酒店玩👯
系check in 之前买左个外卖汉堡填下肚
买任何汉堡加$15仲可以配一款指定小食同饮品🥤

🍔黑松露芝士牛堡 - $46
打开包装已经闻到好强烈既黑松露味

黑松露酱落得一啲都唔吝啬,超多酱‼️
啖啖都有浓厚既黑松露味,非常重口味
虽然块汉堡好大块又厚,不过肉质比较松散
同埋食落唔系好重牛味,反而有啲似肉肠味~
黑松露芝士牛堡

🍟蕃薯条 +$19 (套餐+$15再额外+$4转蕃薯条)
粗蕃薯条食落甜甜地,分量足够

可惜因为我外卖令到袋里面既水气整到啲薯条淋晒
堂食热辣辣,脆脆地应该会好食好多!
不过个人认为盐落得重手左少少,味道有啲唔夹
某部份蕃薯条太咸盖过左蕃薯原有既甜味🍠
蕃薯条

外卖自取
已经帮衬左唔知几多次🤣 终於出佢啦!🙊 黎到石篱无奶油唔食嘉宝既~🙈 仲记得🐖🐖💤发梦开口埋口就叫嘉宝, 唔讲唔知嘉宝系个女仔tim😠🍔 B3) 脆薯牛堡 配薯格,🥤冻柠茶(走甜) . $35+$15+ $2薯角比较厚身,系等於出面2块薯角既厚度🤩外皮乾脆,中间会食到一粒粒好细既薯仔粒🥔配埋juicy既牛堡、🍅、🥬 口感好丰富💕🍔 B4) 黑松露芝士牛堡 $46锺意食黑松露既朋友必点🤤佢地落黑松露唔会就住就住...一落就劲大pat😍同埋佢块汉堡劲juicy 😋十级推荐👍🏻🔑建议:如果大家唔想等咁耐既话🤔,可以用 APP ⚫️ 禁飞👍🏻因为繁忙时段要等约45分钟先入到去嫁...之後由落单开始计都要等30分钟🙈 但我觉得值既!!🥰

🍔 B3) 脆薯牛堡 配薯格,🥤冻柠茶(走甜)
. $35+$15+ $2

薯格

🍔 B4) 黑松露芝士牛堡 $46

🔑建议:
2021-05-05
薯格
2021-04-27 374 浏览
今日下午茶,突然好想吃汉堡,所以来到了葵涌这班很有名的嘉宝汉堡。可能是下午茶时段人流不算十分多。我点了一个汉堡,加了钱升级套餐。食物方面:点了经典牛汉堡加蘑菇,炸烧卖及罐装饮品。经典牛汉堡,汉堡肉汁鲜嫩,而且份量十足。蘑菇是经过炒的,配上牛汉堡十分好吃而且是用了大啡菇。而且面包经过烘乾,少少脆配上新鲜大蕃茄,味道十分融洽。炸烧卖,是用了椒盐来调味,烧卖经过炸之後,香脆又可口。而且份量亦是十足,大概有八至九粒。

食物方面:点了经典牛汉堡加蘑菇,炸烧卖及罐装饮品。
配上新鲜大蕃茄,味道十分融洽。