2023-02-14 1255 浏览
🍝🥡🍝影相先!貓罐外賣▫️外賣自取8折☑️讚賞👇🏻外賣袋並唔係一般嘅紙袋,而係比較厚身嘅不織布袋,可以重用。另外店家仲送上印有品牌嘅紙巾及貼紙,亦有送甜品,甜品紙袋仲有手寫嘅字,感受到店主嘅用心同誠意。先40幾蚊就有甘多野,好值得大家去試。🆗秘製茄汁牛肉腸罐罐炒意粉 - $46(外賣自取價)用罐頭形式上真係好特別,而且幾保暖。意粉用上扁意粉,口感偏硬,茄蓉茄肉多,每條意粉都撈到醬汁,但茄味吾算好濃,醬汁吾係好夠味,肉腸切片,有煎香過,份量都足夠。下次試埋飯會吾會好食。🆗甜品甜品係四方形嘅椰果啫喱,啫喱晶瑩剔透,彈牙,係童年回憶嘅味道,唯獨店主送嘅味吾啱我口味,好藥水味🙈
🍝🥡🍝
影相先!貓罐外賣

▫️外賣自取8折

☑️讚賞👇🏻
外賣袋並唔係一般嘅紙袋,而係比較厚身嘅不織布袋,可以重用。另外店家仲送上印有品牌嘅紙巾及貼紙,亦有送甜品甜品紙袋仲有手寫嘅字,感受到店主嘅用心同誠意。先40幾蚊就有甘多野,好值得大家去試。

🆗秘製茄汁牛肉腸罐罐炒意粉 - $46(外賣自取價)
秘製茄汁牛肉腸罐罐炒意粉

🆗甜品
2023-02-13
午餐
2023-01-18 774 浏览
透過外賣平台見到此餐廳,食物包裝好可愛、評價又好,決定一試﹗公司午飯叫了八人份量,準時送達,無漏單、包裝完好,食物到時還熱熱的。飯、意粉及沙津會用貓貓罐裝著,可愛又保溫~食物味道很好,只是我點的蜜糖雞扒是辣的,如果有標明餐點是辣的會更好。餐送小食及甜品,甜品是小小一盒啫喱,很好味﹗主菜有另外提供的保溫袋裝著,所以吃時還暖暖的,很貼心。餐廳還送上一袋薯條祝新年快樂,好有心﹗值得推薦,希望有天能夠試堂食~

飯、意粉及沙津會用貓貓罐裝著,可愛又保溫~
餐送小食及甜品甜品是小小一盒啫喱,很好味﹗
主菜有另外提供的保溫袋裝著,所以吃時還暖暖的,很貼心。
餐廳還送上一袋薯條祝新年快樂,好有心﹗
值得推薦,希望有天能夠試堂食~
蜜糖雞扒旋風蛋罐罐飯套餐
2023-01-18
外卖送餐
蜜糖雞扒旋風蛋罐罐飯套餐
2023-01-05 503 浏览
上網見到包裝好得意就買黎試下😆(可能自己本身都有養貓貓 覺得貓貓罐頭好吸引 )🐱🐱🐱意粉味道唔錯,蕃茄味夠濃🍅我外賣自取拎到返屋企都仲夠熱而且份量唔少附送既地瓜芋圓幾好食外皮拎到返去都仲脆我鐘意入面煙煙韌韌🤤係包裝上值得一讚感受到對每一位客人&食物都很用心見到附送的小食包裝袋上面有人手寫既字有啲驚喜😳而家大家都鐘意快冇咩人仲會願意人手寫字呢個位好加分💯喜歡小店的人情味~~ 🫶🏻🫶🏻🫶🏻
上網見到包裝好得意就買黎試下😆
(可能自己本身都有養貓貓 覺得貓貓罐頭好吸引 )🐱🐱🐱

意粉味道唔錯,蕃茄味夠濃🍅
我外賣自取拎到返屋企都仲夠熱

喜歡小店的人情味~~ 🫶🏻🫶🏻🫶🏻
鮮茄煙鴨胸扁意粉
鮮茄煙鴨胸扁意粉
2022-10-17 768 浏览
同同事一齊經外賣平台訂餐,食物送到嚟公司仍然保持到溫度。個外賣袋仲幾靚添(我留起咗當環保袋用),另外有包紙巾送埋俾你,好貼心。我自己叫左個 #秘製茄汁煙鴨胸炒意粉,意粉軟硬度適中,醬汁調味岩岩好。套餐會跟埋椰菜沙律、枝豆、溫泉蛋同一枝飲品。其中#白桃烏龍茶 清清甜甜幾好飲,如果唔鐘意甜味可以揀桂花烏龍。其他同事叫咗#旋風蛋罐罐飯,滑蛋賣相好得,但個飯略嫌鹹咗啲,建議餐廳可以落少啲醬油。(本身有post IG story,餐廳睇到仲即刻回覆我話會同廚師反映改善,重視客人意見值得一讚!)

2022-09-14 839 浏览
我今天遲取外賣,老闆娘竟然為我重新煮過一份新的。今次我叫了一份蕃茄醬煙鴨胸意粉,一份豚肉生薑燒飯,和一樽白桃鳥籠菜。第一之好奇,將煮好的放進罐頭會是什麼樣子。行了半小時,擱了15分鐘,拆開,果然沒有失望。拆開蕃茄那罐,試第一口,竟然暖中有點熱,蕃茄醬試到是自家製,煙鴨胸有煎香才再炒,意粉剛剛好熟。至於那個豚肉飯,那個飯剛剛好熱,豚肉切得薄脆,飯口味雖有點重,但整體不俗。配合那個果茶,濃中帶點果甜。走得一大段,才得到。。。下次叫外賣app。
我今天遲取外賣,老闆娘竟然為我重新煮過一份新的。

第一之好奇,將煮好的放進罐頭會是什麼樣子。

行了半小時,擱了15分鐘,拆開,果然沒有失望。

配合那個果茶,濃中帶點果甜。

走得一大段,才得到。。。下次叫外賣app。
2022-09-14
8 分钟 (外卖自取)
2022-08-22 708 浏览
/近排同一班朋友去玩嗌外賣見到有間竟然有貓罐頭🤪又幾得意即管試試-🥢秘製茄汁牛肉腸罐罐炒意粉 ($75)跟餐會有溫泉蛋,枝豆同沙律菜另外仲有飲品同啫喱😋每一盒都係用易拉罐裝住加埋上面既圖案真係有種貓罐頭feel🤣意粉係闊意粉 食落唔會太硬太淋個人好中意多汁既意粉佢都好夠!🍝本來仲諗好似好少會唔會唔夠食但原來食落都好飽好夠份量🤣🥢蜜糖雞扒旋風蛋罐罐飯 ($85)同樣地跟餐都係會有蛋,沙律,枝豆同啫喱不過蛋會變咗旋風炒蛋琴喺飯上面不過雞扒略為細塊但夠嫩夠蜜糖味😋😋🥢麻醬(冷)豆腐 ($38)正常發揮😂 望落個樣有啲似章魚燒上面而且一夾就散🥲 不過係好食嘅-當時每人都嗌咗唔同嘅餐呢度就唔全部分享了淨係分享左我哋兩個嘅餐比大家😂不過整體上值得推薦!
近排同一班朋友去玩嗌外賣
見到有間竟然有貓罐頭🤪
又幾得意即管試試
🥢秘製茄汁牛肉腸罐罐炒意粉 ($75)
跟餐會有溫泉蛋,枝豆同沙律菜
另外仲有飲品同啫喱😋
每一盒都係用易拉罐裝住
加埋上面既圖案真係有種貓罐頭feel🤣
意粉係闊意粉 食落唔會太硬太淋
個人好中意多汁既意粉佢都好夠!🍝
本來仲諗好似好少會唔會唔夠食
但原來食落都好飽好夠份量🤣

🥢蜜糖雞扒旋風蛋罐罐飯 ($85)
同樣地跟餐都係會有蛋,沙律,枝豆同啫喱
不過蛋會變咗旋風炒蛋琴喺飯上面
不過雞扒略為細塊
但夠嫩夠蜜糖味😋😋

🥢麻醬(冷)豆腐 ($38)
正常發揮😂
望落個樣有啲似章魚燒上面
而且一夾就散🥲 不過係好食嘅
當時每人都嗌咗唔同嘅餐
呢度就唔全部分享了
淨係分享左我哋兩個嘅餐比大家😂
不過整體上值得推薦!
2022-08-17 519 浏览
清新沙律, 外賣有 8折openrice 價錢相約有濃濃既桂花茶野菜溫泉egg例牌既jelly整體ok相較上次食既卡邦尼意粉健康好多雖然上意粉 好好食, 但偏多奶油¿ 食完有少少滯
清新沙律, 外賣有 8折
openrice 價錢相約

有濃濃既桂花茶
野菜
溫泉egg
例牌既jelly
整體ok

相較上次食既卡邦尼意粉健康好多
雖然上意粉 好好食, 但偏多奶油¿ 食完有少少滯
2022-08-17
2022-06-20 1076 浏览
今日放假去觀塘區搵朋友傾嘢,行經開源道鴻圖道交界,見到個大大個勁Shape嘅易拉架,寫住"喵罐罐飯,你試咗未?",但圖片又見到都係飯,麵,沙律嗰啲嘢,不過都走咗上去外賣自取咗一個嚟試,攞出嚟真係有驚喜,係一個罐頭+一盒餸,要拉開蓋先睇到入面個蛋同飯,作為一個麻甩仔嘅我都忍唔住影咗幾張相打吓卡。。叫咗個牛肉漢堡扒旋風蛋飯套餐,個牛肉扒味道幾好,又多汁,個旋風蛋食得出唔係大陸泰國貨,個飯係撈好咗嘅調味飯,好特別又開胃👍🏻支龍眼水雖然要加$5先飲到,不過好好飲,唔太甜,清清哋,仲有啲班蘭葉嘅清香味,至於個甜品係椰果啫喱,好有兒時嘅味道😛
牛肉漢堡扒旋風蛋飯
2022-06-20
15 分钟 (外卖自取)
牛肉漢堡扒旋風蛋飯
2022-06-19 624 浏览
今日頭痛緊Lunch 食乜好嘅時候,喺Deliv..... 平台見到呢間叫MeowMonsterChef 嘅食店,入面所有餐都寫住罐罐飯,罐罐意粉,罐罐沙律呀,圖片相又無顯示喎,R 晒頭睇唔明之際抱住一個好奇心就試吓叫啦,嚟到嘅時候一喺紙袋攞出嚟,簡直係睇到眼都突出嚟,係一個類似罐頭嘅罐,要拉開個易拉蓋先食到入面嘅飯,作為一個貓奴嘅我,未食前已經要勁打卡啦,佢哋嘅罐印晒自家Logo,罐罐好有特式,完全係落重本設計,好有心思,值得一眾愛貓之人去試吓感受同貓貓一齊食罐罐嘅感覺,讚讚讚!講吓食物方便先,今次我試咗鰻魚旋風蛋罐罐飯&自家制牛肉漢堡旋風蛋罐罐飯,鰻魚好味,個汁唔會好似出面食嘅咁濃味,至於個旋風蛋真係手工心機嘢喇,真係有旋風扭紋㗎,出面有得食最少都要過百蚊起,但呢間純對平一半就試到,正! 牛肉漢堡扒就食到好重牛味,口感一流,外面煎到有啲燶燶哋,但咬落去仲好juice,好好味,仲有仲有就係個飯,諗住都係普通白飯蓋個蛋,點知個飯係有味飯嚟㗎,即係就咁食都已經可以食幾碗嗰種,仲要係好好好好好好味,唔係吹水。。呢家店嘅廚師真係好顛,成個做法同包裝,根本就唔只可以賣呢個價錢,但而家平民嘅價錢
講吓食物方便先,今次我試咗鰻魚旋風蛋罐罐飯&自家制牛肉漢堡旋風蛋罐罐飯,鰻魚好味,個汁唔會好似出面食嘅咁濃味,至於個旋風蛋真係手工心機嘢喇,真係有旋風扭紋㗎,出面有得食最少都要過百蚊起,但呢間純對平一半就試到,正! 牛肉漢堡扒就食到好重牛味,口感一流,外面煎到有啲燶燶哋,但咬落去仲好juice,好好味,仲有仲有就係個飯,諗住都係普通白飯蓋個蛋,點知個飯係有味飯嚟㗎,即係就咁食都已經可以食幾碗嗰種,仲要係好好好好好好味,唔係吹水。。呢家店嘅廚師真係好顛,成個做法同包裝,根本就唔只可以賣呢個價錢,但而家平民嘅價錢就享受到接近餐廳堂食嘅感覺,完全唔似喺屋企食緊外賣,顛覆咗我對一般外賣嘅想法,本人大力推介,下星期再試埋其他先。
自家製牛肉漢堡扒旋風蛋罐罐飯
2022-06-18
30 分钟 (外卖送餐)
2022-06-17 460 浏览
觀塘經常都有新餐廳開張,特別係疫情下好多只係做外賣嘅舖頭跑出。你又有無諗過竟然外賣都可以咁樣包裝?係樓下見到易拉架,上去外賣自取,出LIFT右邊就會見到淺藍食嘅餐廳MENU,非常易認。今日唔算太肚餓,所以叫左個沙律,雞翼,薯條試下佢~四川風味麻辣Shake Shake 薯條新疆風味孜然單骨雞翼拎到返OFFICE擺左陣先食都仲好好味,如果熱食應該再正D喵喵罐魚魚特式沙律有得食有得玩,未試過揭開個罐嘅外賣,以為自己餵緊貓。一個完全顛覆你想像嘅沙律,能夠將豆豉鯪魚油麥菜同沙律結合,就咁食都唔會過鹹,推介!桂花烏龍茶清新唔甜,以為好細支,比老闆娘聽到,原來細細支都有300ML,私心覺得有500ML更好。總結:係觀塘返工/住嘅朋友不妨一試,支持小店。
你又有無諗過竟然外賣都可以咁樣包裝?
今日唔算太肚餓,所以叫左個沙律,雞翼,薯條試下佢~

四川風味麻辣Shake Shake 薯條

新疆風味孜然單骨雞翼

拎到返OFFICE擺左陣先食都仲好好味,如果熱食應該再正D
新疆風味孜然單骨雞翼 & 四川風味麻辣Shake Shake 薯條

喵喵罐魚魚特式沙律

有得食有得玩,未試過揭開個罐嘅外賣,以為自己餵緊貓。

桂花烏龍茶
總結:係觀塘返工/住嘅朋友不妨一試,支持小店。
题外话/补充资料: 新開張已經有自己產品,貓公仔好得意,問老闆借黎影相做背景
2022-06-17
桂花烏龍茶
原本唔知咩係喵喵罐飯,一拎出黎真係「嘩」左一聲好有驚喜,從來未見過咁得意既罐罐飯盒,感覺真係好似貓罐罐個包裝真係好有心好有誠意,睇得出有用心設計抵讚指數個蛋包飯整得好靚,同埋個飯唔係普通既白飯,d蛋又好滑,好好味推介指數另外追加左「孜然雞翼」&「四川麻辣炸薯條」個薯條辣辣地好好味,好可惜唔記得左影個薯條…孜然雞翼真心推介,超香脆超好味,文字已經形容唔到推介指數店主仲送左甜品比我,好開心下次一定會再試!
原本唔知咩係喵喵罐飯,一拎出黎真係「嘩」左一聲
好有驚喜,從來未見過咁得意既罐罐飯盒,感覺真係好似貓罐罐
個包裝真係好有心好有誠意,睇得出有用心設計
抵讚指數

推介指數

另外追加左「孜然雞翼」&「四川麻辣炸薯條」
個薯條辣辣地好好味,好可惜唔記得左影個薯條…
孜然雞翼真心推介,超香脆超好味,文字已經形容唔到

推介指數

店主仲送左甜品比我,好開心

下次一定會再試!

吉列豬扒旋風蛋罐罐飯,新疆風味孜然單骨雞翼,四川風味麻辣薯條,桂花烏龍茶
2022-06-16
25 分钟 (外卖送餐)
  • 新疆風味孜然單骨雞翼
  • 四川風味麻辣薯條
設計有驚喜🐈外賣盒造型以🐱貓貓罐頭為藍本, 直至進食前完全密封, 確保乾淨衛生。打開外賣盒方法與打開貓貓嘅罐罐相同, 十分有驚喜!!😆味道適中, 料理細節具心思👍🏻是次嘗試了”吉列豬扒旋風蛋罐罐飯”, 飯盒份量足, 滑蛋夠香滑! 原以為滑蛋的覆蓋下只是普通炒飯, 想不到飯有適當調味, 而且配合吉列豬扒這選項, 炒飯中加添了少許豬肉, 令整個罐罐飯口感及味道有所提升!!豬扒配有吉列豬扒汁,配合起來即使是炸物都不會過份乾涸膩喉!!另有少量沙律菜, 可作飯後解膩或飯前小食!!細節中更見心思!!💝美中不足的是豬扒可以處理得更鬆軟!!價錢合理罐罐飯配送飲品, 可選花茶或斑蘭龍眼水!! 是次選配斑蘭龍眼水, 味道清甜, 香港嘅悶熱屈焗天氣下有助解暑!! 其他餐廳少有的健康飲品, 而不用另收錢!! 整個套餐現在外賣自取八折, 合共$63. 價錢合理, 實際!! 絕對值得一試或encore!!
設計有驚喜🐈

味道適中, 料理細節具心思👍🏻

價錢合理
2022-06-10
15 分钟 (外卖自取)
  • 吉列豬扒旋風蛋罐罐飯
2022-06-10 207 浏览
第一次見呢種飯盒,用貓貓罐頭作為gimmick ,好有特色!而且飲品飯盒都係密封,安全亦方便攞返屋企。係造型方面,佢唔係普通嘅蛋包飯而係旋風蛋,好特別。雖然一開始睇落好少,但最後竟然食唔晒,而且每一個飯都有啲小心機係入面,好驚喜!之於喺味道方面,食得出每一個飯都有調味,唔係普通炒飯/白飯。而吉列豬扒雖然口感稍為太結實,但味道搭救,暇不掩瑜。飲品亦非常特別,係班蘭龍眼水,飲落好清甜。總括而言,造型有心思、分量十足、價錢合理,值得再試!

總括而言,造型有心思、分量十足、價錢合理,值得再試!
2022-06-10