2024-04-14 501 浏览
旺角喜來稀肉幾出名的韓燒餐廳食物種類多選擇燒肉有好多豬、牛唔同部位韓式主菜都多元化🥳環境亦唔錯空間夠大座位坐得舒服👍🏻特別一讚餐廳多款前菜都係免費自助形式有醃製泡菜、酸蘿蔔、青瓜、芽菜、生菜等味道唔錯😃⭐️爐邊蛋韓燒必食😍有兩款爐邊蛋原味&芝士超中意食蛋滑得黎又香芝士甜甜地同蛋好夾🤩⭐️韓豚五花肉🐷有兩大塊依款五花肉正半層瘦肉半層肥肉間隔肉質緊實油脂令佢燒起來好香口食慾大增😋加埋燒肉醬料連埋生菜🥬包住上味道一流啖啖肉⭐️人蔘雞湯份量好有誠意絕對夠兩個人飲而且隻雞大大隻好滿足😃以石鍋盛上的熱辣辣蔘味足夠雞入面帶住人蔘的香味😙配埋糯米集中所有精華正👍🏻⭐️水冷麵🍜味道酸酸甜甜夠清爽+開胃😆食完燒肉食碗水冷麵好岩解膩感一流仲可自己加芥末醬同醋調味🤝整體來說燒肉正主食又出色😊價錢合理值得推介🫶🏻
旺角喜來稀肉
幾出名的韓燒餐廳
食物種類多選擇
燒肉有好多豬、牛唔同部位
韓式主菜都多元化🥳
環境亦唔錯
空間夠大
座位坐得舒服👍🏻

特別一讚
餐廳多款前菜都係免費自助形式
有醃製泡菜、酸蘿蔔、青瓜、芽菜、生菜等
味道唔錯😃

價錢合理
值得推介🫶🏻
2024-04-10
2024-03-13 721 浏览
係OP睇到哩間韓燒泡菜任食,咁即刻試試。店鋪以藍色為主,裝修得好INS風。宜家新推出咗數款新品,睇落唔錯。晚市兩個人都可以安排沙發位,坐得好闊落。一座低,侍應即刻落左蒜片同爐邊蛋,仲會加芝士落蛋裡面。出面泡菜好多款式可以揀,有酸蘿蔔,韓式醃黃瓜,芽菜同2款泡菜等。最鐘意食酸蘿蔔同喜來泡菜,酸辣惹味。醬汁種類都唔少,有4-5種可以揀。可樂,食開韓燒一定要叫汽水,同烤肉好夾。牛五花,牛肉薄切好大一件,燒大概1分鐘已經可以食。牛肉肥瘦相間,食落牛味好重,肥膏處有少少奶香同彈牙,好味。辣韓豚五花肉,預先用韓式辣醬醃制,醬料入到五花肉裡面。五花肉好厚切,要燒耐少少,逼出油脂,食落才唔會滯。五花肉加埋蒜片,泡菜同生菜一齊食,好食到停唔落口。豬肉泡菜湯,配料比湯還多。落咗大量泡菜,豆腐,五花肉同金菇,食落酸辣開胃,好飲。最後食完烤肉,仲可以食埋爐邊蛋,芝士落咗蛋裡面,蛋更加嫩滑同埋好香芝士味!

宜家新推出咗數款新品,睇落唔錯。

醬汁種類都唔少,有4-5種可以揀。
可樂,食開韓燒一定要叫汽水,同烤肉好夾。

2024-03-12
  • 牛五花
  • 豬肉泡菜湯
呢間韓式燒肉嚟香港開咗好多年,應該好多人都食過~ 今次嚟食見到佢哋做緊10周年優惠,有7款肉都做返10年前嘅價錢,都幾抵食!雖然個優惠而家完咗,不過都推介食韓燒嘅朋友仔試吓~ 一坐低店員就會加蒜同埋倒蛋汁落爐邊,有一半爐邊蛋仲加咗芝士,而且有得免費refill真係好正!泡菜、生菜同醬汁都係自助,配菜都有幾款,夾多幾次都無問題!店員仲好主動換網,服務幾好👍🏻🔸真雪花牛肉 特價$200用木盤裝住,幾打卡~ 有十幾塊,牛肉每面各燒幾秒就食得,肉質軟嫩,牛味香濃!配油鹽醬食好正!又可以用生菜包住、加啲泡菜一齊食😋🔸護心肉 特價$130招牌肉之一,護心肉係豬嘅橫隔膜同肝之間嘅肉,數量比較少~護心肉油份唔多,口感比較爽滑!都幾好食!🔸水冷麵食燒肉當然要配冷麵啦😍 叫咁碗水冷麵試吓,估唔到好好食!香港嘅冷麵好多都一般,但呢度嘅好正宗,冷麵湯好清爽又夠味!唔會淡而無味,同喺韓國食嘅味道好似!麵條好煙韌爽口,好好食👍🏻

真雪花牛肉

真雪花牛肉
  • 爐邊蛋
  • 水冷麵
1天前 0 浏览
最近好想去韓國旅行,未出發就搵左間韓燒頂住癮先,朋友都話哩間夠正宗,店員都似係韓國人。我地叫左喜來烤牛肉同護心肉試下。喜來烤牛肉係薄片既,油脂均勻,又好有牛味,佢應該已調咗味道。而護心肉賣相好普通,但食落有驚喜,好好食😋又有肉味,我同朋友都好鐘意!主食就要左生牛肉伴飯,同韓國食既味道一樣,牛肉唔肥但新鮮,似有少少芝麻油香味,加埋個辣醬伴飯好開胃又夠味👍🏽再黎係海鮮蔥餅,咬落好香蛋,佢係偏軟嘅口感,外面邊就帶少少脆口,一定要熱辣辣上枱即食。本人幾鐘意食泡菜,佢呢道有2款泡菜可以選擇,而且係任食自己想夾幾多都得,大讚🫶🏽

嚟到生日月點少得韓食時間🇰🇷嚟到呢間人氣韓燒店已坐滿食客~好彩有book定位啫🤭入座嘅卡位闊落唔使枱痴枱咁同人逼~店員指引我哋可出自助區隨便任拎生菜,泡菜,沙律🥗另外爐邊芝士蛋仲可以無限追加添!!!행복했어요❤️❤️.✨牛肋骨肉 갈비살 $150(150g)🤟🏻厚切肉條狀~輕輕將其燒至金黃色~內層卻保持軟嫩~再包以生菜,醬料,蒜片即成人間美食😚.✨牛五花 우삼겹 $158(150g)呢個部位果然油脂豐腴🐂一放落爐燒即時非常惹火~醃得入味嘅薄切牛五花勁快熟~每面燒幾秒就食得~入口甘香油潤又惹味👏🏻👏🏻.✨牛排骨湯 갈비탕 $125以石鍋上枱保持熱辣辣🔥慢慢歎完燒肉再飲湯都唔會凍哂!!牛排骨肉質軟腍又唔騷~件數都算多☺️☺️加咗大葱同韓式粉絲~令清甜湯汁更添豐富口感~.💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️記得follow埋餐廳嘅社交平台仲有Dreyer's雪糕送~可以每人一杯哦❗❗.✨樂天七星汽水 사이다 $30✨加一服務費
✨牛肋骨肉 갈비살 $150(150g)
✨牛五花 우삼겹 $158(150g)
✨牛排骨湯 갈비탕 $125
✨樂天七星汽水 사이다 $30
✨加一服務費

甚少帶小朋友去韓燒,因為怕環境無咁方便,但沒想到這裡有很多卡位,舒服。同級數的韓燒店當中,不少餐廳的店內環境總會有些油煙漬,但這間無論是梳化、抽油煙機都不會有這情況,感覺舒適,可以同朋友有獨立空間聊天。對我來說,喜來稀肉其一大賣點是可以任食所有配菜,需要整體味道很不錯。特別是芽豆很爽脆,泡菜不會過酸。生菜也是任拿的範圍,對於喜歡菜包烤肉的我來說,很大吸引。韓豚五花肉$180(150g)肉質有光澤、彈牙,油脂分明不算很油膩。很適合做包菜吃。護心肉$158(150g)是牛的橫隔膜,肉的纖維較多,又略帶點油花,肉質軟腍,肉味濃郁,帶點油脂的甘香,我的女兒最喜歡吃。

韓式配菜

韓豚五花肉$180(150g)
肉質有光澤、彈牙,油脂分明不算很油膩。
很適合做包菜吃。

護心肉$158(150g)

2024-06-04
韓式配菜
  • 護心肉
夜晚想食韓式燒肉,就去返性價比最高嘅喜來稀肉,而家佢哋前菜任食泡菜,仲有好多款,鍾意食泡菜嘅一定要試吓😛我哋基本點左牛舌,牛五花同埋豬五花腩😋😋配合飲真路真係一流。牛五花好味入口即溶,牛舌新鮮夠爽口,豬五花籃就唔使講,點秘製韓式醬,用埋生菜夾住食,大滿足🥰🥰另外去過嘅都知佢哋個蛋仲可以任食,入邊淨係蛋,另外一邊芝士加蛋,我就鍾意芝士加蛋多啲,最後encore咗兩次😝😝#韓式燒肉 #燒肉

#韓式燒肉 #燒肉
2024-06-07 0 浏览
早幾日去旺角買完野,想食韓燒,就即刻諗起瓊華中心的喜來稀肉😋都有段時間冇黎,環境依然坐得好舒服,食物質素同水準亦keep到!一坐低就有服務員送上3款前菜,當然仲有爐邊蛋(有原味同芝士)👍🏻仲有好幾款前菜(泡菜、芽菜、青瓜、生菜等)係自助可以行出去拎。我地2個人,叫左:🐷 喜來韓豚五花肉 $180🐮 牛五花 $158🐮 牛肋骨肉 $150🍳 海鮮蔥餅 $90我自己最鍾意韓豚五花肉,燒到個邊有少少焦脆,再用生菜夾住,加幾粒蒜頭、加D醬汁同幾片泡菜咁一齊食!真係好正🤭食完行去雪糕櫃嗰邊,見到而家follow 社交平台仲可以拎1杯雪糕tim🍦

我地2個人,叫左:

• 爐邊蛋
  • 牛五花
  • 韓豚五花肉
2024-06-04 7 浏览
到咗旺角的喜來稀肉點咗“喜來烤肉”來燒好正常啩,喜來烤肉,當然係招牌牛肉,7、8塊肉捲到好似一座小山丘,並且根據餐廳的貼士,把肉放在加熱好的烤架的中,跟住好的平底鍋內炒肉一樣將肉左右攪拌,使肉受熱均勻,最後把金黄色的肉挾起,這樣就能享受到多汁而香氣撲鼻的烤肉,而我自已再將生菜略烤包住烤肉吃,由於本身啲肉已的夠味,唔需任何調味已經好吸引;都係個句,出於對海鮮的痴迷,又單點咗個“醬油蟹”,配有紫菜飯,正常食法將的飯擺入蟹殼撈來食,好好味,由於有烤爐,朋友發明咗個食法,將蟹殼烤一烤,好似日式甲羅燒咁,有蟹膏,蟹肉一齊都幾好,而我就係鍾意質感黏黏滑滑的醬油蟹。有六種泡菜任食的喜来泡菜,酸泡菜,牙菜,青葱,青瓜,蘿蔔,随你鍾意任揀,仲有個“石鍋牛肉拌飯”熱辣辣上台也甚好味。

想去韓國旅行🇰🇷!未計劃好行程就係旺角食返間韓燒先!!呢間餐地點超方便 空間夠大 坐得舒服👍🏻食物又多選擇 分量超多 性價比高👏🏻最特別既係呢度咁多款前菜都係免費!自助任夾!有醃製泡菜 (有辣有唔辣😂)、酸蘿蔔、青瓜、芽菜、沙律菜~仲有一籃籃生菜任拎🥗!當然亦都有兩款爐邊蛋🥚 分別係原味同芝士味~ 但我地食泡菜食飽左 冇加蛋😜主菜方面 真係超足料 好大碟😆1️⃣牛舌 $158牛舌係薄切 但真係分量好多 食左好耐先清晒👏🏻都好爽好好食!2️⃣牛肋骨肉 $150牛肋骨肉超香濃肉味 大推🫶🏻值得encore🤩3️⃣喜來烤肉 $158見佢個名係用餐廳名命名當佢係招牌菜😌當然試一試~醃到甜甜地 肉質唔錯 4️⃣炒年糕 $85呢個炒年糕好好食😝 個醬料同其中一款泡菜幾似夾埋一齊食都好過癮😍

想去韓國旅行🇰🇷!未計劃好行程就係旺角食返間韓燒先!!

呢間餐地點超方便 空間夠大 坐得舒服👍🏻
食物又多選擇 分量超多 性價比高👏🏻
最特別既係呢度咁多款前菜都係免費!自助任夾!
有醃製泡菜 (有辣有唔辣😂)、酸蘿蔔、青瓜、芽菜、沙律菜~
仲有一籃籃生菜任拎🥗!

主菜方面 真係超足料 好大碟😆
1️⃣牛舌 $158

2️⃣牛肋骨肉 $150
牛肋骨肉超香濃肉味 大推🫶🏻值得encore🤩

3️⃣喜來烤肉 $158
見佢個名係用餐廳名命名當佢係招牌菜😌當然試一試~
醃到甜甜地 肉質唔錯

4️⃣炒年糕 $85
呢個炒年糕好好食😝 個醬料同其中一款泡菜幾似
夾埋一齊食都好過癮😍
  • 喜來烤肉
  • 牛肋骨肉
  • 牛舌
2024-06-01 0 浏览
最近嘅韓劇好好睇,所以今晚dinner就揀咗旺角呢間有韓feel嘅「喜來稀肉」試吓。呢度卡位好多,枱與枱之間有啲空間,坐得好舒服。服務都幾好。餐廳有一個自助吧,有kimchi,有不同款式嘅醃菜選擇👍。🇰🇷 真雪花牛肉 $228雪花均勻厚薄適中,肉質鮮嫩,正!🇰🇷蔘雞湯 $125蔘雞湯嘅味道濃郁滋養,雞肉軟嫩,好好味!🇰🇷石鍋豬肉拌飯 $85配料好豐富,有烤豬肉,甘筍絲、大豆芽、菠菜、紫菜絲及煎蛋,味道啱啱好。🍦如果follow餐廳嘅社交平台,仲有Dreyers雪糕送✌🏻!

🇰🇷 真雪花牛肉 $228
雪花均勻厚薄適中,肉質鮮嫩,正!

🇰🇷蔘雞湯 $125
蔘雞湯嘅味道濃郁滋養,雞肉軟嫩,好好味!

🇰🇷石鍋豬肉拌飯 $85

2024-05-28 17 浏览
又係同閨蜜食飯的日子, 兩口子都鍾意食韓食,所以來到旺角的喜來稀肉食韓燒,最最最喜歡食佢地的自家製的泡菜,當用 QR code 落完order 後, 佢地就送上沙律,黑豆等前菜, 爐邊雞蛋就唔洗多講啦!食韓燒邊跟🤭✡️ 韓豚五花肉 ~ 我真係好鍾意燒五花肉, 由一大件厚厚的肉, 燒和剪到細細件,兩邊金黃色焦脆咁,加上醬汁蒜頭泡菜用菜去包住食,係我最愛的食法。✡️ 調味醬油雞肉 ~ 雞肉加左白芝麻, 燒出來幾香口,雞肉夠嫩包菜加泡菜芽菜同吃更滋味。✡️ 拌冷麵 ~ 食得多燒肉驚熱氣,唔怕架,叫返個拌冷麵, 冰冰涼涼夠哂清爽,食完冷麵個人都涼快d。✡️ 蟹籽紫菜飯糰 ~ 兩人都唔想食咁多肉, 所以叫多個飯糰拌勻哂d材料, 點d沙律醬食好味道,一啖燒肉一啖飯糰都夾架喎。

韓式烤肉餐廳推薦 - 喜來希肉 (旺角瓊華店)牛肉饗宴:- 牛肋骨肉 - $150 - 肉質鮮嫩有彈性,入口即化,滋味十足 - 份量適中,物超所值- 護心肉 - $150 - 喜來希肉的招牌菜色 - 肉質厚實而滑嫩,油脂適中,口感爽脆 - 搭配泡菜更添鮮脆可口韓式重點菜:- 招牌韓式烤牛肉捲-喜來希肉 - 以濃郁牛肉為主,捲成玫瑰花形狀,視覺醒目 - 烤至表面微焦,內裡多汁鮮嫩,帶甜任食配菜:- 芝士醬 & 煎蛋- 酸蘿蔔- 韓式醃黃瓜- 蒜頭芽- 喜萊泡菜特色湯品:- 人蔘雞湯 - 湯頭濃郁,雞肉鮮嫩,暖心養胃,甜甜的 - 配以糯米,滋補又暖胃總結:韓式燒肉佳餚應有盡有,主菜美味,配菜多樣,風味俱全。無論是燒肉愛好者還是韓式料理的忠實粉絲,都絕對值得一試。性價比高,強烈推薦!
韓式烤肉餐廳推薦 - 喜來希肉 (旺角瓊華店)

牛肉饗宴:
- 牛肋骨肉 - $150
- 肉質鮮嫩有彈性,入口即化,滋味十足
- 份量適中,物超所值

- 護心肉 - $150
- 喜來希肉的招牌菜色
- 肉質厚實而滑嫩,油脂適中,口感爽脆
- 搭配泡菜更添鮮脆可口

韓式重點菜:
- 招牌韓式烤牛肉捲-喜來希肉
- 以濃郁牛肉為主,捲成玫瑰花形狀,視覺醒目
- 烤至表面微焦,內裡多汁鮮嫩,帶甜

任食配菜:
- 芝士醬 & 煎蛋
- 酸蘿蔔
- 韓式醃黃瓜
- 蒜頭芽
- 喜萊泡菜

特色湯品:
- 人蔘雞湯
- 湯頭濃郁,雞肉鮮嫩,暖心養胃,甜甜的
- 配以糯米,滋補又暖胃

總結:
  • 牛護心肉
2024-05-28 7 浏览
好耐無食過喜來稀肉啦,趁住男朋友生日就去食下啦🤭今次都係去返旺角分店,坐低無耐店員就上咗幾碟韓式小食,自家醃製而且每日都會轉款,出面仲有自助區可以任食配菜,特別有兩款唔同口味嘅泡菜,怕辣嘅朋友可試下另一款帶酸嘅泡菜,同樣開胃👍🏻喜來韓豚五花肉 $180半肥瘦嘅五花肉,一層肉一層油脂分佈分明,放落個爐度就即刻香氣撲鼻😍,雖然係豬,但因為唔算好厚,所以都好快就熟晒,本身亦都腌得好夠味,完全唔需要點醬汁,夾少少蒜片食就已經perfect池😚😚😚牛五花 $158牛魔王喺度一定要食牛啦🤭,薄薄一片但充滿油花,每面燒5秒就食得,送飯一流🤤牛舌 $158好有誠意嘅份量💕,薄切唔會靭而又有口感,可以點一點自家調製嘅醬油汁令層次更加豐富😋每次來員工都好主動refill蛋汁同換板,非常之好細心,大讚❤️
好耐無食過喜來稀肉啦,趁住男朋友生日就去食下啦🤭

自家製前菜

2024-05-16
自家製前菜
牛舌
2024-05-24 18 浏览
上次試咗尖沙咀分店,朋友又話想食燒肉,今次就試吓旺角分店有咩唔同🤣🤣 旺角瓊華分別比尖沙咀空間更大,位置多!加上係location好方便,加分~🔅 韓豚五花肉兩大嚿肉!睇見都覺得好興奮😍烤牛肉滲哂肥美牛油脂香出黎,好正! 😆🔅 牛舌真係要讚一讚個調味,鹹甜啱啱好,牛舌爽口夠味,鍾意食牛舌嘅朋友唔可以錯過🔅 牛排骨湯排骨肉輕易就能從牛骨上剝離開來,食材的味道也一並融入湯中,柔軟的肉質與醇厚的湯汁都好好味,仲配上冬粉粉絲,一大加分處!🥰 like 社交平台送雪糕,燒肉後食個雪糕,好爽

🔅 韓豚五花肉

🔅 牛舌

🔅 牛排骨湯

like 社交平台送雪糕,燒肉後食個雪糕,好爽
2024-05-20
  • 真雪花牛肉