2025-05-01 2 浏览
喜天丼地址:尖沙咀白蘭軒道2號富峰行地下B, C及D號舖今日同朋友去咗間隱世日本小店,真係正到癲啊!😍 天婦羅冷蕎麥麵 (野生虎蝦+$56; 穴子+$44; 松葉蟹鉗+$96; 軟殼蟹+$18; 帶子+$18)🍜$254虎蝦真係不得了🦐,成隻手掌咁長,咬落去「咔嚓」一聲,外脆內彈牙,最癲係爆晒膏!🤯 松葉蟹鉗啖啖肉🦀,鮮甜到好似喺北海道食緊咁~穴子(即係星鰻)外皮酥脆但肉質超嫩,帶子就正常發揮。蕎麥麵冰涼彈牙,蘸鰹魚湯汁食超清爽🍜,夏天食真係一流!天婦羅冷蕎麥麵(南瓜+$8; 茄子+$8; 軟殼蟹+$18) 🍜$47軟殼蟹天婦羅炸到金黃色🦀,咬落去「咔嚓」一聲,外脆內嫩,最正係爆晒蟹膏!🤯 南瓜同茄子都炸得啱啱好🎃🍆,完全唔油膩,蘸埋冰凍嘅鰹魚湯汁蕎麥麵,夏天食真係爽到震!💦 💡 玉子燒(鰻魚)🪱$88超厚身!蛋香濃郁🥚,中間夾住鰻魚粒,甜甜哋好滿足明太子雞腿肉🐔$24爆汁程度💦,明太子鹹香帶辣,抵食!牛小排青蔥卷🐮$34牛小排肉質嫩滑,蔥段清甜解膩😙薄牛舌青蔥卷🐮$34牛舌就爽口彈牙👅,蔥嘅辛辣同牛舌超夾!荔枝梳打🍹$38 唔會死甜,有粒粒荔枝肉🌺,解膩一流! #nicefoo
喜天丼
地址:尖沙咀白蘭軒道2號富峰行地下B, C及D號舖

今日同朋友去咗間隱世日本小店,真係正到癲啊!😍

玉子燒(鰻魚)🪱$88
超厚身!蛋香濃郁🥚,中間夾住鰻魚粒,甜甜哋好滿足

明太子雞腿肉🐔$24
爆汁程度💦,明太子鹹香帶辣,抵食!

牛小排青蔥卷🐮$34
牛小排肉質嫩滑,蔥段清甜解膩😙

薄牛舌青蔥卷🐮$34
牛舌就爽口彈牙👅,蔥嘅辛辣同牛舌超夾!

荔枝梳打🍹$38
唔會死甜,有粒粒荔枝肉🌺,解膩一流!

#nicefoodie尖沙咀

-—————
#food #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover #delicious #hk #香港 #尖沙咀美食 #尖沙咀 #美食 #打卡 #尖沙咀餐廳 #香港口味 #隱世美食 #隱世小店 #半價優惠 #人氣餐廳 #人氣美食 #香港好去處 #日菜 #日餐
2025-04-30 0 浏览
已經好耐冇食天婦羅丼飯🥹呢間係尖沙咀K11 art附近,地鐵站一出就係,好方便。佢除咗有天婦羅,仲有串燒、串揚等等,種類都幾多😎✨澳洲龍蝦天婦羅 $168⭐️野生虎蝦 $48✨軟殼蟹$48⭐️帶子 $18✨半熟玉子 $8✨蕃薯 $8茄子$8山藥 $8蓮藕 $8湯手打烏冬 $18佢呢間好嘅位係啲天婦羅可以逐件逐件點👍🏻自己揀自己想食嘅款,唔使俾佢set死咗😋😋同埋可以揀烏冬或者蕎麥麵🍜唔一定揀飯😋自主配搭👍🏻✨係推介款式,特別係野生虎蝦同埋帶子⭐️,好好食👍🏻肉質厚實新鮮啖啖肉😋⭐️免治雞肉棒$24✨牛舌芯$34牛小排青蔥卷$34大蔥雞蠔肉 $24雞肝 $24✨焦糖菠蘿 $38除咗天婦羅之外,都仲有叫串燒🍢免治雞肉串,掂👍🏻叫咗兩串添🤣整體佢個醬汁都調校得幾好,唔會太濃味。

✨澳洲龍蝦天婦羅 $168

牛小排青蔥卷$34
大蔥雞蠔肉 $24
雞肝 $24
✨焦糖菠蘿 $38
📍#喜天丼 (尖沙咀)尖沙咀白蘭軒道2號富峰行地下B, C及D號舖♡人均消費: $700@2▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️今日俾我發掘到呢間位於尖沙咀嘅天婦羅專門店 天婦羅選擇豐富,全部燒到金黃色脆卜卜,想食幾多同食啲咩都可以自己揀~ 除咗天婦羅之外,仲有超級多串燒選擇!兩個人食到捧住個肚走都係$700 ~✨天婦羅軟殼蟹|松葉蟹鉗|黑虎蝦|秋葵|蕃薯|帶子|半熟玉子|冬菇天婦羅選擇豐富,想食幾多同食啲咩都可以自己揀~軟殼蟹既外皮酥脆,松葉蟹鉗肉質豐滿,黑虎蝦炸到金黃,口感彈牙,秋葵同蕃薯都保持住原有鮮味,咬下去有種清新感,帶子半熟,滑溜溜。✨串燒白鱔|明太子雞腿肉|免治雞肉棒|牛舌芯(京蔥)|豚五花京蔥卷|雞心喉|雞肝白鱔肉質嫩滑,明太子雞腿肉帶點鹹香,咬落去多汁。免治雞肉棒有種細膩口感,牛舌芯同京蔥的組合,食得過癮。豚五花京蔥卷脂肪適中,入口即化,雞心喉同雞肝味道濃郁。✨ 燒雪魚乾燒雪魚乾香脆可口,鹹味適中,咬下去有種煙燻味,絕對係啤酒最佳拍檔✨ 甲羅燒甲羅燒蟹肉肉質鮮甜,醬汁滲透入每一層,口感豐富,混合埋一齊食最好味。

📍#喜天丼 (尖沙咀)
尖沙咀白蘭軒道2號富峰行地下B, C及D號舖

✨串燒

✨ 燒雪魚乾

✨ 甲羅燒

2025-04-27 0 浏览
位於尖沙咀既喜天丼主打高質天婦羅丼飯,串燒,日式小食同刺身等種類都算多 而且整得好味👍🏻串燒揀左雞心,雞腎,雞髀菇,燒青椒仔,翠玉瓜同焦糖菠蘿全部都即叫即燒 燒得好香口 而且調味啱啱好🙌🏻另外嗌左芝士玉子燒 拉絲感十足芝香味濃🧀鯖魚一夜干亦好好味 鯖魚烤到金黃微焦 魚肉紮實無腥味再吱上檸檬汁係魚皮上 食落更滋味😋天婦羅揀左軟殼蟹,茄子,松葉蟹鉗,爽彈既野生虎蝦鮮甜既帶子,粟米, 流心既半熟玉子食材新鮮 而天婦羅粉漿夠薄 炸得香脆而不油膩💯
位於尖沙咀既喜天丼
主打高質天婦羅丼飯,串燒,日式小食同刺身
種類都算多 而且整得好味👍🏻

串燒揀左雞心,雞腎,雞髀菇,
燒青椒仔,翠玉瓜同焦糖菠蘿
全部都即叫即燒 燒得好香口
而且調味啱啱好🙌🏻

另外嗌左芝士玉子燒 拉絲感十足
芝香味濃🧀
鯖魚一夜干亦好好味
鯖魚烤到金黃微焦 魚肉紮實無腥味
再吱上檸檬汁係魚皮上 食落更滋味😋

天婦羅揀左軟殼蟹,茄子,松葉蟹鉗,
爽彈既野生虎蝦
鮮甜既帶子,粟米, 流心既半熟玉子
食材新鮮 而天婦羅粉漿夠薄
炸得香脆而不油膩💯
2025-04-21 3 浏览
今次同朋友去咗尖沙咀嘅「喜天井專門店」😛,試咗佢哋嘅天婦羅同串揚,真心有驚喜🥳前菜開胃:牛油果蝦沙律 + 焦糖菠蘿沙律新鮮到爆😜,牛油果creamy得嚟唔會膩,蝦肉爽彈,個汁酸酸甜甜好開胃😎。焦糖菠蘿係意外之喜!表面脆脆哋,咬落去爆汁,甜度剛好😋邪惡之選:鵝肝多士 + 牛小排青蔥卷鵝肝多士煎到外脆內軟🔥,入口即化,配埋脆多士,邪惡但滿足到喊😙!牛小排卷住青蔥,肉質嫩滑,蔥香解膩😌天婦羅主打:黑虎蝦+帶子+ 南瓜天婦羅粉漿薄脆,完全唔油膩💯!黑虎蝦超大隻,肉質彈牙😝;帶子鮮甜多汁,南瓜就香甜軟糯。特別讚吓「半熟玉子(天)👍」,流心效果完美,蛋香濃郁🌟串揚驚喜:串揚蟹肉廣島蠔+ 牛舌芯蟹味鮮明🤣,配上鮮味十足嘅廣島蠔好正;牛舌芯(京極風)爽口有嚼勁,調味剛剛好😍

前菜開胃:牛油果蝦沙律 + 焦糖菠蘿

邪惡之選:鵝肝多士 + 牛小排青蔥卷

天婦羅主打:黑虎蝦+帶子+ 南瓜

串揚驚喜:串揚蟹肉廣島蠔+ 牛舌芯
2025-04-16 3 浏览
K11附近既餐廳多到數吾哂,呢間以天婦羅出名既日本餐廳,一直bookmark左好耐!除左天婦羅,仲有串揚、串燒、刺身等等,款式多多!呢度既天婦羅系可以自選,價錢吾算好貴,特別之處就系有龍蝦天婦羅食!澳洲龍蝦天婦羅 半隻 $168新鮮游水龍蝦,仲識郁!師傅系水缸拎上黎即劏,然後拎去炸,味道好鮮甜,龍蝦肉好爽口!野生虎蝦 $48黑虎蝦 $22野生虎蝦會比黑虎蝦大隻粗身啲,肉質更彈牙,個人會推介野生虎蝦!帶子 $18南瓜 $8冷手打烏冬 $18烏冬系薄片,有啲似粗身既河粉。軟殼蟹天婦羅 $48軟殼蟹幾大隻,好多肉,炸粉薄。免治雞肉棒 $24價錢合理,配溫泉蛋!鹽燒雞翼串 $24鹽燒味幾突出。豚肉豆苗卷$34第一次見配豆苗,不過用燒既方式會變得比較乾同脆。明太子雞翼 $24明太子味偏辣。牛小排青蒽卷 $34食落青蒽幾爽脆。明太子雞腿肉 $24味道不錯,不過感覺份量較少。三文魚籽燒飯團 $48不錯既飯團,好大份!餐牌:

澳洲龍蝦天婦羅 半隻 $168

野生虎蝦 $48
黑虎蝦 $22

帶子 $18
南瓜 $8

冷手打烏冬 $18
烏冬系薄片,有啲似粗身既河粉。

軟殼蟹天婦羅 $48
軟殼蟹幾大隻,好多肉,炸粉薄。

免治雞肉棒 $24
價錢合理,配溫泉蛋!

鹽燒雞翼串 $24
鹽燒味幾突出。

豚肉豆苗卷$34
第一次見配豆苗,不過用燒既方式會變得比較乾同脆。

明太子雞翼 $24
明太子味偏辣。

牛小排青蒽卷 $34
食落青蒽幾爽脆。

明太子雞腿肉 $24
味道不錯,不過感覺份量較少。

三文魚籽燒飯團 $48
不錯既飯團,好大份!

餐牌:

📍#喜天丼最近有股熱潮食天丼~ 不過有龍蝦天婦羅真係夠哂特別, 食過包你有回憶點 !✧伊勢海老天丼 $198$200都唔駛, 竟然食到澳洲龍蝦, 仲要大大隻!! 成隻龍蝦拆肉後都有3,4舊, 啖啖肉仲好新鮮彈牙; 仲有其他炸物超豐盛, 有冬菇🍄‍🟫茄子🍆秋葵🫛流心玉子🥚, 咬落係流心架,天婦羅粉漿好脆薄; 今次我地揀左蕎麥麵, 都好爽口, 果然係人氣之選~✧串燒燒明太子雞肉 - 好濃味而且有芝士, 最喜愛食呢款雞心 - 鹽燒雞心無腥味易入口,仲好彈牙薄牛舌青蔥卷 - 牛舌不會太乾, 夾青蔥好惹味豚肉蘆筍卷 - 食落好清爽, 可減退油膩感豚肉牛油果卷 - 好特別, 出奇地夾燒青椒 - 面頭有少少木魚碎, 無咁青草味燒粟米 - 燒得好香牛油味, 好清甜我比較喜歡呢間小店有主食天丼之餘, 仲有啤酒串燒,同朋友黎把酒談心就最岩啦~ 而且裝潢好日式, 有D似去左日本居酒屋一樣~推薦!!୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈୨୧📍 喜天丼 🏠 尖沙咀白蘭軒道2號富峰行地下B, C及D號舖
📍#喜天丼

✧伊勢海老天丼 $198

✧串燒
燒明太子雞肉 - 好濃味而且有芝士, 最喜愛食呢款
雞心 - 鹽燒雞心無腥味易入口,仲好彈牙
薄牛舌青蔥卷 - 牛舌不會太乾, 夾青蔥好惹味
豚肉蘆筍卷 - 食落好清爽, 可減退油膩感
豚肉牛油果卷 - 好特別, 出奇地夾
燒青椒 - 面頭有少少木魚碎, 無咁青草味
燒粟米 - 燒得好香牛油味, 好清甜

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈୨୧
📍 喜天丼
🏠 尖沙咀白蘭軒道2號富峰行地下B, C及D號舖

2025-01-13 159 浏览
餐廳面積唔大配合埋裝修俾人一種日式居酒屋嘅感覺一秒到日本呀基本上每台大家都有叫天婦羅丼我都點咗個大熱門伊勢海老天丼不過揀左配冷蕎麥面用左澳洲龍蝦配野菜天婦羅(有茄子、秋葵、南瓜、蓮藕、冬菇,流心玉子)一上碟擺盤好靚好吸睛仲有龍蝦殼好適合打卡見到好多台客人都有點呢款天婦羅粉漿夠薄夠平均而且香脆龍蝦肉依然系彈牙天婦羅野菜一啲都唔油膩系少數令人想食完繼續嘅炸物收工吹水少不免要嗌啲串燒串燒推薦豚小蔥卷同牛小排青蔥卷中間夾左滿滿嘅蔥同啲肉汁完美平衡呀翠玉瓜就串燒必點嘅一道如果朋友都鐘意食串燒要點埋豚露筍卷、焦糖菠蘿、免治雞肉棒、牛舌心配京蔥一齊share!免治雞肉棒本身咸味比較出配埋溫泉蛋超夾焦糖菠蘿燒完之後非常Juicy可以算系perfect ending!
餐廳面積唔大

中間夾左滿滿嘅蔥同啲肉汁完美平衡呀
翠玉瓜就串燒必點嘅一道

免治雞肉棒本身咸味比較出配埋溫泉蛋超夾
焦糖菠蘿燒完之後非常Juicy
可以算系perfect ending!
2025-01-10 178 浏览
之前一直以為這間餐廳只有天婦羅吃,沒想到現在還有串燒,當然2樣都要試試!伊勢海老天丼第一次吃天婦羅,居然吃到龍蝦!真的用上了龍蝦肉,啖啖肉,太豪華了吧,另外還配有其他蔬菜,不過都及不上龍蝦,實在太誇張了。田樂豆腐看上去很普通,但吃下去很不普通。炸得外層香脆,內裏軟熟,配上醬汁趁熱吃,簡簡單單已很好吃。三文魚籽燒飯團之前係嗰一些飯團都沒有味道,但是這個不會,而且夠米香,早知叫2個,一人一個。明太子雞腿肉這個和免治雞肉棒一樣好吃,但是因為加了明太子,味道更加讚,更加惹味。蕉糖菠蘿面頭有一層脆脆的焦糖,而且菠蘿本身也夠甜,我覺得熱食凍食也很好吃,必點這個,叫了這個,我連甜品也不用吃了。如果有想吃串燒又想吃天婦羅,可以考慮這一間,選擇真的很豐富。

田樂豆腐

明太子雞腿肉

蕉糖菠蘿

2025-01-08 117 浏览
🫧今日放工同男朋友去尖沙咀食嘢,發現有間質素幾高嘅日式天婦羅串燒店,真係好開心!😆🥳✨伊勢海老天丼呢個天丼真係好豐富,裡面有澳洲龍蝦🦞、茄子🍆、秋葵、南瓜🎃、蓮藕、冬菇🍄‍🟫同流心玉子🍳,特別係生猛龍蝦,鮮味十足,主食選咗熱烏冬🍜,麵條滑順,絕對搭配‼️✨大蔥雞蠔肉雞🐓蠔肉味道濃郁,大蔥🧅嘅香味令整道菜更加提升,口感非常好👍✨免治雞肉棒(汁)雞肉🍗棒汁多味美,肉質鮮嫩😋,食落去口感一流,真係唔可以錯過!✨雞胸軟骨(七味)雞胸軟骨🦴口感爽脆,配上七味香料,味道更加出色👍🏻✨豚籐筍卷筍卷包裹住豚肉🐖,味道清新,口感特別✨豚豆苗卷豆苗🥬🌱嘅清香同豚肉🐖結合得非常好,食落去非常滿足👍🏻✨牛香芯(京蔥)牛香芯🐄👅配上京蔥,風味獨特,肉質鮮嫩,絕對係一道必試嘅串燒✨蕉糖菠蘿甜品方面,蕉糖菠蘿🍍味道香甜,口感柔軟🥳✨田樂豆腐田樂豆腐口感滑順,搭配醬汁非常開胃👍🏻‼️✨僖州蘋果梳打僖州蘋果梳打清新爽口,飲落去解膩😎😎✨富士山可樂富士山可樂亦好飲,帶有一點波子汽水嘅味,好特別🤣

✨伊勢海老天丼

✨大蔥雞蠔肉

✨免治雞肉棒(汁)

✨雞胸軟骨(七味)
雞胸軟骨🦴口感爽脆,配上七味香料,味道更加出色👍🏻

✨豚籐筍卷
筍卷包裹住豚肉🐖,味道清新,口感特別

✨豚豆苗卷
豆苗🥬🌱嘅清香同豚肉🐖結合得非常好,食落去非常滿足👍🏻

✨牛香芯(京蔥)

✨蕉糖菠蘿
甜品方面,蕉糖菠蘿🍍味道香甜,口感柔軟🥳

✨田樂豆腐
田樂豆腐口感滑順,搭配醬汁非常開胃👍🏻‼️

✨僖州蘋果梳打
僖州蘋果梳打清新爽口,飲落去解膩😎😎

✨富士山可樂
富士山可樂亦好飲,帶有一點波子汽水嘅味,好特別🤣
2025-01-02 174 浏览
天氣又凍返少少 當然要食熱辣辣嘅野熱辣辣又暖胃嘅唔只局限於火爐食一碗即炸嘅天丼同樣温暖早排無意中發現呢間係白蘭軒道嘅天丼店幾吸引 價錢都幾合理伊勢海老天丼配冷蕎麥麵以日本伊勢海老做主角嘅豪華天丼除左伊勢海老外仲有各款蔬菜同炸流心蛋海老質感爽彈而且好鮮甜外層炸漿又唔會太厚 薄薄一層好鬆脆配上冷蕎麥麵平衡返油膩感 串燒雞胸軟骨 l 大蔥雞蠔肉 l 免治雞肉棒牛舌芯(京蔥)l 豚蘆筍卷 l 焦糖菠蘿田樂豆腐 l 三文魚籽燒飯團除左天丼外亦有各款唔同嘅串燒串燒整體都燒得啱啱好 唔會燒得過火 入口仍然充滿肉汁自己最鍾意係牛舌芯&焦糖菠蘿極厚身嘅牛舌芯質感爽彈 而且充滿豐腴牛脂香氣焦糖菠蘿外層香脆 咬落外脆內爆汁酸酸甜甜又充滿焦糖甘甜信州蘋果梳打 & 富士山可樂天丼&日式串燒再配日式梳打更正
天氣又凍返少少 當然要食熱辣辣嘅野

免治雞肉棒
牛舌芯
焦糖菠蘿
2024-12-31 143 浏览
見我個friend食過一次就讚不絕口😍我緊係拉埋我咀刁既男朋友去試下啦🔸海鮮天婦羅丼呢道海鮮天婦羅丼呈現得十分吸引,一隻碟裝左成7-8種天婦羅,包括海虎蝦、穴子、帶子、沙錐魚、松葉蟹鉗,茄子、蓮藕同冬菇,每一樣炸既時間都唔一樣,要同時間做起咁多款已經唔簡單, 仲要每款都咁好食。呢個簡直係為有選擇困難症既朋友仔而設。🔸特盛海老天婦羅丼特盛海老天婦羅丼係專為海老愛好者而設,今次既主角係四隻生猛既海老,再搭配茄子同流心玉子。呢個份量既海老十分有睇頭,而且每隻海老既天婦羅外皮都炸得金黃酥脆,而裡面既肉質鮮甜彈牙。再配埋流心玉子, 就變成左一餐滿滿既蛋白質晚餐。📍喜天丼尖沙咀白蘭軒道2號富峰行地下B, C及D號舖
見我個friend食過一次就讚不絕口😍
我緊係拉埋我咀刁既男朋友去試下啦

🔸海鮮天婦羅丼

🔸特盛海老天婦羅丼

特盛海老天婦羅丼係專為海老愛好者而設,
今次既主角係四隻生猛既海老,再搭配茄子同流心玉子。

📍喜天丼
尖沙咀白蘭軒道2號富峰行地下B, C及D號舖
2024-12-28 160 浏览
🩶 喜天丼主打高質天婦羅丼飯🍤同埋日式小食,包括唔同嘅串燒 🍢🩶 伊勢海老天丼 $198真係第一次食龍蝦天婦羅🦞😳😳睇住師傅生劏龍蝦,真係好新鮮👍🏼 除咗龍蝦仲有茄子秋葵南瓜蓮藕冬菇,同埋一隻流心蛋🥚! 全部天婦羅都好食😋 龍蝦天婦羅啖啖肉😙除咗飯仲可以免費轉蕎麥麵/烏冬😍♡ 價錢豐儉由人,如果想食平啲嘅選擇,都仲有野菜餅天丼 $88/ 軟殼蟹天丼 $98。兩個$100都唔使😁🩶 除咗天婦羅天丼,估唔到呢度嘅串燒都咁好食!♡ 免治雞肉棒 ♡ 雞胸軟骨七味粉 ♡ 明太子雞翼配七味粉,有得揀唔同款式隻雞肉串~ 明太子雞翼少少辣好開胃~ ♡ 牛小排青蔥卷 ♡ 牛舌心配京蔥 ♡ 豚肉蘆筍卷,肉類加蔬菜嘅串燒組合不嬲都係好夾,啖啖滋味♡ 田樂豆腐,第一次聽呢個名,原來係因為用竹串將豆腐串成一串的樣子,很似田樂舞樂的姿勢,因此得名。上面再塗上味噌,外脆內滑,好食😆♡ 焦糖菠蘿🍍 甜甜嘅焦糖燒得脆脆,做飯後甜品剛好

🩶 伊勢海老天丼 $198
真係第一次食龍蝦天婦羅🦞😳😳
全部天婦羅都好食😋 龍蝦天婦羅啖啖肉😙
除咗飯仲可以免費轉蕎麥麵/烏冬😍

🩶 除咗天婦羅天丼,估唔到呢度嘅串燒都咁好食!

舞樂的姿勢,因此得名。上面再塗上味噌,外脆內滑,好食😆

♡ 焦糖菠蘿🍍 甜甜嘅焦糖燒得脆脆,做飯後甜品剛好
最近喺尖沙咀發掘咗呢間主打天丼嘅店,食完之後真係忍唔住要同大家分享🎌✨ ✨伊勢海老天丼($198)🍚主打嘅伊勢海老天丼絕對係全場焦點💁🏻‍♀️‼️佢地採用澳洲龍蝦🦞龍蝦炸到外皮香脆,炸粉唔會好厚,而且肉質彈牙,咬落有濃郁嘅鮮甜味。配埋熱辣辣嘅白飯同秘製天丼汁,入口順滑得嚟又唔會太膩,真係值得一試😌仲包埋茄子、秋葵、南瓜、蓮藕、冬菇&流心玉子,每款丼飯都配有味噌湯+漬物,仲可以自己揀飯/蕎麥麵🍜/手打烏冬😏1️⃣大葱雞軟骨($48)雞軟骨炸得好脆,加埋大葱嘅香氣,咬落有層次感,係一款好適合解膩嘅小食2️⃣兔冶雞肉棒(汁)($48)雞肉棒好juicy,調味唔會太重,適合鍾意清淡風味嘅朋友😌3️⃣雞胸軟骨(七味)($48)七味粉嘅香辣味啱啱好,雞胸肉唔會太乾,煙韌又惹味,幾特別‼️💕4️⃣豚蓮筒卷($68)豬肉同蓮藕嘅結合新奇又好味,炸漿唔會太厚,仲可以食到蓮藕嘅爽脆口感,推介💁🏻‍♀️5️⃣三文魚籽燒飯團($48)燒飯團係甜品menu入面嘅驚喜之選,外層微焦帶香,裏面仲有啲流心嘅三文魚籽,鹹香味好突出,畫龍點睛😏🔸田樂豆腐($18)豆腐滑到好似入口即化,田樂醬甜鹹適中,幾好食🥰🔸翠玉瓜($18)翠玉瓜清甜又爽口,炸

✨伊勢海老天丼($198)🍚

1️⃣大葱雞軟骨($48)

2️⃣兔冶雞肉棒(汁)($48)
雞肉棒好juicy,調味唔會太重,適合鍾意清淡風味嘅朋友😌

3️⃣雞胸軟骨(七味)($48)

4️⃣豚蓮筒卷($68)

5️⃣三文魚籽燒飯團($48)

🔸田樂豆腐($18)
豆腐滑到好似入口即化,田樂醬甜鹹適中,幾好食🥰
🔸翠玉瓜($18)
翠玉瓜清甜又爽口,炸漿唔會太重油,幾適合用嚟平衡天丼嘅濃味😎😎

飲品🍸
🔸靜岡蜜枇杷梳打($26)
飲品方面,呢杯枇杷打酸酸甜甜,清新解膩,配餐一流。
🔸富士山可樂($26)
雖然係普通可樂,但加咗富士山嘅包裝,幾有特色! ‼️✨

整體嚟講,呢間天丼店真係值得推介,尤其係主打嘅伊勢海老天丼,味道同賣相都做得非常出色,唔洗$200就食到龍蝦天丼,值得大家試吓😋單點小食選擇多樣化,價錢合理😎適合想搵日式美食嘅朋友嚟試試!😋💯

2024-12-18
2024-12-25 161 浏览
最喜歡天婦羅丼,這家小店正我滿足我。⭐️伊勢海老天丼主角是澳洲龍蝦,炸至金黃的外皮酥脆,內裡的肉質彈牙,散發著海洋的鮮味。配菜方面,茄子、秋葵、南瓜和蓮藕等蔬菜,無論是口感還是色彩,都為這道菜增添了不少層次感。特別是流心玉子,輕輕一切,黃金色的蛋黃如絲滑的醬汁,很滿足。配搭溫蕎麥麵,更健康。⭐️海鮮天丼海鮮天丼則是另一種風味,海蝦、子、帶子和魚的組合,讓人一口入魂。松葉蟹鉗搭配茄子和冬菇,口感豐富。配搭手打烏冬,口感更棒!另外還加升級$15加上味噌湯、漬物和抹茶蕨餅。

最喜歡天婦羅丼,這家小店正我滿足我。

⭐️伊勢海老天丼

配搭溫蕎麥麵,更健康。

⭐️海鮮天丼

配搭手打烏冬,口感更棒!

另外還加升級$15加上味噌湯、漬物和抹茶蕨餅。