2007-08-19 16 浏览
上星期和幾個從遠方嚟嘅好友嚟喜壽司, 真係食得好開心. 我哋叫咗好多魚生, 都好新鮮、美味. 仲有我嘅 “非彿”甜蝦壽司. 又飲咗好多酒.. 老闆介紹喜卷比我哋, 真係吾錯, 入面有帶子,甜蝦, 仲有三文魚沙律係上面. 我D朋友對喜壽司嘅嘢食同服務都感到非常滿意YUMMY~
2007-07-24 21 浏览
看到各位大大寫得那麼好,今日終於忍不住去了試喜壽司,但十分失望。去到發現真的好細,感覺十分擠迫。服務態度只屬一般,那個男服務生還好一點,那個女的服務生態度十分不好,對客人愛理不理般,看到我們食完東西,便很快的收哂我們的東西,還不停有意無意的盯著我們,給人很不自在的感覺。當時又沒有人等位,用不著這樣吧!!說回食物的質素,只屬一般,我不知道這是不是午市的關係,但我相信好的壽司鋪不會因午市或晚市的關係而受影響吧。我們點了雜錦魚生飯(跟中華沙律和麵豉湯)和炸蝦天婦羅烏冬(跟三件三文魚壽司)。炸蝦天婦羅烏冬的味道還可以,但三文魚壽司真的不敢恭維,它還的骰過正常迴轉壽司鋪的壽司,塊刺身還ok,但飯是糊的,還黏牙,這真的太過分了。等了良久,個雜錦魚生飯仲未唻,這個應該唔使煮掛,原來個壽司師傅(可能係個老闆)掛住係度收錢,我們催個服務生,個服務生先施施然同個老闆話我們張枱催個飯,佢先去整,我地唔催咪唔使食,有冇搞錯,有乜理由唔係做左order先ga,唔想d錢經人地手咪請多個人囉,間餐廳咁細,驚d細既偷你錢咩!總之佢的食物質素仲差過同區質素只屬一般的大壽c,咁的質素,咁的價錢,去同區的大壽c或者上壽c好
去到發現真的好細,感覺十分擠迫。

總之佢的食物質素仲差過同區質素只屬一般的大壽c,咁的質素,咁的價錢,去同區的大壽c或者上壽c好過,唔通貪佢迫,d飯又糊咩,我自問真係第一次食到d飯咁糊既壽司囉...
2007-07-19 3 浏览
嘻嘻! jo712 Halo! 我就係尋晚坐你隔離架. 其實我地光顧左呢間都好耐la, 佢地一直都係keep到食物水準, 夠新鮮, 手打烏冬我地次次都叫, 好食. 尋晚仲試左海膽真係幾新鮮, 但唔知點解尋晚係特別少人, 平時閒日7pm我都試過等位等半小時. 希望佢地一直keep 住啦, 因為西灣河真係得呢間日本食肆係ok 咋
2007-07-19 5 浏览
尋日同三個friends在西灣河找食. 行過海寧街發現Le 間小小的日本餐廳. 等左十分鐘倒. 間舖小小, 但係服務好好. D野好好食, 叫左好多串燒同壽司. D壽司超fresh. 我最愛係蔥吞拿魚腩卷同喜卷. 另外佢地D串燒D味道同我在日本食過的好似.

2007-07-18 14 浏览
今晚同傻鬼一起上完堂就決定來此店食晚飯, 入去前其實大家只係想食滑蛋豬扒飯及日式咖哩飯, 點知2個人睇完menu後以上2款食物都無叫..:}2個人叫左甜蝦,帶子及劍魚腩刺身($78); 枝豆($10), 串燒$10/串(最少每款要叫2串)我地就叫左牛舌; 煙肉蘆筍及雞腎; 刺身飯定食(包湯)$58; 最後仲加碼叫左個天婦羅鰻魚豆腐($38)食物方面我最欣賞係牛舌厚度岩岩好燒得又夠香抵食, 刺身都唔錯不過不失啦...反而個刺身飯既魚生仲好d, 個天婦羅豆腐就一般啦唔算特別好味.整體d食物都好正, 不過服務就好一般啦...成晚都係只有2枱人都唔明點解唔俾張大d既枱我地...個服務生亦麻麻...地..
2007-07-08 3 浏览
壽司同拉麵都做得好好,比同區的3間人氣壽司店(大XX,羽XX,上XX)好食好多!店員的服務都好好!但店的面積好細,只有4-5張4人抬,所以經常要等位。重有就係,唔該間舖咁細,就唔好放D熟客入來等位啦,想趕走鋪中的客咩.....

但店的面積好細,只有4-5張4人抬,所以經常要等位。