旺角美食雲集🔥好多火鍋、放題、燒肉~ 發現亞皆老街都有間火鍋燒肉放題🤩,仲要係可以一邊打邊爐,一邊燒肉,一次過可以食曬兩種食法,好過癮 👍🏻餐廳主打火鍋放題,有雞煲🐔、海鮮🦐、肥牛🐮 都提供單點小食同點心(指定時段),早 午 下午茶時段有90分鐘點心放適合約一大班朋友 🕺🏻🥢首先,餐廳幫你上雞煲(有不同辣度可以揀🌶️),仲會附送刺身同牛&海鮮拼盤 好多野食, 雞煲一打開個蓋,香氣撲鼻而來,雞肉嫩滑惹味,加埋巨量芫荽 超正💓拼盤有三文魚、甜蝦、螺片、墨魚、帶子同八爪魚 質素正常,做主食前的開胃頭盤都唔錯餐廳係用QR code📱落單幾方便,有唔同種類可以揀(炸物、熟食、前菜、燒烤肉類、蔬菜配料同甜品) 🔸炸雞軟骨,炸得金黃香脆,夠曬惹味👍🏻 除左旺角筲箕灣都有分店 📌係筲箕灣道393號形薈1樓1號舖
旺角美食雲集🔥好多火鍋放題、燒肉~ 發現亞皆老街都有間火鍋燒肉放題🤩,仲要係可以一邊打邊爐,一邊燒肉,一次過可以食曬兩種食法,好過癮 👍🏻

🔸炸雞軟骨,炸得金黃香脆,夠曬惹味👍🏻

除左旺角筲箕灣都有分店 📌係筲箕灣道393號形薈1樓1號舖
2023-01-11 108 浏览
想食刺身, 又想食雞煲火鍋同燒肉。 一個價錢滿足曬三個願望, 仲要係放題添!之前食過筲箕灣分店, 旺角店唔使過海, 係地鐵站上蓋超方便!一坐低首先上嗰刺身拼盤, 定量六款刺身有甜蝦、三文魚、北寄貝、八爪魚、帶子同螺肉, 唔錯好新鮮!前菜小食係放題, 點咗沙薑豬手粒、中華海草、椒鹽雞軟骨!我最鍾意豬仔粒炆得好淋好軟熟!椒鹽雞軟骨卜卜脆, 送啤酒一流!跟住就上雞煲, 雞肉嫩滑好惹味, 辣度啱啱好!打邊爐揀咗蟲草花桃膠湯底, 除咗一般火鍋料, 海鮮有鮮蝦、龍躉片、鮑魚、蟶子仔、蝦滑墨魚滑, 真係好多選擇!牛肉拼盤, 有牛肉粒、牛肩胛肉, 脂肪紋理分佈均勻, 食落油脂甘香, 質素絕對唔差, 打邊爐或烤肉悉隨專便!

跟住就上雞煲, 雞肉嫩滑好惹味, 辣度啱啱好!

成日諗吓食刺身,雞煲,燒肉,定打邊爐,真係好難選擇啊,有冇諗過一次過可以食到三種呢?今次呢間餐廳就可以滿足你三個願望啦!晚市套餐刺身同雞煲係限量嘅,而燒肉同打邊爐就係放題!平日一至四7:30前走嘅話都係$288 㗎!由即日起去到19號做緊四送一優惠!新年嘅話就冇啦,冇留意到呢個優惠,淨係同咗一個朋友去食,如果四送一真係仲抵🥲想食嘅話就唔好錯過啦~今日平日就試咗B嘅套餐,$308加一任食兩個鐘!豪少少食和牛!🍴美饌B雞煲海鮮放題套餐 美國SRF黑毛和牛 $308 一位 另收加一🍴湯底 瓜環蟲草花桃膠雞湯底 (7/10)有蟲草花冬瓜白菜、紅棗杞子,雞,食落去比較清淡,有補身! 🍴雞煲 (7/10)份量都適中,絕對食得落燒肉同打邊爐!叫咗小辣,有芫荽蔥洋蔥都炒得幾香,唔會好辣,幾香口!仲要有啲豬皮添!雖然係雪藏嘅雞肉帶一啲雪味都冇好香口,同出面食緊雞煲差唔多!🍴刺身 (7/10)三文魚好重三文魚味好有油香,螺片都好爽口,魷魚煙靭,蝦肉都正常!冇諗過仲有刺身食🤣🍴海鮮拼盤 (7.5/10)有龍躉,新鮮嘅蜆肉,扇貝同埋青口!龍躉好香魚入口甘香,蜆肉都大粒,冇沙。帶子新鮮彈牙幾甜,青口都夠大隻!🍴
成日諗吓食刺身雞煲,燒肉,定打邊爐,真係好難選擇啊,有冇諗過一次過可以食到三種呢?今次呢間餐廳就可以滿足你三個願望啦!晚市套餐刺身雞煲係限量嘅,而燒肉同打邊爐就係放題!平日一至四7:30前走嘅話都係$288 㗎!

🍴湯底 瓜環蟲草花桃膠雞湯底 (7/10)
有蟲草花冬瓜白菜、紅棗杞子,雞,食落去比較清淡,有補身!

🍴雞煲 (7/10)

🍴刺身 (7/10)

🍴海鮮拼盤 (7.5/10)

🍴手切肉拼盤 (8/10)
入口好軟腍,有油脂,幾香有牛味! 牛肉粒都好唔錯!

🍴 美國SRF黑毛和牛(7.8/10)
口感比較紮實,唔會太肥,有牛味!

🍴安格斯肩胛肥牛 (6/10)
好豐富油脂,比較肥膩!

🍴牛舌 (7/10)
好爽口,好有牛味。

🍴羊肉 (7/10)
羊肉幾香,有臊味。

🍴牛肉丸 (6/10)
勁似平時食到山竹牛肉球嘅味!

🍴黑松露鯪魚滑 (7/10)
黑松露味比較淡,好似我哋平時食到鯪魚滑,都幾有鯪魚味。

🍴蝦肉 (8/10)
都甜爽口,感覺好新鮮!

🍴牛柏葉,鵝腸(7/10)
都幾爽口!

🍴豬頸肉一字排骨 (6/10)
肉質都唔錯,似出邊燒烤場食到嘅味道!

🍴椒鹽雞軟骨 (7/10)
炸得好香脆,好有椒鹽嘅味道!

🍴 Movenpick雪糕 (8/10)
每人限量一杯,有六個味道選擇,今次就食咗焦糖燉蛋,香濃奶香又唔會太甜!

推薦指數: 7/10
三百零蚊食到咁多嘢,有咁多選擇,真係大滿足!啱晒有選擇困難咩都想食蝦嘅朋友,如果平日7:30前走,真係仲抵食!
去親食飯最怕諗食咩,因為實有拗撬,今次朋友揀去喜亭軒,一餐飯滿足晒4個願望刺身、雞煲、邊爐、烤肉。朋友之前提議過去筲箕灣分店試,不過住大西北朋友唔方便,估唔到旺角都有分店,今次地點方便齊腳開餐。以港式火鍋店裝修稷講,卡位為主位置算寬敞,醬料吧類式多,可以瘋狂混醬,飲品、甜品以自助形式,其他配料就QR code 落單。我地套餐包括刺身拼盤、雞煲、海鮮拼盤及任食美國 SRF 黑毛和牛火鍋及烤肉點完雞煲同湯底,開始先黎刺身開胃頭盤,款式多樣新鮮,有三文魚、甜蝦、螺片、北寄貝、八爪魚等雞煲可以添食同自選辣度,雞件大件嫩口,入口啖啖惹味雞煲醬收起雞煲,轉食邊爐+烤肉,一爐兩味,其他食材QR Code 落單,上菜快及冇點漏單套餐包一次海鮮拼盤,鮑魚、蝦同蟶子,新鮮肥美。仲有和牛拼盤:牛舌、牛柳粒、牛脊肉都有齊,高質素肉肉脂肪分布平均,火鍋同烤肉任君選擇。總結一個價錢食勻刺身、雞煲、邊爐、烤肉,食材質素高質,CP值高
去親食飯最怕諗食咩,因為實有拗撬,今次朋友揀去喜亭軒,一餐飯滿足晒4個願望刺身雞煲、邊爐、烤肉。

雞煲可以添食同自選辣度,雞件大件嫩口,入口啖啖惹味雞煲

總結一個價錢食勻刺身雞煲、邊爐、烤肉,食材質素高質,CP值高
和牛拼盤
海鮮拼盤

和牛拼盤
海鮮拼盤
【一晚任食雞煲· 邊爐· 燒烤‼️】/////呢間餐廳旺角以及筲箕灣都有分店 有齊雞煲、打邊爐、燒烤、刺身 同時間燒烤 打邊爐 忙得嚟一次過食好多嘢 好滿足🤣每枱仲會附送刺身、杯裝Movenpick雪糕以及無限量飲品😈另外早市到下午茶嘅時間 只需要$88起就可以任食點心 性價比非常高😝.🪄美饌B雞煲海鮮放題套餐(星期一至四 7:00後 成人$308/兒童$218)🔹雞煲 好食程度:🌟🌟🌟🌟辣度簡左少辣 麻味較重 唔食得辣嘅朋友都接受到😳店員用左短短兩三分鐘就將雞煲開蓋 雞肉都幾嫩滑 多啲雞汁調味會更易入口😙.🔺打邊爐 好食程度:🌟🌟🌟🌟瓜環蟲草花桃膠雞湯底有蟲草、桃膠、娃娃菜、冬瓜、雞 係養生嘅配料🥰打邊爐都可以好健康🥹邊爐嘅食材例如手打蝦滑、魚皮餃、美國SRF黑毛和牛肉都好新鮮 肉味濃郁~.▪️燒烤 好食程度:🌟🌟🌟🌟🌟加塊鐵板就可以開始燒烤wuu 佢哋嘅肉調得相當惹味 推介大家一定要叫澳洲牛舌同埋西班牙黑豚肉(*¯︶¯*) 牛舌厚身 帶煙韌度 而豚肉肉味都好香濃 燒肉整體都幾出色😗.🔸刺身 好食程度:🌟🌟🌟刺身有三文魚 帶子 北寄貝等 種類以及份量都幾多😌大部分都係厚切 會推介帶子以
【一晚任食雞煲· 邊爐· 燒烤‼️】
/////

🪄美饌B雞煲海鮮放題套餐
(星期一至四 7:00後 成人$308/兒童$218)
🔹雞煲 好食程度:🌟🌟🌟🌟

🔺打邊爐 好食程度:🌟🌟🌟🌟

▪️燒烤 好食程度:🌟🌟🌟🌟🌟

🔸刺身 好食程度:🌟🌟🌟
刺身有三文魚 帶子 北寄貝等 種類以及份量都幾多😌大部分都係厚切 會推介帶子以及北寄貝 凍冰冰又甜甜的 其他鮮味可以再提升一下~

———
📍喜亭軒 (旺角)
旺角亞皆老街16號旺角商業大廈3樓
2022-10-26
💭 天氣轉涼梗係食火鍋啦,今次呢間仲要有其他嘢食例如刺身,海鮮,其他台式小食,仲可以燒肉食和牛。 💬 刺身雖然係一次性供應,三文魚係好食,二海鮮就有鮑魚、蝦、魚等等… 💬 跟住今日仲有雞煲食,可以揀辣度,仲有少少豬皮喺入邊,正呀! 💬 食完雞煲再食燒肉同埋打邊爐,啲肉滑捋捋正呀!最後梗係嚟㗎甜品做結尾啦,有各式各樣嘅雪條同雪糕可以食! ✍🏻 食方程式💯 味道:90💯 環境:90💯 服務:88💯 CP值:95

✍🏻 食方程式
💯 味道:90
💯 環境:90
💯 服務:88
💯 CP值:95
2023-01-09 43 浏览
肥妹仔今日同朋友去咗位於旺角嘅新開火鍋刺身專門店, 喜亭軒。呢一間同時可以有雞煲同埋火鍋 同埋烤肉三合一嘅刺身火鍋專門店,一日場肥妹仔即刻整個麻辣雞煲仔下肚餓先, 佢嘅雞煲微辣微麻非常適合唔係咁重口味嘅人, 食完雞煲之後再試下佢嘅火鍋, 肥妹仔嗌咗沙嗲同埋蕃茄湯底, 佢嘅安格斯牛同埋海鮮非常之新鮮, 仲有好多唔同配菜例如海蝦蠔等等,真係令人目不暇給 。以佢嘅刺身亦都非常之豐富同埋新鮮, 有榮螺三文魚希靈頓魚甜蝦等等, 佢新鮮嘅程度可以同出面嘅日本刺身料理店相比, 呢一餐飯滿足曬肥妹仔唔同嘅願望 。
2022-09-07
今日約左男朋友食飯 我想打邊爐佢就想燒肉🥺古語有云 爭咩呀溝埋做瀨尿牛丸呀笨所以就揀左喜亭軒 可以同時燒肉同邊爐今日揀左set b 平日每位$308加一呢個餐係可以食美國SRF黑毛和牛🥩價錢已經包埋醬料同飲品 唔會有隱藏收費飲品都好大路 有汽水 茶 啤酒之類另外仲有d餐廳自家製既飲品 都幾有特色🥳🍣一坐低 店員就拎左碟刺身拼盤俾我地見d刺身都幾令身就知佢都幾新鮮喇🤤 作為一間食燒肉火鍋既鋪頭合格有突不過只限一盤 刺身唔可以reorder🥺🐤另外呢個餐仲包左一個雞煲雞煲份量唔算太多 但可以過下口癮雞肉入口都幾嫩滑 而且啖啖肉 食完都幾滿足🤤調味方面都幾重口味 岩哂我呢d重口人士食完雞煲之後 我以為係直接加湯打邊爐🤔原來唔係 係要自己另外揀過一次湯底我地今次加左$30要花膠魚肚花蟹+蕃茄鴛鴦鍋湯底真係唔係好講笑 真係好鬼死足料隻花蟹都見到大大隻 舊花膠都見到大大舊另外店員都會上埋鐵板俾你燒烤🍢揀好湯底之後店員仲會拎個海鮮拼盤俾你🥰真係見到都覺得開心 大大份 應有盡有大大隻扇貝 青口 花甲 同埋魚肉薄片之後既野就同平時大家食放題一樣自己掃QR code落單 野食既款色都幾多而且上菜速度好快
今日約左男朋友食飯 我想打邊爐佢就想燒肉🥺

岩哂有選擇困難症既朋友仔
一次過可以食哂雞煲 燒肉 刺身
如果大家都好似我咁有選擇困難症既話
真心推介呢間餐廳 絕對可以滿足哂你既要求
邊爐?燒烤?Why not both?呢間餐廳好特別既係一次過可以試晒邊爐同燒烤🤩打邊爐之前仲有雞煲可以食!朋友雖然唔係幾食得辣,但係食雞煲點可以唔食辣🌶️所以我地叫左BB辣,唔會太辣不過啲麻味都好重好正!啲雞都好嫩唔會好鞋👍🏻好彩佢啲雞都唔係太多👍🏻一開始都怕雞煲啲雞太多我地會打唔到邊爐/燒烤😂食食下雞煲都仲有個刺身拼盤🤩真係好豐富啊~款式又多又有甜味👍🏻之後就係用QR code落湯底同埋配料,我地就叫左藥膳雞湯,藥膳味都幾重我好鐘意😝因為我地一開始唔係幾識落單每樣都只係叫左一件,點知過啲配料過到黎真係得1件/2件😂不過咁樣都幾好可以試多啲唔同既野😍黑毛和牛真係要推薦下😍用黎燒烤同打邊爐都咁好食,十分之有牛味😍跟住仲叫左啲豚肉啦午餐肉啦響鈴啦金菇啦娃娃菜啦....都不過不失既👍🏻不過食食下會覺得有少少忙😂因為要打打下邊爐都要留意住隔離個燒肉會唔會燶😂不過整體都好OK好好食又好好玩,可以一次過試晒雞煲邊爐燒烤,仲有刺身食!真係冇乜邊幾間舖頭可以咁做😝 同埋價錢黎講又唔算好貴可以試晒咁多野都真係好抵👍🏻最後仲會有雪糕/雪條食,十分之多選擇,下次會叫多D朋友一齊黎,咁就可以再食多啲野同冇咁忙

最後仲會有雪糕/雪條食,十分之多選擇,下次會叫多D朋友一齊黎,咁就可以再食多啲野同冇咁忙🤣
2022-12-20
又想食雞煲,又想打邊爐🍲,又想食燒肉,邊有咁完美,原本真係可以有,位於旺角呢間喜亭軒,一次滿足你三個願望,價錢都只不過係平時打邊爐嘅價錢,咁抵食冇理由唔過嚟試下,我哋揀咗星期二夜晚七點半左右黎食,既然乜都有得食,緊係揀最貴嗰個價錢黎食,$308一個人,包埋一份刺身,一份海鮮🦞,刺身一上枱就俾我哋食晒,最鍾意個三文魚刺身,第一次見到兩個爐同時運作真係好得意😎,首先揀咗宮廷香辣走地荔枝雞煲BB辣先,雞煲好彩份量唔算多,如果唔係真係唔够胃食咁多款,之後再用QR Code揀湯底同配料,一路食雞煲一路開始打邊爐🍲,個雞煲真係一啲都唔馬虎,超級入味,又麻又香好好味,好快就食晒,職員你即刻幫我哋換燒烤爐,湯底揀咗好健康嘅養生鍋,之後就咩都叫啲,之後再揀啲燒烤配料,兩邊同時進行,好忙好忙,牛肉無論打邊爐定燒烤都咁好味,健康人士嗌佐我哋菜食,仲有小食可以嗌,中華沙律同雞軟骨我都好鍾意食,份量又多,最後仲有我至愛嘅movenpick 楓糖合桃雪糕,仲要再出去拎佐一杯白桃紅茶雪條食,兩款雪糕都正到不得了,真係飽到頂唔順,真係好滿足,見佢仲有點心放題可以食,下次一定要再嚟食
,價錢都只不過係平時打邊爐嘅價錢
,咁抵食冇理由唔過嚟試下
,好快就食晒
,職員你即刻幫我哋換燒烤爐
,湯底揀咗好健康嘅養生鍋
,牛肉無論打邊爐定燒烤都咁好味
,健康人士嗌佐我哋菜食
,仲有小食可以嗌,中華沙律同雞軟骨我都好鍾意食
,份量又多
,真係飽到頂唔順,真係好滿足,見佢仲有點心放題可以食
,下次一定要再嚟食
2022-12-20
  • 雞煲
最近天氣開始凍返,放工約埋一班好耐冇見嘅朋友見下面。餐廳位置方便,喺旺角朗豪坊附近,最正係集合曬火鍋、燒肉、雞煲同刺身,滿足到我哋唔同嘅喜好。 美饌B雞煲海鮮放題套餐 $288每張枱裝咗兩個電磁爐,可以一邊燒烤/食雞煲,一邊打邊爐。雞煲幾惹味,可以選擇荽茜份量,底層仲放曬豬皮索味,雞件細細件,過到口癮亦可以留肚食到其他。 🍣刺身拼盤 有齊三文魚、帶子同北寄貝等,以火鍋店質素嚟講算可以,唯獨牡丹蝦嘅鮮味略為遜色,不過已經好抵食🦐海鮮拼盆鮑魚、墨魚、鮮蝦等等,擺盤好精美,食落亦幾新鮮。🍲我哋擇咗養生花膠蟹湯同蕃茄湯,味道淡淡地,帶少少蟹嘅新鮮,花膠好吸引,充滿骨膠原。🫕火鍋配料有好多選擇,唔少得食美國SRF黑毛和牛,色澤鮮明,牛味亦幾重。澳洲牛舌簿切都好鮮嫩。 除咗肉類,仲可以任點丸類、漿滑、海鮮同蔬菜等。🥩燒肉燒肉嘅選擇都唔少,不過食完火鍋都好飽肚,只係點咗非常適合燒烤嘅牛舌、豬排骨同多春魚等等。 🍗小食有貓耳朵、豬耳等少量特色小食,炸雞軟骨炸得香脆,可以一試。🍨甜品可以每人選一杯movenpick ,汽水、清熱飲料同啤酒都係任飲。
最近天氣開始凍返,放工約埋一班好耐冇見嘅朋友見下面。餐廳位置方便,喺旺角朗豪坊附近,最正係集合曬火鍋、燒肉、雞煲刺身,滿足到我哋唔同嘅喜好。

美饌B雞煲海鮮放題套餐 $288

🍣刺身拼盤

🦐海鮮拼盆
鮑魚、墨魚、鮮蝦等等,擺盤好精美,食落亦幾新鮮。

🍲我哋擇咗養生花膠蟹湯同蕃茄湯,
味道淡淡地,帶少少蟹嘅新鮮,花膠好吸引,充滿骨膠原。

🥩燒肉

餐廳裝修以港式火鍋店為主,座位寬敞舒適,店內設有大量卡位惹味醬料、飲品、甜品都以自助形式,其他配料則用上QR code 落單,非常方便快捷,可以食多幾轉先食完刺身、再食雞煲、然後再食海鮮和牛火鍋及燒燒,再加上 Movenpick 雪糕做甜品,真係非常抵食食品方面 : 選擇左美饌 B 雞煲海鮮放題套餐,套餐包括一次刺身拼盤、一次雞煲、一次海鮮拼盤及任食美國 SRF 黑毛和牛火鍋刺身拼盤 : 有三文魚、甜蝦、螺片、墨魚、魚及八爪魚,款款新鮮,做開胃頭盤一流宮廷香辣走地荔枝雞煲: 份量適中,香氣十足,雞件嫩滑麻辣惹味,食完雞煲就可以即刻叫湯底繼續海鮮火鍋湯底 :  有六款免費湯底選擇,我選擇了小辣麻辣湯底,總有一款湯底岩大家口味海鮮拼盤 : 有鮑魚、海蝦、海班件、青口、蟶子仔,新鮮美味肉類 : 美國SRF黑毛和牛、安格斯胛肥牛、西班牙黑豚肉、蒙古羊肉卷、澳洲牛舌,當中美國SRF黑毛和牛,牛味濃郁,雪花均勻,必食之選海鮮類 : 海蝦新鮮甜美,再加上蟶子仔、水魷,款式充足丸類 : 新鮮手打系列出色,有手打牛肉丸、手打蝦滑、黑松露鯪魚滑,另外仲有牛肉丸、豬肉丸、龍蝦丸,墨魚丸等多款選擇其他 :
餐廳裝修以港式火鍋店為主,座位寬敞舒適,店內設有大量卡位

食品方面 :

海鮮拼盤 : 有鮑魚、海蝦、海班件、青口、蟶子仔,新鮮美味
海鮮類 : 海蝦新鮮甜美,再加上蟶子仔、水魷,款式充足
其他 : 仲有其他火鍋配料如鴨血、冬菇、響鈴、水餃、雲吞、牛柏葉、鵝腸等及各式飲品供大家選擇
飲品 : 除了罐裝汽水、啤酒外,仲有自家製百香果同柑桔青檸汁

甜品 : 每人會有一客 Movenpick 雪糕,如果唔夠喉仲有其他雪條
Ours Tips : 除左旺角店,筲箕灣都有分店,就算住係港島區既朋友仔都可以方便食到
2022-12-01
2022-12-07 154 浏览
係網上見到有88蚊包茶芥包➕1放題,覺得幾抵,抱著中伏都唔緊要嘅心態去試。我哋決定去飲早茶,去到先見到包茶芥包➕1遮住咗,需要另收茶芥➕1服務費。都OK接受到嘅,於是我哋等位啦,然後入到去坐低就即刻落單叫嘢食,入座等咗好耐都無人黎沖茶同加水,可能人手唔夠,服務一般般~然後就等咗30幾分鐘嘢食先上第一碟,兩件尖椒鯪魚滑,我哋怕第二轉都等咁耐就叫埋第二轉先,點知有個短頭髮嘅服務員走過黎鬧我哋係咁點,係咁點,食唔曬罰款。語氣真係好難聽!我哋當時懵咗,無出聲,依家唸返起真係當時應該鬧爆佢,佢唔單止鬧我哋㗎,隔離檯都係咁鬧。。。
2022-11-23
早餐
2022-12-07 135 浏览
去到旺角唔知食咩好,聽朋友講有間野可以一次過滿足你4個願望🪄,齊集雞煲、刺身、燒肉同火鍋於一身。所以就上左去試下佢。入到去個場好大,裝修好靚同新淨。🧐個場都好大,環境好乾淨。我地揀左卡位,坐落好闊落,張枱夠晒大,唔會好逼夾。我地叫左🏵️美饌B雞煲海鮮放題套餐🏵️$288/位,依到係用QR code落單,上菜仲幾快手岩岩點完,轉個頭就上食物。😆😆🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🐓宮廷香辣走地荔枝雞煲開始時,首先會有個雞煲,份量唔會好多,可以過下口癮。除左雞肉爆到好香之外,仲有豬皮都好惹味,汁亦都好夠味,味道唔錯。🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔥燒烤食完雞煲之後,職員就會收左雞煲,轉鐵板俾我地燒烤!我地最鍾意牛舌👅、肥牛片🐂、同埋豬腩肉🐖,兩邊燒到焦香,加埋秘製既醬汁,好好味。不過我地怕太油,所以主力都係打邊爐。😆🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🐡刺身拼盤種類方面都有6種,常見既都有齊,有三文魚🐟、魷魚🦑、甜蝦🦐、八爪魚🐙等等。份量岩岩好,又係過下口癮之選。雖然唔係主打,但食落都新鮮。👐🏼🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹湯底選擇都唔少,我哋就揀咗瓜環蟲草花桃膠雞湯底💦,味道比較清淡,但湯底非常足料🫵🏻海鮮拼盤,分別有鮑魚、海蝦、魚
去到旺角唔知食咩好,聽朋友講有間野可以一次過滿足你4個願望🪄,齊集雞煲刺身、燒肉同火鍋於一身。所以就上左去試下佢。入到去個場好大,裝修好靚同新淨。🧐個場都好大,環境好乾淨。我地揀左卡位,坐落好闊落,張枱夠晒大,唔會好逼夾。

🐓宮廷香辣走地荔枝雞煲

🔥燒烤

🐡刺身拼盤

🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

海鮮拼盤,分別有鮑魚、海蝦、魚片、聖子、青口。海鮮都好新鮮,食到海鮮既鮮甜,海蝦仲好有蝦味,好Q彈。

肉類方面,豬、牛、羊都有齊晒。但主打既緊係美國SRF黑毛和牛。黑毛和牛既油花分佈好平均,牛味重,肉質腍嫩,仲要無限任食。

除左肉之外,丸類🍡、海鮮🦐、手打魚滑、響鈴同蔬菜都係十分推介!

🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

飲品方面係任飲既,除左啤酒汽水,仲有百香果特飲同檸檬手搖飲品,好多款式。

甜品方面亦有好多款雪條可以任食,同埋一人一杯既Movenpick雪糕,夠晒誠意。

🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

總結︰一個價錢可以食晒雞煲刺身、燒肉同火鍋,性價比爆晒燈。而且食物既質素都唔差,職員既服務都好好,下次諗唔到食咩既時候,可以再黎食!!推薦~推薦~

Btw 佢係筲箕灣仲有間份店,住港島東嘅朋友如果覺得旺角有啲遠,可以去筲箕灣試吓。

❤️💛❤️💛❤️💛❤️💛❤️💛❤️
喺旺角朗豪坊對面街、地鐵站一出就係哩間火鍋放題店,地點超級方便。想一次過食到雞煲🐔、火鍋🍲、燒烤🍖,喜亭軒就可以同時滿足你哩3個願望喇!·🐥美饌B雞煲海鮮放題套餐(星期一至四 7pm後,成人HKD$308)·坐低一陣店員就會先送上一客刺身拼盤🧊,有齊三文魚🐟、甜蝦🦐、八爪魚🐙、螺肉等;跟住就會上雞煲🐔,order咗少辣都好惹味,雞件份量都係充足,配料仲有豬皮🐖、芫茜🌿、洋蔥等,絕對足料唔馬虎👍🏻。食完雞煲就可以揀湯底打邊爐啦,揀咗🥘鴛鴦鍋(+$30),瓜環蟲草花桃膠雞湯底🐥同埋川味麻辣湯底🌶️,個人特別喜歡瓜環蟲草花桃膠雞湯😋,湯頭足料、味道鮮甜,有蟲草、桃膠絕對係女士們嘅養生養顏恩物🥰!! 而火鍋配料選擇都唔少,推薦美國SRF黑毛和牛肉🥩、手打蝦滑🍤、象拔蚌等等,手打蝦滑真係食到有蝦肉😍喺裡面㗎!·食雞煲同火鍋嘅同時,仲可以一同食埋燒烤🔥。店員會幫手裝上一塊燒烤板,一路食火鍋一路食燒烤,真係超級滿足呢🤩~ 而自取區域最特別當然係有自家製養生飲品🥤,最後仲有Movenpick雪糕🍨滿足我第二個胃添!·📍喜亭軒旺角亞皆老街16號旺角商業大廈3樓
🐥美饌B雞煲海鮮放題套餐
(星期一至四 7pm後,成人HKD$308)
坐低一陣店員就會先送上一客刺身拼盤🧊,
有齊三文魚🐟、甜蝦🦐、八爪魚🐙、螺肉等;跟住就會上雞煲🐔,
雞煲火鍋嘅同時,仲可以一同食埋燒烤🔥。
而自取區域最特別當然係有自家製養生飲品🥤,
最後仲有Movenpick雪糕🍨滿足我第二個胃添!
📍喜亭軒
旺角亞皆老街16號旺角商業大廈3樓