2023-12-21 15 浏览
尖沙咀除左韓國街以外,仲有唔少韓國餐廳,今日同朋友搵到既啤啤bear韓國包車係諾士佛台樓上舖😚可能係因為樓上鋪嘅關係,價錢都幾抵食。同朋友兩個今日想食炸雞同埋芝士泡菜類食物,於是我都叫咗一份炸雞同芝士泡菜鐵板炒五花肉,仲有蕃茄韓式海鮮湯配中華面!先講吓呢份炸雞薯條,炸雞表面並冇平時食開炸雞嗰啲厚炸粉,口感似係稍脆既烤雞😋😋濃濃既蒜香牛油味道。薯格脆卜卜唔油好好味,成份只係200蚊唔到☺️芝士泡菜鐵板餐五花肉嘅用料都超級實在,上菜已經見到一整碟鋪面既芝士,經過鐵板溶化之後變成超誘人既芝士拉絲配合泡菜一齊食,感覺冇咁油膩,五花肉係平時食韓燒嗰隻五花肉,非常香口。蕃茄海鮮湯中華面有少少微辣,湯底嘅蕃茄味唔假,入面有青口蜆肉仲有小章魚🐙,幾開胃。不過因為今次唔知份量咁多,叫得太多主食類,最後食唔哂,下次會叫返多啲小食😂😂

飲食寒冬好像對這間餐廳完全沒有影響一樣,整個晚上超多女生來打卡!店內有可愛的啤啤熊裝潢,少女心暴發服務態度不錯,難怪那麼受歡迎美食🧀🐷大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉178.00超正!芝士🧀️拉絲拉到天花!連同五花腩暴力地邪惡,泡菜小辣少甜吊出香味,吃不停口🍅🍝蕃茄韓式辣海鮮湯 配中華麵218.00蕃茄湯底甜中帶酸,非常開胃!裏面海鮮有大量青口,蜆肉,蝦仁🍤,魷魚,熟洋蔥🧅!中華面其實是稻庭烏冬,超彈牙!🧀🥚原味芝心蛋卷108.00再來一個可以拉絲的芝士蛋卷,鬆軟美味超邪惡!🥂More Than Lemonade 58.00跟侍應表示想要比較酸一點的,侍應超友善,喝起來真的非常開胃也不甜!🥂"Drink Me!"58.00藍色打卡一流!啤啤bear韓國包車尖沙咀諾士佛台1號8樓

店內有可愛的啤啤熊裝潢,少女心暴發

服務態度不錯,難怪那麼受歡迎

美食

🧀🐷大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉178.00
超正!芝士🧀️拉絲拉到天花!
連同五花腩暴力地邪惡,泡菜小辣少甜吊出香味,吃不停口

🍅🍝蕃茄韓式辣海鮮

湯 配中華麵218.00
蕃茄湯底甜中帶酸,非常開胃!

裏面海鮮有大量青口,蜆肉,蝦仁🍤,魷魚,熟洋蔥🧅!

中華面其實是稻庭烏冬,超彈牙!

🧀🥚原味芝心蛋卷108.00
再來一個可以拉絲的芝士蛋卷,鬆軟美味超邪惡!

🥂More Than Lemonade 58.00

🥂"Drink Me!"58.00
藍色打卡一流!

啤啤bear韓國包車
尖沙咀諾士佛台1號8樓
2023-12-19 9 浏览
最近蛮🔥的香港店啤啤 Bear 韩国包车和姐妹来打卡啦~风格环境很有特色  还有游戏机🎮 有可爱的小熊装置🧸拍照打卡很出片!很适合好友聚会~还可以玩小游戏 📍地址:尖沙咀诺士佛台 1 号 8楼🚇 港铁:尖沙咀/尖东站 B1
《韓式玩味街機餐廳🇰🇷》———————————————#啤啤Bear韓國包車 💈-近期好興Y2K ,同朋友專登搵咗呢間位於諾士佛臺嘅韓國菜,行街機主題嘅佈置,打卡一流😝-🧀 芝士鐵板泡菜炒五花肉🧀 芝士鐵板甜辣豬腳呢款全新推出嘅大發芝士鐵板系列,好大份飽肚,非常滿足😌 鐵板熱辣辣上枱,煮一陣就已經好香,滿滿嘅芝士做到拉絲嘅效果,喺泡菜五花肉同甜辣豬腳上面沾滿熔岩芝士,夠哂邪惡😈-🐣 BUTTER X GARLIC無骨炸雞配脆脆薯格份量好足,兩個人share啱啱好,而且十分惹味😚 無骨雞好正,啖啖肉,懶人必食😝 外皮香脆,雞肉嫩滑多汁😎-🥚 蟹籽海鮮蛋卷另外我哋仲嗌咗個蛋卷,質地嫩滑,蛋味好香,裡面包住海鮮粒,再配埋上面嘅蟹籽,鮮味十足😚-⭐價錢參考:(另收加一)BUTTER X GARLIC無骨炸雞配脆脆薯格:$178大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉:$178大發!芝士鐵板甜辣豬腳:$258蟹籽海鮮蛋卷:$138梨汁:$22忌廉溝鮮奶:$22🍌抵deal 指數:7/10
《韓式玩味街機餐廳🇰🇷》
———————————————
#啤啤Bear韓國包車 💈
🧀 芝士鐵板泡菜炒五花肉
🧀 芝士鐵板甜辣豬腳
🐣 BUTTER X GARLIC無骨炸雞配脆脆薯格
🥚 蟹籽海鮮蛋卷
⭐價錢參考:(另收加一)
BUTTER X GARLIC無骨炸雞配脆脆薯格:$178
大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉:$178
大發!芝士鐵板甜辣豬腳:$258
蟹籽海鮮蛋卷:$138
梨汁:$22
忌廉溝鮮奶:$22
🍌抵deal 指數:7/10
2023-12-07
居然给我刷到尖沙咀这家韩式街头感餐厅Y2K装扮火速冲了过来这里太适合拍照打卡了!Butter x Garlic无骨炸鸡+脆脆薯格鸡肉炸的好香外酥里嫩搭配了两个蜂蜜酱和沙拉酱一口飞去了韩国🇰🇷黑松露铁板芝士炸酱面乌漆嘛黑 看起来黑暗料理 实则hin好吃!果然不能以貌取人拉丝芝士可以拉去外太空这一口下去,罪恶感夹杂着味蕾享受真的要把我香迷糊了!蟹籽海鲜蛋卷浓郁的鸡蛋卷一口下去还是满满的芝士就是力量蟹籽鲜甜让人回味无穷!啤啤Bear 韩国包车香港尖沙咀Q诺士佛台1号8楼
居然给我刷到尖沙咀这家韩式街头感餐厅
Y2K装扮火速冲了过来
这里太适合拍照打卡了!

Butter x Garlic无骨炸鸡+脆脆薯格
鸡肉炸的好香外酥里嫩
搭配了两个蜂蜜酱和沙拉酱
一口飞去了韩国🇰🇷

黑松露铁板芝士炸酱面
乌漆嘛黑 看起来黑暗料理 实则hin好吃!
果然不能以貌取人
拉丝芝士可以拉去外太空
这一口下去,罪恶感夹杂着味蕾享受
真的要把我香迷糊了!

蟹籽海鲜蛋卷
浓郁的鸡蛋卷一口下去
还是满满的芝士就是力量
蟹籽鲜甜让人回味无穷!

啤啤Bear 韩国包车
香港尖沙咀Q诺士佛台1号8楼
  • BUTTER X GARLIC 炸鸡配脆脆薯格
平日到諾士佛台只記得有很多酒吧餐廳,原來還有這間韓國餐廳,這是Hoo 韓國包車姊妹店,以Y2K x韓國遊戲機店為主題,四處佈滿霓虹燈,全新推介這裏全新的芝士鐵板,✧芝士鐵板黑松露芝士炸醬拉麵超級邪惡的芝士碎,溶化後,伴炸醬拉麵,還有一隻流心蛋,把流心蛋醬換入炸醬拉麵中,好不豐富,超棒。✧大發!芝士鐵板牛油蒜片蝦無論在芝士碎或蒜蓉料,也是足本材料,拉絲芝士與蝦融合,口感很好,雖然芝士的咸味提升,但喜歡的芝士朋友不會錯過。✧原味芝心蛋卷大大份的芝心蛋捲,蛋捲上伴有沙律醬汁茄汁等,蛋卷中夾有流芝士,很飽肚的一道菜。✧蜂蜜檸檬特飲這杯蜂蜜特飲,比較清甜加入蜂蜜,正好中和芝士的濃味,令到味蕾感覺更好。而菠蘿冰茶,也不太甜,是伴吃韓式料理的好選擇。

✧芝士鐵板黑松露芝士炸醬拉麵

✧大發!芝士鐵板牛油蒜片蝦

✧原味芝心蛋卷

2023-12-09
  • 大發!芝士鐵板黑松露芝士炸醬拉麵
2023-12-15 29 浏览
大發! 啤啤bear韓國包車 裝修幾吸睛☺️🦐芝士鐵板牛油蒜片蝦 $198用火爐暖著啲芝士 保持拉絲度蝦仁去左殼 肉質爽口 加埋啲香草 鹽 牛油去調味 幾香👃🏼🧀芝士鐵板甜辣豬腳 $258份量多 大大嚿豬腳去曬骨鋪滿成塊鐵板豬皮好腍 骨膠原豐富😝 味道甜甜地 幾襯芝士 送飯一流🏖蟹籽海鮮蛋卷 $138賣相顏色鮮豔 面頭鋪滿曬蟹籽 食落卜卜聲蛋卷好滑溜 切開後啲蛋汁仲會流落黎🤤涵料都多 有蜆肉 魷魚 八爪魚 蝦仁 加埋忌廉汁 味道濃郁🐙辣炒小章魚 $148成個鑊都系章魚仔用左傳統韓式醬汁炒 味道正宗 又有啲冬菇絲 大白菜 balance返 吾會好heavy👍🏻💭主打新派韓食 的確幾吸引 餐廳裝修仲幾有懷舊感 適合打卡丫📸
大發! 啤啤bear韓國包車 裝修幾吸睛☺️

芝士鐵板牛油蒜片蝦
芝士鐵板甜辣豬腳
蟹籽海鮮蛋卷
辣炒小章魚
餐廳就係尖沙咀美麗商場後面,行兩三分鐘就到,非常方便☺️餐廳以一隻藍色啤啤熊做主題,一出𨋢已經見到一大隻藍色啤啤熊,未入到餐廳已經見到一堆霓虹燈牌,個走廊位非常值得打卡。真係有啲似去咗韓國酒吧街。餐廳好多種配芝士嘅鐵板食物,芝士控一定會非常鍾意食。我哋兩個人叫咗蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵,店員會比一個Gas爐,啲海鮮嚟到仲係生嘅,個面係炸醬麵嗰啲面底。有四隻青口四隻蝦同埋一堆蜆,份量大概係兩個人分享,啱啱好夠飽,冬天食熱辣辣嘅嘢好開心。食落去都唔會太辣,我諗餐廳有照顧到香港人同韓國人食嘅辣度唔同☺️另外我哋叫咗芝士鐵板泡菜炒五花肉,見到有三種唔同嘅芝士係底,等佢哋溶化之後仲可以做到拉絲嘅效果,打卡一流。泡菜炒五花肉唔算好肥,鐵板都將佢哋啲油迫晒出嚟,配埋芝士食都唔會好辣,唔小心食吓食吓就食晒😇因為我哋太懷念韓國嘅雞腳,於是嗌咗鐵板芝士辣雞腳。同樣地佢係三種芝士做底,上面放咗無骨雞腳,雞腳係甜辣味,冇骨實在非常方便,甜辣味非常過癮😋😋飲品我叫咗一個粉紅西柚特飲,味道唔會太甜,等啲冰融埋啱啱好😚😚餐廳係用一個復古韓國裝修,入邊有跳舞機,籃球機等裝飾,全部都係用藍色啤啤熊做主題,勁得意😌😌😌如果想
餐廳就係尖沙咀美麗商場後面,行兩三分鐘就到,非常方便☺️

餐廳好多種配芝士嘅鐵板食物,芝士控一定會非常鍾意食。

餐廳係用一個復古韓國裝修,入邊有跳舞機,籃球機等裝飾,全部都係用藍色啤啤熊做主題,勁得意😌😌😌如果想食韓國嘢嘅話,下次都會再encore🥰
2023-12-06
  • 大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉
2023-12-15 17 浏览
放工喺尖沙咀搵食 點知俾我哋搵到呢間新派韓國餐廳叫咗個 番茄韓式辣海鮮湯配中華麵天氣開始轉涼,啱晒冬天暖身又開胃。呢個湯麵嘅特色係佢嘅湯底,佢係用番茄同韓式辣椒醬熬製而成嘅,酸酸辣辣,好開胃。湯底嘅辣度啱啱好,唔會太辣,亦唔會太淡,唔會冚過晒海鮮嘅味道。湯底入面嘅海鮮,有蜆肉、八爪魚、青口同蝦,都算豐富,幾新鮮彈牙,配中華麵,好煙韌,同辣湯搭配得好好,呢種麵粗度適中。而且佢有上火爐,可以保持湯麵嘅溫度,食得熱辣辣,好有韓式風情。另外叫咗 芝士鐵板泡菜炒五花肉 將泡菜炒五花肉加入芝士。五花肉上枱已經炒到金黃,再係鐵板同啲泡菜一齊煎,泡菜嘅酸辣味同五花肉嘅油香相互平衡,令人好開胃。小食 蟹籽海鮮蛋卷蛋卷口感厚實,材料豐富,食落好有層次。蛋卷嘅內餡係用新鮮嘅蜆肉、蝦、魷魚等海鮮,煮到彈牙,再加入沙律醬,增加咗酸甜嘅滋味,令人食得更加開胃。飽飽的一餐 一邊食一邊吹水 好地方 有機會一定再嚟
放工喺尖沙咀搵食
點知俾我哋搵到呢間新派韓國餐廳

叫咗個 番茄韓式辣海鮮湯配中華麵
天氣開始轉涼,啱晒冬天暖身又開胃。

另外叫咗 芝士鐵板泡菜炒五花肉
將泡菜炒五花肉加入芝士。

小食 蟹籽海鮮蛋卷
蛋卷口感厚實,材料豐富,食落好有層次。

飽飽的一餐 一邊食一邊吹水
好地方 有機會一定再嚟

2023-11-22
  • 蟹籽海鮮蛋卷
2023-12-14 61 浏览
被GAME CENTRE主題既裝修深深吸引🤩係裝修上落足心思既韓式餐廳🇰🇷~ 餐廳如其名,有佢地自家既熊啤啤做主角🧸品嚐到韓國料理後,令我有d 掛住隔左一段時間冇去既韓國🥹BUTTER X GARLIC無骨炸雞配脆脆薯格 $178無骨雞係韓國菜必備~啖啖肉夠juicy 🐓配合埋香脆薯格就更能滿足本人食熱氣野既慾望😌大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉 $178上枱後在加熱時拌勻熔岩芝士及五花肉🐖味道濃郁,加埋泡菜調味味道更豐富。五花肉係半肉半腩,油香味佳蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵 $218熱辣辣咁滾住黎食,小辣都幾惹味,海鮮配料都多,有誠意~中華麵麵身幾柔軟入味🍜

BUTTER X GARLIC無骨炸雞配脆脆薯格 $178

大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉 $178

蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵 $218

2023-12-12
2023-12-14 42 浏览
出升降機後第一印象就是一家非常打卡able的餐廳,不論內外都非常用心佈置,滿滿的霓虹燈絕對是時下最流行的Y2K元素💗。餐牌一目了然,主要都是一些新派的韓食,而且都是適合下酒的食物🍺每人點了一杯氣泡特飲,分別是蜂蜜檸檬口味的More Than Lemonade及西柚口味的"Drink Me!" ($58),配著霓虹燈背景非常適合打卡🍹另外點了外脆內軟的即炸紫菜粉絲卷作為餐前小食。主食方面點了一份肉類和一份湯麵,首先是大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉是韓國菜不可少的拉絲芝士菜式,口感煙韌的芝士,加上了泡菜的酸辣和五花肉的鹹香,能夠中和芝士的膩,一口接一口讓人停不來🧀蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵($218)加入了蕃茄的酸甜令到海鮮湯的辣味溫和了不少,與朋友都覺得湯底味道像蕃茄意粉和韓式辣年糕醬的混合版本呢。海鮮的配料有八爪魚仔﹑青口﹑蝦及蜆等等,配上煙韌又掛湯的中華麵,同樣是開胃的菜式🌶️
另外點了外脆內軟的即炸紫菜粉絲卷作為餐前小食。
炸紫菜粉絲卷
炸紫菜粉絲卷
2023-12-13 8 浏览
我今日去咗尖沙咀嘅啤啤bear韓國包車試咗幾款特色韓國菜,食物真係好正,口味好道地。我試咗三樣野,包括蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵、大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉同埋WHITE無骨炸雞配脆脆薯格。首先係蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵,湯底酸酸辣辣,有濃郁嘅韓式風味。湯裏面有新鮮嘅海鮮,令湯更加鮮甜。加埋中華麵,口感彈牙。其次就係大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉,真係一道令人垂涎嘅韓國料理!五花肉炒得香脆,配上泡菜同芝士,味道層次分明。每一口都係肉汁同芝士嘅完美組合,令人回味無窮。最後就係WHITE無骨炸雞配脆脆薯格,炸雞皮炸得好脆,肉質嫩滑多汁。配上酥脆嘅薯格,口感好有層次感。炸雞嘅外酥內嫩,真係叫人欲罷不能。啤啤bear韓國包車嘅環境好舒適,氣氛輕鬆,環境好靚,有熊啤啤,LED打卡,適合同朋友一齊去享受韓國美食。見到在場好多後生打卡影相。服務態度好好,食物出餐速度又快,整體上都係一個好不錯嘅餐廳。

前晚煲劇就已經好想食韓國🇰🇷野 頂唔順約左sis去食尖沙咀有間啤啤Bear韓國包車 好似幾有feel又可以打卡就去左食🤪 韓國🇰🇷一定要有辣有酒有炸😎大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉極多芝士🧀拉絲嘅泡菜五花肉😍fat die有爐㷫住嘅芝士🫕係可以拉絲架同埋泡菜辣五花肉大啖大啖食 爽!蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵都係有爐一齊燒住食好多海鮮 蝦🦐、八爪魚 🐙青口、蜆🍲濃郁嘅蕃茄辣湯味配埋個麵 🍜正小食炸魷魚🦑 長長嘅魷魚🦑好脆口 夠彈牙Drink - Soju cocktailsBack to childhood🍹接骨木花蘋果燒酒First crust🍸粉紅岩鹽荔枝夠哂特別 🥂唔會係超甜嘅cocktails 好fresh 有唔同層次嘅口感☺️
前晚煲劇就已經好想食韓國🇰🇷野 頂唔順約左sis去食

韓國🇰🇷一定要有辣有酒有炸😎

極多芝士🧀拉絲嘅泡菜五花肉😍fat die

都係有爐一齊燒住食
好多海鮮
蝦🦐、八爪魚 🐙青口、蜆🍲濃郁嘅蕃茄辣湯味配埋個麵 🍜正

小食

• Back  to  childhood
  • First  crush
  • 蕃茄韓式辣海鮮湯
2023-12-11 19 浏览
一直知道呢排係好興一啲韓式包車餐廳,但係因為自己唔算太追韓國文化,所以都因為有啲陌生而唔敢試,不過今次就諗住都去體驗一下,追返個潮流先。餐廳成個氛圍都好年輕,裝潢好特別,聽聞都係依照韓國特色餐廳藍本去裝修,有一種韓國大排檔嘅感覺。當然裏面播嘅音樂都係K-Pop啦!選擇嘅食物都係年輕有趣嘅,例如我哋揀咗芝士泡菜五花肉,用鐵板上,有火爐熱住去食,芝士溶化嘅時候撈埋五花肉去食,雖然係好Heavy,但係一班人share食就唔怕啦!另外點左個好似必食嘅蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵,我幾鍾意個中華麵嘅口感,有啲似烏冬,裏面海鮮材料都算幾多,一個份量都真係夠三個人食,尤其冬天食完暖笠笠好舒服。仲有嗌咗個煎餅,調味唔錯,都係用鐵板上,倍加風味!值得一提當然係呢度嘅飲品啦,我覺得嚟呢度一定要飲嘢!因為全部食物都係好適合飲酒,我就叫咗個Tiki Taka,青檸口味好清新,唔會太濃烈,好適合女仔飲!總括嚟講呢個場地真係好適合一班friend嚟飲酒,所有食物都好適合酒精飲品,就算有朋友唔飲酒,都有啲調配飲品可以選擇,就算你唔後生,都可以嚟感受一下而家好時興嘅韓式文化,食咗就當去咗韓國啦!

2023-12-11 8 浏览
餐廳主打地道又正宗既韓國菜,店內環境寬敞舒適,門口隻巨型Bear勁吸睛,而且好多打卡位。餐牌選擇有啤啤Bear必食榜、大發!芝士鐵板系列、BBB韓式、煎蛋卷等,飲品方面有各款韓式手調特飲、罐裝無酒精飲品、BBB刨冰啤酒、cocktails、生啤、仲有BBB三小時任飲套餐,啱晒成班朋友嚟玩番晚。RED無骨炸雞配脆脆薯格:雞肉好嫩滑,無骨啖啖肉,酥脆既外層沾上一層韓式甜辣辣醬;薯格炸到脆卜卜。番茄韓式辣海鮮湯配中華麵:配料有蛤蜊、青口、蝦、墨魚仔,不但有番茄酸酸甜甜,亦有韓國青陽辣椒獨有既辣勁,中華麵爽口彈牙,而且麵條好掛湯,口感層次相當豐富。大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉:成個火爐上,半溶芝士、泡菜、肥瘦均勻既五花肉,好味又邪惡。總結,食物有水準,份量十足,聚會好地方。

總結,食物有水準,份量十足,聚會好地方。

午餐
  • 大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉