每日新鮮製作嘅「啖啖燕窩」原來新開咗間喺鑽石山站附近粉色嘅門面同裝潢好吸睛原來裡面仲有間房可以坐低堂食除咗燕窩.燕盞之外其他甜品 / 小食都好吸引✨芝士奶蓋燉蛋面層用海鹽同鮮忌廉製作店員都建議當天進食,免得影響了口感✨紅棗杞子燉雪燕加入雪燕滋潤又養顏大大粒紅棗味道唔會太甜.女仕們必點✨3.6牛乳鮮奶凍奶味濃郁.夠滑身同實淨唔會太浠太水唔鍾意飲奶嘅小朋友都話好好味✨蒜辣雞翼尖帶有辣味同蒜香嘅雞翼尖一包份量充滿.加熱就食得下次買多幾包放冰櫃,隨時都可以食到臨近中秋佳節,呢款摩天輪月餅好靚呀,仲可以放喺屋企做擺設
每日新鮮製作嘅「啖啖燕窩」
原來新開咗間喺鑽石山站附近

粉色嘅門面同裝潢好吸睛

原來裡面仲有間房可以坐低堂食
除咗燕窩.燕盞之外
其他甜品 / 小食都好吸引

✨芝士奶蓋燉蛋
面層用海鹽同鮮忌廉製作
店員都建議當天進食,免得影響了口感

✨紅棗杞子燉雪燕

唔鍾意飲奶嘅小朋友都話好好味

✨蒜辣雞翼尖
帶有辣味同蒜香嘅雞翼尖
一包份量充滿.加熱就食得

下次買多幾包放冰櫃,隨時都可以食到

臨近中秋佳節,呢款摩天輪月餅好靚呀,仲可以放喺屋企做擺設
2023-09-11
下午茶
2023-09-15 13 浏览
「啖啖燕窩」近日開咗新分店進駐新蒲崗,同觀塘總店一樣有堂食座位,而且一樣用咗少女粉紅色裝飾,每個角落都係打卡位📸臨近中秋節🥮仲出咗月餅添😆哩到除咗有主打養顏燕窩燉品、燉湯外,仲提供惹味小食等等,款款都係每日新鮮製造,今次小妹就揀咗幾款top 1 之選😎蒜辣雞翼尖🔥一剪開包裝袋就已經聞到超濃嘅蒜香味😍放入微波爐加熱一陣已經食得,食落去原來唔止蒜味夠濃,辣度都有番咁上下,但就越辣越滋味,用嚟佐酒一流👍🏻👍🏻3.6牛乳燉蛋$18一杯,$100就有6杯,買得多就再抵啲添😆燉蛋用咗3.6鮮奶製成,唔單止奶味濃而且燉蛋仲好嫩滑😋芝士奶蓋燉蛋一杯細細杯嘅燉蛋又點夠喉呢🙊想食大杯裝嘅可以揀哩款芝士🧀️ 奶蓋燉蛋,芝士奶蓋鹹甜鹹甜好好味,奶蓋加咗cream cheese 令整體口感更厚實,加埋嫩滑燉蛋一齊食就更滋味☺️冰糖紅棗燉雪燕哩款大推養顏補品,入秋就梗係要食滋潤糖水,哩款冰糖紅棗燉雪燕就係不二之選,甜度唔高而係清甜,紅棗大大粒開半去核,雪燕係平價版嘅燕窩,營養價值都唔低,$58一碗漏到瀉嘅燉雪燕簡直係超值之選😆

蒜辣雞翼尖🔥

3.6牛乳燉蛋

芝士奶蓋燉蛋

冰糖紅棗燉雪燕
外卖自取
👩🏻‍🍳 啖啖燕窩🧑🏻‍🍳之次上過觀塘店,今次經過新蒲崗,發現呢度開左間分店。一樣都係粉紅色風,so lady。👣值得科勞指數:🏃🏻🏃🏻‍🏃🏻🏃🏻‍🍽芝士奶蓋燉蛋燉蛋的口感非常綿密細膩,蛋液經過燉煮後變得柔軟嫩滑。奶蓋則帶來了濃郁的奶香和芝士風味,增添了菜餚的豐富度和口感層次。它的味道濃郁而不膩口,給人一種滿足感。🍽菊花杞子燉雪燕🍽特濃3.6鮮奶凍其實我好鍾意食奶凍,食放題嘅話會食5、6杯,之前仲特登自己整,不過唔知點解點都整唔到好似買嘅咁濃奶香,明明我都係用一樣嘅材料!🍽蒜辣雞翼尖我上次試佢麻辣雞翼尖,同同事一齊分享,個個讚口不絕。今次爆蒜微辣都係勁惹味,認真買定包擺喺屋企,隨時加熱就食得﹗📍地點:新蒲崗彩虹道226-228號永顯工業大廈地下C3號舖#hkfood #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodblog #hklifestyle #foodstagram #instafood #foodoftheday #hkiger #hkeat#hkig #foodie #hkfoodpic #hkrestaurant #相機食先 #香
👩🏻‍🍳 啖啖燕窩🧑🏻‍🍳

👣值得科勞指數:🏃🏻🏃🏻‍🏃🏻🏃🏻‍

🍽芝士奶蓋燉蛋

🍽菊花杞子燉雪燕

🍽特濃3.6鮮奶凍

🍽蒜辣雞翼尖

#hkig #foodie #hkfoodpic #hkrestaurant #相機食先 #香港美食 #followme #followmetasting #damdam_spk #新蒲崗探店 #新蒲崗必食 #燕窩 #啖啖燕窩 #birdnest

@damdam_spk
2023-09-14 8 浏览
人氣之選甜品店開到嚟新蒲崗😍!整間店都粉粉嫩嫩的,環境好舒適~款式選擇豐富又足料,全部產品真材實料,質素高,價格合理👍🏻芝士奶蓋燉蛋✨大大碗燉蛋,吃完有飽腹感🥰 好喜歡厚厚的奶蓋及燉蛋的配搭,鹹鹹甜甜,增添了豐富的風味層次冰糖紅棗杞子燉雪燕✨推薦!口感味道一流😍 好清甜,啖啖都是絲滑的雪燕,滿滿的營養,好滋潤🥰 口感好豐富的,配有好大粒紅棗!蒜辣雞翼尖✨香辣惹味,愛辣人士必食!蒜香味濃郁,好滋味~ 保質期長,包裝方便煮食北海道牛乳3.6鮮奶凍✨口感細滑奶味濃郁,值得一試😋
款式選擇豐富又足料,全部產品真材實料,質素高,價格合理👍🏻

芝士奶蓋燉蛋✨

冰糖紅棗杞子燉雪燕✨

蒜辣雞翼尖✨

北海道牛乳3.6鮮奶凍✨
口感細滑奶味濃郁,值得一試😋

外卖自取
冰糖紅棗杞子燉桃膠 ($48)-‘不’出黎都好結~ 好足料. 唔會套票甜!芝士奶蓋燉蛋($58)-鍾意奶蓋既值得一試! 不過記得環留肚食呢個,因為好飽肚!麻辣雞翼尖(半份)($25)-可以保存90日, 放左係冰霜,未試😛鮮奶凍($18)-都係未試😂可以揀堂食或者外賣.估唔到係新蒲崗有一間咁少女嘅高級甜品舖.可以黎打下卡🥰仲有得扭蛋不過我買返屋企同屋企人share ~個冰袋都好靚! 之後可以用返佢啲樽好靚同埋係玻璃… 好高級既感覺, 可以送禮自用都岩! 如果佢可以回收返啲樽,好似鮮奶回收樽咁就好啦🥰
冰糖紅棗杞子燉桃膠 ($48)
-‘不’出黎都好結~ 好足料. 唔會套票甜!
芝士奶蓋燉蛋($58)
-鍾意奶蓋既值得一試! 不過記得環留肚食呢個,因為好飽肚!
麻辣雞翼尖(半份)($25)
-可以保存90日, 放左係冰霜,未試😛
鮮奶凍($18)
-都係未試😂

可以揀堂食或者外賣.
估唔到係新蒲崗有一間咁少女嘅高級甜品舖.
可以黎打下卡🥰

仲有得扭蛋
不過我買返屋企同屋企人share ~
個冰袋都好靚! 之後可以用返
💖 啖啖燕窩·足料甜品讓你由內靚到外🧚‍♀️ 小仙女要由內靚到外,除了要做適量的運動外,也要好好注重飲食質量。「啖啖燕窩」出品一向深受小編喜愛,一系列的燉品、甜品和滋味小食,高質又美味,這次小編來到新蒲崗新店為大家介紹一系列美食,新店繼續沿用粉紅色設計,仙氣滿滿,充滿打卡位。♡⃛ 紅棗杞子燉雪燕 $68樽仔燉雪燕即開即食,一樽一餐非常方便。隨時開一樽養顏美肌。紅棗杞子燉雪燕入口微甜,散發出陣陣清香,養補養血,是小仙女們養顏首選。♡⃛ 芝士奶蓋燉蛋 $58香濃綿密的芝士奶蓋,入口順滑,燉蛋滑溜滋味,雙重美味加倍Fun,是店內超熱賣款式,肯定讓你一試愛上。♡⃛ 3.6牛乳鮮奶凍 $18香滑奶凍口感醇滑,奶味香濃,讓你嚐到甜蜜幸福的好滋味。♡⃛ 蒜辣雞翼尖 $25啖啖燕窩的小食亦非常高質,蒜辣雞翼尖濃郁入味,蒜味與辣汁比例得宜,惹味好吃,嗜辣人士必試。🔸 小總結:啖啖燕窩新蒲崗店設有寬敞座位,客人除了外賣也可以選擇堂食,在舒適的空間觀看著電視吃滋補美食,療癒極了,推薦小仙女們一試。🐮 #cowing好物推介 #cowingigshop 🍽 餐廳 :啖啖燕窩🌐地址 :新蒲崗彩虹道226-228號永顯工業

💖 啖啖燕窩·足料甜品讓你由內靚到外

♡⃛ 紅棗杞子燉雪燕 $68

♡⃛ 芝士奶蓋燉蛋 $58

♡⃛ 3.6牛乳鮮奶凍 $18
香滑奶凍口感醇滑,奶味香濃,讓你嚐到甜蜜幸福的好滋味。

♡⃛ 蒜辣雞翼尖 $25

🔸 小總結:

🐮 #cowing好物推介 #cowingigshop

🍽 餐廳 :啖啖燕窩
🌐地址 :新蒲崗彩虹道226-228號永顯工業大廈地下C3號舖

2023-09-09
除咗觀塘之外啖啖燕窩宜家係新蒲崗開咗新分店喔!Tt我由佢哋網店時期食到宜家真心推介呢間燉品x甜品專店俾大家💕超高質好食呀👍🏻新分店除咗可以外賣之外仲可以堂食添喔 !成間鋪頭都係以粉紅色為主調環境舒適又夢幻超打卡呢📸-🔸北海道牛乳燉蛋($18)燉蛋滑溜有蛋香唔會太甜加上包裝得體Tt我早排都買咗嚟請同事食喔!推介大家買散水餅果陣可以考慮吓CP值超高呢👍🏻🔸3.6牛奶木瓜雪燕燉品($58)牛奶香滑帶木瓜香味🥛每啖都食到雪燕用料十足味道清甜又滋潤喔💕🔸膠原蛋白濃雞湯($68)湯頭濃稠鮮甜飲到好濃郁嘅雞味滋陰養顏又補充到骨膠原 女生絕對唔好錯過呀😉🔸麻辣鮮鮑魚($98@4隻)鮑魚爽口入味辣得嚟唔會chur喉麻感十足!小食系列提供急凍包裝推介大家入手幾包放係屋企加餸送飯一流喔😋🔸幸福摩天輪流心奶(特價$368)摩天輪月餅禮盒非常精緻🎡內有6個流心奶黃月餅全部都係鋪頭自家製作㗎!禮盒內仲有一個月球小夜燈整個禮盒好味又好打卡買嚟自私食或者送禮都好一個唔錯嘅選擇呀!
除咗觀塘之外
啖啖燕窩宜家係新蒲崗開咗新分店喔!
Tt我由佢哋網店時期食到宜家
真心推介呢間燉品x甜品專店俾大家💕
超高質好食呀👍🏻
新分店除咗可以外賣之外
仲可以堂食添喔 !
成間鋪頭都係以粉紅色為主調
環境舒適又夢幻
超打卡呢📸

🔸北海道牛乳燉蛋($18)
燉蛋滑溜有蛋香
唔會太甜
加上包裝得體
Tt我早排都買咗嚟請同事食喔!
推介大家買散水餅果陣
可以考慮吓
CP值超高呢👍🏻

🔸3.6牛奶木瓜雪燕燉品($58)
牛奶香滑帶木瓜香味🥛
每啖都食到雪燕
用料十足
味道清甜又滋潤喔💕

🔸膠原蛋白濃雞湯($68)
湯頭濃稠鮮甜
飲到好濃郁嘅雞味
滋陰養顏又補充到骨膠原
女生絕對唔好錯過呀😉

🔸麻辣鮮鮑魚($98@4隻)
鮑魚爽口入味
辣得嚟唔會chur喉
麻感十足!
小食系列提供急凍包裝
推介大家入手幾包放係屋企
加餸送飯一流喔😋

🔸幸福摩天輪流心奶(特價$368)
摩天輪月餅禮盒非常精緻🎡
內有6個流心奶黃月餅
全部都係鋪頭自家製作㗎!
禮盒內仲有一個月球小夜燈
整個禮盒好味又好打卡
買嚟自私食或者送禮都好一個唔錯嘅選擇呀!
2023-09-12 15 浏览
食過上次觀塘店嘅出品,無論鹹食定甜食都一樣好味😋,有信心保證,所以去開鑽石山探朋友,又知道新蒲崗開分店,當然買嚟試下喇😝🍮芝士奶蓋燉蛋$58/1杯低層燉蛋軟滑,食到蛋香,面層芝士奶蓋creamy細滑,微微有鹹香,撈埋一齊食非常之夾,而且仲大大兜😝;食完個甜品之後,仲有個靚靚扭蓋玻璃樽添,質量厚實好用👍🍯冰糖紅棗杞子燉雪燕$58/碗雪燕有植物燕窩嘅美譽,補水保濕又可潤腸通便,配上香甜蜜味嘅紅棗湯,食完感覺好補🤗🍮特濃3.6牛乳鮮奶凍$18/個3.6牛乳味香濃,質地幼滑,食落唔會太甜,食完一個都唔覺膩,仲想食多個🥢蒜辣雞翼尖$25/半份有蒜香味之餘辣味充足,配合雞翼尖非常惹味,餸酒做小食一流餐廳甜品係每日鮮製,所以非常新鮮當日外賣番屋企同家人享用,但餐廳亦有堂食,環境舒適,以粉紅色做主調,感覺浪漫原來仲可以whatsapp及網上落單非常方便👍

🍮芝士奶蓋燉蛋$58/1杯

🍯冰糖紅棗杞子燉雪燕$58/碗

🍮特濃3.6牛乳鮮奶凍$18/個

🥢蒜辣雞翼尖$25/半份
有蒜香味之餘辣味充足,配合雞翼尖非常惹味,餸酒做小食一流

餐廳甜品係每日鮮製,所以非常新鮮

原來仲可以whatsapp及網上落單非常方便👍

2023-09-11 17 浏览
Time for a little treat💕@damdambirdnest 位於新蒲崗嘅啖啖燕窩,一出鑽石山地鐵站行幾分鐘就到,十分方便!真係一個月對自己好一次唔過份🌺值得一提係所有食品都係每日鮮製,唔會賣隔夜㗎‼️🥚芝士奶蓋燉蛋真係超級好味道呀😋甜品嚟講相對冇咁邪惡🤣🍮特濃3.6牛乳燉蛋白細細杯過下口癮都係一個唔錯嘅選擇👍🏻🥣冰糖紅棗杞子燉雪燕真係好有自家製感覺,補!🍗蒜辣雞翼尖冷凍食品想食就翻熱十分方便!Bible rating: 8/10📍地址:啖啖燕窩 (永顯工業大廈) (新蒲崗)新蒲崗彩虹道226-228號永顯工業大廈地下C3號舖
Time for a little treat💕
@damdambirdnest

🥚芝士奶蓋燉蛋
真係超級好味道呀😋甜品嚟講相對冇咁邪惡🤣

🍮特濃3.6牛乳燉蛋白
細細杯過下口癮都係一個唔錯嘅選擇👍🏻

🥣冰糖紅棗杞子燉雪燕
真係好有自家製感覺,補!

🍗蒜辣雞翼尖
冷凍食品想食就翻熱十分方便!

Bible rating: 8/10

📍地址:啖啖燕窩 (永顯工業大廈) (新蒲崗)
新蒲崗彩虹道226-228號永顯工業大廈地下C3號舖
🌟餐廳:啖啖燕窩📍地址:新蒲崗彩虹道226-228號永顯工業大廈地下C3號舖💰價位:$51-100📱電話:93369407 (WhatsApp)啖啖燕窩喺新蒲崗開咗分店啦🎉趁今日去Mikiki行街,返屋企前買埋外賣甜品先😆😆啖啖燕窩既甜品每日鮮製又多選擇,除咗著名燕窩同養顏燉品,早前仲出埋滋補燉湯同埋惹味小食😋加上新分店堂食空間更大,坐得更舒適🥰以後黎新蒲崗又多個甜品選擇啦🤟🏻🤟🏻———————————————————🔹 芝士奶蓋燉蛋芝士奶蓋香醇濃厚,口感綿密帶芝士鹹香,食落順喉又夠滑,仲份量十足添啊!底層有綿滑燉蛋,估唔到同芝士奶蓋咁夾,啖啖嫩滑細膩,入口即化~———————————————————🔹 冰糖紅棗杞子燉雪燕滋補系列我就揀咗呢款冰糖紅棗杞子燉雪燕比媽媽,紅棗、杞子好香甜,燉到好腍,配滋補雪燕,口感爽滑煙韌!———————————————————🔹 特濃3.6鮮奶凍特別用上特濃3.6鮮奶,奶味香濃夠哂滑溜,質地如豆腐般柔軟,細滑有彈性,細細杯,最岩下午茶食返個~———————————————————🔹 蒜辣雞翼尖 鍾意食蒜辣既朋友一定唔可以錯過呢款蒜辣雞翼尖!落足料,辣勁十
🌟餐廳:啖啖燕窩
💰價位:$51-100
📱電話:93369407 (WhatsApp)

🔹 芝士奶蓋燉蛋
🔹 冰糖紅棗杞子燉雪燕
🔹 特濃3.6鮮奶凍
🔹 蒜辣雞翼尖
鍾意食蒜辣既朋友一定唔可以錯過呢款蒜辣雞翼尖!落足料,辣勁十足,雞翼尖份量又多,惹味得黎好過癮!
😋味道:4/5
🏢環境:4/5
💁🏻‍♀️服務:4/5
💵價錢:4/5
🤟🏻性價比:4/5
2023-09-05
外卖自取
呢排經過新蒲崗都見到新開嘅啖啖燕窩😍裝修用咗好多粉紅色嘅元素🩷少女心大爆發原來係食糖水嘅,亦有部份麻辣小食,好吸引咁,一於買外賣返去芝士奶蓋燉蛋 $58呢兩樣嘢都成日食,但係呢個配搭都幾特別,奶蓋非常多亦都好濃郁菊花杞子燉雪燕 $58養顏系列,真係啖啖都食到雪燕,用菊花杞子燉更加清潤,亦唔算太甜特濃3.6鮮奶凍 $18香滑而且奶味濃郁蒜辣雞翼尖 $25買定喺屋企,隨時加熱食都得爆蒜微辣好惹味,唔錯餐牌:

原來係食糖水嘅,亦有部份麻辣小食,好吸引咁,一於買外賣返去

芝士奶蓋燉蛋 $58

菊花杞子燉雪燕 $58

特濃3.6鮮奶凍 $18
香滑而且奶味濃郁

蒜辣雞翼尖 $25
買定喺屋企,隨時加熱食都得
爆蒜微辣好惹味,唔錯

餐牌:
  • 菊花杞子燉雪燕
2023-09-06 356 浏览
👌🏻之前食過呢間即食燕窩專門店,無論小食定補身甜品都好出色,最近佢地係新蒲崗開多左間分店,開正係屋企附近,行過當然要去睇下有冇野岩 😁比起觀塘總店,新蒲崗分店既產品的確少左啲,但基本既產品比如即食燕窩、燕盞之類都係有既。分店內籠裝修少女風 👯‍♀️ 粉紅主題佈置,入內有不少位置比人坐,兼有大電視播放流行曲。 📺👅 椰汁燉桃膠 ($ 48 )中碗 Size 既燉桃膠,椰汁香甜,桃膠軟滑有嚼感,作為飯後甜品剛剛好 😙.👅 招牌椰香奶凍雪燕 ( $ 68 )👅 芝士奶蓋燉蛋濃濃既芝士奶蓋配搭軟滑燉蛋,萬分邪惡但芝士味道超濃❗️❗️芝士控必試 ☺️.👅 特濃3.6牛乳鮮奶凍 ( $ 18 )作為睡前小甜點食用岩哂,小杯飽肚,嫩滑奶凍,牛乳味香濃 👍🏻👅 蒜辣雞翼尖 ( $ 48 )話說上次買返公司同同事 Tea time 食,大家都讚不絕口。今次再買多包拎返公司解凍處理。味道仍然出色,辣中帶強頸蒜香,好刺激,同同事共享眾樂樂 🤪▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️啖啖燕窩 (永顯工業大廈) (新蒲崗)📍新蒲崗彩虹道226-228號永顯工業大廈地下C3號舖
👌🏻

👅 椰汁燉桃膠 ($ 48 )
👅 招牌椰香奶凍雪燕 ( $ 68 )
👅 特濃3.6牛乳鮮奶凍 ( $ 18 )

👅 蒜辣雞翼尖 ( $ 48 )

啖啖燕窩 (永顯工業大廈) (新蒲崗)
📍新蒲崗彩虹道226-228號永顯工業大廈地下C3號舖

2023-08-31