2025-05-26
📍 期間限定鶏挽肉扒炊飯套餐呢間日式炊飯專門店只提供外賣,裝傷帶有濃厚和風,感覺舒適靜謐,俾人有種置身日本食堂的錯覺。今次試呢個期間限定新菜式——鶏挽肉扒炊飯套餐,一場嚟到,當然要試試新口味!🍽 主角登場:鶏挽肉扒炊飯 食材方面,店家用 100% 優質雞肉每日新鮮自家製,完全無添加,誠意十足。上枱時,一望就見到厚身雞肉扒,配埋半熟溫泉蛋,金黃色蛋液一戳即流心,畫面極具吸引力!撈飯食,確實夠味,但雞肉扒口感偏紮實,略嫌有少少乾,如果可以再嫩滑啲,相信會更加完美。🍚 炊飯的靈魂 炊飯調味行淡雅路線,唔會太濃太鹹,飯質軟硬適中,粒粒分明,口感舒服。細心望,裡面仲有 香菇🍄、紅蘿蔔🥕、支豆🫛 等配料,為飯添上淡淡的鮮甜味,口感層次更豐富。🍢 關東煮 + 蜆汁味增湯 呢個套餐仲附送 關東煮 同 蜆汁味增湯,好適合鐘意清淡口味嘅朋友。關東煮滲透湯底精華,食落溫暖又有深度;至於 蜆汁味增湯,鮮味突出,溫潤順口,完美配搭。🌟 總結 呢個限定套餐係清淡風格,味道自然簡約,特別適合鐘意原味食材嘅人。炊飯嘅配料揀得好,滑溜溫泉蛋畫龍點睛,但雞肉扒口感稍偏乾,如果再調整嫩滑啲,就更加完美!📌 推薦指數:⭐⭐⭐
📌 推薦指數:⭐⭐⭐⭐(4/5) 鐘意試新嘢嘅朋友不妨來試試,或者你會有唔同嘅驚喜!🍽😋