2024-08-10 472 浏览
特登嚟和順記朝聖,兩個人叫一個餐已經夠晒,呢間餐廳勝在無最低消費。神級生炸雞脾王配飯 (沙嗲汁,轉熟蛋,包野飲) $68一上枱,大大份,香噴噴。一切落去,超脆,餐廳本身都有少少將隻脾起骨,所以成件事都好容易處理。食落去,唔食皮嘅我都覺得好好食!塊皮好香脆兼唔油,雞肉好嫩有汁嘅。個人覺得唔點汁都好食,不過我配飯,就不妨用沙嗲汁撈飯,沙嗲汁似日本咖啡汁咁。最後食個隻熟蛋,煎得剛剛好。但都想一提環境方面,果日都算人少,但環境都幾嘈下。
神級生炸雞脾王配飯 (沙嗲汁,轉熟蛋,包野飲) $68

最後食個隻熟蛋,煎得剛剛好。
但都想一提環境方面,果日都算人少,但環境都幾嘈下。
2024-07-28 511 浏览
生炸雞髀外皮係脆,𥚃面仲係粉紅同個店員講個雞髀唔熟,佢話無可能,又話炸之前有蒸過,先至再炸 。 生炸? 轉個頭話用番原先個隻炸番熟比我地問題黎啦,有兩個第一。又話本身熟左係咁既顏色,依家又話再炸,即係熟定唔熟?第二。隻雞髀拆到散晒,又咬過,廚師竟然諗住翻炸比我?同食油有乜分別?凍檸茶走甜自動走冰 同水無分別,我嗌走甜唔係走味餐廳新裝修,洗手間竟然要去隔幾個鋪位嘅公廁,仲要同我講好乾淨,放心 嗰條巷就喺垃圾站隔離 嗅到暈低 香港飲食係咪咁失敗? 利申 一開口我話轉其他 我怕佢炸完出嚟都係生 店員話只可以翻炸 我立即埋單走
炸雞髀外皮係脆,𥚃面仲係粉紅
轉個頭話用番原先個隻炸番熟比我地
問題黎啦,有兩個
第一。又話本身熟左係咁既顏色,依家又話再炸,即係熟定唔熟?

凍檸茶走甜自動走冰
同水無分別,我嗌走甜唔係走味

嗰條巷就喺垃圾站隔離 嗅到暈低
香港飲食係咪咁失敗?

利申 一開口我話轉其他 我怕佢炸完出嚟都係生
店員話只可以翻炸 我立即埋單走
生炸雞髀餐轉撈丁
2024-07-28
2024-07-08 330 浏览
早幾日喺經過旺角想食個下午茶,忽然好想食啲港式味道,就揀咗呢一間專食雞髀雞扒嘅冰室餐廳。佢嘅裝修雖然都係類似港式茶記咁樣,但係就加咗唔少懷舊冰廳嘅元素喺入面,都算坐得幾舒服。😌** 蔥油雞扒配煎蛋公仔麵**首先個雞扒份量十足,有半隻雞咁大,大個我2隻手掌。皮脆肉嫩,而且完全沒有半點乾澀感。咬下去,雞肉汁水四溢,入口即化,實在太美味了。調味方面就更加出色,蒜蓉蔥油的香氣撲鼻而來,加上一點點鹹甜醬汁的調和,完全突出了雞肉的鮮味。佢哋果然係食雞嘅專家。😆和順記 (砵蘭街) (旺角)旺角砵蘭街185號地舖

** 蔥油雞扒配煎蛋公仔麵**

和順記 (砵蘭街) (旺角)
旺角砵蘭街185號地舖
2024-06-11 366 浏览
因為我好鍾意食瑞士汁雞翼同雞髀所以入黎試一試瑞士汁雞髀 $60 隻雞髀好大隻,但係一般入味 已經叫他另上瑞士汁 瑞士汁有點淡。好處門口可以泊車,坐窗邊位可以睇住架車再叫咗無味精清補朗燉老雞湯 $58出街上飲無味精湯好難,咁都比我預上
因為我好鍾意食瑞士汁雞翼同雞髀
所以入黎試一試瑞士汁雞髀 $60
隻雞髀好大隻,但係一般入味
已經叫他另上瑞士汁 瑞士汁有點淡。
好處門口可以泊車,坐窗邊位可以睇住架車
再叫咗無味精清補朗燉老雞湯 $58
出街上飲無味精湯好難,咁都比我預上

瑞士雞髀
清補涼老雞湯
瑞士雞髀
清補涼老雞湯
2024-04-20 374 浏览
男職員服務態度差,下單時講幾次都唔知客人要咩,落錯單反而指責客人無講清楚。收錢時,好似唔識用部電腦咁,搵勁耐先收到錢,當然唔會有"多謝"字句,仲要黑面,好似客人欠左佢咁~無下次~
2024-03-30 410 浏览
係旺角見到有和順記諗住試下 香菇滑雞蒸腸粉 食食下食到成塊膠係入邊 即刻掉左盒外賣唔想再食 雞髀炸得都好一般 可能大x樂仲好食啲希望注意一下員工對出品要求 可惜外賣冇得退款浪費左
係旺角見到有和順記諗住試下
雞髀炸得都好一般 可能大x樂仲好食啲
希望注意一下員工對出品要求 可惜外賣冇得退款浪費左
外卖自取
話說幾喜歡食個炸脾配紅豆冰做下午茶, 路過旺角間新鋪試試佢啦坐低叫我哋掃QR code落單又唔講冇下午茶都算, 新年加一兼冇套餐要收貴啲, 我明嘅叫完等咗10分鐘都冇飲品, 然後第一樣上就係好多沙律菜喺面嘅芝士豬扒西多士, 個西多正常冇問題, 不過煉奶配生菜呢個組合好新奇但比我遲落單嘅食客有飲品, 已經好奇怪, 明明有杯凍檸樂都唔使沖🤡🤡🤡過多兩分鐘終於有我杯紅豆冰, 可惜杯紅豆冰超級無敵水汪汪, 啲紅豆用糖水浸到無敵甜, 係我飲過最差嘅紅豆冰都唔緊要嘅我係嚟食炸生脾, 一切開隻脾入面係生嘅, 初頭以為係少少粉紅未熟透嗰種, 認真一咬發現完全係咬緊生肉, 仲要只係較薄嘅邊位, 好有禮貌咁同侍應講返個情況最後廚房竟然唔係換過一隻畀我, 而係將呢隻切開咗(咬過)嘅再炸🫨🫨🫨味道再好, 作為一間食肆今時今日咁樣處理衛生問題值得商確, 更何況水準已經開始下降

芝爆豬扒西多士
神級小士林鹽酥雞髀皇
懷舊紅豆冰
2024-02-12
2023-12-18 595 浏览
食到一半都係忍唔住影相讚一讚!夜晚8點幾9點想搵個地方坐下,就揀左間光光猛猛嘅茶記,有港式pop song,座位新淨舒適(可能因為新開),檯面同環境都夠乾淨。但令我真心想讚嘅係啲食物好「準確」👍🏼,撈丁軟硬適中,少汁都會俾定士啤汁,奶茶少冰係剛剛好溶哂冰又夠凍,豬扒炸到脆邊,咸度剛剛好,菜都係淥過有溫度又爽口。埋單$61,上餐又快,茶餐廳嘅榜樣!!************************
食到一半都係忍唔住影相讚一讚!
埋單$61,上餐又快,茶餐廳嘅榜樣!!
************************
厚切豬扒瑞士撈丁
厚切豬扒瑞士撈丁
  • 厚切豬扒撈丁
2023-10-08 848 浏览
睇完戲已經9點幾,見到✨和順記✨仲有開,就嚟試吓~旺角店新開業無耐,環境唔錯,所有嘢都乾淨企理👍🏼店員嘅服務都非常有禮貌,不過佢哋道自動感應門壞壞地,成日自己開完又唔識閂,有時仲要㩒好幾次先開到道門,有啲搞笑😂✴️神級鹹蛋黃雞髀皇煎蛋配飯✴️雞髀皇依個名絕對係名符其實❗️炸到脆卜卜雞肉都仲幾滑👏🏻鹹蛋黃醬起沙,薄薄一層搽到雞脾上,唔會太油膩,不過就好邪惡😈✴️神級滷水雞髀皇煎蛋配沙律✴️又係大大隻❗️滷水汁帶甜味,唔係得死鹹,而且都滷得算入味,不錯👍🏼揀咗配沙律,正正常常嘅麻醬沙律,唔想食澱粉有得揀沙律都係一個幾好嘅選擇🥗

神級鹹蛋黃雞髀皇煎蛋配飯
神級鹹蛋共雞髀皇