和薈館

和薈館 (已結業)

Wo Hui Guan
和薈館 (已結業)
cmyjenny
限聚令下的到會
cmyjenny
2021-05-20
关注
昨晚老人家生日,限聚令下不要出去吃晚飯,人少少在家裏慶祝,點了和薈館到會頭盤:涼拌雞腳、干鍋豬肚絲主菜:和味雞半隻、甘薯牛柳粒、椒鹽淮山、脆皮咕嚕肉、蒜蓉粉絲蒸娃娃菜主食:家鄉炒米粉7:30吃晚飯,速遞哥哥準時7:15將所有食物送到,還是熱騰騰的,我先打開椒鹽淮山,還很脆卜卜,咕嚕肉也不錯,我喜歡吃辣,涼拌雞腳麻辣,干鍋豬肚絲微辣,很對我的胃口,蒜蓉粉絲蒸娃娃菜的蒜蓉炸得很香、粉絲吸收蒜蓉及娃娃菜的味道,又香又甜,我最愛的牛柳粒當然不會讓我失望,和味雞半隻份量太少了,下次要加多半隻😜😜,屋企人很欣賞家鄉炒米粉,炒得好乾身,有蝦及叉燒絲,餸菜可能多過米粉😋😋PS:胡椒豬肚雞湯是馳名的,送過來太麻煩,下次到和薈館一定要點胡椒豬肚雞湯😉😉查看更多
+ 8
粵式風味 又抵又好味👍
梅吃飯就心慌~
2021-05-05
关注
屋企既節日聚餐一路以來都系以川式菜為主,今次轉口味,食下粵式菜… 朋友推薦既呢間中菜館,老闆娘又靚女又nice小炒夠嗮鍋氣,抵食又好滋味,非常適合同班親友把酒言歡,不過記得先book位哦~今次因屋企人要戒口點少左海鮮,見到隔籬檯啲海鮮小炒好吸引,份量大又好香,下次一定要再來試下其他海鮮查看更多
+ 3
涼拌爽魚皮
豉油皇蝦
香酥蠔餅
彩椒安格斯牛柳
脆皮咕嚕肉
芹香木耳炒淮山
chungwt11
獲氣小炒,色香味俱全🤣🤣
chungwt11
2020-07-05
关注
限聚令放寬,醞釀多時嘅校友聚會終於聚得成喇!🥳🥳今次聚會揀係佐敦呢個中心點既一間新餐廳進行,貪佢有得包場,玩到幾嘈幾夜都得,順便試下新野丫嘛!Yeah!冷盤先有-豬三寶。🐷入面有豬耳.豬腸.豬肝。三寶預先撈左芥末醬,即刻有種日本風味。加上整好即刻上菜,keep得住溫度,沒有變熱。小食有鮑汁雞腳,雞腳同花生都足料,長時間既燜煮令食材非常入味,醬汁微辣,一食即刻feel到滿滿既骨膠原。酸菜桂花魚,魚塊多肉少骨,大大啖咬落去都唔怕哽親。好驚喜既係個底仲有紅薯粉嫁!湯底酸酸麻麻,別有一番風味。🤩蒜蓉粉絲蒸開邊蝦,一上枱已經被佢既份量驚艷到,仲有鋪底既粉絲同金針菇吸哂蝦既鮮味,加埋蒜蓉既提鮮同啖啖蝦肉,食到停唔到口呀!🤤脆皮咕嚕肉係小妹既最愛,酸酸甜甜既味道令人難以抗拒,加上餐廳獨有煮法令咕嚕肉裹上醬汁後仍然保持脆卜卜既口感!正呀! 每碟餸份量較多,適合三五知己同埋朋友聚會,大家一齊開心share先食得哂呀!🤣老闆娘亦好好人,見我地包場gathering仲私人醒左啲啤酒比我地,等我地玩得更盡興!p.s.未夠18歲唔好飲酒喔!🤪查看更多
+ 2
maylit119
用心製作,價錢公道,值得推介
maylit119
2020-06-25
关注
自疫情以來已很久沒有出外聚餐了,限聚令一放寛,同事即刻相約出外吃晚飯。 我們一行八人,叫了九個餸,其中我最愛的是去骨椒鹽九肚魚、脆皮咕嚕肉和酸菜桂花魚;同事們就最愛避風塘炒蟹、椒鹽賴尿蝦和家鄉炒米粉,全部都很有鑊氣;即使其他小炒也一樣出色,整體都令人很滿意,一定會很快再光顧。注意,因為店舖不大,建議大家先打電話去訂檯;另外,或許是慢工出細貨關係,這裡出菜就比較慢,大家最好要有心理準備。查看更多
+ 7
检举
脆皮咕嚕肉、椒鹽九肚魚、避風塘炒蟹、酸菜桂花魚
家鄉炒米粉