2009-01-15 26 浏览
睇報紙見到佢個廣告先識黎, 地鐵站一出轉左直行就係, 交通都好方便食8:15pm-11:00pm, $148另加1, 如果9:15-11:00, 更可平10元~環境唔錯, 好靜下, 又有卡位~可以食的有甜品, 刺身, 手卷, sushi, 鍋物, 串燒, 天婦羅, 小吃, 冷盤, 拉麵, 飯, 好多牛肉等等天婦羅係必吃的~特別是炸蝦! 好香口好正!鰻魚炒飯+燒牛柳粒同樣係一絕!個炸豆腐滑到唔洗咬, 就咁滑左落肚都得~不過一定要睇熱!魚生沙拉雖然好少魚生, 但d青瓜絲好好食~串燒就豬頸肉+牛柳車li茄最好吃~其他串燒就一般~甜品芝麻ice cream好香芝麻味~清酒煮蜆唔叫都得, 因為無乜味~美中不足的是要燒的食物黎得好慢, 同有漏單的情況不過可以任飲汽水/啤酒/菜蜜, d野飲同刺身黎得好快~服務也不錯~toilet又乾淨~又有tv睇~無乜野食特別難食~算係唔錯~

環境唔錯, 好靜下, 又有卡位~

天婦羅係必吃的~特別是炸蝦! 好香口好正!

鰻魚炒飯+燒牛柳粒同樣係一絕!

個炸豆腐滑到唔洗咬, 就咁滑左落肚都得~不過一定要睇熱!

魚生沙拉雖然好少魚生, 但d青瓜絲好好食~

串燒就豬頸肉+牛柳車li茄最好吃~其他串燒就一般~

甜品芝麻ice cream好香芝麻味~

清酒煮蜆唔叫都得, 因為無乜味~

美中不足的是要燒的食物黎得好慢, 同有漏單的情況

不過可以任飲汽水/啤酒/菜蜜, d野飲同刺身黎得好快~

刺身, 推薦三文魚!好好食!
個豆腐滑到爆!不過小心熱~
sushi~size岩岩好~
一定要食呢個燒牛柳粒~好正!
$163 (其他)
刺身, 推薦三文魚!好好食!
個豆腐滑到爆!不過小心熱~
sushi~size岩岩好~
一定要食呢個燒牛柳粒~好正!
2008-11-10 5 浏览
老豆個個星期去北角行山, 成日都話有間日本野好抵食, 今個星期日終於同老豆一起去試吓.之前都有看過這網站的食評, 講得都好差下, 不過老豆話想去食, 冇所謂, 倍下佢LAW............ 一入到去, 得好少台坐左人, 個心都驚驚地架. 不過一坐下, 見到好多野食, 啤酒氣水任飲, 我個酒鬼老公當然唔理咩"啤" 就叫左一CAN 先啦! 嘩~~ 離遠看....係日本的"其倫"啤喎, 正, 係貴價野.跟住叫左D魚生, 好喎, 都算好新鮮, 好過"紅磡的金滿家"好多好多, 冇唔新鮮果D怪味先呀!天婦羅, 好喎, 夠晒"翠卜卜", 因為熱氣, 只係叫左一倫.串燒 : 牛利 - 好大件不過要熱食; 牛柳+車里茄 - 正; 雞軟骨 - 不夠干;牛油青口 - 好多牛油正; 三文魚骨 - 干左D拉面 : 細細份, 真係好好, 二個人一份試下都OK, 一個人食晒都不怕飽 ; 包魚粥 - 唔得, 唔好食, 一片包魚, 但勁多雪雞比肉.小炒(鐵板燒) 鐵板粒粒牛 - 正, 一碟好似有成件牛排 ; 蔥炒牛 - 又正, D牛好好, 不會"淋啤啤"; 炒什菌 - 麻麻地, 太清不夠牛油; 七味牛肉燒 -
小炒(鐵板燒) 鐵板粒粒牛 - 正, 一碟好似有成件牛排 ; 蔥炒牛 - 又正, D牛好好, 不會"淋啤啤"; 炒什菌 - 麻麻地, 太清不夠牛油; 七味牛肉燒 - 都好食, 不過係一片片的肥牛, 比起牛肉粒當然冇咁有口感啦!
雪糕 - 芝麻 & 綠茶都是我的至愛, 食左好多球
因為最後叫串燒 & 小炒, 已經飽飽地, 以為好細碟&細細串啦..............嘩~~~~~一來到, 冷汗都出埋, 好鬼多架, 幾驚食不完, 好彩, 都食晒. 飽到咩咁, 晚餐都吃不下.

• 啤酒
  • 三文魚
  • 馬刀貝
  • 各式牛肉
  • 天婦羅
  • 雪糕
2008-08-30 8 浏览
今次係第一次黎和田食放題, 都係有朋友食過一次,評語唔錯,所以就同男朋友一齊黎試試..我應為值得一食既食物:三文魚 (好新鮮)天富羅炸蝦(好味, 隻蝦都大隻)綠茶同芝麻ICE CREAM 炸豆腐 (舊豆腐好滑)火豔三文魚壽司飯(D飯好味, 唔太硬, 唔太軟, 岩岩好, 細細件)刺身沙律(D青瓜好新鮮)我應為不值得一食既食物:芝士焗生蠔(細隻, 同重有沙)魷魚蘇 (好難食, 韌都爆)燒三文魚腩 (唔知係咪燒到過灑龍, 硬骨骨)最後值得一讚既就係佢地D服務很好, 有禮貌, 落幾廿次ORDER都無手軟, 重有就係無留過單同上菜很快, 雖然食物唔係話一級好味, 但係勝在價錢平, 任飲任食..,服務一流...所以今次食完很滿意, 下次會再幫襯.

我應為值得一食既食物:
三文魚 (好新鮮)
天富羅炸蝦(好味, 隻蝦都大隻)
綠茶同芝麻ICE CREAM
炸豆腐 (舊豆腐好滑)
火豔三文魚
壽司飯(D飯好味, 唔太硬, 唔太軟, 岩岩好, 細細件)
刺身沙律(D青瓜好新鮮)

我應為不值得一食既食物:
芝士焗生蠔(細隻, 同重有沙)
魷魚蘇 (好難食, 韌都爆)
燒三文魚腩 (唔知係咪燒到過灑龍, 硬骨骨)

2008-08-30 13 浏览

我應為值得一食既食物:
三文魚 (好新鮮)
天富羅炸蝦(好味, 隻蝦都大隻)
綠茶同芝麻ICE CREAM
炸豆腐 (舊豆腐好滑)
火豔三文魚
壽司飯(D飯好味, 唔太硬, 唔太軟, 岩岩好, 細細件)
刺身沙律(D青瓜好新鮮)

我應為不值得一食既食物:
芝士焗生蠔(細隻, 同重有沙)
魷魚蘇 (好難食, 韌都爆)
燒三文魚腩 (唔知係咪燒到過灑龍, 硬骨骨)

2008-07-12 10 浏览
嚮雜誌度見到呢間野, 好平咁...所以今日去左試....我同老公都抱住不太期望的心情去食....入到去, 大家都覺得個間格有d 日本feel, 而且d 食物也不錯, 尤其係北寄貝, 赤貝,馬刀貝,雞軟骨都好好味, 反而三文魚就一般.最後我地叫左個綠茶雪糕同芝麻雪糕, 真係好好味, 必食~~不過卦住食, 唔記得影番張相~~總括黎講, 值得去~~抵食時段係星期五,六,日晚上8:45-11:00 $148/大人, $98/小童不過我地今次係不分時段去, 所以貴d $198/成人
嚮雜誌度見到呢間野, 好平咁...所以今日去左試....
我同老公都抱住不太期望的心情去食....
最後我地叫左個綠茶雪糕同芝麻雪糕, 真係好好味, 必食~~
不過卦住食, 唔記得影番張相~~
總括黎講, 值得去~~
不過我地今次係不分時段去, 所以貴d $198/成人
  • 北寄貝
  • 赤貝
  • 馬刀貝
  • 綠茶雪糕同芝麻雪糕
本來想食韓國燒烤, 但full哂, 諗住試下呢間啦, 上到去, 星期日晚黃金晚飯時間只得4,5枱客, d裝修又樣衰...又唔想掉頭走咁衰, 唯有坐低啦..但係, 食咗成餐都冇一樣嘢可以令我有深刻印象...只可以話以量取勝囉!只可以講佢哋d服務算係咁啦, 頻頻加茶收碟, 又冇漏單, 而且上菜極快! 不過咁o既價錢, 我應該都不會再幫襯啦!

不過咁o既價錢, 我應該都不會再幫襯啦!
  • 一樣都冇!
2008-06-09 3 浏览
尋日同幾個舊同事聚舊, 本住一試無妨心態入去試一試~ 記得我地叫咗兩大碟刺生, 廿多三十碟小食~ 結果發現:魚生新鮮~~ (單是魚生已經值回票價~~)炒魷魚鬚超正~~ 值得encore~ 啤酒任飲~~ (雖然係有指定牌子, 但係飲返一打已經抵返~~)天婦羅蝦超正~~ (仲要任叫~~)服務態度良好~ 上菜超快~~又無漏單~~ (比起上次我地去銅記某間放題, 上菜慢, waiter態度惡劣, 兼經常漏單~~)一般食物都Average~~ 以晚市呢個價錢黎計, 已經係超值~~

魚生新鮮~~ (單是魚生已經值回票價~~)
炒魷魚鬚超正~~ 值得encore~
天婦羅蝦超正~~ (仲要任叫~~)
服務態度良好~
  • 魚生~ 牛油炒魷魚鬚~ 天婦羅~
2008-06-05 8 浏览
這間餐廳已惠顧多次,覺得物有所值,所以介紹了不少朋友光顧。朋友試後都大讚魚生新鮮,食物種類包羅萬有,味道亦不錯。我的意見一樣,這兒的三文魚肥美新鮮,絕對沒有腥臭,而其他壽司亦十分不錯。另外,所有天婦羅都大大件,特別是海蝦天婦羅,非常美味可口,還有焗芝士生蠔、芝士龍蝦丸、炒野菌、烏冬、秋刀魚、綠茶雪糕......都非常好味。平日晚上自助餐價錢二佰元有找,假日也只是二佰元多些,絕對物有所值,極力推薦各位食家一試!附上相片證明。
這間餐廳已惠顧多次,覺得物有所值,所以介紹了不少朋友光顧。
附上相片證明。
新鮮肥美三文魚及魚生
大大件天婦羅美味可口
新鮮肥美三文魚及魚生
大大件天婦羅美味可口
  • 三文魚刺身、海蝦、南失天婦羅、芝士龍蝦丸.....
2008-02-12 5 浏览
2月2日,我和朋友一起去到北KWOK一間日本餐廳食BUFFET,環境一般都似2046的装俢,食物則素一般啦,最好食係焗蠔,服務一般,但係咁的價錢在那裡找呢?,當我結賬的時候有一位西装經理走埋來,問我的食物好不好食,佢很有笑容,我感覺哩位經理都很親切和很專業,我會再次光臨,希望下次會再見到哩位經理啦^^
2008-01-19 6 浏览
自問食野既要求吾算高~但係佢地D食物真的難食記得前幾日去到時都驚一驚因我係中午点幾鐘去~但好靜坐低時聽見後面有人講野~仲講粗口一轉頭~原來係果度D員工仲要係着西裝既......其他低級D既原全吾駛諗la..我杯茶吉晒~ 特登放出D個杯佢地落菜時都見吾到我都諗住算ka~ 不過D fd 加埋我3個人都冇茶~先叫佢地加....唉~ 其實食物已經吾好~連服務都差既話!係吾會成功
自問食野既要求吾算高~
但係佢地D食物真的難食
記得前幾日去到時都驚一驚
因我係中午点幾鐘去~但好靜
坐低時聽見後面有人講野~仲講粗口
一轉頭~原來係果度D員工
仲要係着西裝既......
其他低級D既原全吾駛諗la..
我杯茶吉晒~ 特登放出D個杯
佢地落菜時都見吾到
我都諗住算ka~ 不過D fd 加
埋我3個人都冇茶~先叫佢地加....
唉~ 其實食物已經吾好~連服務都
差既話!係吾會成功
2008-01-18 30 浏览
午市$38任揀兩樣魚生飯~4片魚生放在超難食的醋飯面,當中的魷魚還有點臭咖哩豬扒飯~還可以接受牛肉烏冬~牛肉一片都算,超市烏冬+勁味精湯炸豆腐~似溶左既膠包住舊百福豆腐放o係個有少少啡色既水入面3人叫兩set$38都算,已經冇胃口再食,但有個女人埋黎話每人最低消費30蚊,真係想叫杯可樂算,但阿媽又話唔夠飽想食炸蠔~ok,叫多一set啦~三文魚刺身~他x的,鯹到嘔吉列蠔~皮超厚,入面的蠔仔同蠔仔粥既蠔一樣size,可能仲細d...見到我地冇骨碟,豉酒碟又俾個"膠皮豆腐"沾污,都唔俾個骨碟同乾淨既豉油碟我地~1點lunch time得3~4檯超得閒,茶杯乾到見底都唔加茶真係...無言... ...
午市$38任揀兩樣
魚生飯~4片魚生放在超難食的醋飯面,當中的魷魚還有點臭
咖哩豬扒飯~還可以接受
牛肉烏冬~牛肉一片都算,超市烏冬+勁味精湯
炸豆腐~似溶左既膠包住舊百福豆腐放o係個有少少啡色既水入面
三文魚刺身~他x的,鯹到嘔
真係...無言... ...