餐厅: 呷哺呷哺 (荃灣廣場)
优惠: 国泰会员经「连结里赏」绑定信用卡,于指定伙伴餐厅消费赚取高达HKD4 = 2里数。受有关条款约束。
条款及细则:
  • 如國泰会员希望使用「连结里赏」赚取里数,必须将符合要求的 Visa 和万事达信用卡或借记卡绑定至其会员账户。
  • 通过绑定支付卡经由 Apple Pay、Google Pay 或 Samsung Pay 进行符合要求的消费,國泰会员可通过「连结里赏」累积「亚洲万里通」里数。然而,通过第三方平台(如支付宝、微信支付或 PayPal)进行消费,将无法通过「连结里赏」累积「亚洲万里通」里数。
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅作合资格消费,每港币4元可赚取1里数。而渣打国泰Mastercard®客户凭卡消费可享每港币4元赚取2里数,包括合作伙伴餐厅合资格消费之餐膳里赏(每港币4元赚取1里数)及基本餐饮类别之合资格签账奖赏(每港币4元赚取1里数)。
  • 惠顾特定推广套餐或不可赚取「亚洲万里通」里数。请预先向个别餐厅查询。
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-02-04 126 浏览
作為湊湊同集團的呷哺呷哺,我們在國內當然也光顧過,沒有湊湊的高級感,反之是一人一鍋的自在舒適,又不失湊湊的高質,近日得知在荃灣廣場開了分店,會和太太前去重溫這種感覺😉✏️位置(9/10):荃灣廣場3樓近萬寧,便捷易找✏️環境(8/10):裝修簡單,比較接近日式一人一鍋連鎖店的風格✏️服務(9/10):侍應非常友善及有禮貌,主動幫忙加湯收拾,也會很用心解釋Menu✏️食物(8/10):套餐算是抵食,食材夠新鮮,飲品更是優質🌟日本和牛套餐 - $268所有湯底都是鴛鴦鍋,配店家特色的養生菌菇鍋,充滿香濃的菌菇味,喝下去也很美味。我選配了昆布柴魚鍋,鮮鮮甜甜,與養生菌菇鍋成鮮明對比😄主菜的日本和牛三角胸小排油花夠靚,肉質嫩滑及有油的鮮香,份量也不算少😆樂活蔬菜盤相信每個套餐都有,包括蜆、豬肉丸、蛋餃、大白菜、黃芽白、福袋、冬菇、蘿蔔、雲耳、杏鮑菇、芋頭、金菇、蕃茄、蜂巢豆腐、紅蘿蔔、粟米及翠玉瓜,蔬菜都夠新鮮,樣樣有一d,比我想像中還飽肚呢😘飲品我加$8配了熱大紅袍燕麥奶茶,一如湊湊的高質,奶茶很滑很香,燕麥味道香口感亦軟滑😋套餐可以在自助區拿自助調料、個人覺得香濃鹹質的肉燥飯、不同的包裝麵食及烏冬
✏️位置(9/10):荃灣廣場3樓近萬寧,便捷易找
🌟日本和牛套餐 - $268
昆布柴魚鍋配養生菌菇鍋
日本和牛三角胸小排油花
樂活蔬菜盤
熱大紅袍燕麥奶茶
自助甜品
套餐可以在自助區拿自助調料、個人覺得香濃鹹質的肉燥飯、不同的包裝麵食及烏冬,以及自助刨冰,更可配多款台式配料,如芋圓、芋泥、蜜紅豆、西瓜凍等,大滿足😎
🌟豪華老饕套餐 - $238
金湯酸菜鍋配養生菌菇鍋
同樣有養生菌菇鍋的鴛鴦鍋,主湯底太太選了金湯酸菜鍋,酸酸的不會太鹹挺開胃😃
美國特選級牛肩小排
尚青海鮮盤
這款套餐真的很豪華及豐富,除了有一碟肉質也不差、鮮嫩牛香的美國特選級牛肩小排,還有一盤尚青海鮮盤,包括帆立貝、石班魚塊、海蝦、魷魚及蜆,看上去很新鮮。另外也有一樣的樂活蔬菜盤,有海鮮、牛肉及蔬菜等,十分豐盛🥰
冰阿華田珍珠奶茶
飲品加$9配了冰阿華田珍珠奶茶,阿華田味超濃,明顯不吝嗇,當然也特別美味😍
生日小葉蝦滑
🌟生日小葉蝦滑
由於太太最近生日,可以享有餐廳贈送的蝦滑,厚身樹葉造型,香滑又有蝦味,與養生菌菇鍋味道很夾😜
麻辣鴨血
🌟麻辣鴨血
餐廳最近做推廣,每枱都送麻辣鴨血一盤,夠香夠滑,不算辣,絕對賺到了🤩
🏠呷哺呷哺(荃灣)
📬荃灣大壩街4-30號荃灣廣場L3樓315號舖
尚青海鮮盤
冰阿華田珍珠奶茶
生日小葉蝦滑
麻辣鴨血
午市時段有HK$158既豬肉Set到HK$268日本和牛Set 都有~幾吸引既系一人火鍋都可以有鴛鴦鍋😍除左有固定既養生菇菌湯再自選一款湯底(昆布柴魚/暖心豬肚/脫俗蕃茄/金湯酸菜/麻辣靈魂/南洋咖喱)~大贊下佢個菇菌湯我真系由頭飲到尾....不過如果加湯都可以補埋湯料就好了👀✅人氣牛肉SET(HK$198)-自選湯底揀左脫俗蕃茄-人氣牛肉Set有三款特選級肉揀(肥牛/牛肩胛肉眼/牛上蓋肉)都係140g,我就揀左牛上蓋~✅珍選牛肉SET-男朋友揀佢至愛豬肚湯底,要額外加18蚊-依個Set就冇得揀,指定美國特選級牛肩小排Set 跟左一份蔬菜盤(但包埋一粒蜆,墨魚福袋),一份麻辣鴨血同花枝丸~唔夠飽仲可以去小食區攞埋佢地唔同款試既麵加落去煮🍜基本每一個Set 都會跟茶米茶一杯台飲~個人私心推薦佢地檸檬冬瓜~解膩又可以開胃D, 平時同fd 係湊湊打邊爐都會叫🤭另外,有自助配搭既刨冰~有多種唔同配料~我就加左仙草,芋圓同黑糖漿🍧

✅人氣牛肉SET(HK$198)
-自選湯底揀左脫俗蕃茄

✅珍選牛肉SET
-男朋友揀佢至愛豬肚湯底,要額外加18蚊
-依個Set就冇得揀,指定美國特選級牛肩小排

2024-01-31 88 浏览
天氣凍凍當然要叫打邊爐啦,但係始終覺得一人一鍋比較衛生,所以就嚟咗呢間人氣都幾高嘅餐廳。呢到乾淨企理,店員都好有禮貌,更加係半自助形式,面類,小食,芋圓全部都係自己拎。今日要左羊肉套餐包咗養生菌菇鍋,樂活蔬菜盤,自助刨冰同料理,湯底就梗係要配昆布柴魚啦!另外就叫多咗個日本和牛套餐,有日本和牛,養生菌菇鍋,蔬菜盤,湯底就要咗蕃茄鍋。特別要介紹就係個鴨血,超好味!整體嚟講,我覺得呢度啲湯底都算好清甜,小食嘅種類更加有好多,醬汁區都好豐富,肉類都好新鮮,蔬菜嘅份量都好足夠,所以嚟食打邊爐都可以食得好健康。嘢飲就要咗熱檸檬茶同埋經典凍嘅珍珠奶茶,兩都幾好飲,唔會話太甜。

呷哺呷哺來自於日文shabu shabu鍾意一人一鍋因為可以各自揀湯底多人起上嚟亦唔會因為鴛鴦鍋唔夠分而需要妥協當然最大嘅好處係衛生好多呢間仲有每個小火鍋都間開咗有固定鍋菌菇鍋用唔同嘅菇類而製仲有少少松露味就算揀麻辣鍋都唔洗擔心淥唔到菜太油因為每個鍋都一定會有呢個比較清嘅湯底揀咗午市時段去同朋友都揀咗套餐珍選牛肉套餐 $208 (美國特選牛肩小排)元氣豬肉套餐 $188 (伊比利亞梅花肉)湯底暖心豬肚雞鍋同麻辣靈魂鍋各加$18兩款湯底都夠味加完兩次湯都唔會太淡麻辣鍋有附鴨血浸到最後先食都幾辣下基本上都唔係好洗再用醬油同其他醬套餐本身包埋一個蔬菜盤份量望落一人份但連埋肉食落都幾飽肚最鍾意佢嘅配料好似車仔麵咁咩都有有蛋餃芋頭蜂巢豆腐等等連菜都有三款自助區域有幾款唔同嘅麵類同滷肉飯整體嚟講環境乾淨而且食物份量都夠多嘢飲方面會包埋本身餐廳嘅手搖品牌我哋叫咗大紅袍珍珠奶茶同翡翠橙綠各補差價大概係5-10蚊內不等比起飲紙包同罐裝汽水會多咗選擇甜品方面喺自助區會有台式冰粉有仙草凍芋圓紅豆等等自己揀最後一提如果生日去慶祝食飯嘅話同店員講聲就會有生日帽同埋蝦滑送蝦滑味道都唔差㗎👍🏻推介大家一試
呷哺呷哺來自於日文shabu shabu
菌菇鍋用唔同嘅菇類而製仲有少少松露味
就算揀麻辣鍋都唔洗擔心淥唔到菜太油
因為每個鍋都一定會有呢個比較清嘅湯底

揀咗午市時段去同朋友都揀咗套餐
珍選牛肉套餐 $208 (美國特選牛肩小排)
元氣豬肉套餐 $188 (伊比利亞梅花肉)
湯底暖心豬肚雞鍋同麻辣靈魂鍋各加$18

最後一提如果生日去慶祝食飯嘅話
同店員講聲就會有生日帽同埋蝦滑送
蝦滑味道都唔差㗎👍🏻推介大家一試
2024-01-30 97 浏览
><每份套餐包括肉類+蔬菜盤+飲品亦可到自助區拎醬料/小食/粉麵類最後仲可以整埋甜品冰粉食招牌雞肉套餐(158)/呷哺羊肉套餐(178)配備鴛鴦小鍋: 養生菌菇鍋+自選湯底菌菇很濃郁 之後將蔬菜盤d菇都放入去滾🤣🤣另外自選嗌咗脫俗番茄鍋同昆布柴魚鍋牛番茄加入乾洋蔥 湯頭很香口昆布烘鰹魚乾湯較清爽新春優惠 大大碟無肉不歡豬牛雙拼(+38)成頓晚餐雞牛豬羊都食晒🫄🏻餐飲轉咗冰大紅袍珍珠奶茶(+9)熱大紅袍燕麥奶茶(+8)果凍味道幾特別><><><><><><><><><><呷哺呷哺 荃灣大壩街4-30號荃灣廣場L3樓315號舖
每份套餐包括肉類+蔬菜盤+飲品
亦可到自助區拎醬料/小食/粉麵類
最後仲可以整埋甜品冰粉食
招牌雞肉套餐(158)/呷哺羊肉套餐(178)
配備鴛鴦小鍋: 養生菌菇鍋+自選湯底
菌菇很濃郁 之後將蔬菜盤d菇都放入去滾🤣🤣
另外自選嗌咗脫俗番茄鍋同昆布柴魚鍋
牛番茄加入乾洋蔥 湯頭很香口
昆布烘鰹魚乾湯較清爽
新春優惠 大大碟無肉不歡豬牛雙拼(+38)
成頓晚餐雞牛豬羊都食晒🫄🏻
餐飲轉咗冰大紅袍珍珠奶茶(+9)
熱大紅袍燕麥奶茶(+8)
果凍味道幾特別
><><><><><><><><><><
呷哺呷哺
荃灣大壩街4-30號荃灣廣場L3樓315號舖
1K
2024-01-29 106 浏览
天氣凍最岩就係打邊爐餐廳主力以一人火鍋為主,有幾款鍋底同飲品可以選擇,每個湯底都是鴛鴦鍋,必定會配一個 「養生菌菇鍋湯」小鍋價錢大約都係$150-250,豐儉由人套餐包括湯底,一份蔬菜籃,肉,飲品(個別飲品要補差價)外面有自助調味料,小食,麵甜品仲有手工冰粉,仙草,配料有芋圓,芋泥,紅豆等等最後揀左昆布柴魚鍋,味道清香又鮮甜小鴛鴦是由特選杏鮑菇、珍珠菇等多種菌菇切碎炒香後,再加入松露醬和菌菇醬調製而成依家二人起就送鴨血,夠晒嫩滑另外朋友生日仲送上手打花枝丸,好抵食尚青海陸套餐英國特選級牛肩胛肉眼油花都好靚,肉質緊嫩牛味濃郁海鮮有鯛魚魚,蝦,帆立貝,蜆,魷魚份量都唔少蔬菜拼盤,新鮮得黎款式多人氣牛肉套餐美國特選級牛上蓋肉朋友揀左豬肚湯,豬肚份量都唔少,湯底以胡椒為主,冬日飲用暖身一流牛上蓋肉口感柔滑,肉味香濃
天氣凍最岩就係打邊爐
價錢大約都係$150-250,豐儉由人

套餐包括湯底,一份蔬菜籃,肉,飲品
(個別飲品要補差價)

外面有自助調味料,小食,麵
甜品仲有手工冰粉,仙草,配料有芋圓,芋泥,紅豆等等

最後揀左昆布柴魚鍋,味道清香又鮮甜

依家二人起就送鴨血,夠晒嫩滑
另外朋友生日仲送上手打花枝丸,好抵食

尚青海陸套餐
英國特選級牛肩胛肉眼
油花都好靚,肉質緊嫩牛味濃郁

海鮮有鯛魚魚,蝦,帆立貝,蜆,魷魚
份量都唔少

蔬菜拼盤,新鮮得黎款式多

人氣牛肉套餐
美國特選級牛上蓋肉

牛上蓋肉口感柔滑,肉味香濃

2024-01-25 91 浏览
🥶🥶呢兩日天氣得幾度,凍到門口都唔想出,但係無奈都係要返工。返工就話無計,收工之後都可以去打下邊爐暖下唔好虧待自己🤭同同事傾傾下先發現荃灣廣場附近有一間叫呷哺呷哺嘅新火鍋店🍲,唔使諗,返工即刻去!入到去先發現原來係湊湊同一間公司,係知名連鎖餐飲企業品牌,係大陸有超過1200間分店,真係有眼不識泰山🤩🤩一入去體驗到店員熱情打招呼(雖然唔識聽),坐低用QR code落單😝🥘調味區唔止有一般嘅醬料,仲有特製嘅🍄香菇醬,呷哺麻醬同清新嘅水蜜桃醋等等可以試隔離有除酸蘿蔔同涼拌雲耳做餐前小食❤️仲有唔同款嘅自取麵食同脆口響鈴,即刻拎定個王子麵等開餐🥳首先上枱嘅係飲品,我哋叫咗熱桔香冬瓜,一飲瞬間感受到的溫暖,味道豐富而層次分明,桔的柔和酸甜中融合了冬瓜的清爽淡雅幾配合🍹另一杯就係凍冬瓜檸檬,相比之下呢杯就比較刺激,酸中帶甜,甜中帶酸🍋湯底揀咗🍅番茄鍋同🐟昆布柴魚鍋,番茄鍋顏色十分吸引,昆布柴魚則帶清香。兩個鍋都有一小格🍄養生菌菇鍋,入面好多菌菇碎。跟餐會有超豐富蔬菜拼盤 🥬,入面有多款蔬菜例如粟米🌽、芋頭、冬菇、金菇、蕃茄🍅同蜂巢豆腐,最特別係有一個福袋同一粒沙白,係大魚大肉之前打定底😆肉類叫咗一個

肉類叫咗一個招牌雞肉套餐,雞肉冰鎮上枱十分吸引;另一個叫人氣牛肉套餐,🥓揀咗美國特選級牛肩胛肉眼,🥩肉質飽滿而有咬口。加咗滑嫩而辛辣嘅麻辣鴨血,口感豐富嘅🦐蝦滑,最後見有優惠仲加咗個$38無肉不歡豬牛雙拼👍🏻

食完火鍋成身暖晒,走之前當然唔好唔記得食甜品,🍧甜品區有自製刨冰、仲有西瓜凍、仙草凍、小黃瓜凍等等出面未試過嘅新野,仲有芋圓,紅豆等常見配料。我就當然全部都要,仲加咗好多檸檬汁落刨冰度,酸酸地好醒神🤪

喺寒冷的天氣下,餐廳當然全院滿座。大家每人一鍋火鍋,正😄
2024-01-25 126 浏览
天氣又突然變得好凍🥶 一定要去打邊爐烚下烚下。lunch想打邊爐又唔想食放題咁heavy,所以揀左呢間食套餐嘅台式火鍋店,每個餐都係百幾二百蚊,唔太貴又滿足到打邊爐慾望😁湯底有6款可選擇,我揀左昆布湯,朋友揀左酸菜鍋。昆布湯簡單清甜,酸菜鍋就好似食酸菜魚咁好惹味😋 最特別嘅係佢每個鍋其實係鴛鴦鍋,有個小湯格有佢指定黑松露菇菌湯。呢個湯好有驚喜,黑松露味好強,湯底好似忌廉蘑菇湯咁濃郁,就咁飲同打邊爐都好正! 適逢餐廳做緊新年優惠,每個餐+$38就有多一碟牛肉拼豬肉😍 所以我同朋友都叫左平d嘅雞肉同豬肉餐,再加配肉,咁就有2大份,超抵食😎 每個餐仲跟一份蔬菜拼盤,淨係食哂呢d都夠飽。但唔好忘記出面仲有自助吧,有各款麵食可以揀,最正嘅係仲可以自製台式刨冰涼粉,好多配料選擇😍 大家記住食多幾碗先好走啦!

2024-01-25 57 浏览
唔洗飛台灣都食到一人台式火鍋,自己一鍋唔洗爭湯底,鍾意食咩就食咩😃而且仲好衛生添!佢地個鍋好得意無論咩湯底,都有額外一格養生菌菇湯,飲完仲有得無限refill🤓✨首先選湯底再揀套餐,分別食左昆布柴魚鍋同脫俗番茄鍋。然後揀左美國特選級牛肩胛肉眼同美國特選級牛上蓋肉。自己比較推介牛上蓋肉,有少少脂肪,所以食嘅時候比較香口!自助刨冰甜品吧好吸引✨自己DIY刨冰好過癮,有好多好少見嘅配料,例如小黃瓜凍、西瓜凍、非常特別!平時好鍾意食芋泥,呢到有得任食🫶🏻值得一提佢地個檸檬汁超好味,記得加少少落刨冰🍧魯肉同白飯任裝,唔洗驚唔夠飽!📍 呷哺呷哺 (荃灣廣場) (荃灣)荃灣大壩街4-30號荃灣廣場L3樓315號舖

📍 呷哺呷哺 (荃灣廣場) (荃灣)
荃灣大壩街4-30號荃灣廣場L3樓315號舖
2024-01-24 60 浏览
❤️美國特選級牛肩胛肉眼 一片片切得好靚,睇落已經知道有質素,食落細嫩又肉味濃郁!!🧡無肉不歡豬牛雙拼 限期限定優惠,一定要加配既超抵拼盤,有大大碟美國特選肥牛+巴西豬肩肉,又高質又抵食!!💛無骨雞腿肉 啖肉肉又非常嫩滑!!💚湯底 1人1鍋自己湯底自己揀🤟🏻除左自選湯底之外,仲一定會有個超超超濃郁既養生菌菇鍋,jengrrr!! 蕃茄湯新解又甜,昆布柴魚鍋香味濃郁💙樂活蔬菜盤 每個set 都會跟一個蔬菜盤,除左有新鮮蔬菜,仲有貢丸+福袋+蛋餃等等唔同台式配料!!💜自助刨冰啊 好多款配料可以揀,有最中意既芋圓+芋泥,再加花生碎+黑糖汁,超豐富!! 有得玩又好味,jengrrrr

💛無骨雞腿肉 啖肉肉又非常嫩滑!!

2024-01-24 1940 浏览
今日天氣又係凍冰冰,打邊爐都多咗好多人。位於荃灣廣場3樓嘅呢間台式火鍋主打一人鍋。百幾蚊就有一個一人鍋套餐。點左個元氣豬肉套餐 $188- 伊比利亞梅花肉- 湯底:養生菌菇鍋、昆布柴魚鍋- 蔬菜🥬拼盤- 自助調料- 自助刨冰- 冷阿華田珍珠奶茶 🧋(+$9)- 額外加配料:仙草凍(+$5)首先講肉,都幾新鮮幾大盤,湯底就好夠味,唔使點醬都得。要點醬嘅話出面都有自助醬料區,佢呢度嘅豉油我好鍾意,唔會太鹹上唔會太甜。另外,個蔬菜拼盤都好足料,入面有齊好多款唔同嘅蔬菜🥬同菇類。套餐就有包特定嘅茶飲,我就加咗$9轉阿華田珍珠奶茶 🧋,珍珠細細粒煙韌又新鮮。而且都好大杯幾抵飲。望去門口位就見到飲品係即點即沖的手搖飲品。食飽仲可以自己玩下刨冰機,有勁多冰粉配料,我最鍾意嘅係芋圓,食得出係好新鮮即日整的。仲有仲有!如果食完都嫌吾夠飽,自助區仲有正宗台式滷肉飯🍚同人氣王子麵🍜等等的麵食可任拎。我就比較大食,拎左包烏冬🤭。最後,想推介下我額外點的 - 小葉蝦滑 $42蝦滑好爽口彈牙,係一塊葉的形狀幾得意,睇得又食得!

點左個元氣豬肉套餐 $188

- 伊比利亞梅花肉
- 湯底:養生菌菇鍋、昆布柴魚鍋
- 蔬菜🥬拼盤
- 自助調料
- 自助刨冰
- 冷阿華田珍珠奶茶 🧋(+$9)
- 額外加配料:仙草凍(+$5)

最後,想推介下我額外點的 - 小葉蝦滑 $42
蝦滑好爽口彈牙,係一塊葉的形狀幾得意,睇得又食得!
2024-01-23
  • 小葉蝦滑
2024-01-20 98 浏览
想食好耐的一人一鍋邊爐,我地order了雞肉同伊比利亞豬肉的套餐,豬肉好得,肉質新鮮. 特別是每位waitress同waiter的服務態度都很熱情&helpful,食得好舒服開心,會再encore😙😙😙
想食好耐的一人一鍋邊爐,我地order了雞肉同伊比利亞豬肉的套餐,豬肉好得,肉質新鮮. 特別是每位waitresswaiter的服務態度都很熱情&helpful,食得好舒服開心,會再encore😙😙😙
2024-01-19 1463 浏览
荃灣廣場三樓的轉角位發現了這間人氣台式一人火鍋專門店😍在荃灣上班的我終於可以在lunch time的一小時去打邊爐了😋 午市一人鍋價錢大概150至200,豬牛羊海鮮應有盡有😗跟友人分別點了豬及牛 自助取餐區也非常的乾淨整齊調料區除了有一般的醬料外,還有推薦的呷哺麻醬和清新的水蜜桃醋等,配肉是適合不過 小菜有酸蘿蔔及涼拌雲耳🫶🏻還有不同的麵食及酥脆響鈴可自取🍧甜品區可自製刨冰🤩還有不同的配料可選,味道也很讚 🥩 珍選牛肉套餐($208)牛肉片肥瘦均勻✨選了脫俗番茄鍋🍅蕃菇肥牛味道很夾🫶🏻而店員也有介紹湯底旁的一小隔是養生菇菌湯,先喝一口果然非常鮮甜 🐽 元氣豬肉套餐($188)有比利時五花肉或伊比利亞梅花肉可選,選了五花肉,配了昆布柴魚鍋😽味道爽甜,同樣會有一小隔菇菌湯 🥬 每份一人餐都會配上一個蔬菜盤,非常豐富,蔬菜新鮮,且還有丸、冬菇、腐皮包等,吃完非常滿足 🧋飲品選擇非常多,我點了不用加錢的茉香奶綠,不用小甜味道剛好💕朋友點茉香珍珠奶綠(+$5) *一月生日的朋友可了免費外,還可得到小葉蝦滑一碟💓記得訂位是注明啦🤣唔知下個月仲有冇,大家可以打去問下

自助取餐區也非常的乾淨整齊

小菜有酸蘿蔔及涼拌雲耳🫶🏻還有不同的麵食及酥脆響鈴可自取

🍧甜品區可自製刨冰🤩還有不同的配料可選,味道也很讚

🥩 珍選牛肉套餐($208)

🐽 元氣豬肉套餐($188)

2024-01-19
庆祝纪念
生日
  • 午市一人套餐
2024-01-18 108 浏览
返大陸就食過,第一次係香港食呷哺呷哺!荃灣廣場呢間分店,裝修好大好舒服,中間仲有單人邊爐位,自己毒毒食都得~套餐價錢大約都係$150-250,豐儉由人~外面有自助醬汁吧、麵食(大推手工刀削面,麵質好彈牙)同埋自助糖水吧~套餐包埋一杯台式飲品,冷熱選擇都好多,甜度都可以自己揀~大推茶類飲品,茶味超香~脫俗蕃茄鍋+養生菌菇鍋 尚青海陸套餐 $208必需大讚養生菌菇鍋!好正!勁香濃菇味,仲有好多粒粒菇,口感一流!一開始建議飲左個湯先,然係到最後可以放麵入去,勁掛汁!蕃茄湯底係香甜而唔會太濃縮,健康之選~呢個套餐係包100克美國特選牛肩胛肉眼同一客海鮮拼盤!牛肉好香,海鮮拼盤好新鮮~另外一個套餐係 招牌雞肉套餐 $158金湯酸菜鍋呢個湯底好似酸菜魚湯底,我自己再係配菜區加左辣椒仔,成件事好夾,酸酸辣辣!雞腿肉好嫩,恰完仍然好juicy~

脫俗蕃茄鍋+養生菌菇鍋
尚青海陸套餐 $208

另外一個套餐係 招牌雞肉套餐 $158
金湯酸菜鍋
2024-01-17
火鍋+甜品,兩全其美!💥💕 獨享小鍋不將就,雙拼湯底好講究,讓你舌尖上的享受更上一層樓!🌟🔥以高性價比的餐飲服務,讓你用更少的錢體驗更多的美味!😋🍜鴛鴦鍋底特製,小鴛鴦鍋底香濃養生,大鴛鴦鍋底選擇多樣,包括暖心胡椒豬肚鍋、昆布柴魚鍋、金湯酸菜魚鍋、南洋咖哩鍋、脫俗番茄鍋和麻辣靈魂鍋,每一款都讓你口感滿足!🔥🍲更棒的是,「呷哺呷哺」還有手工製作的高人氣Q冰粉,搭配各種配料,讓你自己動手打造DIY芋圓刨冰!🍧🍡無限量供應的刨冰和多款配料,包括自家製手工Q冰粉,芋圓、芋泥、和不同口味的冰粉,讓你在享用正餐之前就先來一碗清涼又美味的甜品!💫💖火鍋方面,你可以根據個人喜好客製火鍋內容,包括牛肉、豬肉、雞肉、羊肉和海鮮拼盤,素食主義者也有蔬菜綜合拼盤可選。還有數十款的秘製醬料,其中必點的是精心挑選的呷哺麻醬和特製水蜜桃醋,讓你的火鍋更加美味!🌶️🍖台式一人火鍋+DIY芋圓刨冰,讓你一次滿足火鍋和甜品的需求,品味台灣特色美食的同時,享受獨特的火鍋體驗!快來一起品嚐吧!🔥🍧🍢 #呷哺呷哺 #台式火鍋 #DIY芋圓刨冰 #美食體驗 #荃灣美食 #荃灣廣場 #一人火鍋 #自製刨冰 #荃灣必食
火鍋+甜品,兩全其美!💥💕

🌟🔥以高性價比的餐飲服務,讓你用更少的錢體驗更多的美味!

台式一人火鍋+DIY芋圓刨冰,讓你一次滿足火鍋甜品的需求,品味台灣特色美食的同時,享受獨特的火鍋體驗!快來一起品嚐吧!🔥🍧🍢