2020-10-28 476 浏览
前日(26-10-2020 Mon)重阳节补假,特登同老公去食不吐不快外,其实都想食呢间嘅布丁,咁啱佢就系喺不吐不快隔离,而我又惊我食完不吐不快,行完一田返嚟至买,买唔到心水口味,所以先俾钱订3种味嘅布丁烧.行完返嚟攞,店员pack好俾我,我哋返到屋企後打开,原来佢哋俾埋纸碟同胶匙=.=”,如果我当时知道,我一定话唔要同俾返佢.而呢几个布丁烧嘅图案都系halloween特别版,好正,不过o衣o家睇返啲相,原来有哟系”加油”两个字,如果佢俾晒两个版本我就好啦.而纸袋侧边印咗QR code,scan睇佢嘅食用指南,真有贴心.1. 伯爵茶老公拣嘅,佢根据facebook上嘅食用指南倒出,我喺冇留意嘅情况下食,伯爵茶味道较甘苦,分开嚟试,上层系伯爵茶味布丁,口感好滑但似mousse;下层似芝士蛋糕,松软嘅;如果两层夹埋焦糖食,味道都唔会咁苦,几好味.睇返啲相,原来下层真系芝士蛋糕.味道:4分2. 焙茶其实我想要抹茶但叫错咗.呢个味道亦都系甘,但冇伯爵茶咁苦,有啲似奶茶味.味道:5分3. 椰爷呢个系新鲜椰青,觉得啱爸爸食,所以买俾佢.咁我都试两啖,唔知系咪焦糖浆比较多,椰青味本身已经系清,但夹埋

行完返嚟攞,店员pack好俾我,
我哋返到屋企後打开,原来佢哋俾埋纸碟同胶匙=.=”,
左上: 伯爵茶, 左下: 椰爷, 右下:焙茶
如果我当时知道,我一定话唔要同俾返佢.

而呢几个布丁烧嘅图案都系halloween特别版,
布丁烧
布丁烧

1. 伯爵茶
老公拣嘅,佢根据facebook上嘅食用指南
伯爵茶布丁烧

睇返啲相,原来下层真系芝士蛋糕.
味道:4分

2. 焙茶
味道:5分

3. 椰爷
呢个系新鲜椰青,觉得啱爸爸食,所以买俾佢.
椰爷布丁烧
咁我都试两啖,唔知系咪焦糖浆比较多,椰青味本身已经系清,但夹埋变咗唔好食,令的失望.
味道:2分

抵食系2.5分
2020-10-26
2 分钟 (外卖自取)
$38 (其他)
伯爵茶布丁烧
3天前 0 浏览
来到葵广当然要扫街啦~小莎特意到访了好评如潮的呦呦鹿鸣布丁烧,每一个布甸烧上面都印有香港加油的字样,设计很美👀 看到排列整齐、口味不一的布甸烧在冻柜里就觉得很治癒🥰椰爷布甸烧🥥小莎看到这款刚刚出炉就点来试试,店员耐心地介绍这款口味的特色~原来这个椰爷布甸烧加入了椰青肉粒和椰青水,用料成本较高,但有更丰富的口感👍🏻 清香的椰子味加上一粒粒椰青肉,与焦糖汁味道很配,每一口都是享受😋 就是海绵蛋糕的口感较乾,但整体还是不错的~

椰爷布甸烧🥥

2020-05-23
4天前 0 浏览
📍呦呦鹿鸣布丁烧 🍮🙆‍♀️今次黎到葵广扫街lah!!😋 相信大家都一定有听过呢间主打创意口味既布丁烧 🍮开业左一段时间一直都好受欢迎,仲会有好多口味选择 🤤 而佢地既布丁烧主要分成三层 分别系焦糖 鸡蛋布丁 同埋芝士蛋糕 🧀𝐼𝓉𝑒𝓂𝓈 𝑜𝓇𝒹𝑒𝓇𝑒𝒹:💛抹茶布丁烧 ($38) 🍵-本身自己唔算特别钟意抹茶味既野食 但系呢个真系好有惊喜‼️ 抹茶味好香 唔会过甜又唔会有苦涩味 🍵 连埋个蛋糕一齐食岩岩好! 唔会话太过甜☺️💛回魂布丁烧 ($38) ☕-呢个同岩岩抹茶味一样 都系唔会苦 👍 咖啡味非常香浓 好似真系饮紧杯咖啡咁 超级醒神🤩!! 唔怪之得叫「回魂布丁烧」👀 而且食落好有层次感🤤 𝒜𝒹𝒹𝓇𝑒𝓈𝓈:📍葵芳葵富路7号葵涌广场3楼TOP世界3069-T5-T6号舖Shop 3069 T5-T6, Top World, 3/F, Kwai Chung Plaza, 7 Kwai Foo Road, Kwai Fong
📍呦呦鹿鸣布丁烧 🍮

𝐼𝓉𝑒𝓂𝓈 𝑜𝓇𝒹𝑒𝓇𝑒𝒹:
💛抹茶布丁烧 ($38) 🍵

💛回魂布丁烧 ($38) ☕

𝒜𝒹𝒹𝓇𝑒𝓈𝓈:

5天前 0 浏览
一直以嚟都未试过布丁烧,一食就一试难忘!将布丁烧倒出嚟食,底层蛋糕吸满焦糖酱,令到蛋糕非常湿润,味道浓郁。下次嚟葵广一定会再帮衬,支持黄店!椰爷布丁烧$38- 招牌!椰子肉布满布丁里面,口感层次丰富过其他口味,而且椰子肉味道清甜,难怪佢系招牌甜品!高度推介!回魂布丁烧$38- 人气!家人就中意呢个咖啡口味,味道有少少似咖啡奶冻,唔错。茉莉花茶布丁烧$38- 特别限定,低糖!茉莉花茶香味偏淡,加上低糖,感觉呢个口味系三个布丁烧入面最普通。
椰爷布丁烧$38

回魂布丁烧$38
茉莉花茶布丁烧$38
茉莉花茶布丁烧
2020-09-21
茉莉花茶布丁烧
2020-11-16 0 浏览
有幸我家住附近开咗一个WhatsApp群组,集体团购呢一间布丁店送到我家附近。今日我试咗原味布甸同埋朱古力布甸,布甸卖相好靓,上面印咗一只鹿仔。布甸好滑,最底层有一层焦糖,中间就系一层布甸,上面就系一层蛋糕。讲吓嗰层焦糖,味道不会太甜,布甸朱古力味很浓,而原味好香浓鸡蛋味有云呢拿籽,超级滑,配上面一层湿润嘅蛋糕。之前试过类似嘅蛋糕布甸,我觉得呢间比较好味,因为蛋糕同埋布甸嘅比例差唔多一比一,食到布甸同时间又有啲咬感。而家焦糖汁又唔会太少,所以一路食啲焦糖汁就湿润个蛋糕。整体来说所有配搭很棒,5分我会比5分满分佢。
2020-11-13 66 浏览
【Q滑软弹布丁烧🍮】 终於食到啦☺️ 真系好好食由以前得两三只味 到面家有成10只味咁多个日有原味 焙茶 抹茶 豆腐 朱古力 🤭Tiramisu 伯爵茶 苿莉花茶 咖啡 baileys拣咗豆腐$38同焙茶$38有焦糖层 鸡蛋布丁同芝士蛋糕焦糖香非常突出🍮鸡蛋布丁同芝士蛋糕都好好好绵密🥰布丁非常动L 豆腐同焙茶都好浓香怕太甜嘅就拣豆腐呀 好舒服嘅豆味🌾
【Q滑软弹布丁烧🍮】
鸡蛋布丁同芝士蛋糕都好好好绵密🥰
布丁非常动L 豆腐同焙茶都好浓香
怕太甜嘅就拣豆腐呀 好舒服嘅豆味🌾
外卖自取
想试🦌呦呦鹿鸣布丁烧好耐...终於试到啦!! 拣左回魂咖啡味🍮店主话食完有提神加回魂作用,真系完全同意🤭因为咖啡味超浓...但不会苦,而且甜度适中!! 焦糖、鸡蛋布丁、芝士蛋糕,食落层次分明!! 见到Q弹既布丁震下震下真系好治癒☺️下次一定要试埋其他味💪🏻PS 🦌🦌logo真系好可爱😍反cup前记得影相呀🤪
想试🦌呦呦鹿鸣布丁烧好耐...终於试到啦!!

PS 🦌🦌logo真系好可爱😍反cup前记得影相呀🤪
  • 回魂布丁烧
2020-11-12 38 浏览
实在太挂住葵广扫街 隔咗一个月又嚟咗第二次今次试吓新野 听讲3楼呢间布甸烧都好出名咁就嗌个Baileys布甸烧试试佢啦💕-布甸烧分咗三层 面层系焦糖 中间系布甸 最後系芝士蛋糕今次呢一款个布甸Base系云呢拿原味不过店员会喺面头加埋Baileys 食落酒味唔会太重唔饮得酒嘅都唔使惊喎 布甸食落好Creamy但最出色嘅都系佢嘅芝士蛋糕 一食落去系劲湿润同时索晒焦糖同埋奶酒既味道 混合埋布甸感觉好新奇如果你系怕啲蛋糕好湿嘅话 呢款甜品可能唔啱你啦🤣整体黎讲 我都几锺意呢个布甸烧 未试过嘅可以去trytry😋好味评分😋:5 /5🌟🌟抵食指数🤑:4/5 🌟🌟餐厅环境 🤪:5/5🌟🌟价钱💰:Baileys布甸烧$38
实在太挂住葵广扫街 隔咗一个月又嚟咗第二次

抵食指数🤑:4/5 🌟🌟
餐厅环境 🤪:5/5🌟🌟
价钱💰:Baileys布甸烧$38
2020-11-07 121 浏览
«1020»多款创意口味 滑软Q弹布丁烧🍮﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣而家周围都见多咗卖鸡蛋布丁依然慕名葵广人气布丁烧 想试好耐🤗焦糖×鸡蛋布丁×芝士蛋糕一啖食晒三层 好好好幸福🤩▷回魂布丁烧 $38▶焙茶布丁烧 $38☕️人气NO.1招牌咖啡味,啡味非常浓郁同突出,混合焦糖浆之後甜度刚好!不过芝士蛋糕个味就被啡味盖过,冇咁出喇~锺意佢个口感上层弹滑,下层软糯,食个阵唔会一切就解体,食到一半都仲keep住动L动L~🍂低糖焙茶味,茶味突出,低糖配方食落甜味更淡,但蛋香同芝士蛋糕嘅味道就出返黎,两只味一浓一清,都好味😋👺黄先生评语:好食。(非常精简)﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣呦呦鹿鸣布丁烧葵芳葵富路7号葵涌广场3楼TOP世界3069-T5-T6号舖
«1020»

焦糖×鸡蛋布丁×芝士蛋糕
一啖食晒三层 好好好幸福🤩

▷回魂布丁烧 $38
▶焙茶布丁烧 $38

👺黄先生评语:好食。(非常精简)

﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣
呦呦鹿鸣布丁烧
葵涌广场呢间人气店卖布丁烧好出名,一早听过,但未有机会试。身边既朋友好似魔鬼😈咁问试左未💘💘💘今日经过见到甜品柜有好多款口味,见到抹茶布丁烧双眼发哂光🤩我要一个🙋🏻‍♀️🍮先介绍一下,呢款甜品系低糖版,100%用左日本小山园抹茶制。有三层口感,由焦糖、布丁同轻芝士蛋糕组成。倒出黎果阵焦糖会流落黎,蛋糕吸入蕉糖同时又变得湿润。布丁口感滑溜有啲似mousse,抹茶味浓郁甘香 ,不得不赞。布丁烧既口味日日唔同,抹茶迷我推介你试呢款😋不过真心小贵

布丁烧既口味日日唔同,抹茶迷我推介你试呢款😋不过真心小贵

• 抹茶布丁烧
2020-11-04 67 浏览
依间店舖有好多唔同口味嘅布丁烧,买嗰阵都见到唔少人喺度排队!我要咗云呢拿味,味道都唔错。布丁烧有三个层次,分别系焦糖酱、布丁同埋一层海绵蛋糕🍰。见到布丁嗰part有啲云呢拿籽,感觉真材实料。布丁🍮蛋味香浓,食落又creamy又滑。底下嘅海绵蛋糕吸收晒面头流落黎嘅焦糖酱,超正😈!但我觉得有啲奇怪就系佢唔冇show价钱牌出嚟,买嗰阵有啲唔方便🤣~原来有好多人推介食椰子🥥味,等我下次试吓先!

2020-11-01 78 浏览
呢间布丁烧系葵广咁有名,难得来到紧系来试下啦,一口气买了三个回家.三个布丁烧印上可爱的鹿鹿,面层系焦糖,中间系布丁,底层系轻芝士,要反转来食,三个都好香滑,甜度刚好,口感十分有层次,三个都好好食回魂布丁烧(咖啡口味)$38浓香的咖啡口味岩哂咖啡控的jo,一啖布丁一啖咖啡,大满足好食指数:😋😋😋😋😋(Baileys口味)淡淡baileys酒香,配咖啡一流好食指数:😋😋😋😋😋.椰爷布丁烧(椰子口味)这个系最惊喜!!!!超椰香仲有椰肉,香滑之余劲有咬口,好清新,呢款大推一定要试,超级好食!!!我相信每次去葵广我都会再买🤣好食指数:😋😋😋😋😋.总括来讲系高质的布丁烧,今次试了三个招牌,最喜欢椰子口味,呢到仲有好多其他口味下次一定要试下,怕肥女士还有减糖版本卖呢

回魂布丁烧(咖啡口味)$38
浓香的咖啡口味岩哂咖啡控的jo,一啖布丁一啖咖啡,大满足
好食指数:😋😋😋😋😋

(Baileys口味)
淡淡baileys酒香,配咖啡一流
好食指数:😋😋😋😋😋
椰爷布丁烧(椰子口味)

• 椰爷布丁烧
2020-10-31 83 浏览
星期六朋友说过来葵涌广场买点东西,顺便逛逛街,住在葵芳的我也只好奉陪。正好也是3点3的下午茶的时间,所以一於去扫街。我们走到了葵涌广场3楼的呦呦鹿鸣布丁烧先吃个布丁。这家的布丁已经吃过几次,开业应该也有几年了,小小的店子只买布丁,不过口味颇多选择。每日推介的味道都写在黑板上,我很欣赏他的手绘壁画,梅花鹿画得很精美生动。选了云呢拿味的布丁,小小的一个蛋香浓郁,质感幼滑,入口都是满满的蛋香和奶香,令人一食想再食!不过因为我们还有下一站,所以就只吃了一个便收手了。

2020-10-31
2020-10-26 82 浏览
小店系由一对专诚去台湾学艺嘅夫妇开嘅👫🏻主打创意口味布丁烧✨布丁烧由焦糖,鸡蛋布丁,芝士蛋糕三层组成😍要整得好食真系好考功夫🤤上次去食过抹茶味 食到好幸福嘅味道🍵(可以睇番之前个食评)今次就试咗另外两款😋.招牌椰爷布丁烧🥥 $38椰青味真系好特别✨清甜得嚟又食到蛋香🥚粒粒椰肉好爽口 加埋滑嘟嘟嘅布甸 口感好丰富😍蛋糕层个芝士味就唔系好出🥺比浓浓嘅焦糖味盖过咗🙈.铁观音低糖布丁烧☕️ $38低糖食落甜度真系冇咁高😝呢款个布甸实少少🤏🏻一样都系超滑 茶味仲好浓🤤几出色💓
招牌椰爷布丁烧🥥 $38
招牌椰爷布丁烧

铁观音低糖布丁烧☕️ $38
铁观音布丁烧
招牌椰爷布丁烧
铁观音布丁烧
2020-10-23 183 浏览
今次黎葵广特登留肚食布丁烧,知道呢间一直好受欢迎,味道亦有好多选择,有原味/抹茶/咖啡/Vanilla/Tiramisu/椰子/朱古力/茉莉 etc. 咁岩伯爵茶新鲜出炉,所以买左个同朋友Share食。伯爵茶布丁烧 $38面层系焦糖,中间布丁,最底层系轻芝士蛋糕,布丁口感好Silky、好滑溜,伯爵茶浓郁芳香,配搭用100%北海道芝士制成的轻芝士蛋糕,索晒啲焦糖酱,甜得黎唔会整到水汪汪,一次过食到3种口感,好期待下次试更多口味。店铺隔离墙壁有超靓Painting,忍唔住又影多几张相。

伯爵茶布丁烧 $38

店铺隔离墙壁有超靓Painting,忍唔住又影多几张相。