‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️.🍮 M̆̈ă̈t̆̈c̆̈h̆̈ă̈ P̆̈ŭ̈d̆̈d̆̈ĭ̈n̆̈ğ̈ HKD 38 @ 🌟 呦呦鹿鸣布丁烧《👽食神大妈扫街记》.🤩 无人不识无人不晓嘅好味布丁烧 😋 大妈最推荐每一次都翻兜嘅绝对系绿茶味 😬 好似焦糖咁样嘅外层,再配上软林林浓郁嘅布甸心。更重要嘅系,唔会过甜,一定一定要试吓。.👽 各位支持大妈咁耐都知道大妈几乎无咩贴过扫街嘅分享,今次就一连几个帖黎同大家分享下人气葵广扫街经历啦 😁.‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️.💯 最真实的美食点评 ❤️ 欢迎报料 ❤️.꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂.📍 葵芳葵富路7号葵涌广场3楼TOP世界3069-T5-T6号舖☎️ +(852)9176-7426.

‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️

‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️
💯 最真实的美食点评 ❤️ 欢迎报料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂

☎️ +(852)9176-7426
2020-10-28 2156 浏览
前日(26-10-2020 Mon)重阳节补假,特登同老公去食不吐不快外,其实都想食呢间嘅布丁,咁啱佢就系喺不吐不快隔离,而我又惊我食完不吐不快,行完一田返嚟至买,买唔到心水口味,所以先俾钱订3种味嘅布丁烧.行完返嚟攞,店员pack好俾我,我哋返到屋企後打开,原来佢哋俾埋纸碟同胶匙=.=”,如果我当时知道,我一定话唔要同俾返佢.而呢几个布丁烧嘅图案都系halloween特别版,好正,不过o衣o家睇返啲相,原来有哟系”加油”两个字,如果佢俾晒两个版本我就好啦.而纸袋侧边印咗QR code,scan睇佢嘅食用指南,真有贴心.1. 伯爵茶老公拣嘅,佢根据facebook上嘅食用指南倒出,我喺冇留意嘅情况下食,伯爵茶味道较甘苦,分开嚟试,上层系伯爵茶味布丁,口感好滑但似mousse;下层似芝士蛋糕,松软嘅;如果两层夹埋焦糖食,味道都唔会咁苦,几好味.睇返啲相,原来下层真系芝士蛋糕.味道:4分2. 焙茶其实我想要抹茶但叫错咗.呢个味道亦都系甘,但冇伯爵茶咁苦,有啲似奶茶味.味道:5分3. 椰爷呢个系新鲜椰青,觉得啱爸爸食,所以买俾佢.咁我都试两啖,唔知系咪焦糖浆比较多,椰青味本身已经系清,但夹埋

行完返嚟攞,店员pack好俾我,
我哋返到屋企後打开,原来佢哋俾埋纸碟同胶匙=.=”,
左上: 伯爵茶, 左下: 椰爷, 右下:焙茶
如果我当时知道,我一定话唔要同俾返佢.

而呢几个布丁烧嘅图案都系halloween特别版,
布丁烧
布丁烧

1. 伯爵茶
老公拣嘅,佢根据facebook上嘅食用指南
伯爵茶布丁烧

睇返啲相,原来下层真系芝士蛋糕.
味道:4分

2. 焙茶
味道:5分

3. 椰爷
呢个系新鲜椰青,觉得啱爸爸食,所以买俾佢.
椰爷布丁烧
咁我都试两啖,唔知系咪焦糖浆比较多,椰青味本身已经系清,但夹埋变咗唔好食,令的失望.
味道:2分

抵食系2.5分
2020-10-26
2 分钟 (外卖自取)
$38 (其他)
伯爵茶布丁烧
5天前 0 浏览
建议:扶手电梯上到3楼,直行,望右边生果店会见到「TOP世界」,转入去直行就会见到鹿鸣。如果大家去食,建议拎定张纸巾/湿纸巾,啲焦糖搞到成手都系 🙈布丁烧 HK$38@ (用个app 仲有优惠🤭) 今次就食左茉莉花茶味 同 铁观音味。二选一既话会拣铁观音 🙈 茉莉唔够浓,食唔出味。铁观音就比较浓少少,食得出少少茶味 😯软芝士蛋糕层几好食,不过份量比较少。唔知会唔会打算出大既芝士蛋糕呢😂🧀打算行去电梯个边食无甘多人,所以要自己倒转个布丁落碟仔。可能焦糖太多,搞到成手都系,葵广真系比较难搵洗手既地方 🙈

布丁烧 HK$38@ (用个app 仲有优惠🤭)

2021-02-22 0 浏览
葵芳来自台湾学艺嘅布丁烧🍮原来呢间系一对夫妇去台湾学艺研究真系听店员讲先知,见咁难得香港有呢啲咁正宗台式嘅嘢!见到有好多唔同嘅创意口味👉🏻Baileys|椰青|咖啡|云呢拿|抹茶|伯爵茶👈🏻呢个布丁烧由焦糖、鸡蛋布丁和芝士蛋糕组成今次拣咗Baileys同Earl Grey味道都好浓郁,个人比较锺意Baileys❤️上面仲印咗唔同嘅字最紧要大家🌟身体健康|合家平安去到个阵仲见到有人可以订左抹茶味,店员都即刻整!不过等嘅时间会长啲,我都想试抹茶呀🍵下次要再食!
葵芳来自台湾学艺嘅布丁烧🍮

原来呢间系一对夫妇去台湾学艺研究
真系听店员讲先知,见咁难得香港有呢啲咁正宗台式嘅嘢!
见到有好多唔同嘅创意口味

👉🏻Baileys|椰青|咖啡|云呢拿|抹茶|伯爵茶👈🏻

呢个布丁烧由焦糖、鸡蛋布丁和芝士蛋糕组成
今次拣咗Baileys同Earl Grey

味道都好浓郁,个人比较锺意Baileys❤️
上面仲印咗唔同嘅字
最紧要大家🌟身体健康|合家平安

2021-02-22 0 浏览
黄店💛 📍呦呦鹿鸣布丁烧葵芳葵富路7号葵涌广场3楼TOP世界3069-T5-T6号舖⭐️ 伯爵茶布丁烧🍮呢个布丁烧嘅颜色明显比其他深少少😆系近乎伯爵茶嘅颜色。一食,果然无失望,好浓嘅茶味涌出来😆下层嘅蛋糕都好湿润同松软。整体黎讲味道平衡得好,唔会有啲苦嘅茶味☺️⭐️Baileys布丁烧🍮呢个系18+嘅味道🤤店员帮我哋转落只碟之後,仲加咗少少Baileys系面🍮布丁嘅酒味唔算好浓,但Baileys嘅奶味同蛋糕好夹。仲有啲酒浸湿咗嘅蛋糕有少少似Tiramisu,用咖啡酒浸手指饼咁,几正😋😋🏵环境指数:⭐️⭐️⭐️🏵味道指数:👅👅👅👅🏵抵食指数:💰💰💰🏵回购指数:❤️❤️❤️❤️#呦呦鹿鸣 #布丁烧 #葵广扫街#葵芬美食 #foodieshk #foodpics #852food #相机食先 #香港美食指南#hkfoodblog #一路食一路post #美食地图#葵芬黄店 #黄店分享 #黄店 #黄色经济圈 #foodieksk葵芳
黄店💛

📍呦呦鹿鸣布丁烧

⭐️ 伯爵茶布丁烧🍮

⭐️Baileys布丁烧🍮

🏵环境指数:⭐️⭐️⭐️
🏵味道指数:👅👅👅👅
🏵抵食指数:💰💰💰
🏵回购指数:❤️❤️❤️❤️

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5分💛呦呦鹿鸣布丁烧葵芳葵富路7号葵涌广场3楼TOP世界3069-T5-T6号舖-铁观音布丁烧🍮听闻依家越黎越多味我拣左铁观音🤗布甸烧分咗三层🥰面层系焦糖中间系布甸 😌最後系芝士蛋糕🤤焦糖配上茶香非常突出🍮布甸动L动L劲绵😀出色嘅都系佢嘅芝士蛋糕一食落去系劲湿润😄唔错唔错不过呢个份量有ddd 偏贵🤔唔够喉啊-🚽(5🌟满分)去葵广个厕所?唔好玩啦🤣爆急都唔会去🤣残旧得黎又有阵味🤯立即想反胃🤢紧系去隔离大商场🥴但系个个厕所真系无论平日周末都系n个人排队🥴乾净指数可想而知⋯#小肥在葵芳增肥🍴#小肥食甜品🍮
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5分
💛呦呦鹿鸣布丁烧
铁观音布丁烧🍮
🚽(5🌟满分)

#小肥在葵芳增肥🍴
#小肥食甜品🍮
2021-02-09 107 浏览
建议:去过好多次都食唔到抹茶味,唔知系咪周末3/4点去,会易啲遇到抹茶味呢?!🤩🍵话说经开葵广,就打算上3楼食下野。点知一去到就见到鹿鸣岩岩出炉,仲要系抹茶味!!!! 几次都食唔到,终於有得试啦🥳因为新鲜出炉所以只可以即食,一倒出黎超动L。 布丁烧食得多,不过热既就真系第一次食。抹茶味唔系太浓,比较淡。以食过鹿鸣咁多种口味黎讲,茶类口味都比较淡。好味排列头三名:▫️椰爷(椰青)▪️忘忧谷(朱古力)▫️回魂(咖啡)

▫️椰爷(椰青)
▪️忘忧谷(朱古力)
▫️回魂(咖啡)

2021-02-04 141 浏览
呢间布丁烧系葵广的人气店,系咁多竞争之下人气依然高企,食物一定有甘上下。店家有提供冻同热的布丁烧,而且有多种口味选择,包括:椰子,咖啡,云呢拿,朱古力,抹茶,伯爵茶,茉莉,铁观音等。我今次试左冻的抹茶布丁烧,布丁烧嘅上层系焦糖,中层系抹茶味的布丁,下层系芝士蛋糕,而且重印有鹿仔图案,卖相几靓。布丁用左小山园抹茶粉制作,茶味香浓,而且质地Q弹,口感软滑。而芝士蛋糕质地较湿,可能因为吸左d焦糖汁,而无左芝士蛋糕的质感。下次再试下其他味。
下次再试下其他味。
2020-11-07
  • 抹茶布丁烧
2021-01-31 191 浏览
葵广连侬墙在2020年12月31日寿终正寝,早排趁放假去走了一趟。现在只能成为回忆了。连侬墙位於葵涌广场2楼。文宣大多被撕走,只剩下壁画。壁画内看到很多熟悉的人物,令人会心微笑。上次来荃湾区,要数到2019年了。冲冲一游,根本无时间食餐好。这里选择实在太多,迷失在葵广这个迷宫好一阵子泰赞了旁边的呦呦鹿鸣布丁烧更是人气店。布丁有冻有热,可以即食或外卖。谂住临走前买去做宵夜,但布丁快便卖得七七八八了......节日限定的Bailey's口味够晒sweet,奶味与布丁很夹。布丁本身也超软绵、滑溜,食一个略嫌不够喉呢~年纪大了,在商场游走吃东西对我来说有点累XD 其他黄店,留待下次帮衬,再同大家分享吧。如果有推介,记得话我知,等我悭番d脚骨力啊~

泰赞了旁边的呦呦鹿鸣布丁烧更是人气店。
布丁本身也超软绵、滑溜,食一个略嫌不够喉呢~

2021-01-31 119 浏览
🇭🇰呦呦鹿鸣布丁烧·忘忧唂布丁烧(朱古力)$38最後我哋就食咗呢一个我个朋友仔想食好耐嘅布甸黎完结呢个扫街😌佢整体黎讲都几好食嘅 个布甸都几滑 而且底下个蛋糕朱古力味都重既 不过就未到话好惊艳咁 不过都可以一战既🙊😂佢系会将个布甸反转之後入边啲焦糖就会流出嚟 视觉效果都几好 不过佢整得太快我影唔切相😂😂·📍葵涌广场3楼TOP世界3069-T5-T6号舖·#rbyeat #rby好去处#rby葵芳#rby甜品饮品
🇭🇰呦呦鹿鸣布丁烧

#rby葵芳
#rby甜品饮品
忘忧唂布丁烧
2021-01-17 203 浏览
人气店舖!葵广咁多食店 但系佢人气依然高企🌟今次第二次食再试一试佢🤣.椰爷布丁烧 $38⬇️布甸烧即系上层系布甸下层系芝士蛋糕🍮🧁上层布甸嘅椰子味好淡因为椰青个味原本都唔系浓味系属於清甜将椰青加入布甸 其实唔系好食到椰青味但食到有少少椰青肉 🌟🌟建议可以选择其他味 会浓啲🌟🌟下层嘅芝士蛋糕 比较湿冇咗原本芝士蛋糕嘅口感.成个布甸烧我觉得其实普通唔系唔好食但有啲啲overated🙊.不过佢系黄店💛💛💛大家经过可以食其他味支持下👍🏻⭐️多谢你睇到最尾🧚🏼‍♀️希望大家可以关注我嘅ac “thegrainyspace “咁就可以留意我最新嘅食评🤩📜✏️
人气店舖!

多谢你睇到最尾🧚🏼‍♀️
咁就可以留意我最新嘅食评🤩📜✏️
  • 椰爷布丁烧
2021-01-08 275 浏览
呢间葵广里面既甜品好有惊喜‼️ 虽然系小店但系味道几乎有酒店既质素⚜️只埋布丁烧一种甜品🍮但系无论卖相到味道都十分出色❤️ 各种口味同样好夹😋 第一啖咬落去布丁震下震下 🤪口感QQ的 蛋味好香浓🥚内里好Creamy同幼滑 唔会太甜 加上面头既焦糖酱🍬甜度适中 底下有一层薄薄的蛋糕🍰 非常湿润👍🏻 试左几种口味🌈⭐️ 抹茶 🍵 用左日本小山园抹茶粉 💚食得出好重料 有抹茶的回甘味 反而可以轻手DD 口感唔会咁粉😅⭐️ 椰爷 🥥好锺意佢既清甜🌴 淡淡地更能凸显布丁蛋香 有粒粒椰子口感☀️好有夏天的感觉⭐️ 忘忧咕 🍫朱古力味好浓厚 但系唔会苦😌 中和左焦糖既甜度⭐️ 铁观音 ⛩比起抹茶 茶香更加清幽💚 个人偏好淡D既口味😅⭐️ Bailey 🥃甜甜地既百利酒好易入口🍸 酒精其实都挥发晒所以唔会好浓

抹茶布丁烧

甜甜地既百利酒好易入口🍸 酒精其实都挥发晒所以唔会好浓

忘忧咕布丁烧
Bailey布丁烧
2021-01-06 161 浏览
呢间布丁烧喺葵广一早已经好出名~所以就专程去试吓佢每一个特定时间都有唔同味道嘅布丁烧出炉,想试吓热辣辣嘅布丁烧就可以趁佢出炉嘅时间去啦✨所有味道统一一个都系$38,对我来讲其实有少少贵🙈因为佢份量比较少,但系味道来讲系可以值$38嘅!我叫咗一个铁观音同埋培茶味布丁烧,两个都系茶味非常之重,锺意饮茶嘅人一定要去试❤️佢嘅布甸烧布甸同埋蛋糕嘅份量系一比一,所以一啖可以食晒蛋糕嘅柔软同埋布甸嘅顺滑~蛋糕软绵绵唔会太甜,而佢个布甸真系非常好食🖤茶味非常之重,而且好滑,接近入口即溶程度,配埋佢小小嘅焦糖就对我来讲甜到啱啱好啦同埋佢系良心小店,所以大家一定要支持呀!
呢间布丁烧喺葵广一早已经好出名~所以就专程去试吓
同埋佢系良心小店,所以大家一定要支持呀!
2021-01-06 181 浏览
今次介绍既系系葵广数一数二既人气小食店,店铺由2018年7月开业至今,主打芝士蛋糕配上唔同味既布丁烧。店主靠自己一手一脚研究制作布丁烧既口味,出炉既布丁烧会印上店铺小鹿唛头,布丁烧只有岩岩出炉15-20分钟可以热食,过後就会放入雪柜,所以有缘既可以食到布丁烧既热食,都可以外卖买走。-1️⃣ 椰爷布丁烧💰38(👅: 8/10)椰爷系店铺招牌口味,同时系最多人叫。每个布丁烧系按步将焦糖、布丁浆、芝士蛋糕粉糊放入模具入面,再系焗炉焗一个钟。首先布丁面头会有一层焦糖酱,甜甜地带小小苦,焦糖酱会会越食越湿润口腔,但同时唔会盖过布丁既味道。上层既布丁有椰青肉同加左新鲜椰青水,未食已经闻到好香既椰青香味,布丁烧整体味道清新香甜,食落奶滑,有D似mousse,而椰青肉令到呢个口味比其他更有丰富既口感,椰青肉味清甜。而下层既芝士蛋糕系用北海道芝士,非常浓滑,有芝士香,食落松软,热食会更加之松软。-2️⃣ 铁观音布丁烧 💰38(👅: 7.5/10)铁观音既布丁会食到茶味,但茶既苦涩味会重D,而唔系食落好甜个种味。所以布丁同芝士蛋糕一齐食先中和到个种苦涩味,系唔错既味道不过个人锺意椰爷多D。-🌟以30几蚊食到高质既

1️⃣ 椰爷布丁烧💰38(👅: 8/10)
椰爷布丁烧

2️⃣ 铁观音布丁烧 💰38(👅: 7.5/10)
铁观音布丁烧

🌟以30几蚊食到高质既布丁烧绝对值得,呢间我觉得系葵广每次必去既一站。

小店会不时会有期间限定既口味供应,每日的数量都有限,售完即止。
建议大家如果有时间可以等布丁烧出炉试下热食,布丁烧一个钟出炉一次,每次只有一种味,可以先问下店主大概咩时间出炉同咩口味。
👅味道: 8/10
🍴环境: 6/10
💰消费: $35 (服务费: NA)
2020-01-06
2021-01-04 129 浏览
之前去葵广觅食, 临走前决定买啲手信返屋企突然谂起之前都几火红嘅呦呦鹿鸣布丁烧, 一於买两件试一试<椰爷(左) 及Baileys (右)>听讲椰爷系呦呦鹿鸣布丁烧嘅招牌口味, 大食妹当然要一试另外再买左个Baileys口味只要轻轻摇一摇, 布丁烧就轻松上碟大食妹呢个酒鬼就食左个Baileys口味, Baileys酒味唔够呀布丁口味偏实, 蛋糕部分少松软, 做饭後甜品都唔错屋企人话椰爷口味好食好多, 椰香十足, 可以encore
之前去葵广觅食, 临走前决定买啲手信返屋企
突然谂起之前都几火红嘅呦呦鹿鸣布丁烧, 一於买两件试一试
<椰爷(左) 及Baileys (右)>
听讲椰爷系呦呦鹿鸣布丁烧嘅招牌口味, 大食妹当然要一试
另外再买左个Baileys口味
只要轻轻摇一摇, 布丁烧就轻松上碟
布丁口味偏实, 蛋糕部分少松软, 做饭後甜品都唔错
屋企人话椰爷口味好食好多, 椰香十足, 可以encore
  • 椰爷布丁烧