君滬鍋貼大王

君滬鍋貼大王 (已結業)

君滬鍋貼大王 (已結業)
littlesqaure
高汁鍋貼
littlesqaure
2018-06-02
1K 浏览
关注
夜晚冇煮飯,自己一個走左去大圍簡簡單單食個飯. 天氣太熱了,又冇咩胃口,都係食個麵算。黎到君戶食左個炸豬扒麵同鍋貼,都好夠飽啦.兩三分鐘麵就黎啦,非常有效率。需然呢個麵都你廿幾蚊,都唔會有太多的要求吧。但佢都會細心的豬扒同麵分開上, 呢個位真係要讚下。先唔好理豬扒新鮮與否,味道如何,炸野分開上是基本。就算炸得再好,浸在湯麵裡,最終只會暴殮天物。湯是淡淡的,但有大量的雪菜調味,所以當你撈完之後,就會夠味。而且仲好大方比左好啲椰菜,唔洗另加都有菜食。麵是粗的上海麵,咬口一般,唔算特別彈牙,但沒有煮到太腍,整體而言,不過不失。鍋貼上碟是油油的,個底係有煎香的,而面是蒸熟,顯然不夠脆口。但咬下去之後,又有另一番感受。餡佔了三份二,而其餘空間充滿肉汁. 不過三隻裡面其中一隻肉汁少左啲,但這也是沒有預計會出現的. 整體上都係油左一啲. 查看更多
+ 3
Siudeerpiggy
宵夜平價之選
Siudeerpiggy
2018-03-31
关注
11點收工黎呢到食宵夜。其實不嬲對呢間印象麻麻,但勝左夠平雖然都成11點食,但好多人,全場滿座咁。所以落左單之後,只係唻左碗水餃麵,但係豆漿同其他野食一直都冇送來一直要默默咁等,最後終於忍唔住吹佢快啲送杯豆漿唻先:(個粢飯係熱辣辣的,眼望落去料都幾多,但食落去就覺得麻麻地好食。唔係好食得出油條同肉鬆嘅味道而水餃麵份量多,價錢又夠平水餃皮唔會太厚,餡料都唔會太咸唔錯的~鍋貼都算ok的,但就油膩左啲。。還好吧!不過,宵夜來講真係勝在夠抵食既😳查看更多
Iriskwong97
煎炸物一流!面就爭啲
Iriskwong97
2018-03-11
关注
今日係投票日,投完票就梗係去醫肚啦!我隔離太興就滿左人,見到呢間野好似好香咁,就走咗入嚟食街坊生意,鍋貼大王,阿姐忙到都唔得閑招呼咁多個位呀!難怪嘅,你煎炸之物真係又脆口,又好食,又多汁,又新鮮,係爭在食完怕喉嚨痛姐!雞翼,非常正!好食過KFC或者麥當勞譚仔超多一早知道咁好食就要個淨雞翼啦米線,炸醬,魚腐就真係普普通通啦。個炸醬真係負評呀,唔辣唔淋又無落花生,要加11蚊架!木耳就普通啦,都幾爽口嘅最後見其他人都有叫,就叫咗個豆腐花!不過好多人都叫鹹嘅豆腐花,我就唔夠膽食啦,最後就要一個甜嘅睇怕今晚都唔使食晚飯🥣查看更多
貴輪may
都得既
貴輪may
2017-12-06
关注
經過呢到 見到有野食 見佢野食都唔會食到好飽就入去食啦 因為我今日唔想食咁多野 冇乜胃口 象徵式食過當晚餐都幾好 今日食左個鍋貼 同埋煎包仔 鍋貼就食左四仔 都幾好食 皮薄咸好味 煎包仔就飽肚查看更多
beepbaps
一分錢一分貨
beepbaps
2017-05-14
关注
今天與寶寶經過大圍,忽然很想吃上海菜。Openrice後找到這間鍋貼大王,價錢便宜又近火車站,決定一戰。雖然這裡主打鍋貼,但我們卻沒有點。我要了粢飯和凍豆漿。凍豆漿偏甜,粢飯很普通,裡面的榨菜和肉鬆等餡料不多,油炸鬼不太新鮮,太硬了我不能咬斷。但兩項加來也只是 $23,所以我對食物也沒有太大要求。看見生煎牛肉包只是$8,也點了試試。外皮煎得金黃色,賣相十分吸引。咬下卻是失望,裡面乾乾的,沒有汁流岀來。寶寶太愛吃飯了,所以選了擔擔菜飯。擔擔麵我也吃得多,擔擔菜飯則是第一次吃。菜飯的份量不小,碎肉味道也不錯,濃味而不辣,很適合拌飯吃。查看更多
+ 3
白賴人人
宵夜外賣首選
白賴人人
2017-04-17
关注
openrice顯示這間叫君滬鍋貼大王但膠袋上顯示是這個君戶鍋貼大王, 相信應該是同一間吧因為地址是相同的。說到鍋貼的話,可能真的是因為大圍沒有其他鍋貼的食店可以比較(可能我不知道吧)所以這家鍋貼大王就成了大圍的唯一一間獨市平價之選! 這間鍋貼大王的價錢還可以保持著平民價,故已成為我的宵夜首選!鍾意食辣嘅人一定會點呢個酸辣湯,因為辣味十足,會食到出汗,食完醒神更開胃,入面啲料亦都唔少,可能因為鍋底多啲料當然梗係唔少得食鍋貼啦, 鍋貼我覺得中規中矩, 入面都有唔少肉汁,但係配埋辣醬食就會幫佢加分外賣埋單37蚊,抵食!查看更多
酸辣湯
sega1975
鍋貼大王
sega1975
2017-03-20
关注
首先有一個問題,門口招牌叫君戶,但開飯呢到就叫君滬,究竟係同門師兄定係老翻?又有無機會係開飯網嘅資料出錯,希望工作人員會攪清攪楚佢。太約六點左右,無諗過全場差不多坐爆,慶幸還有最後一個位,睇完餐牌,單叫一隻好似係3.5蚊,而一次叫五隻鍋貼就會平尐好似係15蚊,所以叫咗一碟五隻。鍋貼皮一邊夠脆口,另一邊皮有夠煙韌,剩係嗰皮已經水準之上,裡面餡料有些微肉汁,基本上可以確定為係平民美食。君滬係香港其實好多分店,其實呢種集團經營嘅小店仲有咁優質嘅出品,都算係良心店,希望佢地還可以繼續保持出品嘅水準。查看更多
matthew_wai
好伏....
matthew_wai
2017-02-06
关注
同朋友一齊嚟食消夜,可惜周圍都係閂晒鋪頭,跟住就嚟咗依家鍋貼大王到食嘢,估唔到令人咁失望,我哋叫咗一個麵兩個腸粉,仲有一個鍋貼,佢哋嘅鍋貼又濕又唔硬,而且味道好淡一啲都唔好食,覺得唔知食咗啲乜落肚而且好貴,而腸粉來講算係普通,但係都算幾細分,味道冇乜嘢挑剔,因為間間都差唔多分別在於醬汁,如果有得俾人分開點花生醬同另一隻醬就好啦,個豬扒面啲豬扒好鹹雖然好大份但係就一啲都唔好食因為面同個豬扒都好好鹹,呢間真係唔會再有下一次查看更多
小異
酸辣湯面
小異
2017-02-02
关注
行完山,大家都腳仔軟,在大圍火車站附近轉了過圈,最後決定平平地黎鍋貼大王食個面醫肚。人多阿姐好似有d應付唔黎,叫超耐都話等陣先,又上錯菜...叫了碗酸辣湯面,好大碗,入面材料也挺足,而且唔會唔夠辣,食完飽哂。朋友叫了鍋貼也說好吃。查看更多
Chloe2017
力抗通漲的粥、粉、麵晚餐
Chloe2017
2017-01-10
关注
現家人工平平,又搬左出黎住,日日都要番工,一放工唔多想煮飯,於是周圍搵野食,發現大圍君戶真是又抵又好食,LEE間野係賣上海鍋貼為主,不過佢既上海水餃面、上雲吞面同炸醬面的確是價廉物美,當然落單阿姐的態度唔會差得過澳牛既,但亦不會好似高級餐廳咁啦,但勝在有人情味,真是會留意得到妳,可能我近來多左幫襯,都開始認得我,所以我覺得個面唔止又平、美道不錯,而且還有落單阿姐的關心,所以我會繼續幫襯,會回頭幫襯。查看更多
上海水餃面
好油既一餐
為食龍蝦小兵
2017-01-02
关注
踏單車前先食野!見到有鍋貼大王!不過就唔想食鍋貼,食下中式飯!咸蛋肉餅飯幾好食!$19一碗!個肉餅有少少薑味係入面!唔會淨係得個咸字!整體都幾好食!不過食到抵勁多油!朋友叫既滷肉菜飯一上台都覺得中左大伏!勁多油係底!成個滷肉係木耳多過肉!好酸!而且上台前已經凍左!等左好耐先到既菜飯!原來係拎左去炒飯就夠大碟啦!不過都係勁多油!本身諗住菜飯可以中和一下勁油既滷肉!點知依家係油上加油真係食唔落去!朋友食左幾下就算!查看更多
kevincat
唯一選擇
kevincat
2016-10-30
关注
今日午餐想食上海小籠包。 上網做下research,奈何大圍沒有,只有一間食鍋貼和生煎包。不妨去試試,試後就決定不會再試。點左份鍋貼,生煎包,黐飯,鹹豆漿。鍋貼同生煎包一早已做好,只是放在熱窩爐中興熱,可想而知係油淋淋。鍋貼既皮已經變硬。鹹豆漿簡直係同毒品一樣,不可一試!黐飯完全係冇味道的。真係後悔去咗呢間嘗試。查看更多
盛女邦妮
頹食
盛女邦妮
2016-09-18
关注
雖然今晚公司所屬的部門到荃灣Team Building & Dinner,完結後我也不忘另一半,十時半到大圍一起吃點夜宵吧。這君戶位於大圍墟近明星酒家的位置,雖然估計租金也不便宜,但食物價錢卻是一直非常經濟實惠。煎鍋貼($13/5隻): 平均每隻不用$3元,作為本店招牌食品,仍屬相當划算。鍋貼香脆,鍋貼皮韌度適中,而餡料為鮮豬肉餡料,富少許肉汁,可是不太Juicy。比起連鎖上海菜食肆還有一段距離,但當然價錢也平一大截。碗仔翅($15/細): 雖然說是細碗,但並不細碗,若一人把它吃光還有點膩,碗仔翅味道一般,即使加了紅醋還感有啲單調,不太好食,真有點頹食的感覺。查看更多
jackkee
我的宵夜首先
jackkee
2016-08-11
关注
夜晚十點冇野食,又去左鍋貼大王食宵夜!好鐘意呢間鋪頭,開到好夜,仲有好多野食。坐低即刻叫個招牌鍋貼!唔洗兩分鐘,已經ready上菜!食鍋貼一定要點埋鋪頭既豆瓣醬!越多越好!好鐘意鍋貼入邊既汁漏出黎時,同豆瓣醬溝埋一齊,呢個味道好幸福好邪惡。雖然鍋貼點都會有少少油,但係太好食,唔理得咁多!豆瓣醬辣辣地,加埋熱辣辣鍋貼,五隻鍋貼已經搞到成個肚好暖,可以安心訓覺!所以呢個就係點解每次半夜肚餓都會揀鍋貼大王既原因!查看更多
Pandawing1124
平民美食
Pandawing1124
2016-08-01
关注
突然間想食香口同辣辣地既野就諗起鍋貼大王!鍋貼 加左辣豆瓣醬係表面,配上煎得香脆既外皮同多汁既肉餡!真係好正!最鐘意佢唔係空心鍋貼,佢入面填滿左肉餡,同皮都連接得好好,唔會食到皮肉分離!栥飯既米飯非常軟糯,入面有榨菜同肉鬆等。雖然餡料唔算好豐富,不過味道都不錯!查看更多
栥飯