2020-10-16
琴日放假,約左個好好朋友食飯我搵左呢間位於isquare嘅名家韓國餐廳,我之前已經想試,到今日終於有機會。我地坐低,因為6點就去到,只係坐左幾枱,通常佢地都會先安排窗邊位俾客,先到先坐,大家留意喇呢張6點影的,所以未入黑叫左個set C,$850,之後先上左啲小碟,個薯仔幾好食,其他個黑豆都ok其實佢有好幾個Set揀,比較化算啲,呢間價錢都中上,如果兩個人黎我建議叫set等左一陣,黎左好多野,有蝦、帶子咁個蝦好食啲,肉彈牙,但蝦味略淡帶子就一般,冇咩鮮味左邊係和牛(好似係)右邊就牛肋條侍應會幫你剪牛肋條,因為比較大條牛肋條係咁多食物最好,食落好彈,牛味濃,用生菜包住食中和油膩感個Set可揀人蔘雞或海鮮辣豆腐湯,我地揀左人蔘雞,味可以,個雞幾好食最後我地先燒牛扒,其實都飽飽地,牛係靚嘅,但如果開始食可能會好食啲建議大家開波就燒哂啲牛先其實仲叫左真露燒酒,冇影,原味酒味太濃,都係配埋果味順口啲埋單$1023,都值,入夜後個境好靚,不過都係睇下同邊個食最重要
等左一陣,黎左好多野,有蝦、帶子咁
個蝦好食啲,肉彈牙,但蝦味略淡帶子就一般,冇咩鮮味
左邊係和牛(好似係)右邊就牛肋條
侍應會幫你剪牛肋條,因為比較大條
其實仲叫左真露燒酒,冇影,原味酒味太濃,都係配埋果味順口啲