2021-11-26 55 浏览
✨Set $246吉列牛🥩牛出面層炸衣好香脆!牛嘅肉質非常軟冧,好容易咬開,完全係我鍾意嘅口感😍 牛味都重同埋有啲肉汁👍🏻 熱石爐係可以燒啲牛,所以可以自己control個熟度😆另外值得一提嘅係個芥末沙律醬點牛好好味💕成個set有跟飯、麵豉湯、胡麻醬豆腐、胡麻醬番茄仔。-牛肉咖喱忌廉烏冬面頭有一層忌廉,同下面嘅咖喱撈勻後好creamy,咖喱味亦好香濃而且帶少少辣幾惹味😻😻整體好match😋 烏冬好掛汁!口感超滑而且彈牙~正呀😜-✨雞軟骨餃子🥟 $38熱辣辣,外皮十分香脆!有4件而且都幾大件,入面餡料亦好足好香,好滿足☺️~-✨Passion Punch +$18熱情果酸酸甜甜好開胃,又可以解膩😜好飲👍🏻-✨Rose Garden🌹+$18鍾意粉紅色嘅我覺得呢杯野飲好靚呀🤣仲有啲真玫瑰裝飾🥰 玫瑰味好香但飲落陣味唔假,好好飲!
✨Set $246
吉列牛🥩
牛肉咖喱忌廉烏冬
✨雞軟骨餃子🥟 $38
✨Passion Punch +$18
熱情果酸酸甜甜好開胃,又可以解膩😜好飲👍🏻
✨Rose Garden🌹+$18
2021-11-26 48 浏览
已經第二次食呢間😋😋😋今次仲有個二人套餐$246食吉列牛,真係最抵,不得不介紹比我朋友!🥩吉列牛定食$246基本上每一枱都有叫呢個必食推介,定食另外包括小菜、麵豉湯、豆腐、白飯 (加上了飯素)、一粒焆麻醬小蕃茄及一份吉列牛,隨餐給了我們一個板燒爐。牛肩脊本身已經炸得非常鬆脆,生熟度自己話事,因為有個熱石比你慢慢燒,自己的牛自己控制!牛肉油脂豐富,經熱石燒完之後,外依然脆,油脂融化, 令味道更加突出,好重牛味。本身牛的肉質柔嫩,成個口感好正!🍜咖哩忌廉烏冬第二次食,都比個賣相吸引住!整碗面是白色的,十分creamy,烏冬有彈性煙韌,沈係日式咖哩入面,索曬啲咖哩香味,再撈埋忌廉,好香滑。雞軟骨餃子 💲38佢有四大件雞軟骨餃子,外皮好香脆,入面啖啖肉最重要佢炸到好唔油膩Passion Punch 💲18總結:個牛同烏冬真係好高質,價錢都好值得!特別個烏冬,好似藝術品甘,有賣相又有味道!

已經第二次食呢間😋😋😋

🥩吉列牛定食$246
基本上每一枱都有叫呢個必食推介,

自己的牛自己控制!

🍜咖哩忌廉烏冬
第二次食,都比個賣相吸引住!
整碗面是白色的,十分creamy,

雞軟骨餃子 💲38
佢有四大件雞軟骨餃子,
外皮好香脆,入面啖啖肉
最重要佢炸到好唔油膩

Passion Punch 💲18

2021-11-16
  • 吉列牛定食
  • 雞軟骨餃子
  • Passion  Punch
  • 咖喱忌廉烏冬
2021-11-25 39 浏览
在銅鑼灣有好多食肆,今晚特登約左朋友食韓式吉列牛,我哋叫左個吉列定食套餐,包括有吉列牛、味噌湯及麻醬豆腐,侍應揍來一個小小的燒烤爐比我地放吉列牛在上面燒一下,個吉列牛嘅牛肉係牛柳位,肉質非常嫩滑,烤過後的肉質仍然保持鮮嫩,而且店主並附上幾種醬料供給我們伴著吉列牛食,有芥茉醬,燒汁及麻醬,非常貼心。又附有一個咖哩忌廉烏冬,呢個菜到來時係好似一些攪拌好的蛋白咁,完全估不到它是白咖喱,烏冬好彈牙,白咖喱汁好滋味香滑,內裏伴住啲雞肉及洋蔥,好有心思。雞軟骨餃子嘅汁又係好滑但又有雞軟骨係入面,好有口滑。我叫了一杯Citrus Ocean,有小小薄荷及柚子味,朋友叫了杯Passion Punch,有啲熱情果係入面,有啲脆脆的感覺,令到我哋飲後都好開胃及舒暢的感覺,令人非常満足的一餐
餐廳位處Time square後面既耀華街,近近地行完街去食就啱哂~ 睇餐廳名就知招牌菜係吉列牛啦!吉列牛定食每檯預先set好左石燒爐,基本上每檯都會點份吉列牛定食,我地都不例外吉列牛扒先以2-3成熟製作,自行放上石燒爐板加熱,煎到啪啪聲。吉列外層煎過後更香脆,牛扒厚切牛味濃Size都幾大塊。白飯上加埋飯素更好味仲有小食車厘茄、滑豆腐咖喱忌廉烏冬成碗白雪雪好Creamy,真係有d唔捨得攪勻吖夾起烏冬掛上特濃忌廉咖喱汁,口感滑溜,味道甜中帶點辣。烏冬彈滑,仲有牛肉粒、西蘭花、洋蔥,幾豐富雞軟骨餃子一份4件,餃子皮好薄好香脆,雞軟骨好有咬口免治雞肉幾實淨。紫薯latte 紫薯味香濃,質感幼滑唔甜Passion punch 好香熱情果味,加埋梳打水,好清新

睇餐廳名就知招牌菜係吉列牛啦!

吉列牛定食
吉列外層煎過後更香脆,牛扒厚切牛味濃
Size都幾大塊。
白飯上加埋飯素更好味
仲有小食車厘茄、滑豆腐

咖喱忌廉烏冬
成碗白雪雪好Creamy,真係有d唔捨得攪勻吖
夾起烏冬掛上特濃忌廉咖喱汁,口感滑溜,味道甜中帶點辣。
烏冬彈滑,仲有牛肉粒、西蘭花、洋蔥,幾豐富

一份4件,餃子皮好薄好香脆,雞軟骨好有咬口
免治雞肉幾實淨。

紫薯latte
紫薯味香濃,質感幼滑唔甜

Passion punch
好香熱情果味,加埋梳打水,好清新
2021-11-23 32 浏览
買完一日野連lunch都無食,早早食晚餐先得。早食就食吉列牛,大擺時間消化!叫個套餐另加個豚肉餃子皮脆又多芝麻!入邊係白菜豚肉,比例都1:1咁,斷有肉感!吉列牛定食芝麻醬蕃茄、沙律菜凍豆腐開開胃!麵豉湯淡口少少,但海帶都一片過!長長方方列隊,外係金黃色吉列,内係血色!放上去燒好快熟!自己決定想幾成熟。吉列牛軟中帶咬感,唔錯既!紫菜碎嘅飯好香口,添日本感!吉列牛會有芥末蜜糖醬,好爽!芥末變得好溫和!同牛味添點甜!咖喱忌廉烏冬可以配牛肉或者雞肉,咁有牛就要雞啦!樣子好似好肥,其實又唔係既打忌廉泡!烏冬好e銀同好掛咖喱忌廉汁,一啖接一啖無罪惡感既!日本咖喱食唔辣但有少少辣香!雞肉份量適中,另外加咗啲西蘭花、洋蔥同埋冬菇,整咗都係吸左好多咖喱忌廉既香甜!韓國蜂蜜紅棗茶秋冬飲品,胃立立,甜度ok!Citrus ocean檸檬青檸既微酸。

叫個套餐另加個豚肉餃子

皮脆又多芝麻!入邊係白菜豚肉,比例都1:1咁,斷有肉感!

吉列牛定食

長長方方列隊,外係金黃色吉列,内係血色!

吉列牛會有芥末蜜糖醬,好爽!芥末變得好溫和!同牛味添點甜!

韓國蜂蜜紅棗茶
秋冬飲品,胃立立,甜度ok!

Citrus ocean
檸檬青檸既微酸。
日韓料理一直都係小編最愛!呢間吉列牛同忌廉烏冬專門店小編更係去咗n次!🤣 每次食完係會想再去食😋 大家如果去開銅鑼灣嘅真係要Bookmark定!🌟 吉列牛定食($246)吉列牛外面整到好脆身🥰食之前放喺石爐上面燒一燒 發出嘅滋滋聲依家諗起都流口水。除咗主食同吉列牛之外仲配有麵豉湯同小菜~🌟 咖喱忌廉烏冬(跟餐)好特別嘅日式料理!烏冬上面有厚厚嘅一層忌廉😳個底就係日式甜咖喱同一啲洋蔥、牛肉🍛兩者夾埋又香又creamy,記得要趁熱食啊!🌟 雞軟骨餃子($38)餃子煎得香脆加上雞軟骨嘅口感🥟係一道香口小食。🌟 Passion Punch/ Citrus Ocean ($18)兩杯嘢飲味道正常 唔會過甜,打卡靚之餘價錢唔算貴*另收加一服務費味道:🌕🌕🌕🌕🌗環境:🌕🌕🌕🌖🌑價錢:🌕🌕🌕🌕🌑

吉列牛定食

🌟 吉列牛定食($246)
吉列牛定食

🌟 咖喱忌廉烏冬(跟餐)
咖喱忌廉烏冬

🌟 雞軟骨餃子($38)
餃子煎得香脆加上雞軟骨嘅口感🥟係一道香口小食。
雞軟骨餃子

兩杯嘢飲味道正常 唔會過甜,打卡靚之餘價錢唔算貴

*另收加一服務費

味道:🌕🌕🌕🌕🌗
環境:🌕🌕🌕🌖🌑
價錢:🌕🌕🌕🌕🌑
2021-11-21 49 浏览
跟朋友到銅鑼灣吃飯~ 知道百樂中心一向都好多餐廳選擇~ 我地見到吉列牛就覺得好吸引啦❤️我哋叫左一個吉列牛定食套餐同香煎雞軟骨餃子🥟仲有咖喱牛腩忌廉烏冬~ 飲品我地叫左凍菊花茶同埋紫薯那鐵~ 吉列牛定食套餐好快上台~ 外皮炸好內紅紅的生牛肉見到牛肉贊都唔錯~ 職員會點著台上既爐仔比我地加熱燒個牛肉~ 牛肉的生熟度可以先行選擇~ 我燒到有8-9成熟,但肉質都仲好滑,無因為太熟而鞋左❤️套餐有埋白飯和飯素,牛肉配飯一齊食真係好好味,配菜芝麻醬小豆腐都唔錯香煎雞軟骨餃子🥟都煎得好香呀!餃子內有雞軟骨碎更增咬口!很特別咖喱牛腩忌廉烏冬都好特別呀!外層厚厚滿滿的白色忌廉內蘊藏了咖喱牛腩烏冬~ 忌廉配了咖喱令咖喱烏冬口感更滑,也減小了辣度 十分特別!餐廳份量好足,十分抵食,性價比很高

我燒到有8-9成熟,但肉質都仲好滑,無因為太熟而鞋左❤️

餐廳份量好足,十分抵食,性價比很高
2021-11-20 38 浏览
今日中午叫左吉列牛定食同蕃茄豚肉烏冬吉列牛中規中矩,汁同醬都好食,可惜係番茄豚肉烏冬,由於佢係用蠟燭火煲,加上冷氣較大,熱力非常不足,最後需要入廚房翻熱先得,不建議叫涮涮鍋。 整體大致ok, 環境舒適,係大油煙味啲。
今日中午叫左吉列牛定食同蕃茄豚肉烏冬

整體大致ok, 環境舒適,係大油煙味啲。
2021-11-19 46 浏览
吉列牛定食(配咖喱忌廉烏冬)$246上台嘅時候有兩條已經沾滿麵包糠嘅牛柳,有一碗珍珠米飯同埋一啲涼菜仲有個麵豉湯。牛柳好鬆軟,煎到五成熟再點少少佢哋秘製嘅醬汁,好好送飯😂🤪另外最特色就係成碗都白色嘅忌廉烏冬,初頭望落去真係唔係太開胃,驚好膩。但係原來下邊有好多咖喱汁,撈一撈咗啲烏冬,其實基本上都見唔到白色嘅忌廉,只係每一條烏冬都有咖喱汁,入口唔算太甜有少少辣 忌廉味有嘅不過唔會搶晒 所以食多都唔會覺得好膩😊😊帶子蜆肉蟹子釜飯 $128釜飯分量其實都幾多,如果本身叫咗個二人餐就唔使再另外叫多個主食🤣😂 不過我哋貪心想試多啲嘢,呢個飯嚟到嘅時候都係用個火熱住,有兩粒好厚切嘅帶子同埋好多蜆肉,唔好睇佢好似冇乜汁,但係其實食入口係好Juicy 好入味,因為啲飯已經浸滿晒海鮮嘅鹹鮮味😋😋雞軟骨餃子 $38一份四件份量啱啱好,餃子皮煎得好脆 入邊嘅雞軟骨食到仲係索索聲,點少少酸酸地嘅餃子汁食就唔會咁油膩😚😚
吉列牛定食(配咖喱忌廉烏冬)$246

帶子蜆肉蟹子釜飯 $128

雞軟骨餃子 $38

2021-11-18
2021-11-18 36 浏览
對上一次黎原來已經成年前。 對佢地嘅石燒吉烈牛念念不忘。黎到必點吉烈牛定食套餐吉烈外層又香又脆,上台時d 肉仲係好粉嫩,哩個時候就要用店員為你預備好嘅熱石輕輕燒下d 牛肉,燒到你鍾意ge 熟度就可以點佢嘅芥末或者燒汁黎食,又好玩,又好食。 咖喱忌廉烏冬 一上黎就係白雪雪嘅忌廉,撈勻之後發覺忌廉下面係重重嘅咖喱汁,有加左忌廉嘅關係,d 烏冬超級滑☺️ 無得彈 加多個雞軟骨餃子小食,份量岩岩好👍🏻 野飲方面,我今次試綠茶latte. 綠茶味道適中。無黎一段時間都仲係keep 到個水準👍🏻 推介大家去試下👍🏻👍🏻👍🏻
對上一次黎原來已經成年前。 對佢地嘅石燒吉烈牛念念不忘。
黎到必點吉烈牛定食套餐

咖喱忌廉烏冬

加多個雞軟骨餃子小食,份量岩岩好👍🏻

野飲方面,我今次試綠茶latte. 綠茶味道適中。

2021-11-17 54 浏览
百樂中心真係有好多間餐廳,今次專登嚟到試呢間吉列牛。套餐 ($246)吉列牛定食 • 咖喱忌廉烏冬呢個set有齊晒餐廳嘅招牌,吉列牛份量都唔算少,外層炸過非常之脆,入面就好粉嫩。大家可以視乎自己喜好石燒吉列牛,我自己就覺得燒幾秒已經ok,牛肉好軟林,點埋佢配既芥末醬更好食。忌廉烏冬就好岩打卡,白白嘅泡沫令到成個烏冬更加滑,烏冬彈牙,同咖哩味相當之夾。咖喱配忌廉令到個醬汁比較稠身啲,烏冬食落就好掛汁。唔好以為淨係得烏冬,仲有啲牛肉係個底度嫁,所以呢個烏冬好食得黎都幾飽。雞軟骨餃子 ($38)雞軟骨作為餡料,咬落會有少少爽脆嘅口感,配埋本身嘅肉餡整體都唔錯。🍹Citrus Ocean • Passion Punch (跟餐每杯+$18)兩杯都係俾佢嘅賣相吸引咗,飲落又真係唔錯,係水果加梳打嘅味道。
百樂中心真係有好多間餐廳,今次專登嚟到試呢間吉列牛。

套餐 ($246)
吉列牛定食 • 咖喱忌廉烏冬

雞軟骨餃子 ($38)

2021-11-16 33 浏览
好多人讚吉列牛,終於今日同友人黎食!睇完menu都係覺得二人套餐$246最抵食!👉🏻吉列牛定食果然名不虛傳,十多件牛肩脊,炸得非常鬆脆,最好係可以係熱石上燒,生熟度自己話事,肉質柔嫩,牛味重,成個口感好正!而且好貼心地有三款醬點,都幾好!👉🏻咖哩忌廉烏冬一片雪白鋪面真的很吸睛,不過影相真係要快手🙈淡忌廉mix日式咖喱,口感綿密又特別,烏冬非常煙韌,岀奇地夾!👉🏻雞軟骨餃子$38咬落去有肉汁又卜卜脆,但又唔會好熱氣嘅感覺!👉🏻Passion Punch$18非常清新,好中意,百香果味好香!👉🏻 Rose Garden$18淡淡花香,唔會太甜!
好多人讚吉列牛,終於今日同友人黎食!
睇完menu都係覺得二人套餐$246最抵食!

👉🏻吉列牛定食

👉🏻咖哩忌廉烏冬

👉🏻雞軟骨餃子$38
咬落去有肉汁又卜卜脆,但又唔會好熱氣嘅感覺!

👉🏻Passion Punch$18
非常清新,好中意,百香果味好香!

👉🏻 Rose Garden$18
淡淡花香,唔會太甜!

2021-11-16 26 浏览
呢間吉列牛早幾年開始hit,我都食過幾次旺角店。.吉列牛定食配咖哩忌廉烏冬黎得呢間舖,梗係試下佢最出名嘅set啦,2人份量,有吉列牛配飯,仲有個烏冬。.✨吉列牛定食 🐮🍚(配白飯、 麵豉湯、麻醬凍豆腐同、車厘子、沙律)外表好脆,又可以自行係鐵板燒,決定生熟程度。佢個蒜蓉醬幾出色,點牛一流.✨咖哩忌廉烏冬🍜面層有一層好厚嘅cream,底層係咖哩烏冬,將2樣撈埋一齊食係特別嘅.雞軟骨餃子🥟外皮煎到卜卜脆,入面有粒粒雞軼骨,好有口感.紫薯及綠茶Latte💟紫薯迷必叫,紫薯味極重仲會食到有d紫薯蓉,2杯Latte都打卡一流。
呢間吉列牛早幾年開始hit,我都食過幾次旺角店。
吉列牛定食配咖哩忌廉烏冬

✨咖哩忌廉烏冬🍜

雞軟骨餃子🥟

外皮煎到卜卜脆,入面有粒粒雞軼骨,好有口感
紫薯及綠茶Latte💟

2021-11-15 3068 浏览
好幾年前食過旺角分店,今次黎到銅鑼灣分店,覺得比以往質素有進步得多😱▪️ 套餐 - 吉列牛定食 + 咖喱忌廉烏冬 (7.5/10)💲246定食既前菜有芝麻醬凍豆腐、番茄仔、麵豉湯,自己可以控制吉列牛生熟度,薄薄既麵包糠包邊,食落都帶微脆,肉嘅份量適中,肉質比預期中嫩,幾鍾意佢所配搭嘅芥末沙律醬,配埋個有飯素既珍珠米🤭另外咖喱忌廉烏冬,忌廉泡沫輕盈幼滑,咖喱味亦香而不辣,夾埋一齊食唔會膩,可以配雞肉或者牛肉,呢個牛肉粒肉質普普通通,烏冬保持滑溜煙韌幾有驚喜🍜整體份量都夠兩個人食,價錢幾大眾化💰▪️ 雞軟骨餃子(7/10)💲38係偏向日式既脆皮餃子,入面未算好爆餡,但間唔中食到蔬菜同埋粒粒雞軟骨,不過不失🥟▪️ Passion Punch(7.5/10)💲38;+18 (跟餐)飲品賣相夠曬夢幻,熱情果籽加上梳打,酸酸甜甜,感覺比較清爽🍹▪️ Citrus Ocean (7/10)💲38;+18 (跟餐)呢杯係柚子梳打,底下有唔少柚子蜜,相比之下會甜少少🤔🔎 整體評分(7.5/10)

▪️ 雞軟骨餃子(7/10)💲38

Passion Punch  +  Citrus Ocean

呢杯係柚子梳打,底下有唔少柚子蜜,相比之下會甜少少🤔

🔎 整體評分(7.5/10)
2021-11-12 86 浏览
同男朋友都好中意食吉列牛,呢間餐廳店員有禮貌,由門口帶位,落單至到解答問題態度都幾好,唔會因為繁忙時間好多人就影響服務。我地叫左吉列牛套餐,份量都幾多,有成10幾件吉列牛,配有燒汁或者芥末沙律醬,任君選擇,就算唔沾醬其實都好味,鹹鹹地又食到吉列皮既外脆,撈飯食簡直完美,採用日本珍珠米,大大粒煙韌有口感,加埋海苔芝麻碎,令白飯都好好味,拌碟有麻醬蕃茄仔同豆腐,豆腐非常之滑溜溜,清清既豆腐味無比麻醬味蓋過,味噌湯唔會過鹹所以男朋友都一秒清曬😂我就叫左個牛肉咖哩忌廉烏冬,同樣係餐廳招牌菜,烏冬彈牙好好咬,咖哩忌廉好香,一上枱已經流口水,除左有牛柳粒,仲有洋蔥薯仔等配料,令到咖喱汁更香甜,少少辣又啱啱好👍小食則推介雞軟骨餃子,雞軟骨爽口,同平時豬肉餃既口感好唔同,飲品我就好中意飲佢杯passion punch有熱情果同梳打味,好清甜,食完重味既野飲返杯就完美😁