2022-12-30
[ 吉列牛忌廉烏冬專門店Kobekyu ]今次嚟到旺角呢間韓國過江龍餐廳食飯,主打吉列牛定食、咖喱忌廉烏冬、Shabu shabu涮涮鍋、釜飯等日韓fusion菜式。✿ 吉列牛定食 $148定食包括前菜、麵豉湯、吉列牛&白飯(連飯素😋)。吉列牛份量正常,上碟時呈半生熟,可因應個人喜好用熱石爐加熱至理想熟度。吉列牛外皮酥脆,內裡粉嫩牛肉有質感,覺得唔夠味可以落醬油或芥末沙律醬調味。✿ 廣島蠔蝦蟹籽釜飯 $128釜飯係日本傳統鍋飯,將白米、高湯&食材放入鍋中慢煮,外貌有啲似香港嘅煲仔飯。廣島蠔&甜蝦份量正常,味道鮮甜唔會腥,蟹籽鋪係釜飯表面增添口感。溫度方面呢個釜飯唔算好熱,飯焦相比煲仔飯少。✿ 熱韓國蜂蜜紅棗茶 $28冬天飲杯熱野夠哂滋潤,補氣養血。總結🫦 餐廳食物價格親民,上菜速度快。每枱客都有order吉列牛,大家都係為佢而嚟😆✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿吉列牛忌廉烏冬專門店 Kobekyu地址:旺角彌敦道726號17樓電話:3705 9965✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
✿ 吉列牛定食 $148
定食包括前菜、麵豉湯、吉列牛&白飯(連飯素😋)。
✿ 廣島蠔蝦蟹籽釜飯 $128
✿ 熱韓國蜂蜜紅棗茶 $28
冬天飲杯熱野夠哂滋潤,補氣養血。
總結🫦
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿