2022-05-04 744 浏览
很喜歡吃華御結的飯團😋 因為覺得外面的紫菜都很脆,唔會話好淋。裡面的內餡都很足料🙂⭐️本格和風燒牛肉$19☀️飯團裏面的燒牛肉汁和燒牛肉是很好味的,但是我每次也要吃兩個才夠飽😗😗⭐️和風豆乳骨膠原雞湯,超好飲,我每次吃飯團也是為了這個湯,滿滿的豆乳味😍蘑菇也很好吃♥️令你一試難忘想再飲多幾碗🙂⭐️佢有時定期會有不同的promotion,這個是我今次買的兩個飯團依家一個湯就$48都幾抵食🤭🤭🤭🤭🤭🤭
很喜歡吃華御結的飯團😋
因為覺得外面的紫菜都很脆,唔會話好淋。
裡面的內餡都很足料🙂

2021-12-20 301 浏览
網上睇到已經知到15-21號做感謝祭但每次到係收工經過先記得收到的時候已經售罄今早港鐵一出經過見到做緊我最愛吃芥末章魚(Octopus with Wasabi)無理由吾買番個覺得佢的飯好似無左以前甘黏性好用易就散
網上睇到已經知到15-21號做感謝祭
但每次到係收工經過先記得
收到的時候已經售罄

今早港鐵一出經過見到
做緊我最愛吃
芥末章魚(Octopus with Wasabi)
無理由吾買番個

覺得佢的飯好似無左以前甘黏性
好用易就散

2021-12-20
$10 (早餐)
2021-02-13 426 浏览
前幾日冇時間去食午餐,就去咗華御結。一個飯團公園食唔飽,所以我叫咗個套餐。除咗飯團仲有碗湯,係粟米湯嚟嘅。其實仲有菠菜添!不過菠菜就冇乜特別。第一次試佢嘅粟米湯,覺得好正!佢嘅味道好濃郁,碗湯都幾杰,感覺好足料。個雞肉飯團我就整返熱嚟食,熱辣辣好正,唔使多介紹啦!
2019-10-03 702 浏览
最近很多飯局🍴所以中午想著吃少點就在office附近隨便買了個飯團🍙重點是它有標示卡路里,加分買了個素食的 金平牛蒡🍙 163卡 16HKD「金平」是日式一種烹調手法,主要是用醬油、味淋、料酒和糖來煮根莖類的菜🥔🍠🥕按照包裝所示的方法拆開,新鮮的紫菜就會包裹住整顆飯團咬開能看到牛蒡和胡蘿蔔絲,還有一點兒白芝麻米飯用的是日本米,很飽滿,一顆一顆粒粒分明但是不鬆散牛蒡絲是甜甜的,但是料不是很多吃完一個剛剛好不餓下次試別的口味的飯團********************Instagram📷:smileyyyyyl大眾點評:飛機妹妹吃遍宇宙
最近很多飯局🍴
所以中午想著吃少點
就在office附近隨便買了個飯團🍙
重點是它有標示卡路里,加分

買了個素食的 金平牛蒡🍙 163卡 16HKD

按照包裝所示的方法拆開,新鮮的紫菜就會包裹住整顆飯團
咬開能看到牛蒡和胡蘿蔔絲,還有一點兒白芝麻
米飯用的是日本米,很飽滿,一顆一顆粒粒分明但是不鬆散
牛蒡絲是甜甜的,但是料不是很多
吃完一個剛剛好不餓
下次試別的口味的飯團

********************
Instagram📷:smileyyyyyl
大眾點評:飛機妹妹吃遍宇宙
2019-09-28 335 浏览
平日返工忙到無時間食飯,我就會買個飯團食,多數都貪方便喺便利店買,早幾日俾我發現咗公司附近有間華語結😍一向都好鍾意食佢個飯團,覺得佢啲飯係軟熟啲,味道都好味好多!今日試咗個鹽醬豚肋肉飯團、櫻花蝦醬油伴飯❤️鹽醬豚肋肉飯團豚肋肉嘅肉質比較爽,有啲似豬頸肉嘅口感,佢個鹽味好夾,淡淡嘅鹽味唔算太鹹,都幾好食!櫻花蝦醬油伴飯團我好鍾意用櫻花蝦既野食架,不過今次呢個飯團反而有小小失望,無咩櫻花蝦嘅味道,醬油味又比較淡,比較普通,唔太突出。。。。。。

鹽醬豚肋肉飯團

櫻花蝦醬油伴飯團
2019-09-24
2019-06-25 328 浏览
自從公司樓下開了御結之後,下午茶我就吃一個飯團🍙,分量剛剛好👍🏻!每次都是吃辛口明太子或者明太子沙律都不感到厭倦😚。很多時都了下午時段,它都會很快就賣光了。
2019-03-06 373 浏览
前面本身得一個客人,我揀好已放cashier枱面,但一位男同事竟skip我,收後面客人嘅錢,於是我等多一個,點知都係咁,但我企正cashier第一個!其實係咪應該收左我錢先呢,當人透明,打尖果啲人又好意思嘅,唔知以為去咗大6,有咩cut咗上前就可以俾錢!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2019-03-06
2 分钟 (外卖自取)
$50 (早餐)
2019-01-25 408 浏览
每次覺得冇乜胃口,但又要食飯嘅時候,就會去買華御結嘅午市套餐!因為易入口得來量又唔多,同埋十分之有營養!湯➕飯糰➕菜!個粟米湯完全冇味精味,好杰撻撻!好有粟米味!好好味!個芥辣八爪魚飯團都好好味!令到本身冇咩胃口嘅我都全部食晒!仲有個菠菜食落去好鮮甜!雖然個樣唔係好靚!咁一個套餐總共加埋都係$44。如果你同我一樣,平時諗到食乜嘢,胃口又唔係好好,飯量又唔算太大嘅,你都可以去華御結買一個午市套餐試吓!
午市套餐
午市套餐
2018-11-21 303 浏览
今次只係嗌咗個三文魚手卷,已經成三十幾四十蚊,不過啲三文魚都幾新鮮,食落唔會淡茂茂,但係得2塊有啲少,我比左咁多錢比多塊黎都好呀。d飯都粒粒分明,唔會話雪到好凍,但就無咩味,唔加豉油好難放入口。紫菜夠脆唔會焗到林晒。係手卷黎講都ok既,但我下次都係特價先去買。

係手卷黎講都ok既,但我下次都係特價先去買。
2018-06-12 654 浏览
位置十分方便,經常能在地鐵站出口附近找到,比起魚蛋買等傳統小食,感覺更為健康。飯糰大約15至17元一個,每個獨立包裝,提供不同口味。 每個飯糰都是新鮮製造,需要在當天品嚐。我最喜歡的是辛子明太子,裏面的帶點點辣味,配白飯就最夾。在秋天的時候曾經看見他們有日子限定飯團的 ,栗子加白飯帶點點的甜味。 現在他們是有厚切十勝豚肉飯團,北海道限定。最欣賞示他們有很多素食選擇例如流心濃香蛋黃飯團。 他們還有一些小食,但是供應數量不定期,例如很久已沒有看到酒饅頭了。早餐的時候會買一個飯團一個湯,組成個人配搭的日式早餐。

我最喜歡的是辛子明太子,裏面的帶點點辣味,配白飯就最夾。

早餐的時候會買一個飯團一個湯,組成個人配搭的日式早餐。
2018-06-06 382 浏览
雖然經常外出吃飯,不過有時候都想簡簡單單地只是買點東西回家充飢便算。在這時候,的華御結」的出品便是其中一個好選擇。在香港,除了便利店之外,它幾乎是想吃日式飯團的唯一選擇,幸好,它的飯團一般來說都不算差,就以我試過的幾款口味來說,就都有一定的水準。而這次我吃的,則是「本格和風燒牛肉」口味的日式飯團。不太大,也不太小的飯團,足堪裹腹,燒牛肉的油脂,滲進附近的日本米中,即使沒再加熱,不冷不熱的飯團,米粒油潤,燒牛肉瘦中帶點肥,與米飯一起吃,感覺還不錯!

等候时间
1 分钟 (外卖自取)
用餐时段
其他
2018-04-29 361 浏览
以前嘅華御結 真係要尊登去搵先會有但係而家已經開到好似seven eleven 咁 周圍都係 總有一間喺左近每次去做運動之後都一定會買一舊黎食但係成日聽人講話有一個蒲燒三文魚腩好好食但我每一次都淨係會嗌蛋黃飯團因為次次都見唔到呢個三文魚腩嘅今次仲要比我買到😝呢度嘅飯團最正係因為啲紫菜長期都可以keep住好脆而且飯同餸嘅比例啱啱好所以唔會話你要食好多淡飯先會食到餸今次食呢個蒲燒三文魚腩一咬落去已經聞到嗰陣香味 就係啲魚腩燒左之後散發出嚟嗰陣油香終於明白點解啲人話好好食🙂啲魚又夠多而且啲飯都吸晒魚嗰陣油香味!除咗蛋黃之外有多一個選擇😋😋
以前嘅華御結 真係要尊登去搵先會有

一咬落去已經聞到嗰陣香味
就係啲魚腩燒左之後散發出嚟嗰陣油香

終於明白點解啲人話好好食🙂
啲魚又夠多
而且啲飯都吸晒魚嗰陣油香味!

除咗蛋黃之外有多一個選擇😋😋
2018-04-28 243 浏览
由於工作繁忙, 又係一個人的午餐, 太忙嘅情況, 要買外賣😣想簡簡單單食個快飯, 所以去左華御結買個飯團同湯啦唔太餓嘅關係只係買左一個飯團, 加個湯(細 size) 都要成 HKD38, 所以一向都覺得唔平, 雖然係咁, 我都覺得佢地有一定嘅水準。叫左個和風豆乳骨膠原湯, 味道夠濃, 仲有好多料, 有腐竹, 雞肉, 菇同紅蘿蔔, 真係唔錯而飯團就買左西京燒金目鯛魚, 呢個係期間限定, 下次唔知仲有冇, 雖然舊魚係細舊左 d不過鹹淡適中, 紫菜又夠脆, 非常好食。
想簡簡單單食個快飯, 所以去左華御結買個飯團同湯啦

不過鹹淡適中, 紫菜又夠脆, 非常好食。
2018-04-26
2017-10-02 508 浏览
有時早餐食得太豐富,或者想食得清清地,甚至有時太趕時間,我都會選擇佢地的飯團做lunch !有多種的味道選舉,成日都見到好多人幫親!今次就試左兩個的口味!分別就係梅乾口味同松葉蟹肉沙律口味啦!!佢話用左日本的白米製造,包得不是太實!紫菜新鮮好脆口!第一次試梅味飯團,梅實在太酸,一向食得酸的我都有d個感覺!喜歡酸的可以挑戰一下!另外蟹肉沙律味道較正常,料就不是太多啦!最後見到佢有新出品的黑芝麻糯米糍!但味道較甜!
有多種的味道選舉,成日都見到好多人幫親!

佢話用左日本的白米製造,包得不是太實!紫菜新鮮好脆口!

另外蟹肉沙律味道較正常,料就不是太多啦!
最後見到佢有新出品的黑芝麻糯米糍!
但味道較甜!

2017-09-25 405 浏览
華御結 Hana Weekly 張單張 上星期拎今日馬上走去試套餐B set please!夏野菜蜆肉湯好香好味,飲湯先!(味噌好重)意式肉丸拿破崙意粉味道夠驚喜(食慣茄汁肉醬意)肉丸有兩個層次、可能因為有豬同雞肉混合。(自選飯團)明太子沙律飯團放最後,我鐘意紙菜脆配合珍珠米。白飯能中和殘餘在口腔的味道,所以我一定會最後先食。另外要服務員肯提出意見,建議..及要提供預熱服務
華御結 Hana Weekly 張單張 上星期拎

今日馬上走去試套餐

B set please!
夏野菜蜆肉湯好香好味,飲湯先!(味噌好重)
意式肉丸拿破崙意粉

另外要
服務員肯提出意見,建議..
及要
提供預熱服務