2020-08-27 221 浏览
個人特別推薦「芝士煙肉焗薯蓉」、「惹味香辣雞翼」依兩款食物!芝士同煙肉原本已經係絕配🤤芝士同煙肉既分量都幾足,做到啖啖都有芝士煙肉。再加埋薯蓉一齊食真係無得頂👍🏻佢地既薯蓉同平時係街食既唔同,食落口既感覺好綿滑,唔會好似平時個D薯蓉會一粒粒咁,口感好之餘仲有好重既薯蓉香🤤仲配埋芝士煙肉既薯蓉真係要推薦下!😝另外,惹味香辣雞翼都唔錯,雞翼既肉唔會好乾,都幾多肉汁,令到雞翼好鮮嫩🤤而味道都幾濃厚,一開始以為佢既辣味好普通,點知食落口好重辣既香味😋而且辣度我認為都算適中,連唔太食得辣既朋友都想佢地試下!食完可能番唔到轉頭😜

2020-08-16
外卖送餐
庆祝纪念
生日
  • 芝士煙肉焗薯蓉」、「惹味香辣雞翼
2020-08-24 236 浏览
家庭聚會平日乾脆去酒樓訂圍餐,晚市無開之餘,以前去酒樓時間長,小朋友都無耐性,所以今次有新嘗試—到會,別有一番驚喜。一來食物種類多,選擇又夠彈性,重點係食物有專人送上門,方便很多。減省來回坐車時間,小朋友都可以係屋企玩耐D。平日屋企好少開鑊油,所以點了粟米墨魚餅、炸大蝦、春卷、咖哩角,起初膽心運送過黎炸物油淋淋,但春卷、咖哩角出奇地脆口,墨魚餅超香,呢個下次要點雙倍份量。另一推介招牌燒烤醬雞翼,醬汁甜甜地幾好食,雞翼都醃得好入味,一陣已經俾人食曬。平時到會好少見有德國咸豬手,新奇大膽又試一下。自己好怕咸豬手層皮太硬太韌,D肉太咸,但今次層皮脆卜卜,滿有肉汁,順便食埋骨膠原美顏。不少得點了一個大人小朋友送飯至愛—龍脷魚柳粟米忌廉汁,平日不吃飯的都吃了一碗。下次家庭聚餐會再試其他菜式。

泰式雜菜春卷拼咖喱角

招牌燒烤醬雞翼