2010-11-23 28 浏览
之前聽朋友講旺角有一間日式炸雞店係台灣既名廚開既,一心諗住食好野!!!!好失望!!我叫左份北海道炸雞排,D雞肉一D味都無!!!仲有皮還皮!!!肉還肉!!果D脆皮!!!一D好硬!!!一D就好淋!!!!我都唔知點解可以做到咁既!!!唔會再食
之前聽朋友講旺角有一間日式炸雞店係台灣既名廚開既,
一心諗住食好野!!!!
好失望!!我叫左份北海道炸雞排,D雞肉一D味都無!!!
仲有皮還皮!!!肉還肉!!

2010-11-21
7 分钟 (外卖自取)
2010-11-20 7 浏览
呢間店環境好細..櫃內有不少食物任君選擇.點完食物之後.店員就會幫人客..再炸食物...平均等五至十分鍾就行...我點了一塊雞扒21元,我等了大約20分鍾.在多人的街道都幾煩.成日要避人...如果間店可預計到人客要等幾耐.會方便一點...人客都會舒服.雞扒21元.我覺得偏貴.而且咁大件雞扒搵袋裝好唔方便...我拿住來食..食環署的人員跟左我2條街.眼甘甘咁望住我..好似覺得我會跌一塊落地.雞扒係白色肉的雞.如果只計肉味..係無...全靠調味粉..調味粉有10種選擇.我選左胡椒味...不過唔覺辣...個雞扒炸得唔夠脆...香口程度唔夠至衰.雞扒有骨....呢點更加唔方便....

我用手機影

21元.一的都唔平

至衰.雞扒有骨....呢點更加唔方便....
20 分钟 (外卖自取)
1K
2010-11-14 13 浏览
睇雜誌看到意開了炸雞,也來湊湊熱鬧先!咦, "bei hai dao", 哈哈....係即整的, 也好快手, 5分鐘已炸起.炸起才切片的. 先再入袋. 之後才加入d 辣椒粉或咖哩粉等, 有10款味.第一次食, 叫哥哥介紹, 都係落少少鹽算了.好熱, 好香! 胃口大增!义一片, 看看橫切面, d雞肉又幾靚!粉唔太厚. 擺入口, 唔油! 好脆, 肉多汁, 掂!食完個紙袋竟冇油積, 真係奇!另試食了花枝, 也很好.值得一試的小店子, 推介.
睇雜誌看到意開了炸雞,也來湊湊熱鬧先!

咦, "bei hai dao", 哈哈....

係即整的, 也好快手, 5分鐘已炸起.
第一次食, 叫哥哥介紹, 都係落少少鹽算了.
好熱, 好香! 胃口大增!
勁熱

义一片, 看看橫切面, d雞肉又幾靚!
粉唔太厚.
擺入口, 唔油! 好脆, 肉多汁, 掂!

皮脆

食完個紙袋竟冇油積, 真係奇!

食完個紙袋完全冇油積! 勁!

另試食了花枝, 也很好.
丸都好食

值得一試的小店子, 推介.
4 分钟 (外卖自取)
勁熱
皮脆
丸都好食
食完個紙袋完全冇油積! 勁!
返歸途中..有點餓..就想食小食炸物..就諗起MK站有間啦..行行下突然一見呢間野賣炸物..仲有唔錯既名..北海道..之後有埋唔知咩相合照..無細心留意..見唔駛排隊..就諗都唔諗試下尤魚鬚..店員問咩味..以為問其他人..原來佢有好多"粉"比人揀..最後要左胡椒..15$..份量係小d..得6件左右..但黎料啦!幾特別~~~鬚就食唔到一條完整既..係多數一舊舊卷住哂而又彈牙(有手指公曲左size既尤魚)唔多形容..就係正啦!下次會試其他..

外卖自取
$15 (其他)
2010-11-07 7 浏览
本week的第2日休假晚上行過旺角發現有2間新開既鋪, 1間賣大大塊雞排, 1間賣花枝丸, 魷魚鬚等小吃雞排太大塊下次先試, 今次試左呢間先買左佢既花枝丸, 店員話配埋味粉食, 由於第1次唔知揀咩好, 佢介紹左"紫粉"比我! 係甜甜地的配埋又真係幾特別!! 相信呢間鋪有得長做!! 下次經過再試其他!!頭先係門口仲見到1對夫婦拖住架BB車係對出, 同個店員有傾有講, 唔知係咪老細呢? 哈哈
本week的第2日休假

雞排太大塊下次先試, 今次試左呢間先

2010-11-07
2 分钟 (外卖自取)
  • 花枝丸
2010-10-30 6 浏览
今日同個FD係旺角見到一係G型燈箱圍了好多人咪睇下咩事.原來係炸雞排.咁咪試下叫一塊雞排原來即叫即炸.等了5分鐘 $21價錢都OK 雞排都幾大 .問了店員有冇斬件同個FD 一起試.佢話有仲有10種口味.我揀了辣味.我fd胡椒味.一人一袋果然好味.皮脆.仲要雞嫩有雞味.跟住我同個fd 又試了台灣花G丸試了海苔味(好紫菜下)花G丸入邊真係好多花枝同平時唔同勁好味.有與趣一定要試下
2010-10-29
5 分钟 (外卖自取)
  • 雞排
  • 花G丸
2010-10-27 1 浏览
超正,,,,試過你地一定認同!!! 誠意推介!!!!有十種口味.....款款都各有特色!!!尤其梅子味~~~ 味道帶有少少甜...夠開胃!!! 行旺角....一定要試!!!!
十種味..種種都咁好味!!!

超正,,,,試過你地一定認同!!!
誠意推介!!!!
有十種口味.....款款都各有特色!!!
尤其梅子味~~~ 味道帶有少少甜...
夠開胃!!! 行旺角....一定要試!!!!
2010-10-25
$21 (其他)
十種味..種種都咁好味!!!
  • 雞扒、花G丸、魷魚鬚、炸什菜
2010-10-26
與友人在附近閒逛,發現原本的小食檔變成主打炸雞扒的日式小食店店內有幾款炸物炸什菜(十元)炸花枝丸(十五元)炸雞扒(廿一元)還有一款忘了廿一元一塊雞扒我覺得有點貴,而且當時正準備吃晚飯所以選擇了炸什菜試試味道,該店有多款調味料提供,我比較有興趣的是梅子味不過友人想吃蒜味,所以就應他以求炸物新蘇炸上,熱辣辣冬菇,十分鮮味,冬菇味很濃郁西蘭花,咬落去非常鬆軟但調味粉的味道就不太突出炸什菜的份量以十元來說是蠻多的而且炸成細細舊,方便入口
店內有幾款炸物

炸什菜(十元)
炸花枝丸(十五元)
炸雞扒(廿一元)
還有一款忘了

廿一元一塊雞扒我覺得有點貴,而且當時正準備吃晚飯
不過友人想吃蒜味,所以就應他以求

炸物新蘇炸上,熱辣辣
冬菇,十分鮮味,冬菇味很濃郁
西蘭花,咬落去非常鬆軟
但調味粉的味道就不太突出
炸什菜的份量以十元來說是蠻多的
而且炸成細細舊,方便入口
2010-10-24
外卖自取
$10 (其他)
2010-10-24 21 浏览
一看北海道脆皮雞排的名字就覺得很吸引,是北海道來的嗎?有什麼特別呢?原來是台灣來的炸雞排,我在他們的專頁找到的一些資料,他們標榜:從肉品挑選醃製至成品調味都由食神寶師傅和金牌名廚李師傅親自指導監製,醬料調配都是二大名廚多年廚藝經驗之累積。雞排的外層裹上特調比例的脆漿,雞排的外層酥脆不含油,脆皮入口即化,同時鎖住雞肉的湯汁云云。我走到北海道脆皮雞排的前面,嗅到一陣陣的臭豆腐味,原來是旁邊的小食店…真有點倒胃口!我看到有各式做好的炸物,除了雞排之外,還有爆脆鵝肝捲和花枝丸等。因為不知道那些炸物放了多久,所以我要求要一件即炸的雞排。店員問我要什麼味道的味粉,我選了胡椒味的。即炸的雞排是不會太差的…但我真的不覺得脆漿有什麼特別,不是酥脆不含油的。雞排就像大雞大的那麼大,剪成一塊塊,吃的時候就比較方便。雞排總不如雞肶嬾滑,但雞排某些較厚的地方,的確是比較滑,有一點點肉汁。味粉的胡椒味不太濃,可能份量下得不夠…多款味粉,令我想起紅磡的暖粒粒。其實只要炸物做得好,味粉醬汁等都是錦上添花而已,不是必須的。我相信北海道脆皮雞排剛剛開業幾天,水準還未穩定吧?我期望之後能吃到更好吃的雞扒。又,Openric

用食神寶師傅和金牌名廚李師傅做招牌

味粉

剪雞扒

脆皮雞排

又,Openrice寫收八達通的,但店員說要收現金喔!

3 分钟 (外卖自取)
用食神寶師傅和金牌名廚李師傅做招牌