2007-07-04 15 浏览
早幾日成班人去開果頭順便搵食,見到佢咁多人等位,報紙又寫到佢有幾好幾正,諗住唔會錯點知錯晒,等咗一陣有位,入到去一班人諗住一齊座,佢唔夠位居然叫你分開座,都算啦,跟住叫嘢食,問個唔男唔女既侍應仲搞嘢,問佢係未一定要叫套餐,佢話唔係咁未繼續睇餐牌搵唔到幾錢未問佢套餐同唔係套餐咩價錢囉,點知佢話套餐同唔係套餐一樣價錢,咁你早講啦都唔知佢扮咩...講返d雞同d飯,真係咁大個女終於知道咩叫言過其實,又唔係平,由服務到食味都可以用兩個字形容晒="把鬼"=
套餐一樣價錢,咁你早講啦都唔知佢扮咩...
2007-07-04 12 浏览
話說琴日同朋友出旺角行街買野,出開旺角,知佢一直都想去試下呢間野的海南雞飯,咪陪左佢去食,去到見到成間鋪連埋職員都係得幾個人,入到去,好似命令你坐呢個位咁,到落單個陣,個職員寫完張單,唔係放底,而係成張單飛過黎,之後我無叫野食,叫左個職員拎隻碗比我,拎到過黎,隻碗入面的水多到咩咁,好懷念佢有冇抹過,分左的雞飯黎食,的雞鞋到咩咁,的飯除左油同黃之外,咩味都冇,真係唔明呢間野點解咁出名要味道既無,要服務態度既都冇,今次真係比個朋友呃左,以後都唔會再寺
話說琴日同朋友出旺角行街買野,

出開旺角,知佢一直都想去試下呢間野的海南雞飯,

咪陪左佢去食,去到見到成間鋪連埋職員都係得幾個人,

入到去,好似命令你坐呢個位咁,

到落單個陣,個職員寫完張單,

唔係放底,而係成張單飛過黎,

之後我無叫野食,叫左個職員拎隻碗比我,

拎到過黎,隻碗入面的水多到咩咁,好懷念佢有冇抹過,

分左的雞飯黎食,的雞鞋到咩咁,

的飯除左油同黃之外,咩味都冇,

真係唔明呢間野點解咁出名

要味道既無,要服務態度既都冇,

今次真係比個朋友呃左,以後都唔會再寺
2007-06-26 3 浏览
服務態度極之惡劣.相比之前,飯太油!唔想食到一肚氣就咪去
服務態度極之惡劣.
相比之前,飯太油!

唔想食到一肚氣就咪去
2007-06-24 5 浏览
今日晏畫,約咗個老友去旺角,佢話有間嘢日日排晒隊賣海南雞,仲話日賣過百隻,有無咁勁呀??好!又去試吓,去到真係好多人,心諗咁堅,殊不知d唔知伙記定老細毫不客氣而又命令式咁叫我哋坐呢度,嘩!大佬,張枱仔已經成七個人,仲要迫埋我兩個身形魁梧嘅大漢,我要打側身縮起膊頭坐,算!嚟碗海南雞河加凍奶茶,x+y+z呢d咁嘅海南雞都排晒隊,全部鞋過我鞋底,兩條友成舊水消費,仲好似嚟乞咁!!天理何在呀!!!真係唔明!!我老友比我星星月亮太陽真.....!!
2007-06-23
以前o係何文田返工, 平日行過見好多人等位, 所以一直想試o下~~ 不過一直都冇機會~~~今日去o左何文田搵朋友仔食午飯, 同朋友仔一人叫o左一個海南雞飯加凍朱古力~~~ 雞切得好細件, 雖然未至於"鞋", 但一定稱唔上係滑... 至於碟油飯, 得個黃字, 冇乜味... 掛晒banner 話sell 海南雞飯, 點知真係令人好失望...

2007-06-22 0 浏览
真慘,2口子食飯,食到一肚氣,海南雞飯唔好食,也可忍,但d侍應衰到無人有,亳無禮貌叫我地坐,仲係大sing呼喝你,又悔氣又唔願做,真係貼錢買難受!!!!!
兩星期前第一次幫襯,朋友帶去食,事前朋友同我講明呢間野只可以食味道,無服務可言,所以已經有初步心理預備,一去到小店門口,人山人海,一半人等位一半人等外賣,第一個印像係企晌門口大叫d人客拿外賣果個tom boy 外形既侍應態度非常差,等了一會,我地一行三人坐了一張有如學生上課既檯仔,三十幾度的黃昏時間,客人太多,空調明顯不夠,感覺如坐街上的大排檔,身水身汗…三個人叫了三個例湯,一隻去骨海南雞,一碟茄汁蝦,一個雜菜煲,味道的確係中上,尤其係茄汁蝦的汁夠好味,不過食飯為求味道之外,其實對我黎講,食得開心更加重要,何況我諗佢既味道未至於好食到唔幫襯唔得。所以我會睇住其它人既食評,等佢改善左服務同埋過了夏天先會考慮再幫襯。一間食物本來都好ok既食店竟然有60幾個喊面,服務同環境惡劣情況幾嚴重可想而知。
兩星期前第一次幫襯,朋友帶去食,
事前朋友同我講明呢間野只可以食味道,
無服務可言,所以已經有初步心理預備,

一去到小店門口,人山人海,一半人等位一半人等
外賣,第一個印像係企晌門口大叫d人客拿外賣
果個tom boy 外形既侍應態度非常差,

等了一會,我地一行三人坐了一張有如學生上課既檯仔,
三十幾度的黃昏時間,客人太多,空調明顯不夠,
感覺如坐街上的大排檔,身水身汗…

三個人叫了三個例湯,一隻去骨海南雞,
一碟茄汁蝦,一個雜菜煲,
味道的確係中上,尤其係茄汁蝦的汁夠好味,
不過食飯為求味道之外,
其實對我黎講,食得開心更加重要,何況我諗佢既味道
未至於好食到唔幫襯唔得。
所以我會睇住其它人既食評,等佢改善左服務
同埋過了夏天先會考慮再幫襯。

一間食物本來都好ok既食店竟然有60幾個喊面,
服務同環境惡劣情況幾嚴重可想而知。
上星期六晚,一行七人去呢間野度食飯, 真係貼錢買爛受呀!!一定要同大家分享呢次不幸既經過。最離譜係各員工既服務態度呀, 我一家大細, 在點菜叫飲品之時已通知待應比幾杯水飲住先, 果位中年四眼阿姐話"得啦" (呢d就係服務態度) 算!飯餸飲品都嚟咗, 只有我媽媽沒有叫飲品,所以我再通知待應比幾杯水, 點知佢回答"等陣啦", 我話"等幾耐?我由點菜到依家已經等咗幾個字(20分鐘起碼)?"佢再博咀"我做緊野丫麻"....嘩, 我問佢攞幾杯水啫, 唔洗咁樣答我呱... 都算!!我哋點咗一個豆腐煲, 想話攞隻匙更用, 待應再道"仲有咩要呀?!" 我哋全家都冇野好講, 呢間野真係幫襯佢一次都嫌多呀!!本人對此食店的服務及管理深表遺憾, 我對網友maisie既食評好有同感,大家唔信真係可以去試試, 但一定會後悔。

2007-06-20 16 浏览
Too bad service, The bowl of rice is too small, and cold. Waiting too long for the food. Crowd environment and noisy.
2007-06-18 4 浏览
今天下午去,當時店內有幾張空,但當我一進店內便有侍應以命令式喊'座埋一邊啊!',我叫了海南雞飯,當侍應拿了飯來,我問'唔該給一杯水和一隻叉',侍應隨即唔耐煩及黑面地回答'你重有冇要呀!',態度非常惡劣。食物質素方面,差差差! 40蚊一個套餐真是物非所值,美心快餐中午的海南雞套餐好食過佢。另外,杯凍檸茶轉外買紙杯,景然要加一蚊!若各位不相信此食評,可以去試下,包一試後悔莫及!引用劉德華的金句'今時今日的服務態度......'。
若各位不相信此食評,可以去試下,包一試後悔莫及!
引用劉德華的金句'今時今日的服務態度......'。
2007-06-09 3 浏览
本人第一身的經驗,這店無論如何也不能給笑臉,因為食物差,服務差,環境差,坐位差,即是差,差,差,差.何來笑臉?因為後面的兩樣:環境和坐位是肯定差的.尤其是某"食友"知道如此多喊臉還帶十一人去祭旗,叫了十樣餸,樣樣好,真是天方夜譚.希望做馬的人不要做得那麼露骨,免得給人看破.
希望做馬的人不要做得那麼露骨,免得給人看破.
2007-06-08 5 浏览
亞So,好味既海南雞飯就食唔到,食到一肚氣,可能我只叫了海南雞飯加可樂,50蚊有找,勝利小廚好多(媒)每人消費$110元,我一定唔去,成間小廚都無張11人咁大張枱,
亞So,好味既海南雞飯就食唔到,食到一肚氣,
可能我只叫了海南雞飯加可樂,50蚊有找,
勝利小廚好多(媒)每人消費$110元,我一定唔去,
成間小廚都無張11人咁大張枱,
(非会员)
電台節目介紹勝利小廚,當然要上網搵下食評資料.一見到苦臉多過笑臉,所以決定約埋班同事試一試.一行11人,點咗10個菜,當然有招牌海南雞配油飯,濃茄燴牛尾, 茄汁/鼓油王蝦碌,清蒸海上鮮, 一品煲等.海南雞配油飯, 味道剛好, 雞肉嫩滑,一品煲, 真材實料,蝦碌, 新鮮彈牙,濃茄燴牛尾, 味道濃郁, 牛尾肉質夠"林"條班食到全清, 蒸魚時間恰到好處, 不會"鞋"口.D同事個個讚好, 下次要再ENCORE."都唔明點解D食評可以寫到D食物咁差"???
電台節目介紹勝利小廚,
當然要上網搵下食評資料.
一見到苦臉多過笑臉,
所以決定約埋班同事試一試.
一行11人,點咗10個菜,
當然有招牌海南雞配油飯,
濃茄燴牛尾, 茄汁/鼓油王蝦碌,
清蒸海上鮮, 一品煲等.
海南雞配油飯, 味道剛好, 雞肉嫩滑,
一品煲, 真材實料,
蝦碌, 新鮮彈牙,
濃茄燴牛尾, 味道濃郁, 牛尾肉質夠"林"
條班食到全清, 蒸魚時間恰到好處, 不會"鞋"口.
D同事個個讚好, 下次要再ENCORE.

"都唔明點解D食評可以寫到D食物咁差"???

2007-06-07 6 浏览
下著大雨的晚上, 仲要加班, 之前先食一餐打底, 唔係點夠氣唱兩個鐘.三位姊妹已先到, 一坐低, 繼續受到不禮服對待. 這個是當然的, 係而度從來無服務的.海南雞飯: 5分, 油飯係太乾, 雞肉唔靚, 鞋鞋的, 唔入味, 食落口係淡淡的.真係無任何理由來排隊.唔係我揀要來. 比我揀, 一定唔食而度. 未受過氣?希望下次下次, 唔係勝利那一次.

真係無任何理由來排隊.

唔係我揀要來. 比我揀, 一定唔食而度. 未受過氣?

希望下次下次, 唔係勝利那一次.
2007-06-07 1 浏览
越食越差的海南雞飯,飯又肥又鹹,雞少到離哂普,根本不過送一碟飯,雞係急凍的,一啲鮮味都無,仲食到啲雪味。茄汁虾就幾好啦!