2004-11-16 15 浏览
今晚夜返,唯有一落車就求其搵間野醫肚。於是入o左去呢間利華食晚飯。叫o左個印尼炒飯加凍檸檬茶,總數要$32,實在貴了點,由其是凍飯要7元,賺死佢。個飯等了很久才來,不過熱哄哄的,算夠鑊氣。但一看便知唔對路,面頭果隻煎蛋變o左蛋漿,黃羌飯變o左黃色的蛋漿飯,中間帶有小小辡。幸好味道同賣相可以。加上肚餓...好快食哂。

2004-07-14 18 浏览
星期一work at home,成朝電腦都無動靜,即係難得地唔使做野。費事煮,成兩點至同老婆出外搵食。來這間新張個多月的茶餐廳試試,又真係幾多人的,不過流量快又唔使等。阿姐服務唔錯,夠勤快又醒目,我地見有卡位,指一指佢就立即幫我們拿茶及轉單,值得一讚。因為新張,地方幾新淨,兩部電視一部播無線一部播亞視,有電視送飯係唔同D。叫左兩個下午茶,要了炒飯及乾炒牛河。雖說是下午茶餐,但份量是一點也不少,應該是即叫即炒,熱辣辣味道都交足功課。杯涷奶茶好大杯,埋單28蚊一位,幾經濟,難怪一路食一路陸續有人入來。除左炒粉麵,呢度又有早餐茶餐快餐、各式小炒、粥粉麵等一網打盡,附近的同類型茶餐廳看來要諗諗計。
1K
2004-06-17 2 浏览
剛試了雲吞麵HK16.-,雲吞:現時流行的大大粒雲吞,不爽。湯底:人造大地魚味,吃完幾口渴,麵K鹼水味不重。
剛試了雲吞麵HK16.-,
雲吞:現時流行的大大粒雲吞,不爽。
湯底:人造大地魚味,吃完幾口渴,
K鹼水味不重。