2009-06-16 101 浏览
以前lunch成日去, 之前好似無開一排, 最近見有新招牌上去看看, 真係開返.食左招牌咖喱雞飯, 好食...雞肉同薯仔都好食!我同事食豬軟骨飯, 都好味, 個汁係瑞士汁, 好sweet!兩個set都係四十蚊, 有野飲, 灣仔都係差唔多呢個價啦.比以前乾淨同光猛左, 我地有Sofa 坐, 坐得都幾舒服.

食左招牌咖喱雞飯, 好食...雞肉同薯仔都好食!

兩個set都係四十蚊, 有野飲, 灣仔都係差唔多呢個價啦.

比以前乾淨同光猛左, 我地有Sofa 坐, 坐得都幾舒服.
2009-06-15
  • 咖喱雞飯
2008-01-15 49 浏览
這裡的豬軟骨很好吃老闆又親切好玩上個月有朋友生日(20幾人) 知道這裡可包場玩有K唱氣氛勁正價錢亦都抵玩因我們有叫酒如果在某某k房一定不能2,3千便可!
2006-07-25 17 浏览
在未有看這裡的食評而抱有期望地跟同事上來食lunch,結果係好後悔﹗地方小座位迫,還要都有人食煙﹗我和同事都是食佢那個所謂「海鮮蜆肉意粉」,超難食﹗我怎麼也不能發現那裡有海鮮﹗蜆肉的數量又少得可憐﹗這都不重要,最大問題是意粉真係好難食,又諗、好糊口,十足十老式快餐店「新x友」茄汁意粉o既口感,個似白汁又非白汁都好難食。坦白講我覺得「大x樂」、「大x活」意粉好食過佢多多聲﹗飲品我地只係飲左好普通的凍O茶和凍咖啡,真係好好好普通lor﹗雖則不是好貴,但我比咁既價錢食咁既食物就變左好唔值﹗早之寧願去食「大x活」好過。

2006-07-22 21 浏览
星期六,太座約了舊同學吃飯,我也有局。但四點幾未夠五點,大家也未夠鐘,天氣悶悶熱熱的,去搵間咖啡店坐下至為上算。原來去Kafa,那邊的冷氣竟然壞了,望上樓上,看見這間樓上咖啡店,好像很舒適似的,就摸上來一試。這裡環境也不錯,坐了在靠窗的卡位,看著街,很寫意。Tea Set都是十五至二十五蚊,好經濟。我們都不餓,就只要了奶油厚多士及芝士鹹牛肉飛碟,及凍咖啡兩杯。食物來說,沒有什麼好講,因為實在普通得緊。厚多士是留邊的,飛碟也是,夠晒飽肚。咖啡又係一般貨色,陪襯下者。本可悠閒的坐一下,但同場有檯Dee局,四位參與者粗口橫飛的,相當敗興,除此之外,都算不錯。埋單40蚊,夠經濟。

埋單40蚊,夠經濟。
2006-05-04 11 浏览
某日我同個friend上去食飯,上都去,簡宜客親,我都咪見過一間cafe會咁,又迫,又油煙,食完之後,個頭仲一陣油煙味!. 我地叫左個latte同mocha,兩杯都唔好飲! 跟住試個tuna fish 意同埋蜆肉長通, 好硬! d 汁一"pat"野咁,無味!佢d野好似抄Paris, 但係又無人咁好食, 價錢又貴!

佢d野好似抄Paris, 但係又無人咁好食, 價錢又貴!