5天前
📍 湊湊火鍋-元朗@coucouhotpothk最近凑凑全新【台式夜市任飲任食】全新登場💥💥 原價$238,震撼推廣價$128,幾十款台式經典美食、小食、手搖茶,從台式紅燒牛肉麵到台南鹽酥雞,再到日本三得利冰凍生啤或珍珠奶茶等等,全場任食任飲!本人推介{ 必食招牌洪湖大閘蟹粉麵、台式紅燒牛肉麵}呢個$138仼食仼飲,都係圍繞着台灣夜市嘅街頭小食為主,每一款都係細細份,因為係for宵夜,份量亦都唔會好多,但係每次嚟到湊湊,我都會好欣賞佢有一個半自助區域👊🏻💥鍾意食嘅滷肉飯,佢嘅滷肉飯真係好出色,滷肉飯味道鹹香濃郁。肥而不膩的五花肉丁,經過長時間烹煮,吸收了醬料的滋味,軟爛入味,醬香在口中彌散;瘦肉部分也不柴,保持著適當的嚼勁🐷💥 台灣香腸、台南鹽酥雞、貢丸海帶湯、台灣牛肉麵、洪湖大閘蟹粉麵、冰茉香珍珠奶綠、冰大紅袍珍珠奶茶、香酥蚵仔、蔥油餡餅、蚵仔麵線、台式蛤蜊湯等等~~~有湯,有台灣小食,有台灣嘢飲🧃最欣賞係佢嘅台灣香腸、鹽酥雞{炸得剛好,香脆又香口}貢丸海帶湯{貢丸係正宗台灣,好岀色}
📍 湊湊火鍋-元朗
@coucouhotpothk
本人推介{ 必食招牌洪湖大閘蟹粉麵、台式紅燒牛肉麵}
有湯,有台灣小食,有台灣嘢飲🧃
最欣賞係佢嘅台灣香腸、鹽酥雞{炸得剛好,香脆又香口}
貢丸海帶湯{貢丸係正宗台灣,好岀色}