呢間係奧海城新開既沖繩餐廳最出名係既冬甩,我之前都有食過佢既烏冬今次終於有機會可以試埋冬甩,因為平時散叫一個冬甩都唔平所以唔會特登叫,佢今次套餐可以免費包埋終於食到😋🍩佢有個自由配定食套餐可以係A(沖繩蒸飯、讚岐烏冬、炊飯), B(日式炸雞、壽喜燒牛肉、吉列豬扒), C(冬甩甜品), D(飲品)各揀一款🤗而家佢可以係網上點餐之後再去櫃位比錢,佢就會比部機你響先至去拎餐,不過我去果日就比較多人要等左40分鐘先有餐🥲另外最正既係甜品可以後上,你食到咁上下先再scan收據上既二維碼就可以通知佢即叫即製,同埋可以拎果陣部機又會響,咁就可以滿足中意最尾先食甜品既朋友啦,夠貼心🥰♦️肉味噌壽喜燒烏冬鍋:我自己本身麻麻地肉味噌因為成日覺得會好漏仲會好濃同埋鹹,但今次佢反而一啲都唔漏,啲汁完美咁掛起每條烏冬上又唔會鹹,烏冬都好彈牙唔會腍啤啤,肉都幫你砌細成一條條易入口🍜♦️蜜糖芥末雞🐥:呢個反而比到我驚喜,佢係新鮮炸起熱辣辣,炸粉唔係話好厚味道好香,一咬落去有肉汁流出黎唔會乾噌噌,而且雞肉好嫩口,美食廣場既炸雞有呢個質素真係唔錯👍🏻♦️沖繩海鹽焦糖冬甩雪糕🍨:新鮮熱辣即整,冬甩外脆內軟質感有啲似麻糬,配埋冰

♦️沖繩海鹽焦糖冬甩雪糕🍨:新鮮熱辣即整,冬甩外脆內軟質感有啲似麻糬,配埋冰凍既雪糕冰火配搭真係絕配🙈佢既雲呢拿雪糕味道係我都幾中意,就算加埋焦糖醬甜度都適中,整體而言味道一啲都唔漏

♦️無糖烏龍茶🥤:味道無特別正正常常,有助解炸雞既油膩感

評分🖍️(滿分為5個🌕)
抵食指數:🌕🌕🌕🌗🌑
服務質素:🌕🌕🌕🌗🌑
環境:🌕🌕🌕🌑🌑
味道:🌕🌕🌕🌗🌑

来香港🇭🇰一定要来尝试下尼间日料,味道👅超正‼️近排有要来香港玩的朋友赶紧🐴住我的美味推荐‼️尼家日料真系正宗又好味,日式氛围感拉满,很有日式风情,拍照📷好好看很适合朋友之间的小聚,它的味道也是很不错滴性价比超高‼️我点的每一样都唔会踩雷-1️⃣野菜特浓番茄乌冬锅浓郁的番茄🍅味真系好香啊酸酸甜甜,食起身口感超正‼️乌冬面QQ弹弹,很有韧性仲🈶野菜的清新味道👅一定要趁热食,酸甜可口超满足-2️⃣海盐焦糖乳酪布甸鸡炸的酥脆可口的鸡块搭配海盐焦糖乳酪口感就系冰火两重天的feel酥脆新鲜香甜可口,巨美味-3️⃣黑糖柠檬茶(冻)加咗黑糖的柠檬茶有一股清甜的味道酸爽可口又解腻~喝起来好清爽尼一杯我真系好中意🤩超解腻‼️‼️‼️-4️⃣冬甩乳酪布甸Donutti(升级)冬甩➕乳酪布甸的结合简直绝配甜甜蜜蜜滴,食完瞬间幸福感爆棚狠狠心动💓啦‼️‼️‼️-🏠门店:沖繩二段料理 (奧海城2期) (大角咀)📍地址:大角咀海庭道18號奧海城2期1樓103號舖大食代內8號舖
来香港🇭🇰一定要来尝试下尼间日料,味道👅超正‼️
近排有要来香港玩的朋友赶紧🐴住我的美味推荐‼️
很适合朋友之间的小聚,它的味道也是很不错滴
性价比超高‼️我点的每一样都唔会踩雷
1️⃣野菜特浓番茄乌冬锅
浓郁的番茄🍅味真系好香啊
酸酸甜甜,食起身口感超正‼️
乌冬面QQ弹弹,很有韧性
仲🈶野菜的清新味道👅
一定要趁热食,酸甜可口超满足
2️⃣海盐焦糖乳酪布甸鸡
炸的酥脆可口的鸡块搭配海盐焦糖乳酪
口感就系冰火两重天的feel
酥脆新鲜香甜可口,巨美味
3️⃣黑糖柠檬茶(冻)
加咗黑糖的柠檬茶有一股清甜的味道
酸爽可口又解腻~喝起来好清爽
尼一杯我真系好中意🤩
超解腻‼️‼️‼️
4️⃣冬甩乳酪布甸Donutti(升级)
冬甩➕乳酪布甸的结合简直绝配
甜甜蜜蜜滴,食完瞬间幸福感爆棚
狠狠心动💓啦‼️‼️‼️
🏠门店:沖繩二段料理 (奧海城2期) (大角咀)
2024-06-09 500 浏览
路過覺得餐牌稍為吸引 決定首次光顧點了黑糖檸檬醬油豚肉蒸飯 沖繩海鹽焦糖布丁雞  烏龍茶 沖繩海鹽焦糖冬甩雪糕店員只給了一個QR code 紙張給你掃 用作上餐 豈知真正掃QR CODE上餐時卻出現技術錯誤食品不過不失 以FOOD COURT來說價錢稍價 CP值非常低
焦糖冬甩雪糕
2024-06-05
2024-06-02 411 浏览
其實我幾鐘意食冬甩,可惜香港無mister donut,不過唔緊要,沖繩二段料理既冬甩都好食,可以過下口癮☺️☺️🤤好食既冬甩好難有架!!!.冬甩🍩有八隻味,分別有抺茶、黑白朱古力、58%黑朱古力、士多啤梨、牛奶黃豆、阿華田,海鹽焦糖同紫薯味。.我揀左抹茶、黑白朱古力、黑朱古力、阿華田、海鹽焦糖同紫薯。冬甩🍩即叫即炸內脆內軟好好食。其中我最鐘意係兩隻朱古力🍫,海鹽焦糖個醬係另上,好香濃焦糖味。

2024-05-25 339 浏览
奧海城二期大食代新裝修後的餐廳質量都有所提升。喜歡這家沖繩二段料理,食物質量不錯,味道在快餐裡也算是很好了。點了味噌飯和南蠻雞,份量一個人吃剛剛好!冬甩雪糕特別推薦,一想要來試一下
2024-05-06 463 浏览
樓下大食代終於都裝修完。裝修完好多新餐廳,成個裝修好靚,比起以前真係舒服得多,尤其係就到夏天夠冷氣精神當堂返晒嚟。之前食過嘅沖繩餐廳估唔到係到都開左,一段時間無遇到,點都要入去回味佢個不得了嘅冬甩以一個套餐黎講真係好豐富有齊前菜主食同甜品,唔講仲以為食緊大餐廳啲set lunch,今次因為係食lunch我揀咗啲飽肚啲嘅野食明太子飯配鯖魚明太子飯我諗大家返開鄉下都食唔少,最怕係一味得個鹹,食得多又怕膩,但佢地呢到真係拿捏得好好,明太子醬混埋啲飯,比例岩岩好,又夠味又平衡,加埋櫻花蝦做點綴,真係食得岀佢地岀之前有認真咁試味,雖然鯖魚同一般嘅分別不大,但係當你食完明太子呢類型嘅醃製食物,飲返個鯖魚湯,成個味蕾當堂relax哂焦糖Donut 我最期待嘅終於岀現,之前都講過煙靭唔黐牙,食嘅時候岩岩整起熱辣辣,配埋個雪糕真係無得頂 ,鍾意食甜品嘅朋友,記得好好保護自己啲牙,如果唔係有敏感牙齒就食唔到呢啲咁完美嘅冰火配搭

明太子飯配鯖魚

焦糖Donut
2024-05-06
2024-05-06 238 浏览
同小朋友睇完戲,搵下午茶食。見到壽司郎好多人,所以去咗大食代,全新裝修有好多嘢食。因為我哋要食晚餐,所以揀咗輕便啲野食。之前Megabox都食過,好好食。今次我哋揀咗抹茶雪糕冬甩。冬甩好煙un,外脆內軟,不過冇下午茶餐,要散叫$39。值得一試!

值得一試!

沖繩雪糕冬甩