2021-11-30 91 浏览
星期六放假就緊係要同朋友chill 下 嘆個下午茶 吹下水 感受下闊太嘅生活😂今次朋友揀咗呢間樓上Cafe無諗過一開lift門就已經係間餐廳 一眼望哂三點零鐘上到Cafe 遇上full house 唯有企係lift口附近等位 其實個等位嘅位置有啲尷尬.....但係為咗食 都要繼續等🙈好彩等左十零廿分鐘就有兩台客走 我哋終於有位位置空間感唔算大 枱與枱之間嘅距離有啲近Menu有啲舊....仲有啲位係手寫上去 唔....扣左好多分....我地叫左宇治抹茶提拉米蘇拿鐵抹茶味都幾濃 杯野本身係叫左熱飲 但因為飲品上面會有一pat cream 撈勻左之後杯嘢飲就會唔夠熱 意大利岩漿朱古力超濃嘅一杯熱朱古力 絕對唔係用粉沖到出嚟既朱古力而且杯朱古力不斷出煙 飲落口暖笠笠 係出色既👍🏻炸薯條配搭黑松露醬薯條比較幼身 新鮮炸起 熱辣辣好脆但黑松露醬嘅份量真係太少 而且黑松露味唔夠 $80/一份薯條 價錢有啲貴...幸福鬆餅(蜂蜜鐵窩鬆餅)呢款鬆餅每日限量制造 好彩我地四點零鐘仲有得食😋因為朋友係因為呢個鬆餅所以揀咗呢間cafe 如果食唔到真係會好失望鬆餅要等大約20分鐘左右先上枱職員好細心提我哋唔好掂
今次朋友揀咗呢間樓上Cafe
無諗過一開lift門就已經係間餐廳 一眼望哂

三點零鐘上到Cafe 遇上full house
但係為咗食 都要繼續等🙈
好彩等左十零廿分鐘就有兩台客走 我哋終於有位
位置空間感唔算大 枱與枱之間嘅距離有啲近
Menu有啲舊....仲有啲位係手寫上去
唔....扣左好多分....

我地叫左

而且杯朱古力不斷出煙 飲落口暖笠笠 係出色既👍🏻

炸薯條配搭黑松露醬
薯條比較幼身 新鮮炸起 熱辣辣好脆
但黑松露醬嘅份量真係太少 而且黑松露味唔夠
$80/一份薯條 價錢有啲貴...

幸福鬆餅(蜂蜜鐵窩鬆餅)
呢款鬆餅每日限量制造 好彩我地四點零鐘仲有得食😋
鬆餅要等大約20分鐘左右先上枱
職員好細心提我哋唔好掂到個pan 因為岩岩出爐會辣手
鬆餅頂部中間有舊邪惡的牛油 一切開就融晒喺鬆餅內🤤
鬆餅嘅內部仲有少許流心 超香蛋味 口感就好似梳乎厘咁
但呢個係超級巨無霸梳乎厘😍😍

餐廳總括來講 要等位的話 我覺得有其他更好既選擇🙊
2021-11-27 109 浏览
近排我哋去咗旺角食呢間餐廳 我哋以前食過覺得好好食 唔知而家水準有冇下降呢😚👅𝑈𝑛𝑖 𝑆𝑎𝑢𝑐𝑒 𝑎𝑛𝑑 𝑃𝑟𝑎𝑤𝑛 𝑃𝑎𝑠𝑡𝑎 $128佢有4隻蝦 全部都幾爽口彈牙🤩意粉醬汁調味唔錯 海膽食落唔苦 整體幾好食😋👅𝐻𝑎𝑐ℎ𝑖𝑘𝑜 𝐹𝑟𝑒𝑛𝑐ℎ 𝑇𝑜𝑎𝑠𝑡 $88呢個幾推介大家一試‼️佢其實係法式西多士嚟嘅 西多士上枱嘅時候熱辣辣 炸到金黃色 西多士嘅肉桂味幾突出 調味充足 再配埋水果一齊食 好正🤤👅𝑇𝑖𝑟𝑎𝑚𝑖𝑠𝑢 𝐿𝑎𝑡𝑡𝑒 $50呢杯飲品好好味🥰大家嚟到一定要試 佢飲品上面嘅mascarpone cream好滑 味道好濃郁😛而上面嗰個係ladyfinger嚟嘅 佢嘅口感脆脆地 唔錯 整體真係好好飲😍👅𝑈𝑗𝑖 𝑀𝑎𝑡𝑐ℎ𝑎 𝑅𝑒𝑑 𝐵𝑒𝑎𝑛 $58呢杯抹茶唔會太甜 佢嘅甜味全部都係由紅豆嚟嘅 本身冇落到糖 抹茶味都算突出 唔錯😝總括嚟講呢間餐廳嘅食物質素幾高😋大家嚟到旺角不妨一試😚😋 好味:8.57/10🤑 價錢:7.89/10🤗 服務:7.46/10😝 環境:7.86/10😚 衞生:7.73/10🤩 整體:8.49/10

👅𝐻𝑎𝑐ℎ𝑖𝑘𝑜 𝐹𝑟𝑒𝑛𝑐ℎ 𝑇𝑜𝑎𝑠𝑡 $88

Hachiko French Toast
Uji  Matcha  Red  Bean
Tiramisu Latte
2021-11-16 135 浏览
好驚訝地依到細細地既商廈會有間咁有特色嘅Cafe+華麗裝修一出lift果下都真係俾佢個華麗酒櫃同埋酒吧嘅裝修吸引住,雖然個環境好細但係個感覺好舒服,同朋友或者伴侶晚餐之選🥰♥️👍係一個旺中帶靜嘅地方,傾計好舒服而且食身都唔不差🙊所有嘢都好平均,最深刻係個意粉同埋個大熱甜品,個明太子意大利粉有分牛油醬同埋日式醬油,我哋揀咗日式醬油,個份量有啲小但係好好味😋佢個大熱pancake都好好食但好邪惡,要預早大概半個鐘要叫定,即叫即整!不過我哋兩個人就食咗五百幾蚊價錢都有少少貴如果喺樓上Cafe來講!!
好驚訝地依到細細地既商廈
會有間咁有特色嘅Cafe+華麗裝修
係一個旺中帶靜嘅地方,傾計好舒服
而且食身都唔不差🙊

2021-11-07 193 浏览
好耐無去過旺角 上網見好多人話好食!一於黎試下舖頭唔太大!一出lift 就係餐廳!座位都唔算多!仲有個靚靚酒櫃!叫左個海膽汁意粉🍝味道唔錯!幾濃海膽味!係份量少左d食量細ge人應該都唔多夠仲叫左個波菜意粉!呢個普通d!不過味道正常只係無乜驚喜反而呢到d飲品同甜品唔錯!黎傾計食小食都係一個唔錯ge選擇飲品我哋揀左一杯梳打顏色好靚啊!仲叫左杯朱古力smoothies 都好大杯!有排飲由於意粉份量比較少!所以再叫左個松露醬薯條薯條即叫即炸!不過個松露醬就有d漏食完主菜當然要食下呢間ge甜品鐵鍋鬆餅定班㦸勁鬆軟估唔到咁好食又唔會食幾啖就覺得飽滯唔錯!不過整體黎講份量太少!價錢相對比較貴不過想食tea 飲嘢都係一個唔錯ge選擇啊
好耐無去過旺角 上網見好多人話好食!一於黎試下

舖頭唔太大!一出lift 就係餐廳!座位都唔算多!
仲有個靚靚酒櫃!

叫左個海膽汁意粉🍝味道唔錯!幾濃海膽味!係份量少左d
食量細ge人應該都唔多夠

仲叫左個波菜意粉!呢個普通d!不過味道正常
只係無乜驚喜

反而呢到d飲品同甜品唔錯!
黎傾計食小食都係一個唔錯ge選擇

不過整體黎講份量太少!價錢相對比較貴
不過想食tea 飲嘢都係一個唔錯ge選擇啊

2020-10-17
2021-11-05 134 浏览
位於旺角嘅樓上cafe,佈置好有少女心💖 野食味道都令人一試難忘,不過呢到嘅main course有啲少種類,但食tea同甜品黎講就啱啱好😍🌟 Chocolate Tiramisu Pancake ($98)原本想試Cream brûlée味,但竟然賣晒,不過朱古力味都好香甜🤫 個pancake唔會似係食空氣,而係充滿住蛋香,口感滑溜😻 朱古力味亦唔係死甜,好match!🌟 明太子意大利麵 ($118)有明太子嘅菜式都好加分,呢碟意大利麵落左超多明太子,每一條麵都沾滿左,但又唔會好咸,真係好香濃(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 配上三文魚子口感upupup!🌟 昭和拿坡里意大利麵 ($88)擺盤精美的意大利麵,睇落有種日式嘅風味。濃郁嘅香氣加上微酸嘅味道令人十分開胃😍。濃稠嘅口感都為這菜色加上一點分數。想嘗嘗新菜色嘅話不妨一試🥳🌟 Tiramisu Latte ($50)作為餐廳嘅熱門甜品咖啡,外貌非常吸引。濃厚嘅泡沫蓋着Latte,頂部有手指餅加強整個飲料嘅層次☕️。口感厚而不膩,作為招牌咖啡絕對不失為過😋🌟 宇治抹茶紅豆Latte ($58)叫左杯熱嘅黎飲,飲落好似食緊紅豆沙咁好養生,用黎消濟都幾wo

🌟 明太子意大利麵 ($118)

🌟 昭和拿坡里意大利麵 ($88)

🌟 Tiramisu Latte ($50)

🌟 宇治抹茶紅豆Latte ($58)
叫左杯熱嘅黎飲,飲落好似食緊紅豆沙咁好養生,用黎消濟都幾work,因為味道比較清☺️

味道:🌕🌕🌕🌕🌑
環境:🌕🌕🌕🌕🌑
價錢:🌕🌕🌕🌕🌑
2021-11-05 831 浏览
之前去了Pancake Hachiko,非常喜歡這店嘅Pancake,今次嚟了姊妹店Cafe Hachiko,估計這間cafe應該都不會差,結果冇令我失望。今次除了叫了嗰意大利麵之外,仲叫番嗰Pancake,再次回味這店嘅Pancake。-🌹海膽醬大蝦意大利麵大蝦冇假,真係好大隻又爽,醬汁另外上,隨自己喜歡加幾多,味道又出色,配蝦確係合適,還有配搭了少量海膽,口感更豐富,意大利麵份量不多但合適,值得一讃係攞盤,意大利麵這樣攞法第一次見,有心思,滿分💯。-🌹幸福鬆餅幸福鬆餅嘅英文,店主用Hachiko Pancake,應該係店嘅signature pancake,每日限量制作,估計一定出色。店員一送來就已經聞到陣陣蜂蜜香味,因即時製作,店員千叮萬囑我哋要小心非常熱嘅鐵鍋,小編與朋友亦見到pancake上面塊牛油不斷熔化,我哋立刻襯熱食。pancake非常鬆軟,又有蜂蜜味,原來pancake可以這麼好味,讃,滿分💯。-🌹藍甘檸檬氣泡Cafe做飲品果然係出色啲,這款賣相已經冇得輸,藍色相當吸引,味道甘甘甜甜微微酸,加上碎冰同碎檸檬,真愛死了,滿分💯。-🌹提拉米蘇咖啡拿鐵之前試了宇治抹茶提拉米

🌹海膽醬大蝦意大利麵

🌹幸福鬆餅

🌹藍甘檸檬氣泡

🌹提拉米蘇咖啡拿鐵
之前試了宇治抹茶提拉米蘇拿鐵,今次想試另一口味,tiramisu 一樣正,不過小編個人喜歡甜多少少,但整體一樣出色,支手指餅一樣好味,滿分💯。
藍甘檸檬氣泡
提拉米蘇咖啡拿鐵
提拉米蘇咖啡拿鐵
  • 宇治抹茶提拉米蘇拿鐵
  • tiramisu latte
  • 藍甘檸檬氣泡
主菜【卡邦尼意大利麵】👇這是用莫薩里拉芝士的卡邦尼意粉,所以不是平常吃到的味道,想吃新口味的可以一試,網上話呢隻芝士係相對低脂同卡路里嘅,但個人喜歡傳統版本XDXD【明太子意大利麵 - 日本醬油】👇幾特別的配搭,明太子加醬油,是咸咸的味道,沒有傳統嘅咁膩,但係會愈食愈咸,所以建議要配飲品食😉同埋個人喜歡呢度飲品多過主菜【八屋三重雞拼】👇雞翅最好食,微辣有汁,另外的 唐揚雞塊、柚子炸雞普通,再來會食雞翅。飲品【 宇治抹茶提拉米蘇拿鐵】👇賣相一流,味道也不錯,抹茶不苦,Cream也很滑。【Oreo朱古力冰樂】👇有Cream, 朱古力濃郁,好飲。【環境不算大,是酒吧cafe】 回頭率:🐒🐒🐒🐒 (for drinks 🍸 )P.S 值得一讚,每次一枱食完,佢地都會用清潔劑抹枱!
主菜
【卡邦尼意大利麵】👇

【明太子意大利麵 - 日本醬油】👇

【八屋三重雞拼】👇

飲品
【 宇治抹茶提拉米蘇拿鐵】👇
賣相一流,味道也不錯,抹茶不苦,Cream也很滑。

【Oreo朱古力冰樂】👇
有Cream, 朱古力濃郁,好飲。

【環境不算大,是酒吧cafe】

回頭率:🐒🐒🐒🐒 (for drinks 🍸 )
P.S 值得一讚,每次一枱食完,佢地都會用清潔劑抹枱!
2021-10-30
  • 宇治抹茶提拉米蘇拿鐵
2021-10-29 85 浏览
店舖小質素高餐廳座位唔多,想食要訂位啊~海膽醬大蝦意大利麵擺盤超靚~ 海膽汁另上呢個造法絕對有加分嘅效果。鮮肉新鮮彈牙,仲有海膽勁足料。汁醬Creamy,配爽口意大利麵食係一流明太子意大利麵呢個賣相唔夠海膽醬大蝦意大利麵咁吸引,但都算搶眼,用嘅材料都新鮮有份量,惹味得嚟幾好食。Uji Matcha Red Bean Latte微微甜稍稍遮到抹茶嘅苦澀,唔會太膩仲要係打卡一流小店仲有好多正甜品。next Target 就係西多士!
店舖小質素高

餐廳座位唔多,想食要訂位啊~

明太子意大利麵

Uji Matcha Red Bean Latte
微微甜稍稍遮到抹茶嘅苦澀,唔會太膩仲要係打卡一流

小店仲有好多正甜品。next Target 就係西多士!
甜品是大部分人都愛吃,今次有緣就來到這甜品店,吃完感到十分飽足!甜品款式多元化,我和朋友點了以下甜品:草莓梳乎厘班戟:🍓草莓鮮甜,還有少量的藍莓香蕉片🍌,兩件梳乎厘班戟軟彈度高,甜味適中。雖然看上去很多糖粉,但絕對不膩!好大件啊跟我臉差不多大!OREO朱古力窩夫:窩夫脆度十足,不會硬,不難咬開。朱古力oreo味是我的最愛,令我驚喜的是窩夫餡料藏有一些藍莓碎粒,加上oreo餅和兩個朱古力味的雪糕球,十分抵食!朱古力條真美味賣相很適合打卡份量充足宇治抹茶提拉米蘇拿鐵:我以前常喝抹茶和吃提拉米蘇,每次都係分開吃。但今次的特別之處係把兩種元素結合在一起,一次過滿足兩個願望。更特別是杯面有一條餅條,稱之為lady finger,像女士之手指般美觀。我在吃那支甜品叫lady finger 抹茶配提拉米蘇有創意🍸🫐巨峰提子雪糕浮冰:看圖就知特飲份量大,有雪糕浮面,打卡很美。巨峰提子汁比一般提子汁更香甜。雖然是粉色,但巨峰提子味香濃花朵和羽毛擺設美觀店內環境很寫意:這間cafe很適合甜品控來吃,下次我一定再來,試試主菜意粉等食物
甜品款式多元化,我和朋友點了以下甜品

好大件啊
跟我臉差不多大!

朱古力條真美味

賣相很適合打卡
份量充足

我在吃那支甜品叫lady finger

抹茶配提拉米蘇有創意

雖然是粉色,但巨峰提子味香濃

花朵和羽毛擺設美觀

店內環境很寫意:

2021-10-22
  • 明太子意粉
  • 莓莓法式西多士
  • 日本蟹肉忌廉餅
值得出個post分享下😙 咁岩同朋友諗住係旺角行街,我就book佐呢間餐廳食飯,見係旺角算係幾高質,價錢都合理,一於試下☺️ 而且佢有個吧枱酒櫃幾有格調,食物賣相好靚😍 出乎意料地好味,特別係意大利麵,個海膽汁👍🏻 下次可以再試埋其他款既意大利麵,值得encore!!!✦ 海膽醬大蝦意大利麵 $128✦ 八屋法式西多 $88✦ 𝑇𝑖𝑟𝑎𝑚𝑖𝑠𝑢 𝐿𝑎𝑡𝑡𝑒 $50✦ 宇治抹茶紅豆拿鐵 $58

✦ 海膽醬大蝦意大利麵 $128

✦ 八屋法式西多 $88

✦ 𝑇𝑖𝑟𝑎𝑚𝑖𝑠𝑢 𝐿𝑎𝑡𝑡𝑒 $50

✦ 宇治抹茶紅豆拿鐵 $58
八屋法式西多士Price:$88📌嚟呢度緊係要試佢個招牌甜品😍西多士烘得啱啱好,焦香味好濃,上面仲灑咗啲糖霜😎如果覺得唔夠甜,仲有糖漿提供🤩其實食落去有啲似pancake,奶味同肉桂味好出,口感仲好鬆軟😚側邊仲有啲生果,加埋一齊食真係絕配,令肉桂味更加突出,士多啤梨仲好甜🥳明太子意大利麵(日式醬油)Price:$118📌平時明太子意大利麵好creamy,食哂成個會好濟🤨但呢個係日式醬油味,食落去醬油味好濃👍🏻鹹度適中之餘仲保持到creamy嘅口感😋麵條偏腍身,上面仲有啲黑松露粒同蘑菇,增加口感☺️黑松露味同日式醬油味好平衡,兩隻味都好突出同好夾!水牛城雞翼配藍芝士醬(5隻)Price:$68📌呢款水牛城雞翼比較乾,但入面都幾juicy,都有少許肉汁🤪藍芝士醬好出色,令人一食再食😋😋宇治抹茶提拉米蘇拿鐵Price:$58📌賣相超級靚,打卡able之餘唔係得個樣,味道好出色♥️上面塊餅乾就咁食好香抹茶味,同下面latte有2種層次👍🏻Latte首先飲落去有啲甜,但最後有回甘,唔係齋甜嘅抹茶😋😋巨峰提子雪糕浮冰Price:$47📌超大球雲呢拿雪糕,下面係巨峰提子梳打,唔會好甜,飲落去好爽☺️雪糕味
八屋法式西多士
Price:$88

明太子意大利麵(日式醬油)
Price:$118

麵條偏腍身,上面仲有啲黑松露粒同蘑菇,增加口感☺️
黑松露味同日式醬油味好平衡,兩隻味都好突出同好夾!

水牛城雞翼配藍芝士醬(5隻)
Price:$68

宇治抹茶提拉米蘇拿鐵
Price:$58

巨峰提子雪糕浮冰
Price:$47

📌超大球雲呢拿雪糕,下面係巨峰提子梳打,唔會好甜,飲落去好爽☺️雪糕味道都幾好,仲要擺咗一段時間都無乜點溶過👍🏻
2021-10-16 134 浏览
🦀️蟹肉蟹膏撈烏冬定食 $108烏冬扁身 質地唔算煙韌但唔會太腍份量都唔少 女仔是絕對夠飽醬汁係蟹肉同蟹膏加忌廉 整體好creamy一般嘅忌廉蟹肉意粉都重忌廉味得好少蟹肉碎但呢度嘅蟹肉俾得超多❤️❤️❤️蟹肉令烏冬變得好鮮甜面頭仲有2粒火炙帆立貝 雖然唔算厚肉但帶微微煙燻味唯一少少少扣分係有我最唔鍾意嘅三色椒😭🐮牛肉壽喜燒定食 $138原鍋上的確好吸引壽喜燒湯底唔會過甜 配飯啱啱好牛肉帶肥膏所以唔鞋可惜係旁邊隻生蛋因為無調過味所以無咩特別。🍦煙燻4.3特濃牛乳軟雪糕 $62呢款絕對係佢哋嘅招牌 打卡效果一流📷雪糕口感厚實幼滑 而且牛奶味香濃 食得出係好嘢!不過叫得煙燻牛乳雪糕 另一重點當然係煙燻 煙味確實好重 雖然我平時好討厭食二手煙 但佢又唔係嗰種最得意係嗰陣煙燻味會隨住時間慢慢散所以一路食個味會一路變 牛奶味亦會越嚟越突出真係好特別🍵宇治抹茶軟雪糕 $58抹茶雪糕個頂頂有啲金箔 簡約又高貴雪糕口感同樣厚實幼滑抹茶味好濃郁帶少少回甘 回味無窮啊
蟹肉蟹膏撈烏冬定食

🐮牛肉壽喜燒定食 $138
原鍋上的確好吸引
壽喜燒湯底唔會過甜 配飯啱啱好
牛肉帶肥膏所以唔鞋
可惜係旁邊隻生蛋因為無調過味所以無咩特別。
煙燻4.3特濃牛乳軟雪糕
🍦煙燻4.3特濃牛乳軟雪糕 $62
呢款絕對係佢哋嘅招牌 打卡效果一流📷
雪糕口感厚實幼滑 而且牛奶味香濃 食得出係好嘢!
不過叫得煙燻牛乳雪糕 另一重點當然係煙燻
🍵宇治抹茶軟雪糕 $58
抹茶雪糕個頂頂有啲金箔 簡約又高貴
雪糕口感同樣厚實幼滑
抹茶味好濃郁帶少少回甘 回味無窮啊
题外话/补充资料: 話說笨笨嘅我同朋友以為侍應會將雪糕攞到我哋枱 再拎起蓋俾我哋影煙霧瀰漫嗰刻 所以一路等 點知已經煙燻完 佢哋都好好人幫我哋做多次💕
2021-07-09
午餐
蟹肉蟹膏撈烏冬定食
牛肉壽喜燒定食
煙燻4.3特濃牛乳軟雪糕
宇治抹茶軟雪糕
2021-10-06 174 浏览
星期日同朋友慶祝生日,希望坐得舒舒服服同可以有生日牌,壽星一向鍾情日式cafe,特意搵間日式 樓上Cafe。十二點開門好彩仲有梳化位坐,一打開門餐廳中央的金色酒吧櫃裝飾好靚好適合打卡。當然,食物同飲品才是重點。培茶白玉好香濃,甜度適中。另外叫咗3個pasta和1個小食 ,加一個八屋多士當做生日蛋糕。明太子意粉基本上係必叫, 明太子的鹹香味同個意粉好夾,加埋好似魚子的伴碟,口感同味道都配合得好好,令到另外兩個意粉同雞翼小食比下去😂。最後用甜品多士當蛋糕為呢餐生日飯作一個完美總結,大家都好滿意。

焙茶白玉拿鐵
  • 明太子意大利麵
  • 焙茶拿鐵
  • 八屋法式西多士
2021-10-03 105 浏览
😋味道:8.2/10📸打卡:9/10🗣服務:9/10🏡環境:9/10💵人均:$50-120💰性價比:7/10👍🏻推薦度:8.5/10.🐼又到高質抹茶share時間🥳好耐之前已經比佢嘅雪糕吸引到 bookmark左🤩大概一年前轉左去樓上舖 變成日式cafe x bar 出咗呢杯好啱打卡嘅抹茶latte😍除咗以下兩杯之外佢仲有好多抹茶嘅飲品架🤤雖然冇試到其他嘢 但都成日見到啲人話主菜同甜品一樣都好好食😯加上店員態度好服務好🙈位置都好方便 而且呢度裝修好華麗 bar枱啲燈好靚😆 所以推薦大家可以去試吓~ 😋. 🍵宇治抹茶紅豆拿鐵 $58 (8.5/10)呢度嘅抹茶標明係選用左JAS認證嘅有機宇治抹茶 入口甘香 唔算好濃 睇落層次分明 好似富士山啱晒打卡😆但而且唔會有粒粒粉👍🏻紅豆蓉好綿 不過就令杯野飲比較甜 如果抹茶再濃郁少少就好😛🍵宇治抹茶拿鐵 $52 (8/10)基本上抹茶底係一樣嘅 不過可能有啲朋友仔唔太鍾意紅豆 或者想品嚐抹茶嘅甘香 咁就可以叫呢款~抹茶同奶攪勻之後融合度好高🤤再加上層嘅奶泡口感更多層次😍感覺更甜同滑!
😋味道:8.2/10
📸打卡:9/10
🗣服務:9/10
🏡環境:9/10
💵人均:$50-120
💰性價比:7/10
👍🏻推薦度:8.5/10

🍵宇治抹茶紅豆拿鐵 $58 (8.5/10)

🍵宇治抹茶拿鐵 $52 (8/10)
  • 宇治抹茶紅豆拿鐵
  • 宇治抹茶拿鐵
2021-10-03 96 浏览
旺角依間餐廳本身係間酒吧黎🍸 但晏畫搖身一變就變左間cafe☕️ 海膽醬大蝦扁意粉($128)意粉擺盤靚🥰 大蝦肉爽口🦐 海膽都算新鮮香甜😊 加埋海膽醬同意粉, 整體夠creamy , 味道唔錯👍🏻八屋法式西多士($88)本身無咩好大expectation, 但食落有驚喜, 佢用厚多士加蛋🥚 煎得外面好香脆, 但麵包入面保持到鬆軟口感😋 再加埋蜜糖🍯 好食❤️米拉米蘇咖啡拿鐵($50)飲品擺盤有心思🥰 好岩打卡❤️ 朋友話味道唔錯😊味道 🌕🌕🌕🌖🌑環境 🌕🌕🌕🌘🌑服務 🌕🌕🌕🌘🌑抵食度 🌕🌕🌕🌗🌑

海膽醬大蝦扁意粉($128)

八屋法式西多士($88)

米拉米蘇咖啡拿鐵($50)
飲品擺盤有心思🥰 好岩打卡❤️ 朋友話味道唔錯😊

味道 🌕🌕🌕🌖🌑