2021-05-23 422 浏览
今日中午時間買咗一個$30嘅兩餸飯外賣,諗住兩餸飯就買返個穩穩陣陣嘅,一定無事兩餸飯包括魚香茄子同咕嚕肉首先咕嚕肉,有一半都係骨一半係肥肉,根本就冇乜嘢可以放到入口,味可以接受,但食完同無食過一樣之後就係重頭戲,魚香茄子個茄子幾有浸到上面,見到都唔太想食(請見圖),而且魚香茄子飯冇魚香,都估到會係咁。最後魚香茄子我連食都冇食,太恐怖,以為自己食緊中国廠飯。最後,我都係食兩啖白飯同埋幾粒咕嚕肉,就放棄咗健康:-10分貌相:-8分(見圖)

兩餸飯包括魚香茄子同咕嚕肉

之後就係重頭戲,魚香茄子

最後,我都係食兩啖白飯同埋幾粒咕嚕肉,就放棄咗

健康:-10分

貌相:-8分(見圖)
油浸魚香茄子
  • 魚香茄子
2019-10-05 549 浏览
開始冇得出街,選擇食外賣, 八味軒一定係我首選。只有外賣不設堂食,買兩個兩送飯$60搞掂,但可惜無包野飲。呢間舖頭嘢夠新鮮唔夠貨就即時煮,不會煮定勁多然後蒸到乾曬,食既時候又夠熱。由於佢無菜名顯示, 所以我作個菜名。粉絲蒸魚柳- 疑似銀鱈魚,淡淡肉,勁滑身, 係我每次必點,粉絲吸左醬汁,香口之餘, 完成唔辣。 連我都食到就唔叫辣。魚香茄子- 賣相幾好, keep到淺紫色的皮,又夠林但真係好油午餐肉洋蔥炒蛋- 洋蔥切粒爽口,午餐肉切粒,炒蛋夠滑芋頭 豬肉- 揀菜個時以為係蓮藕 ,放入口先知係芋頭,好粉好多醬汁,好林好好味。豬肉切粒好林,入晒味。
由於佢無菜名顯示, 所以我作個菜名。
粉絲蒸魚柳

午餐肉洋蔥炒蛋- 洋蔥切粒爽口,午餐肉切粒,炒蛋夠滑

兩送飯

粉絲蒸魚柳
2019-04-10 378 浏览
這是不設堂食的店,廚房細細,一盤盤的菜式,每次去見到有7至10款,2餸飯$30、3餸飯$35、4餸飯$45、淨飯$20,價錢只是飯,飲品加錢換購。款式例如肉碎四季豆、勝瓜、鮮魷、雞翼、肉餅、排骨、蒸魚、炒菜、節瓜、粉絲魚柳、翠肉瓜等,幾次去都不覺有炸物 (仲好)油適中,我食完沒口渴,白飯都口感幾好每日都有一款湯比顧客加購繁忙時間偶然要排隊,但店員都行動迅速,不用排好耐我推薦3餸飯,可一啖飯一啖餸,三個菜式都幾滿足
這是不設堂食的店,廚房細細,
一盤盤的菜式,每次去見到有7至10款,
2餸飯$30、3餸飯$35、4餸飯$45、淨飯$20,
價錢只是飯,飲品加錢換購。

油適中,我食完沒口渴,白飯都口感幾好
每日都有一款湯比顧客加購

繁忙時間偶然要排隊,
但店員都行動迅速,不用排好耐

我推薦3餸飯,可一啖飯一啖餸,三個菜式都幾滿足

2019-04-09
2 分钟 (外卖自取)