2025-03-28 660 浏览
「兩草」一直都係想試之選,今日行過見人流唔多,決定一試!鋪頭滿滿懷舊情懷,超有Feel !小籠包胡椒湯第一次小籠包浸湯食,胡椒味剛剛好,唔會死辣味,試一啖就會想keep 住飲佢。feel到天氣再凍d的話,暖心暖胃感覺應該會更加分。小籠包方面,肉感足夠,肉汁配搭胡椒湯令成件事又辣又甜,值得一試。蛋炒豬腸粉開頭以為好細份,食落原來越食越有。蛋香之餘,每條腸粉都炒得好均勻,好乾身。整體調味不錯,食完唔會覺得好咸好口渴。樽仔奶茶作為餐廳自製既樽仔奶茶,對比出面周圍有得賣既幾款樽仔奶茶,絕對唔失禮。唔算太甜,茶味都足夠,食野同時有得嘆好飲既奶茶,非常滿足。薏米水(暖飲)最啱而家濕重季節👍🏻👍🏻麻辣叉燒豬油撈麵叉燒肥瘦適中,雖然話係豬油撈麵,但係唔會覺得個麵好漏,而且一d油益味都冇。反而麻辣味就好出,岩哂好辣人士,越食越辣,但係又會令人想繼續食落去。如果唔怕辣既人真係可以試下香煎脆邊蛋肉餅飯 飯一到已經聞到好香既煎蛋味,唔識點用文字去形容,簡單一句就係好經典既碟頭飯豉油味,充滿回憶。肉餅都唔野少,微微煎香左,口感十足。 大推!講明兩草野,性價比高,平民之選!

小籠包胡椒湯

蛋炒豬腸粉

薏米水(暖飲)
最啱而家濕重季節👍🏻👍🏻

香煎脆邊蛋肉餅飯

講明兩草野,性價比高,平民之選!
2025-03-26
2025-03-27 148 浏览
今次嚟到尖沙咀嘅平民食堂,呢間舖頭signature 香煎脆邊蛋肉餅飯之外,仲有叉燒豬油撈麵配秘制麻辣&咖央多士,而且價格都實惠,性價比都好高,小編當日去都好多人嚟食小籠包胡椒湯:濃厚嘅胡椒湯,再配上小籠包,一啖胡椒湯一啖小籠包,好似去咗去馬拉咁叉燒豬油撈麵配秘制麻辣:叉燒肉質鬆軟,再配上麻辣撈麵,好邪惡,再加上蔥花點綴香煎脆邊蛋肉餅飯:係餐廳名物,大家一定要叫,肉餅煎得好脆身,而且肉質好Juicy,再配上燶邊流心蛋+豉油撈埋啲飯一齊,唔經唔覺食咗成碗咖央多士:多士焗得好脆身,而且薄薄一片牛油同埋咖央醬,簡簡單單已經好好味,小編仲加咗海量嘅蔥花添,正蛋炒豬腸粉:雖然呢一個係好簡單嘅菜式,但係都做得好好味,腸粉同埋醬油一齊炒,再配上蛋,好多人鍾意嘅小食之一檸檬薏米水:店舖每日新鮮新鮮煲嘅薏米水,好足料,好適合夏天飲用

2025-03-26 236 浏览
簡直係糧尾之選!平民食堂抵到爛😝2人食餐飽飽dinner人均唔洗過百xd 枉小妹係尖沙咀打滾咁多年 先知巷仔除咗係啲居酒屋燒肉店 都有啲咁正正嘅茶記🤤懷舊裝潢特色滿滿 店員們都好熱情待客 氣氛好warm! 難得地尖沙咀呢間旗艦店設有早餐時段🤩8半就開門 食個精神早餐 配上濃香樽仔奶茶 係Good morni呀🥇🌞 ✢ 滑蛋叉燒飯 $40似模似樣嘅經典滑蛋飯!欣賞佢粒粒分明嘅飯粒 叉燒條 狀反而啱我呢啲懶人🤣無乜肥肉但肉質幾好!滑蛋量多的舖滿整個飯 唔係最滑 但口感同味道控制得幾好喲~ 除咗🍚 仲有精選叉燒撈麵 豉油味/麻辣味又得 一樣惹味😝TMI~唔係用大盛咁嘅碗size 但都食得幾飽 女仔黎講份量剛好 男士就可以趁機試多啲小食kekee ✢ 蛋炒豬腸粉 $27對於炒腸粉情有獨鍾嘅小妹🤤蛋炒無得輸 加埋蔥香zanggg! 味道多一點就好 所以重口味me淋咗啲鼓油點綴哈哈 ✢ 咖央多士 $25巧鍾意呢啲烘到薄一薄嘅多士🤤夾住久違嘅咖央醬+牛油 美妙嘅咸甜交集😋食落唔太膩又唔會太heavy 值得一試! ✢ 小籠包胡椒湯 $40湯底色有啲似肉骨茶😂而飲落係有種刺激嘅胡椒辣味!再食啖皮薄餡靚嘅

✢ 滑蛋叉燒飯 $40

✢ 蛋炒豬腸粉 $27

✢ 咖央多士 $25

小籠包胡椒湯 $40
湯底色有啲似肉骨茶😂而飲落係有種刺激嘅胡椒辣味!再食啖皮薄餡靚嘅小籠包 成為咗不單調乏味嘅菜式😼

✢ 樽仔奶茶 $25
食開呢啲茶記野就係要點番杯奶茶🤤茶味香濃 茶奶比例恰好 一般人都啱飲!

✢ 羅漢果水 $25
好好咁有得揀凍/暖飲😍一枝都幾大杯 仲要無乜冰 呢個天氣飲黎清熱潤喉就最啱 清甜得黎幾易入口

🐾
兩草 (棉登徑)
棉登徑7號地舖
🕰8:30am-9:30pm
‼️ 𝐬𝐮𝐩𝐞𝐫 𝐲𝐮𝐦 港式𝐟𝐨𝐨𝐝‼️·① [ 麻辣叉燒豬油撈麵 // 香煎脆邊蛋肉餅飯 // 蛋炒豬腸粉 // 小籠包胡椒湯 ]| 早餐𝐨𝐩𝐭𝐢𝐨𝐧 𝐨𝐧𝐥𝐲 𝐚𝐯𝐚𝐢𝐥𝐚𝐛𝐥𝐞 𝐢𝐧 𝐭𝐬𝐭「 麻辣叉燒豬油撈麵 」 我加咗 温泉蛋( ´¬`)唔要麻辣都可以揀豉油!略嫌叉燒唔係好肥,不過成個撈埋好正!「香煎脆邊蛋肉餅飯」 肉餅好食,味道幾有驚喜ෆු(˃ர˂)ෆු「 蛋炒豬腸粉 」 我覺得係咁多個最𝐲𝐮𝐦꒰•̫͡•ོ꒱尤其加咗辣醬後!「 小籠包胡椒湯 」 又係必叫ཾֻ𑙕 . ᩙ.𓈒ꛒྀི۶個胡椒味超出,但又唔會好啃口。小籠包又係爆哂汁|𓋪8/10•兩草 (棉登徑) (尖沙咀)尖沙咀棉登徑7號地舖
‼️ 𝐬𝐮𝐩𝐞𝐫 𝐲𝐮𝐦 港式𝐟𝐨𝐨𝐝‼️

「 麻辣叉燒豬油撈麵 」 我加咗 温泉蛋( ´¬`)
唔要麻辣都可以揀豉油!
略嫌叉燒唔係好肥,不過成個撈埋好正!
「 蛋炒豬腸粉 」 我覺得係咁多個最𝐲𝐮𝐦꒰•̫͡•ོ꒱
尤其加咗辣醬後!
「 小籠包胡椒湯 」 又係必叫ཾֻ𑙕 . ᩙ.𓈒ꛒྀི۶
個胡椒味超出,但又唔會好啃口。
小籠包又係爆哂汁|
𓋪8/10

兩草 (棉登徑) (尖沙咀)
2025-03-22 149 浏览
𓌉◯𓇋【😀 糧 尾 恩 物🥰】估吾到尖沙咀都有啲甘平民既美食!🤩🤩睇完成個menu 發現每樣都係幾十蚊 一啲都吾貴喎!難怪超級爆場 人氣旺盛(๑•̀ㅂ•́)و✧佢地既招牌美食包括有蛋炒豬腸粉、叉燒撈麵、咖央多士等 吾想食飯既可以揀叉燒撈麵(有豉油味,麻辣味),野飲仲有樽仔奶茶同檸檬🍋薏米水!幾特別◐▽◑原來得尖沙咀分店早上開門 上班族可以黎食個靚早餐🍳▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃❀ 香煎脆邊蛋肉餅飯($42)🌟🌟🌟本身諗住好細份 但原來份量勁足!脆邊蛋煎得好好 加埋肉餅撈飯食好正!👍🏻👍🏻👍🏻❀ 胡椒肉骨茶 ($38) 🌟🌟‼️胡椒味極重‼️小心吾好嗆到❗️近排天氣涼左 飲完暖笠笠❤️‍🔥❤️‍🔥❀ 脆香魚餅 ($27)🌟🌟🌟平靚正既小食 彈牙無魚腥味 😆😆❀ 招牌炸雞翼 ($27)🌟🌟🌟一份有四隻 每隻都係大size 啖啖肉炸到個皮好脆👍🏻👍🏻亦超級juicyヾ(≧▽≦*)o❀ 咖央多士 ($25)🌟🌟🌟叫黎做飯後甜品岩岩好 多士好薄吾會頂胃 咖央同牛油🧈呢個組合係無得輸!必叫😆😆❀油菜 ($18)🌟🌟❀豬油渣 ($18)🌟🌟⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰
𓌉◯𓇋

水!幾特別◐▽◑

原來得尖沙咀分店早上開門 上班族可以黎食個靚早餐🍳

▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃

❀ 香煎脆邊蛋肉餅飯($42)🌟🌟🌟
本身諗住好細份 但原來份量勁足!
脆邊蛋煎得好好 加埋肉餅撈飯食好正!
👍🏻👍🏻👍🏻

ღ味道:8.5
ღ環境:8
ღ性價比:9
ღ回頭再食機會: 9

📍 兩草 (棉登徑) (尖沙咀)
8:30am-9:30pm

炸雞翼
炸雞翼
  • 招牌炸雞翼
入到呢間茶餐廳, 名字好特別, 兩草, 諗到嘅係價錢應該非常親民嘅平民食堂🤡早餐淨係得尖沙咀分店先有Signature美食:蛋炒豬腸粉、叉燒撈麵、咖央多士💫叉燒豬油撈麵(有豉油味,麻辣味)撈麵散發出濃郁嘅豬油香氣, 麵條彈牙, 質感十足, 每啖麵都吸滿豬油嘅油香, 叉燒片柔嫩多汁, 蔥花嘅清新為重口味嘅豬油增添咗平衡👍💫香煎脆邊蛋肉餅飯肉餅煎得恰到好處, 帶有濃郁嘅肉香, 煎蛋邊緣嘅酥脆感加上微微流心嘅蛋黃, 為白飯增添咗一絲濃郁濕潤口感, 令味道更加豐富, 超美味😋💫小籠包胡椒湯小籠包皮薄且Q彈, 內餡柔嫩多汁, 咬下去時湯汁四溢, 與胡椒湯的濃厚口感形成完美平衡, 湯底的濃郁感和胡椒的微辣感層次分明, 忍唔住一口接一口清哂😍💫咖央多士麵包外層脆口, 內裡鬆軟, 麵包嘅香脆同咖央醬嘅細膩, 每一啖都食到咖央醬嘅香甜, 層次感十足🤤🥤樽仔咖啡(班蘭)食咖央, 配埋咖啡, 咖啡嘅濃郁香氣中帶有一絲班蘭葉嘅獨特清香, 十級享受💯🥤樽仔奶茶奶茶香濃順滑, 茶味濃郁, 甜度適中營業時間8:30am-9:30pm

Signature美食:蛋炒豬腸粉、叉燒撈麵、咖央多士

💫叉燒豬油撈麵(有豉油味,麻辣味)

💫香煎脆邊蛋肉餅飯

💫小籠包胡椒湯

💫咖央多士

🥤樽仔咖啡(班蘭)

🥤樽仔奶茶
奶茶香濃順滑, 茶味濃郁, 甜度適中

營業時間
8:30am-9:30pm

2025-03-19 126 浏览
在尖沙咀鬧市中有很多餐廳可以選擇,被這間食馬來西亞餐廳的門面吸引,門口大大的圓圈可以望到裏面餐廳,食物質素也很好❇️蛋炒腸粉平時上外面很少食到這味蛋炒腸粉,原來蛋的香味跟腸粉的米香味很夾,下次也想自己在家裏試試做❇️滑蛋叉燒飯雞蛋炒得恰到好處,口感嫩滑,叉燒肉質也很鮮嫩,雖然碗不是很大,但裝得滿滿的,食完很有滿足感❇️小籠包胡椒湯胡椒的香皮濃郁,很養胃,小籠包皮薄餡多,裏面充滿湯汁❇️胡椒肉骨茶排骨燉得很軟滑,胡椒的辛辣與肉香完美結合❇️樽仔奶茶、羅漢果奶香濃郁,口感絲滑,羅漢果也不是太甜

❇️蛋炒腸粉

❇️滑蛋叉燒飯

❇️小籠包胡椒湯
胡椒的香皮濃郁,很養胃,小籠包皮薄餡多,裏面充滿湯汁

❇️胡椒肉骨茶
排骨燉得很軟滑,胡椒的辛辣與肉香完美結合

❇️樽仔奶茶、羅漢果
奶香濃郁,口感絲滑,羅漢果也不是太甜

2025-03-19 100 浏览
兩草開咗新分店喺尖沙咀價錢親民 絕對係平民食堂 性價比高兼份量足店內裝修亦都好有香港🇭🇰特色招牌菜有肉餅飯,蛋炒豬腸粉,叉燒撈麵(有豉油味,麻辣味),咖央多士同樽仔奶茶等 每款都好吸引💯另外尖沙咀分店限定有早餐食添!🌟香煎脆煎蛋肉餅飯荷包蛋同肉餅都煎到有脆邊肉餅口感軟嫩多肉汁白飯加入豬板油 食落更香口😋🌟滑蛋叉燒飯嫩滑嘅滑蛋加上叉燒同白飯呢個組合係勁開胃🌟肉骨茶採用蒜頭及白胡椒等材料熬煮味道偏重胡椒味 排骨整得好軟腍一咬就骨肉分離 飲完好暖胃👍🏻🌟蛋炒豬腸粉用豬油煎既腸粉亦特別香口仲有蛋香 口感更豐富🌟咖央多士多士烘得夠脆 中間再夾住牛油同自家製咖央醬椰香味十足 又唔會太膩💯

兩草開咗新分店喺尖沙咀
價錢親民 絕對係平民食堂
性價比高兼份量足
店內裝修亦都好有香港🇭🇰特色
招牌菜有肉餅飯,蛋炒豬腸粉,
叉燒撈麵(有豉油味,麻辣味),
咖央多士同樽仔奶茶等
每款都好吸引💯
另外尖沙咀分店限定有早餐食添!

🌟香煎脆煎蛋肉餅飯

多士烘得夠脆
中間再夾住牛油同自家製咖央醬
椰香味十足 又唔會太膩💯
2025-03-19 88 浏览
最近很多人介紹大家人氣小店,決定試一試。一到步都要排隊等位,而且客流源源不絕。這間人氣小店主賣馬來西亞風味美食,最令我驚喜的是豬油。當中最喜歡的當然是豬油渣溫泉蛋撈飯,酥脆甘香的豬油渣配合溫泉蛋蛋汁,味道香濃,很適合餸飯。另一個推介的煮食是豬油叉燒撈麵,豬油配合蛋香濃的蛋麵,每條麵口感滑溜,而且沾滿油香。小食亦不能錯過,蛋煎豬腸粉,豉油王炒腸粉吃得多,再配合炒蛋,口感更加豐富而且腸粉炒得大蕉香,更有鑊氣。另外還有啖啖肉的肉餅,以及小籠包胡椒湯,鹹中大微辣的胡椒湯小籠包的香味昇華。最吸引人之處是煮食平均$50樓下就可以食到,還可以加飲品、小食,價錢相宜, 10分抵食。

這間人氣小店主賣馬來西亞風味美食,最令我驚喜的是豬油。

2025-03-16 563 浏览
今日放工之後,約埋朋友去尖沙咀食飯,真係好開心!我地揀咗一間馬來西亞Crossover港式餐廳,聽聞佢哋嘅餐牌選擇多,價錢又唔貴,於是就迫不及待想試下。。一入到餐廳,就感受到一種輕鬆嘅氛圍,裝潢簡約但又有啲特色,適合同朋友聚餐。餐牌上真係有好多選擇,從馬來西亞嘅經典菜式到港式嘅懷舊美食,令人眼花撩亂。。我地首先點咗香煎脆邊蛋肉餅飯,呢個係佢哋嘅招牌之一。肉餅煎得金黃香脆,搭配上面嗰隻脆邊蛋,真係一流!飯粒吸收咗肉餅嘅鮮味,每一口都好滿足。接住就係叉燒豬油撈麵,加咗脆邊蛋,撈麵有兩種口味可以揀,我選咗豉油味。豉油味撈麵滑溜又有咸香,配上脆邊蛋,簡直完美!。然後我地試咗蛋炒豬腸粉,呢個真係一個驚喜!腸粉滑溜,蛋香四溢,搭配上少少醬油,味道真係好正。再加埋咖央多士,甜甜地,啖啖都係滿滿嘅椰漿香,食完真係心情好好。。飲品方面,我地選咗凍檸檬薏米水,清新又解渴,特別係今天天氣有啲熱,飲一口真係好舒服。。所有食物都大約$40-$50,真係好平民,食得咁開心,唔使擔心荷包。食完之後,大家都覺得呢間餐廳真係值得再來,因為唔單止食物好味,環境又舒適,最緊要係價錢實在。

2025-03-13
  • 蛋炒豬腸粉
  • 咖央多士
在尖沙咀這個熱鬧的美食熱點,藏著一間讓人一走進去就愛上的平民美食飯堂、以馬來西亞菜式作招徠--兩草 ! "兩草"係廣東俚語,多數常在街市或市集聽到,意思即係20蚊(元)有找,兩草野都食得到。再翻查呢間店的一些報導,知道老闆以這兩個字做店名,一來係為左重拾昔日茶記情懷,二來係比寓食物平、靚、正,餐廳的主打美食包括蛋炒豬腸粉、叉燒撈麵和咖央多士,目前可以提供早餐的就只有呢間尖沙咀分店。誠然,餐廳佈置的確充滿復古七八十年味道,手繪廣告海報,食物招牌以手寫藝術文字呈現。今晚點了幾款美食︰1. 叉燒豬油撈麵 ($45) 、蒜頭湯 (+$15)這道菜可以選豉油或麻辣味醬油,叉燒鮮嫩多汁,而豬油撈麵彈牙、香氣撲鼻。我選了加多蔥花。配上的蒜頭湯真係好惹味醒胃,充滿胡椒香味,令人回味無窮。2. 香茅雞扒飯 ($40)雞扒經過香茅醃製,烤至外脆內嫩,香氣四溢,搭配蘸上醬油的白飯,欲罷不能,簡單卻令人滿足。3. 油菜  ($18)清炒菜心加上甘香醬油,清淡爽口,是解膩、幫助消化的最佳選擇。4. 招牌炸雞翼 ($27)金黃酥脆的雞翼,外皮香脆,肉質嫩滑,每一口都充滿驚喜。5. 咖央多士 ($25)外脆內軟的多

今晚點了幾款美食︰

1. 叉燒豬油撈麵 ($45) 、蒜頭湯 (+$15)

叉燒豬油撈麵

2. 香茅雞扒飯 ($40)
香茅雞扒飯

3. 油菜  ($18)

4. 招牌炸雞翼 ($27)
金黃酥脆的雞翼,外皮香脆,肉質嫩滑,每一口都充滿驚喜。
招牌炸雞翼

5. 咖央多士 ($25)
外脆內軟的多士,夾上香甜的咖央醬,是一道不能錯過的甜品
咖央多士

6. 樽仔奶茶 ($25)
特製的樽仔奶茶,茶底甘香濃郁,奶味醇厚,為餐點畫上完美句號。
蒜頭湯
2025-03-12
$97.5 (晚餐)
香茅雞扒飯
招牌炸雞翼
咖央多士
蒜頭湯
2025-03-11 91 浏览
眼闊肚窄嘅我最鍾意以平價試多啲唔同款式,呢度啱晒我!😌同老公叫咗好多嘢share ❤️香煎脆邊蛋肉餅飯隻蛋真係煎得好香脆👍肉餅彈牙唔會太肥膩,個人認為豉油略嫌多咗少少🤏⭐️蛋炒豬腸粉幾香蛋味,腸粉keep到滑溜口感,加辣椒油會惹味啲同冇咁乾⭐️胡椒肉骨茶湯頭清澈,胡椒味好夠,係正宗嘅新加坡肉骨茶口味😌排骨有𡁻口,淋啲會更好 ❤️咖央多士食馬拉嘢必點!多士薄脆咖央同牛油都好香,唔會太甜,非常夾😋❤️菜心新鮮,個豉油幾香,唔會太油❤️檸檬薏米水應該係舖頭自家製,微甜,檸檬味幾清新👍#兩草 #尖沙咀美食 #香港探店 #香港平民美食 #港式茶餐廳探店 #尖沙咀餐廳 #香港美食必吃榜 #香港遊玩攻略 #香港打卡 #香港美食
眼闊肚窄嘅我最鍾意以平價試多啲唔同款式,呢度啱晒我!😌
同老公叫咗好多嘢share

❤️香煎脆邊蛋肉餅飯

隻蛋真係煎得好香脆👍
肉餅彈牙唔會太肥膩,個人認為豉油略嫌多咗少少🤏

⭐️蛋炒豬腸粉

幾香蛋味,腸粉keep到滑溜口感,加辣椒油會惹味啲同冇咁乾

⭐️胡椒肉骨茶

湯頭清澈,胡椒味好夠,係正宗嘅新加坡肉骨茶口味😌
排骨有𡁻口,淋啲會更好

❤️咖央多士

食馬拉嘢必點!多士薄脆咖央同牛油都好香,唔會太甜,非常夾😋

❤️菜心

新鮮,個豉油幾香,唔會太油

❤️檸檬薏米水

應該係舖頭自家製,微甜,檸檬味幾清新👍

2025-03-11
  • 煎脆邊蛋肉餅飯
  • 檸檬薏米水
港式馬拉風味冰室🌱性價比之選喺旺區尖沙咀想搵間平平地又好味嘅餐廳選擇吾多,而位於棉登徑的「兩草」絕對係打工仔嘅福音,價錢親民,大部分食物都係$50樓下!👍🏻🍴小籠包胡椒湯小籠包浸在胡椒湯中,湯底微辣帶些許麻,而小籠包做到皮薄餡靚🍴香煎脆邊蛋肉餅飯脆皮蛋真係無得頂🍳蛋黃呈流心狀,輕輕篤一篤,用蛋汁撈飯食!肉餅煎到香脆脆的,內裡肉質嫩滑🤤🍴滑蛋叉燒飯經典的配搭👍🏻叉燒香口又唔會好肥膩,蛋炒得剛剛好,非常滑溜🥚加上香蔥和豉油汁,越食越想食🍴招牌炸雞翼必點嘅小食🌟外皮炸到金黃酥脆,咬下去時雞肉嫩滑多汁,好juicy💦🍹檸檬薏米水微酸的檸檬與薏米非常夾,清甜的味道🍹白桃烏龍冷泡茶烏龍茶的醇厚與白桃的甜美相互融合
港式馬拉風味冰室🌱性價比之選

🍴小籠包胡椒湯
小籠包浸在胡椒湯中,湯底微辣帶些許麻,而小籠包做到皮薄餡靚

🍴香煎脆邊蛋肉餅飯

🍴滑蛋叉燒飯

🍴招牌炸雞

🍹檸檬薏米水
微酸的檸檬與薏米非常夾,清甜的味道

🍹白桃烏龍冷泡茶
烏龍茶的醇厚與白桃的甜美相互融合
2025-03-10 104 浏览
經常都見到有人排隊。附近有兩家老牌茶餐廳,就連一向人氣爆棚嘅紅茶館同埋華星冰室,都比唔上佢哋嘅人氣。我去試咗幾款店裡頭比較招牌嘅出品,好似個個都推薦嘅豬油渣飯,嗰個香煎脆邊飯同埋肉餅飯,仲有肉骨茶,我都一試為快喇。但講真,味道真係普普通通,冇咩特別出眾嘅地方,每個單品嘅價錢大概係 25 蚊至 40 蚊左右
經常都見到有人排隊。
2025-03-07 97 浏览
平日lunchtime時間過嚟多數餐廳都爆棚😳性價比幾高嘅食堂‼️餐廳開咗好早8:30am🫣大家可以食個早餐再上班🍳唔錯選擇💕小籠包胡椒湯 $40推介✅小籠包胡椒湯湯底超級濃郁,胡椒嘅香氣好撲鼻,超級重胡椒味😍小籠包皮好薄,肉汁豐富😝咖央多士 $25咖央多士外脆內軟‼️薄薄的🫣咖央醬香濃,平時唔點食嘅我都食咗兩塊😛啱哂作為下午茶小吃叉燒豬油撈麵(秘制豉油) $45叉燒有4-5嚿🤩仲有大量蔥花😋叉燒口感比想像中滑身,食落鮮嫩 😛豬油唔夠香🙈秘制豉油撈埋麵好食豬油渣温泉蛋撈飯 $40淡咗少少,味道一般~豬油渣份量好多,但係唔夠脆口🥹温泉蛋滑嫩撈埋飯一齊食永遠都好夾🤩羅漢果水 $25自家製羅漢果味道自然清甜!清爽可口!食完咖央多士好啱飲樽仔奶茶 $25本身想飲丹南咖啡,但係賣晒🥹不過佢嘅奶茶都好香滑📍兩草 尖沙咀棉登徑7號地舖

小籠包胡椒湯 $40

咖央多士 $25

叉燒豬油撈麵(秘制豉油) $45

豬油渣温泉蛋撈飯 $40

羅漢果水 $25
自家製羅漢果味道自然清甜!清爽可口!食完咖央多士好啱飲

樽仔奶茶 $25
本身想飲丹南咖啡,但係賣晒🥹不過佢嘅奶茶都好香滑

📍兩草