餐厅: 儷廊咖啡室
资讯:

2011-05-11 203 浏览
見到報紙話母親節有65折咁抵,咪即管BOOK下囉!母親節正日都係二佰五十幾食個DINNER BUFFET真係幾抵的心態去試,當日分兩段時段,就揀左早段1730 - 1930,準時入座,都真係幾爆環境:真尚算OK,座位不是大迫食物:海鮮都好新鮮同鮮甜 沙律菜都幾FRESH 魚生都OK,不過每次拎都唔太多 甜品就不可太大期望 雪糕有四隻味都OK 每人有半隻龍蝦送總括黎講,LEE個價錢,LEE個日子,有咁的質素,都真係幾抵
見到報紙話母親節有65折咁抵,咪即管BOOK下囉!

環境:真尚算OK,座位不是大迫

食物:海鮮都好新鮮同鮮甜
沙律菜都幾FRESH
魚生都OK,不過每次拎都唔太多
甜品就不可太大期望

2011-05-08
母亲节
沙律
2011-03-30 39 浏览
上個星期係報紙剪左張buffet coupon, 今日同屋企人去左呢間餐廳食buffet…地方好大而且都幾新淨, 咁耐無黎過呢間酒店, 有點驚喜…訂左6點半食, 頭輪係特別爽, d野食好靚好多, 見到已經好high…(可能太耐無食buffet)一到6:30d waiter就話可以出去攞野食, 個蝦塔好多蝦, 超鍾意食果個酸辣汁...食酒店buffet係唔同d, 好多好好味的火腿和煙三文魚, d 沙律太多款, 唔可以樣樣都試曬, 驚唔覺意飽左...熱盤我一向都不太愛食, 但個印度咖喱真得, 我都食左2轉...哈哈同埋呢到有個廚師燒牛肉, 我這個不折不扣的牛魔王, 簡直係"正"呀, 好有牛味,又嫩又滑, 必食!甜品係我主攻項目, 淨食cake都回本~推介cheesecake, 好軟好滑又香, 同出面食果d唔同...無咁實的...呢一餐一家人都食得好開心, 下次有幾會會同朋友來...
地方好大而且都幾新淨, 咁耐無黎過呢間酒店, 有點驚喜…

訂左6點半食, 頭輪係特別爽, d野食好靚好多
, 見到已經好high…(可能太耐無食buffet)

甜品係我主攻項目, 淨食cake都回本~

呢一餐一家人都食得好開心, 下次有幾會會同朋友來...
甜品多款色
  • 燒牛肉
  • 甜品
  • 咖喱及印度脆餅
2011-03-26 53 浏览
本人今日仔仔生日去了Café Neo食自助餐,睇過之前D食評以為都O.K..點之去到坐底食.食物水平差.羊扒冇味..燒牛肉只出一次..熱食不多於十種.P.S.連白飯.其他也沒有太多選擇...下次也不會再去...價錢也不平.差不多$300.1位.
.點之
去到坐底食.食物水平差.羊扒冇味
..燒牛肉只出一次.
.熱食不多於十種.P.S.連白飯
.其他也沒有太多選擇...
下次也不會再去
...價錢也不平.差不多$300.
1位.
2011-03-26
生日
2011-03-03 35 浏览
男友由細到大都住九龍城,但呢次都係我地2個第一次黎幫襯 : )我地食果晚唔算多人, 所以環境都幾靜, 傾計都幾舒服侍應方面, 就一定就唔可以同5,6星大酒店比, 不過佢地收碟都收得幾快幾有效率~ 唔會搞到張台好迫呢度都算係幾多款式嘅食物,壽司刺身一定走唔甩, 仲有D熱食都幾好, 唔會歎凍晒!男友淨係食海鮮都已經拎左幾ROUND黎食, 搞到食到飽晒陪唔到我食甜品 : (去到甜品AREA都幾眼花, 因為有幾多款尤其是法式燉蛋唔係度度有, 所以我都食左2 ROUND : ) 仲有其他蛋糕都幾好, 唔會話太甜, 唔洗驚肥!OVERALL我覺得可以再黎 : )

我地食果晚唔算多人, 所以環境都幾靜, 傾計都幾舒服

去到甜品AREA都幾眼花, 因為有幾多款

仲有其他蛋糕都幾好, 唔會話太甜, 唔洗驚肥!

OVERALL我覺得可以再黎 : )
2010-10-13 28 浏览
跟朋友來食buffet慶祝生日,因有實惠的1蚊優惠。環境不錯,只是檯與檯之間有點擠迫。服務方面,侍應的質素不是太高,有點像park hotel的level,不要要求太高便行了。食物方面,食物種類也算齊全,壽司魚生海鮮甜品樣樣齊,不過魚生唔太新鮮。最驚喜的是這價錢居然會有龍蝦食!讚!不過我主攻甜品,發現他們的種類都算多,唯獨竟然冇tiramisu比較令我失望,cheese cake有很多款式,全部都好好味!另,新鮮出爐的法式焗蛋白都非常吸引!總括來說,這個價錢,是很不錯了。
$150 (其他)
2010-08-12 30 浏览
係openrice見到張coupon有55折就諗住去試下;D1入去見到都有唔少野食!我1開始就即刻去拎3文魚刺身^0^都好鮮甜仲有D壽司都不停Refill!蝦都好好味熱食就食左個蟹o既E麵都0K~最差係D Cake!!!好多都唔係幾岩我食t0t最普遍就係cheese cake 同 tiramisu!(共有8款)好遺憾係我冇食沙律同埋天婦羅t口t(太飽啦)同埋lee度冇我最愛ge芝士同長腳蟹食-3-如果有我會更加中意佢xdd下次都會再去^0^
1入去見到都有唔少野食!
我1開始就即刻去拎3文魚刺身^0^都好鮮甜

仲有D壽司都不停Refill!
蝦都好好味

熱食就食左個蟹o既E麵都0K~
最差係D Cake!!!

好多都唔係幾岩我食t0t
好遺憾係我冇食沙律同埋天婦羅t口t(太飽啦)
同埋lee度冇我最愛ge芝士同長腳蟹食-3-
如果有我會更加中意佢xdd
下次都會再去^0^
3文魚;D
蝦同壽司
壽司款都0K多~_~
熱食都還可以
好睇唔好食-3-
好玩好食^0^ Dreyers雪糕+夾餅good!!!
刨冰好玩!味道就麻麻~_~
2010-08-10
3文魚;D
蝦同壽司
壽司款都0K多~_~
好玩好食^0^ Dreyers雪糕+夾餅good!!!
  • 刺身
  • Dreyers雪糕
  • 夾餅
2010-08-01 38 浏览
第一份MO 人工請家人食飯, 本來想去四季酒店Caprice的...可惜爸爸媽媽不想食太貴(他們想我多儲錢), 便選了九龍城富豪酒店吃自助餐, 本沒有抱太大期望, 但吃過後卻有喜出望外之感! 平+正呀!! 九龍城果然是好地方~~ ^^
2010-07-31
蝦是上等貨色, 蝦肉實而蝦味濃郁; 瀨尿蝦則不足記;小龍蝦頭部的膏很多, 也不妨一試~
會不停refill 的海產, 其中右面的藍貝真是鮮味無窮! 我一連吃了十多隻!
魚生bar, 雖然款式不多,但魚生是出奇的新鮮
烤肉全都很好吃! (連我這個不喜吃肉的小女孩也連吃了香腸和燒雞!)
燒羊架是一絕, 一進嘴一陣濃濃的碳燒味道, 肉質鮮嫩而少脂肪, 很多酒店也做不到如此水準!
梳夫厘出爐了!
上層是咖啡卷, 入口即溶;中層是甜品中至愛榴槤芝士蛋糕, 色香味臻至化境;下層是冬甩, 普通水準~
自製夾餅~ 又有得玩又有得食!!
  • 燒羊架
  • 烤肉
  • 藍貝
  • 各式甜品
2010-07-28 20 浏览
食物質素一般,但甜品超正,尤其是天使蛋糕,提拉米蘇,梳乎里.沙侓汁有芒果香草青檸汁,酸酸甜甜,好fresh, 好醒胃,順帶一提,恆生卡有6折,抵食, 愛吃甜品的人不妨一試!
2010-07-27
$194.6 (晚餐)
  • 天使蛋糕
  • 提拉米蘇
  • 梳乎里
2010-07-27 14 浏览
都唔差今晚係星期一,都有好多人,去既要 book枱.$198 都有好多野食! 基本d扒呀,雞,牛,羊豬一定有, 都幾好食~(本人只係"痴左友人每樣試一淡仔)仲有砂煲翅, 都有dd翅邊架,都幾好味,當然唔少得魚生啦,舌拿,三文,8爪魚,仲有一種魚,唔知咩魚, total4種.:都好味,新鮮,厚切P壽司都有好多類, 曼魚,三文....普通的一定有...d蝦好鮮甜,又大隻,青口ok, 其他seafood都有好多, 都因個人問題,唔食得禁多最like係即焗梳乎里,雖然冇澳門o個d禁好味,但都ok既~(要等架!)最好玩係係自己整窩夫同埋自己搞"炮"冰,自己又可以淋d汁上去,好食好玩!ice cream 係 drayers...drayerso係我心目中麻麻地啦~最後,少甜品choose 啦,同埋 得hot既 leamon tea, coffee, milk tea 可以任飲,呢度有待改善

都唔差

今晚係星期一,都有好多人,去既要 book枱.
(本人只係"痴左友人每樣試一淡仔)
仲有砂煲翅, 都有dd翅邊架,都幾好味,

壽司都有好多類, 曼魚,三文....普通的一定有...

普通
  • 自己整窩夫
  • 砂煲翅
  • 魚生
2010-06-29 35 浏览
今日同mami.婆婆一嘗九龍城酒店既Lunch Buffet.原本打去五洲餐廳Book位.點知上到去冇開. = =搞到婆婆要企係度等. 跟著打左幾次電話去.先有人聽.同我講lunch唔開.又要落返地庫. 不過佈置都唔錯.不過野食既款式得好小..連應有既三文魚.都要好後期先有得食.味道都係嘛嘛. 而個湯都唔錯.值得一試.甜品方面.我的最愛.Tiramisu.用錯工具.放係度果陣賣相好靚.但我一(不).成個走哂樣.最唔想見到既場面. Ice-cream.未返到埋位已經溶左. *我坐個位離拎野食果度唔遠. -_-*態度唔錯的.不過食野果陣完全唔覺係係酒店食緊野.應有既氣氛完全沒有.我相信下次都唔會黎喇.
原本打去五洲餐廳Book位.
點知上到去冇開. = =
搞到婆婆要企係度等.

跟著打左幾次電話去.先有人聽.
同我講lunch唔開.又要落返地庫.

不過佈置都唔錯.不過野食既款式得好小..
連應有既三文魚.都要好後期先有得食.
味道都係嘛嘛.

而個湯都唔錯.
值得一試.
甜品方面.
我的最愛.
Tiramisu.用錯工具.
放係度果陣賣相好靚.但我一(不).
成個走哂樣.最唔想見到既場面.

Ice-cream.
未返到埋位已經溶左.

*我坐個位離拎野食果度唔遠. -_-*
態度唔錯的.
不過食野果陣完全唔覺係係酒店食緊野.
應有既氣氛完全沒有.
我相信下次都唔會黎喇.
甘荀湯.值得一試.
岩岩返到埋位已經變成禁 -_-
2010-06-25
甘荀湯.值得一試.
2010-06-06 173 浏览
went there for lunch buffet for an early celebration of father's day. The original price for lunch buffet is $2xx, but DBS card has 40% off, so after +1, it's only $103/person.Well, the hotel has revamped so the decor is ok. but there's really not much food variety, even in the standard of lunch buffet. Just 4-5 hot dishes, not much sushi. The largest selection is dessert, but still, it isn't outstanding.The sushi just comes out once in a while, and people snatch them away. We manage to have onl

The sushi just comes out once in a while, and people snatch them away. We manage to have only one round of salmon sushi, that's it and we never saw them again.

No orange juice, just tea or coffee.

For $103/person, its ok but I would prefer to spend my money elsewhere. If you are paying the normal price of $2xx, you will definitely regret going.

父亲节
2010-05-27 12 浏览
逢大時大節,全家必到之地就是富豪東方酒店,所以我對這地方已很熟悉得知星期四使用其優惠卷為最便宜,便有理沒理地致電訂座不過有點很怪異,就是打電話他說已滿,但親身前往訂座卻說有很多位子Anyway,這都不是重點,還是算吧今日,一行四人踏進富豪酒店,到步後,隨即看看有什麼好食的還真是多選擇,真不明白為什麼"你們"說無選擇我首先進攻沙律吧及m壽司吧,選擇頗多,有已撈好的亦可以自己撈,而壽司大約有十款,會不斷refill,但本人認為飯不夠黏,一夾就散:ad:但其實無論點都好,我也不太建議食太多壽司,因為飯易飽其後進攻熟食,當中以]天婦羅及西蘭花最深得我喜愛天婦羅夠脆,粉不厚西蘭花汁夠入味,煮得剛好,不會硬我還來了幾轉熟食,當中都包括以上兩樣真的十分推介!!!最後,當然入侵甜品區,揀選我最喜愛的甜品 除雪糕,刨冰等,還能自制waffle,當然要大展身手 (有兩款味道)自家制的當然樣令味道好 而其他甜品蛋糕以及朱古力噴泉也是不錯的總括來說,這餐十分滿意,食物很快refill,服務態度還很好呢我還打算父親節再帶父親來進餐 真的是不錯的選擇。最後埋單都只是九百大元左右,真是便宜的一餐牙

得知星期四使用其優惠卷為最便宜,便有理沒理地致電訂座

Anyway,這都不是重點,還是算吧

今日,一行四人踏進富豪酒店,到步後,隨即看看有什麼好食的

還真是多選擇,真不明白為什麼"你們"說無選擇

我首先進攻沙律吧m壽司,選擇頗多,有已撈好的亦可以自己撈,而壽司大約有十款,會不斷refill

其後進攻熟食,當中以[b]天婦羅西蘭花最深得我喜愛
天婦羅夠脆,粉不厚
西蘭花汁夠入味,煮得剛好,不會硬

我還來了幾轉熟食,當中都包括以上兩樣
真的十分推介!!!
最後,當然入侵甜品區,揀選我最喜愛的甜品
雪糕刨冰等,還能自制waffle,當然要大展身手
(有兩款味道)自家制的當然樣令味道好

任飲熱飲
waffle
天婦羅正!
salad bar
  • waffle,天婦羅
(非会员)
諗住同媽咪去食第1次既自助餐...但竟然大失所望...其實個價錢咁平.都知唔會有好多野食...但有coupon..同埋見到有d食評講到唔錯咁..就抱著一試無防既心態去la首先,12點左右去到,就見到9成位係'吉'既-.-'',同埋一入去係無人招呼我地..呆企左陣.都係自己入座算la.先有人留意到我地..行左一圈...食物就有如下..前菜:冰鎮青口,蝦,紫菜卷3款沙律:泰式雞沙律, 意粉沙律, 蘋果沙律,同其他整沙律既配料同汁主菜:蕃茄忌廉湯,白汁煎魚,雞扒,炒青口,燒牛仔骨,忌廉西蘭花,炒薯仔,豬扒同埋有師傅幫手即場整河粉/意粉,配料有豬肉丸,牛丸,魚旦,芥蘭,冬菇,芽菜甜品:雀巢雪糕4種味,芝士蛋糕5款(包括tiramisu,雜果蛋糕),朱古力布甸(?),3-4款細細個甜品仔(啫喱)生果:蜜瓜,西瓜,菠蘿就係咁多,無其他食物替換,除左1個朱古力芝士蛋糕磚之外,就無la!我係其他食評睇到既刺身,梳乎里,碗仔翅,咖哩雞..通通都無出現過仲諗住佢會轉一轉..唉..真係好失望!冰鎮青口&蝦食左唔少(無得揀!)最好食既係泰式雞沙律&白汁煎魚&炒青口&燒牛仔骨,白汁煎魚食落有d漢堡扒味..好得意
諗住同媽咪去食第1次既自助餐...但竟然大失所望...

其實個價錢咁平.都知唔會有好多野食...

呆企左陣.都係自己入座算la.先有人留意到我地..

行左一圈...食物就有如下..
前菜:
冰鎮青口,蝦,紫菜卷

主菜:

甜品:
生果:蜜瓜,西瓜,菠蘿

仲諗住佢會轉一轉..唉..真係好失望!

冰鎮青口&蝦食左唔少(無得揀!)

最好食既係泰式雞沙律&白汁煎魚&炒青口&燒牛仔骨,
白汁煎魚食落有d漢堡扒味
..好得意...食得多都係覺得喊

炒青口好受歡迎,好快就清左..亦好快有人補上新既一煲,都ok快手

我由12點幾開始.食到2點幾走人..都係見到同一碟紫菜卷係到..
硬係覺得好唔衛生..所以佢放耐左我都無食到

到食甜品la...原本真係好期待!...但個朱古力布甸已經令我無曬食慾la...
個名唔知有無放錯位,事關佢根本唔係布甸..佢似燶左既鑊底!
硬咖!
食左啖...非常甜..食唔落立即放底左...

之前又係睇食評果d.人地話係Dreyers'雪糕...點知又變左雀巢雪糕..

食過陣真係有d懷疑佢係米雀巢...都唔似既..又甜..又好奶咁...
可能係有d人''不''左又無閂實..攪到溶完又雪咁la

侍應們都算ok la~有個人睇得出好努力咁,但都係無咩笑容

總括而言,我本人真係覺得唔抵...個酒店位置對我黎講好唔就腳...無地鐵站可以直到
雖然係6折,但我覺得唔應該係咁既質素..話係國際佳餚..真係唔值..
入面都無咩客人...冷冷清清咁.我都唔會再黎la!

同埋我學識左樣野,有coupon未必好,如果下次又係見到有折,我唔會再咁易走去試la
2010-05-10
2010-05-10 29 浏览
本來想book園林閣既, 因為太忙遲左, 冇位, 係OR又睇到呢間有coupon, 即管試下, 又有位, book左之後都有少少擔心, 心知咁既價錢都唔會有太多野食, 但就冇諗過咁少law, 12點零到場, 唔爆得6,7成, 一坐低就覺得張枱同張椅好唔match, 枱太低, 張椅就過高, 食野過陣要彎低個頭, 好唔舒服 今日個午餐係: 母親節矜貴海鮮自助午餐, 但dee食物就冇任何矜貴海鮮law 食物有以下: 海鮮: 青口&蝦 壽司: 紫菜卷 沙律: 泰式雞沙律, 意粉沙律, 番茄沙律(整好), 沙律菜, 紅腰豆, 羅白苗, 粟米, 凱撒汁, 黑醋汁 熱食: 燒火腿 , 雞扒, 蒸蛋, 薯蓉, 牛尾, 什菜, 豬扒, 糖醋魚, 什菌湯, 同即場整意粉 甜品: 麵包布甸, 木糠蛋糕, 4款芝士蛋糕, 西瓜, 波羅, 品蜜瓜, 3款牛奶公司雪糕 以上係一入場所見的食物, 之後陸陸續續有dee不同既熱食更換, 有椒鹽魚, 金沙骨, 九菜牛肉卷, 鴨, 同轉dee蛋糕 以上食物絕對同個名不相稱, 連一

食物有以下:
海鮮: 青口&蝦
壽司: 紫菜卷
以上係一入場所見的食物,
以上食物絕對同個名不相稱
, 連一個婆婆係攞野個陣都忍唔住講: "咁少野食, 唔怪得唔爆啦!" 個陣有個員工係聽到, 有少少監介
, 雖然成場dee員工不斷拎dee食物出來, 但次次份量都好少

hea 呀hea, hea到2點鬆dee走人,
臨走係電梯前等人, 聽見到一個食客同個經理係度傾dee收費問題, 一聽下, 覺得自己有少少蠢左, 個經理同個客講大人$158, 小童$98有八折, $158x0.8=$126.4, 我用張coupon都要$128一位, 雖然只係爭少少, 但一直己已為OR deeCOUPON會比較有更多優惠, 古唔到呢間就打破所有定律
不過冇所謂羅, 絕對冇下次
母亲节
2010-05-06 20 浏览
雖然刺身/壽司款式少咗d, 但還算新鮮羊扒唔夠蘇, 還好地d香草味都令我食咗幾件個Sabu Sabu 熱辣辣, 好好味呀…6款味仲係即叫即煲熱辣辣(好多料) 串燒/天婦羅, 脆卜卜(炸漿不算厚又不油)係咪影得好靚呢”麻辣翡翠螺”, 但真係麻麻哋…差不多9點, 仲見到熱辣辣的薑蔥炒蟹出嚟個梳乎厘雖然細咗d, 但係都已經好滿足…用中銀卡6折後埋單$195這個價錢嚟講簡直抵食….
雖然刺身/壽司款式少咗d, 但還算新鮮

羊扒唔夠蘇, 還好地d香草味都令我食咗幾件

個Sabu Sabu 熱辣辣, 好好味呀…

6款味仲係即叫即煲熱辣辣(好多料)

串燒/天婦羅, 脆卜卜(炸漿不算厚又不油)

係咪影得好靚呢”麻辣翡翠螺”, 但真係麻麻哋…

差不多9點, 仲見到熱辣辣的薑蔥炒蟹出嚟

個梳乎厘雖然細咗d, 但係都已經好滿足…

用中銀卡6折後埋單$195這個價錢嚟講簡直抵食….
2010-04-25