2006-11-17 55 浏览
我寫既係將軍澳坑口站分店! 凍凍地...又等緊隔離既飯糰....想飲湯....就揀左個杏汁白肺湯! 三十三蚊都幾貴....我拎返公司先開黎飲...佢俾埋杯同匙...幾方便! 不過, 買時都要再諗下....因為都幾貴...貴過飯糰兩倍有多! 返到公司即打開...十幾分鐘車程...都仲好熱! 倒到尾...仲有五大舊肺....真係真材實料...如果湯可以再淡少少(我個人飲得淡...其實岩岩好), 就完美啦! 今餐加埋飯糰成五十蚊....仲貴過係餐廳食! 不過...兩樣都唔錯...彌補要開OT 既心情!
2006-07-01 19 浏览
早幾日見佢出左條新line叫美麗宣言天氣咁熱最好就係飲下凍飲出左三隻唔同味道最後我要左有山渣烏龍茶o個隻雖然係咪真係好似佢講到可以纖體但唔太甜又有山渣既酸味真係唔錯另外佢仲有隻果茶同紅棗茶下次要試下先得
早幾日見佢出左條新line叫美麗宣言
但唔太甜又有山渣既酸味真係唔錯
另外佢仲有隻果茶同紅棗茶
下次要試下先得
2006-06-24 9 浏览
繼續係自修室奮鬥戰記XD同fanfan+annie 去了這間~$28 吃了set lunch~ 幾好呢~有一碗麵之外,又有甜品,仲有涼茶/果汁飲~我叫左冬瓜薏米水..幾清甜~又去濕...good >v<應該會再來
繼續係自修室奮鬥戰記XD

同fanfan+annie 去了這間~
$28 吃了set lunch~ [照燒雞排拉麵]
幾好呢~
有一碗麵之外,又有甜品[西瓜+木瓜+花奶涼粉],仲有涼茶/果汁飲~
我叫左冬瓜薏米水..幾清甜~又去濕...good >v<

應該會再來
2006-06-03 77 浏览
在金鐘MTR 站購買。因昨天被暴風雨淋得濕透,又在强勁的冷氣房逗留兩小時,巳開始有跡象。店員問我有問喉痛、流鼻水、頭痛…,介紹這「風寒感冒茶」($20),是錫紙膠袋裝。回家翻叮,飲用之。甘味、唔太苦、薄荷味濃烈,飲完就訓。翌日起來,病況毫無起色。結果,跑去家庭醫生打支針,晚上巳好番晒!
回家翻叮,飲用之。甘味、唔太苦、薄荷味濃烈,飲完就訓。
2006-01-18 89 浏览
今日頭痛痛、眼腫腫,午飯時間就走黎呢度買支感冒茶清一清。店員妹妹問我有無喉嚨痛?? (心諗唔係得一種咩??之前係西鐵站買幾次都無問架喎??)我話無,店員妹妹就拎左一包野出黎比我.......一包o既??!!返到公司睇下呢包用錫紙袋包裝既物體叫做風寒感冒茶,仲有一個紙杯n一粒陳皮梅。呢個包裝又幾鬼得意,同坊間涼茶舖或西鐵站分店即場入落膠樽既唔同。感冒茶好鬼苦!!!!!但飲落好涼,因為有薄荷原故,又苦又涼,真係刺激!!飲完真係打左個震震~~~唔知係心理作用定真係有效,飲完又好似無咁頭痛同眼腫,而家變番好人一個hehehehe
今日頭痛痛、眼腫腫,午飯時間就走黎呢度買支感冒茶清一清。

2006-01-12 6 浏览
一個月都會去兩至三次,以前好鐘意食哩度既拉麵,雖然款式不算太多但夠健康美味,湯底夠香濃!但由於該店進行"改革",將平日用來出售既靚湯做了拉麵湯底...雖然感覺上更健康,但本人認為現在的湯底沒以前的那麼吸引了...而小食方面,值得一讚的是雞翼非常入味,"老"水蛋仍然好食,而燒賣的賣相雖不太討好,但亦好好味p.s.聽聞該店會再度"改革",大家密切留意~

p.s.聽聞該店會再度"改革",大家密切留意~
跑到地鐵站,有點口渴和肚餓,跑來這兒買杯鮮果特調飲料。心情抑鬱,想把心情扳回來,便點了「快樂速遞」($18)。據宣傳單張,由香蕉、芒果、青汁粉、菊花蜜調製而成。幾好飲,香蕉幫助緩和空腹感,芒果甜中帶酸,倒是青汁粉和菊花蜜都感受不到。熱量近二百五十大卡,唔野少。以休閒飲料而言,熱量偏高,幸而營養算豐富,價錢並不便宜。間唔中一次,都可以考慮考慮。
跑到地鐵站,有點口渴和肚餓,跑來這兒買杯鮮果特調飲料。
心情抑鬱,想把心情扳回來,便點了「快樂速遞」($18)。
據宣傳單張,由香蕉、芒果、青汁粉、菊花蜜調製而成。
(非会员)
2005-09-29 18 浏览
呢度既涼茶認真麻麻, 好似袪濕茶咁,太甜!>.<湯就幾好飲!果汁太貴喇!開天剎價!幾十蚊一杯!咪又係果d生果,mix埋之嘛!d員工態度我就唔係太鐘意,可能因為後生仔女多,之前去九龍灣地鐵果間,有個強烈化妝0既女孩子,成日響鋪頭大大聲講野,好剌耳,好嘈吵!我唔係貪方便一般都唔會去0個度買,反而舊式D0巴街鋪,D阿姐招呼好好,又識得介紹你所需要0既,有次我問佢有咩飲0左可以解酒,佢就介紹一隻湯比我,飲0左幾舒服!
呢度既涼茶認真麻麻, 好似袪濕茶咁,太甜!>.<
湯就幾好飲!
前天和昨天都在這𥚃嘆下午茶,前天是炸薯餅沙律+西瓜汁,而昨天是豬扒包+西瓜汁。炸薯餅沙律:薯餅好脆好新鮮又唔肥,但旁邊的沙律就少得可憐(基本上每樣生果得1至半粒)。豬扒包:豬扒即炸亦好新鮮,油亦非萬年油;豬扒好大塊,口感不錯。西瓜汁:一般的西瓜汁味,感覺不是100%西瓜汁但亦沒有「失真」。整體服務不錯環境亦衛生,因很多是見習生所以年紀很輕,雖生手但有熱誠有笑容,後生嘛!

2005-02-27 126 浏览
近日不停咳,痰又多,已經錯過好多食好0野0既機會,但又咳極唔好,於是今日就0係度試0左碗風熱咳嗽茶.原來想飲川貝雪梨茶,10 蚊杯,但個小姐見我咳成咁,話我係熱咳就介紹我飲呢杯0野,貴少少,要18蚊.坐底飲苦茶,見呢度環境都唔錯,好簡單乾淨,資料多而不亂,仲好詳細.講番杯茶,飲落口涼涼地,好有薄荷感覺,但其他味就好難飲...飲完食粒加應子都冇咩肉...好苦...聞落有少少肉味咁...飲完覺得聲帶好似清d,我就再外賣2包番屋企加熱飲,飲埋呢2次睇下有冇效先~

2005-02-17 8 浏览
好大, 不過唔太乾淨, d位都幾迫...佢個menu入面樣樣野都列明有咩益處,葡萄果凍又咩補血咁gei,不過.... 只係普遍jelly, 羅拔臣都仲好味.... 因為太甜啦,葡萄味唔夠... 中間d 提子肉, 因為太甜都食唔出咩味,我食得好甜gei 人都話太甜, 所以唔合格around$20, 唔抵食
好大, 不過唔太乾淨, d位都幾迫...

佢個menu入面樣樣野都列明有咩益處,
葡萄果凍又咩補血咁gei,
不過.... 只係普遍jelly,
羅拔臣都仲好味.... 因為太甜啦,
葡萄味唔夠... 中間d 提子肉, 因為太甜都食唔出咩味,
我食得好甜gei 人都話太甜, 所以唔合格

around$20, 唔抵食