2021-10-17 312 浏览
話說呢我就比較鍾意去打邊爐,一嚟係任食,二嚟就係鍾意食咩都得,可以自己揀你鍾意嘅嘢食,就唔使為咗遷就而遷就。所以打邊爐都係我成日去嘅地方。🤣🤣但因為疫情嘅關係,最怕交叉感染,就好少選用左四個人一個鍋,所以我就少咗去啦。但係呢一間餐廳係一人一鍋,而且佢係絕對唔怕交叉感染,個環境勁大,而且每人都係拎住自己嗰個碟出去攞嘢食😙😙意式番茄芝士鍋 $108🤩🤩我通常都係食番茄湯底,因為健康之餘冇咁邪惡呀嘛,呢個蕃茄湯底好濃郁,每次食野之前我都會飲一啖個湯,呢個湯底都唔錯,好清甜,一開始就攞咗啲菜,啲蔬菜浸落去淥一淥就得,好新鮮,好清甜。😋😋仲有嘅主角係牛肉,呢度嘅牛肉係任添㗎,你差不多食晒就可以叫服務員再加一碟俾你,呢度嘅牛肉每一塊都切到好薄,用肉眼望落都好新鮮,淥一淥就食得,好好味,好抵食😎😎

意式番茄芝士鍋 $108🤩🤩

2021-10-17
想食靚牛邊爐放題但馬屋喺個唔錯選擇🤩!一人一鍋有五款湯底選擇🍲晚市有六個套餐唔同價錢收費,牛肉亦有幾個級別🐮由嚴選牛肉、澳洲穀飼牛肉、日本產黑毛和牛等等,成人最平$249已經有交易可以任飲任食90分鍾⏰,性價比都唔錯👏🏻⤑▪️💰成人$439小童$169▫️想食更高級數🐂當然要叫【日本產特選黑毛和牛及北海道夢之大地豚放題套餐】,特選黑毛和牛油花極豐富色澤嫩紅,每片口感夠嫩滑入口軟綿綿🤤,北海道豚肉顏色夠粉嫩,脂肪夠均勻肉汁亦豐富🐖,Refill速度相當快重點喺所有肉類都無貨不對板🤩每碟和牛肉質都相當靚仔同新鮮✨呢個Set可以食齊餐牌上所有牛同豚肉,當然要回本就喪叫特選和牛啦🤣~⤑▫️湯底最後揀咗藥膳麻辣鍋同美肌鍋🍲,麻辣湯加入六種藥材熬煮香濃又麻辣🌶,美肌鍋呈奶白色內有滑嫩雞肉,充滿豐富骨膠原🐔女士最愛!⇛ ▫️自助調味料區有四款口味醬汁九款配料,食得辣嘅可以試吓18🈲️辣醬,辣得驚人🥵▫️自助配料區多達四十款配料,普通嘅蔬菜類外仲有秋季當造嘅菇菌杯🍄,丸子類亦有數十款特色丸類🍢鳥冬拉麵等等⋯⇛ ▫️任飲大路汽水當然唔缺少,特色嘅蘋果雪梨茶、桂花烏龍茶等等花茶都有提供🌻⇛ ▫️最後當然要留肚食甜品🍮,分

▪️💰成人$439小童$169

▫️最後當然要留肚食甜品🍮,分別有四款口味嘅Häagen-Dazs雪糕,
更可以加入秋季食材自己動手做一杯芭菲,配上甘甜濃厚嘅栗子🌰,香甜黃心/紫心番薯🍠可以Diy一杯屬於自己嘅芭菲🤎!
2021-10-12 5325 浏览
今晚收左工之後同朋友去左葵廣行陣街睇野, 行完之後就去左新都會睇下有咩野食, 經過見到但馬屋幾多人食, 於是就去試下!! 餐廳提供唔同嘅套餐放題, 仲有多款湯底選擇, 一人一鍋自己中意食咩都得! 我地就揀左北海道夢之大地豚套餐! 套餐包左牛同豬, 而其他配料, 飲品, 甜品都係自助的, 食材新鮮, 而且refill得好快! 🌟出面自助區擺有各種秋季當造蔬果, 新鮮又美味!🌟除左有汽水果汁茶之外, 仲有消濟去膩嘅桂花烏龍茶同清甜滋潤嘅蘋果雪梨茶🌟美肌鍋其實係雞白鍋嚟, 湯汁味道濃郁, 含豐富骨膠原🌟千夜鍋日式昆布湯底, 清清地帶微咸, 味道不錯🌟套餐包有北海道夢之大地豚肉, 丹麥豚, 美國嚴選牛同澳洲產穀飼牛, 肉片夠薄切, 所以擺落濃郁嘅美肌鍋會好吸湯, 夢之大地豚果然特別好味, 色澤紅潤帶油花, 食落肥瘦適中! 穀飼牛肉味濃郁, 口感鮮嫩, 味道不錯!🌟甜品方面有多款口味嘅雪糕任你食任你裝!

🌟出面自助區擺有各種秋季當造蔬果, 新鮮又美味!

🌟美肌鍋
其實係雞白鍋嚟, 湯汁味道濃郁, 含豐富骨膠原

🌟千夜鍋
日式昆布湯底, 清清地帶微咸, 味道不錯

🌟甜品方面有多款口味嘅雪糕任你食任你裝!
2021-10-07
2021-09-13 551 浏览
投訴葵芳分店的服務(11-9-2021)本人對葵芳分店的入座安排十分不滿意我們3人於六時已到達葵芳店及取票等候入坐,當時螢幕上的等候號數大概是13號,而我們的票號碼是60號,足足等了兩小時,到晚上八點才可入坐,而13-60號之間的號數,真正有人入坐的就只大概五個號數!為什麼店員一直浪費時間等待「中間的號數」?明明有人已到達,隨時準備入坐!店內還有很多坐位可以用,另外還有些坐位沒店員收拾。今天是星期六,很多人在下午在葵芳購物前,先拿了票號,這些到後來還不確定會否回來進餐的人,你們店內的職員給了優先的待遇,浪費時間等待他們回來,貴 店內還有很多位置。是否你們的職員不夠,是否你們的職員很懶惰,可以做少啲,要妨礙已到的客人入坐?有些客人因為看到自己的號數跟螢幕上的號數差太遠,會詢問等待時間,你們的店員會回覆「等候時間很長大概1小時至1.5小時!」簡直是嚇走人!你們店舖的服務效率、安排太差勁了。相信如果有效率的話,我們/其他等候的人,已經很早進場,90分鐘後,可以最做另一班人的生意了。你們把6點至七點多的時間安排得那麼差,之後才滿坐,白白浪費了「輪轉」的機會!對此,我們作為消費者對貴 店鋪安排處
投訴葵芳分店的服務(11-9-2021)

本人對葵芳分店的入座安排十分不滿意

對此,我們作為消費者對貴 店鋪安排處理手法非常不滿,還有最後結帳後,服務員態度非常不友善,多次催促我們夠時間要離座。今天我們三人首次光顧貴 店鋪,發生不愉快事件,非常氣憤,也不會再光顧。
2021-09-02 345 浏览
講到火鍋放題 相信唔小人都會諗起長期人頭湧湧既但馬屋 🤩呢日我哋去食咗佢90分鐘 既日本產特選黑毛和牛放題套餐🥴首先佢既和牛薄切片片肉紋同色水都幾好睇 入口都微微甘甜 而且黎咗幾轉既和牛都同首輪既一樣咁靚 抵讚🥰 呢次期間限定仲有豪華浜燒海鮮盛合拼盤好豐富 🥳有4隻鮑魚 2隻大虎蝦 生蠔 帆立貝同扇貝 鮑魚彈牙爽口生蠔好嫩滑飽滿 帆立貝扇貝都有鮮甜 係虎蝦小腥 除此之外仲有日本直送既波子汽水放題 😳飲落有種好生疏既童年味道湧返出嚟 係懷舊既味道 除咗平日既食物配料之外仲多咗啲夏祭特色小食同新鮮水果茶 好似烤香腸同粟米 爆谷 日式炒麵同枝豆 仲放咗啲有標貼住祭既牙簽俾客人用 加咗啲夏祭氣氛 🦦依加仲有夏祭遊戲 玩遊戲仲有機會得到減免收費既優惠 🤪得到夏祭手扇同金魚糖 平時就咁睇蔬菜選料已經睇得出但馬屋比起出面好多火鍋放題店都用心 而且雪糕仲係Haagen Dazs仲有四款口味可以自己不 有哈密瓜 士多啤梨 芒果 朱古力 隻隻味都好正 😌呢次去但馬屋相對平時仲多咗份儀式感 值得推介😆

平時經過葵芳新都會廣場都長期見到呢間大排長龍🚶🏻‍♀️🚶🚶🏻‍♂️講緊係超高質嘅火鍋店但馬屋,今次終於到我食喇😋😋🎌日本產特選黑毛和牛放題套餐🎌$439睇賣相已經流哂口水😍每片薄薄嘅櫻花色和牛雪花均勻❄️🌸淥兩秒就食得😋肉質柔嫩,真正入口即溶🤤和牛味重,油脂分布均勻,同平時打邊爐嘅肥牛絕對係兩種境界🤫兩個女仔總共食左五板😍好想細味品嘗但最後唔夠時間(90分鐘放題真係唔係好夠🥲)唯有成板轟落鍋同成堆放入口🤯咁高質素淨係和牛放題已經值回票價啦🤑但呢個套餐絕對唔止咁少野😼👇🏻🦐期間限定豪華海鮮盛合🦐「坐低見到鮑魚,冇理由起身走架」呢個海鮮拼盤把炮喇🤩全部貴價海鮮唔慳皮,有鮑魚、生蠔🦪、大海蝦🦐、帆立貝,每款都有幾隻大大件架😋相入面見到嘅係一人份量😼正唔正先?🎏期間限定夏祭放題🎏但馬屋依家舉行緊夏祭🏮有夏祭遊戲岩一家大細玩👨‍👩‍👧‍👦仲加左夏祭特色小食😍有爆谷同碌碌香腸😚仲有日本直送懷舊『波子汽水』放題🥂好似去左個日本嘉年華咁有氣氛🎡最後仲有Haagen Daz雪糕🍦不過得四隻味揀,正常發揮啦唔算出色😀味道:😋😋😋😋😋性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻服務:👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳環境:🌃🌃🌃🌃

🎌日本產特選黑毛和牛放題套餐🎌$439

🦐期間限定豪華海鮮盛合🦐

🎏期間限定夏祭放題🎏

味道:😋😋😋😋😋
性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
服務:👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳
環境:🌃🌃🌃🌃
鍾意打邊爐嘅我,成日會發掘打邊爐好地方😍最近發現但馬屋係一個唔錯嘅地方🤩佢響葵芳、觀塘同屯門都有分店,今次去葵芳分店😎但馬屋係屬於日式火鍋🎌而且重係一人一鍋添🍲湯底我試咗甘露鍋,朋友就試咗意式番茄芝士鍋🍅🧀甘露鍋係甜豉油嘅味甜甜地,配牛肉食好似食緊壽喜燒咁😍而蕃茄芝士鍋,蕃茄嘅香甜味道配上濃厚芝士,為味覺帶來新體驗😋晚市放題套餐有多款可以選擇,我地揀咗 放題套餐🐷] 套餐入面嘅澳洲產長期穀飼牛、嚴選牛肉、丹麥皇冠豚肉、北海道夢之大豚肉都係可以任食🤩出面設有自助吧有大量火鍋配料供應🥳餐廳亦會按照你叫嘅湯底推介返自助吧食材😆好似甘露鍋推介娃娃菜、芋絲、豆腐、京蔥😋意式番茄芝士鍋就推介洋蔥、蕃茄、脆皮腸、南瓜🎃另外重會有小食提供,就連我最愛嘅枝豆都有😍18禁辣醬真係一試難忘🌶🌶🌶點一點已經好辣😂除咗食物飲品都係任食之外,Häagen-Dazs雪糕都係任食架🍨夠晒開心😍當日有焦糖脆餅、士多啤梨、曲奇呍呢嗱同哈密瓜味,我就最鍾意焦糖脆餅同士多啤梨味🍓

晚市放題套餐有多款可以選擇,我地揀咗 [北海道夢之大豚放題套餐🐷] 套餐入面嘅澳洲產長期穀飼牛、嚴選牛肉、丹麥皇冠豚肉、北海道夢之大豚肉都係可以任食🤩出面設有自助吧有大量火鍋配料供應🥳餐廳亦會按照你叫嘅湯底推介返自助吧食材😆好似甘露鍋推介娃娃菜、芋絲、豆腐、京蔥😋意式番茄芝士鍋就推介洋蔥、蕃茄、脆皮腸、南瓜🎃另外重會有小食提供,就連我最愛嘅枝豆都有😍

18禁辣醬真係一試難忘🌶🌶🌶點一點已經好辣😂

2021-08-09
2021-08-24 3138 浏览
Hotpot night at TajimayaWe have been constantly craving for hotpot and Taijimaya is surely one of the go-to places for a decent hotpot meal. The environment of the place is Japanese-like and quite clean indeed. The services provided by the waiters are quite efficient, plus they are very helpful and friendly. Apparently, there is a festival going on and so they were chanting the slogan "be happy" every single time new customers walked in.. The set we ordered was the Hokkaido breed pork and beef a
Hotpot night at Tajimaya

The set we ordered was the Hokkaido breed pork and beef all you can eat set with soup bases of our choices. We chose a Dashi base and a soy sauce sukiyaki base, which are very different in flavor. The Dashi base is quite light in flavor, and on the other hand the sukiyaki one is sweet and rich in taste.

The quality of the beef and pork are very good as well, as they are served fresh and soft. Combined with the sukiyaki soup base, it is basically the best thing ever. It will be even more perfect if there are half-boiled coddled eggs provided at the self-serving area!

The self-service section is tidy and clean, with a wide variety of ingredients to choose from.

There is also an all you can drink promotion for the Japanese Ramune soft drink - a very nostalgic and playful little drink that I have not tried in a long long time. We loved it when we were small cause it was so interesting like a toy!

The ice cream box contains 4 different flavors of Haagen Daz ice cream, namely strawberry, caramel biscuits & tiramisu, cookies & cream and melon. There are also some popcorn and gummy bears for you to add on to your ice cream for extra sweetness.

All in all, the hygiene condition of this hotpot place is outstanding, and the service was efficient. The overall quality of food is good and there is a wide range of variety for the ingredients. Will certainly come back again for an easy hotpot experience.
2021-08-22
2021-08-22 333 浏览
上星期六去左葵芳新都會嘅但馬屋打邊爐,而家做緊夏祭推廣及懷舊波子汽水主題~雖然去唔到日本,但都可以嚟到感受下。入座前有得玩 BeHappy夏日祭典遊戲(釣魚游戲)大吉:全單29%off中吉:立減$29 送日本直送夏祭涼扇小吉 : 夏祭糖果我就選左 北海道夢之大地豚 放題套餐仲有 懷舊波子汽水 添用餐時間90mins $289/位有5款湯底選擇,4款肉類等級。主打日式一人一鍋 我就可隨心所欲選擇藥饍麻辣鍋喇!為配合夏祭主題,自助吧亦有日式炒麵、燒香腸、日本枝豆等日式攤檔小食。菜類選擇都幾多,最特別梗係紅葉羽衣甘藍、紫色嘅蘿蔔片,丸類選擇都算多。Haagen Dazs 雪糕啦 (有4款口味)有波子汽水飲好開心!夢之大地豚肉質爽彈,色澤粉嫩。澳洲穀飼牛肉薄左d,但肉味都濃郁!烏冬非常好味,煮耐左都keep 到彈性唔會軟爛!兩人埋單食左636~
雖然去唔到日本,但都可以嚟到感受下。

入座前有得玩 BeHappy夏日祭典遊戲

我就選左 北海道夢之大地豚 放題套餐
仲有 懷舊波子汽水 添
用餐時間90mins
$289/位
有5款湯底選擇,4款肉類等級。
主打日式一人一鍋 我就可隨心所欲選擇藥饍麻辣鍋喇!

Haagen Dazs 雪糕啦 (有4款口味)

有波子汽水飲好開心!

夢之大地豚肉質爽彈,色澤粉嫩。

澳洲穀飼牛肉薄左d,但肉味都濃郁!

烏冬非常好味,煮耐左都keep 到彈性唔會軟爛!

兩人埋單食左636~
2021-07-31
2021-08-21 2535 浏览
一人一pot打邊爐🤤🤤今日lunch同朋友去咗葵芳掃街,咁岩行過但馬屋就見到佢哋舉行緊夏日祭典優惠🔆只要玩完遊戲就有機會贏到最高有71折‼️今次我哋都拎唔到獎品,不過都有照入去食左放野晚餐!由於lunch整係掃街留咗肚,今次我哋揀左個90分鐘晚餐放題,揀左北海道夢之大地豚肉放題($289),除咗依款牛,仲有澳洲產飼養牛和豬肉👍🏻🈺由於係夏日祭典,依家仲有波子汽水飲添❤️❤️至於湯底方面,我哋一個叫咗美肌湯底,一個就意式番茄芝士湯,美肌湯亦即係雞湯,個人喺兩個湯底之中就比較喜歡番茄湯,佢嘅湯唔似用茄膏開出嚟嘅😍有少少酸味就非常開胃,再加上佢有芝士,連豬肉同牛肉都唔使用調味料就咁食都好有味!美肌湯即係雞湯方面亦都非常入味,雞湯非常濃郁將豬肉放入去都令到豬肉非常入味,而且都估唔到佢嘅豬肉同埋牛肉都切得非常簿片,擺落湯底好快就食得🤭🤭今次最特別嘅係有幾款夏日祭典小食,就好似日式炒麵、日式吼腸,波子汽水🥤這些小食都非常吸引和搶手,補給之後就好快冇晒!依排夏天真係啱晒飲波子汽水,佢哋仲有其他嘢飲都係任飲,最後我哋都食埋雪糕🍦夏日祭典小食仲有popcorn將炮谷加埋落雪糕一齊食就超級好味🙌🏻🙆🏻‍♀️晏晝行

晏晝行過餐廳嘅時候見到好多人排隊所以決定夜晚早啲嚟食等位,佢下午茶時間三四點嘅時候都係好多人,所以大家如果想食嘅話就可以早啲去等位然後再喺商場行多幾個圈!
  • 北海道夢之大地豚
今次係一次好愉快既用餐體驗🥰🥰因為有得玩,又有得食,仲有野帶走🤪🤪介紹食之前,介紹有咩玩同有咩拎先啦😈入座之前有個釣魚遊戲,釣到幾多就有唔同既禮物,即時童真番晒黎😈雖然我地贏唔到折扣券、不過都拎到兩把靚靚既扇💪🏻🎈日本產特選黑毛和牛放題套餐$439其實我地本來唔係揀呢個餐,本來諗住揀一個平少少,但係入座嘅時候見到隔離枱d牛肉咁靚,就決定食特選黑毛和牛餐🥰🥰🐮特選黑毛和牛🐷北海道夢之大地豚兩隻肉都非常高質,肥瘦適中,入口即溶,而且仲要係無限量供應,碟碟都咁靚👍🏻配埋甘露鍋(類似壽喜燒)真係超正☺️☺️🎈豪華海鮮盛合(期間限定,套餐包埋😋)呢個盛合真係好有驚喜,2人份量竟然有四隻鮑魚、四隻大扇貝、兩隻蠔,仲兩隻粗過手指公既大蝦,睇相就知佢仲長過個鍋😋😋淨係呢個海鮮拼盤加埋和牛,已經值回票價😝😝🎈波子汽水放題(期間限定,套餐包埋😋)優惠又點止咁少,而家只要揀$289以上既套餐都會有埋波子汽水放題。今次真係可以飲番夠本🤪🤪其實除咗以上既野食,仲有大量火鍋配料可以自己食幾多拎幾多。夏祭期間仲有唔同既特色熟食提供,真係多野食到唔知點揀🤪🤪最後仲有多款口味Häagen-Dazs雪糕比大家任食,食到真係要

🎈日本產特選黑毛和牛放題套餐$439
🐮特選黑毛和牛
🐷北海道夢之大地豚
北海道夢之大地豚

🎈豪華海鮮盛合(期間限定,套餐包埋😋)
豪華海鮮盛合

🎈波子汽水放題(期間限定,套餐包埋😋)

最後仲有多款口味Häagen-Dazs雪糕比大家任食,食到真係要捧住個肚走🙈🙈
2021-08-04
北海道夢之大地豚
豪華海鮮盛合
  • 千夜鍋
2021-08-19 236 浏览
⛩夏祭和牛涮涮鍋放題🐮隔幾個月都會去葵涌廣場行吓,每次都順便穿過去新都會廣場食晚飯!近來新都會開咗幾間放題火鍋,見到但馬屋有「夏日祭典」好搞笑,有遊戲玩,我哋忍唔住入咗去食嘢同順便玩遊戲啦!朋友話想豪氣啲食個$439 日本產特選黑毛和牛放題套餐 😍我咪奉陪到底囉😂入座時,先玩個簡單釣魚遊戲,有大吉、中吉、小吉三款既獎賞,如冇記錯大吉可以全單29%off;中吉就減$29 再送夏祭涼扇;小吉就送夏祭糖!人人有份永不落空,所以唔駛擔心😆🥢日本產特選黑毛和牛:一分錢一分貨,堅係塊塊都好薄,入口即溶,軟淋淋既和牛係好味,冇得輸!🥢豪華浜燒海鮮盛合:有帶子、大大隻大蝦、蠔同鮑魚,樣樣都係鮮味十足,食海鮮就係要新鮮👍🏼🥢日本直送懷舊波子汽水任飲:以前細個好鐘意飲,大個飲返個感覺依舊😍🥢小食bar:有爆谷、枝豆、燒香腸、燒栗米,同埋糖果等小食!🥢火鍋配料:有多款菜、菇、丸類同蔬菜等,款式都多!
⛩夏祭和牛涮涮鍋放題🐮

🥢火鍋配料:有多款菜、菇、丸類同蔬菜等,款式都多!
1K
2021-08-18 1817 浏览
Happy Friday同好友但馬屋涮牛肉,90分鐘的<北海道夢之大地豚放題套餐>,有多款鍋底選擇: 美肌湯、意式蕃茄芝士湯、藥膳麻辣湯及甘露湯等,一人一鍋,可以滿足不同人的需求。選了美肌湯,湯底奶白濃稠,內有滑溜雞肉,充滿豐富骨膠原,有滋補功效。意式蕃茄芝士湯,味道酸甜清新,令人食慾大增。套餐提供: 夢之大地豚肉、澳洲產長期穀飼牛、嚴選牛肉及丹麥皇冠豚肉,可以盡情refill。美肌湯滾至熱辣辣,呷一口味道甘甜,色澤嫰紅的穀飼牛,比一般的薄切肥牛更厚身、肥美,油脂分佈平均。滾燙十多秒,入口軟腍,牛味濃郁。大地豚肉質感綿化,質感順口嫰滑,肉汁鮮香美味。嚴選牛肉入口柔軟,吸收了蕃茄芝士湯,更加誘人。蔬菜櫃放滿各款蔬菜配料,有蟲草花、生根、貢丸、芋頭、南瓜、冬瓜、萵筍、芋絲、蟲草花及海帶結等,滋味滿足。蕃茄芝士湯清新解膩,放入芋頭、南瓜片及生根吸嗦酸香,好味又健康。生根炸至脆卜卜,放在湯內數秒,質感變軟糯,油香四溢。萵筍絲翠綠,入口爽脆細嫩,愈吃愈滋味。·最喜歡芝心豆腐,大啖咬下,熱燙芝心在口中傾瀉,十分惹味。最後吃煙韌的烏冬,每條烏冬都掛滿湯汁甜香,爽滑順溜,充滿嚼勁,夾合

最喜歡芝心豆腐,大啖咬下,熱燙芝心在口中傾瀉,十分惹味。最後吃煙韌的烏冬,每條烏冬都掛滿湯汁甜香,爽滑順溜,充滿嚼勁,夾合軟嫩豚肉,䁔意窩心。

欣賞日本直送『波子汽水』放題,冰爽解渴,入口蜜甜。最後吃一杯Haagen-Daz雪糕,蜜瓜雪糕的清新氣息,純純柔滑,加上綿花糖點綴,為喉嚨降溫,芒果雪糕感覺甜思思,畫上圓滿句號。
2021-08-18 172 浏览
日式火鍋放題就食得多,「但馬屋」食我都係第一次黎食。因為平時經過見都有唔少人排隊。湯底有5款選擇美肌鍋:乳白色雞湯好香濃,入口滿滿骨膠原,感覺好滋潤。意式蕃茄芝士鍋:酸酸甜甜夠哂醒胃。肉類:穀飼牛:牛味香濃,牛肉顏色好鮮紅,。豚肉:都非常淋。自助bar 火鍋料:同大部份日式火鍋店一樣,一般丸、蔬菜、麵等等選擇都好多。最特別有紫羽衣甘藍、心內美蘿蔔、秋葵等火鍋店少有同貴價嘅菜類都食到,抵讚。醬料:好多選擇。最特別係有隻-18禁辣椒醬(真係辣到噴火)食辣嘅朋友可以試下。飲品、甜品、其他小食:飲品都充足:罐裝/紙裝飲品、熱飲等。最特別係仲有波子汽水飲(好似係夏祭期間限定);雪糕係Häagen-Dazs(四種口味)、夏祭特色小食:台灣腸、枝豆、爆谷。整體黎講,但馬屋食材好新鮮,自助bar選擇都好多。肉質都唔會差得過其他火鍋店。店內嘅環境係用木色作主調,有日式風格坐得都舒服。一人一鍋同朋友嚟食亦都可以各自揀唔同嘅湯底

湯底有5款選擇
美肌鍋:乳白色雞湯好香濃,入口滿滿骨膠原,感覺好滋潤。
意式蕃茄芝士鍋:酸酸甜甜夠哂醒胃。

肉類:
穀飼牛:牛味香濃,牛肉顏色好鮮紅,。
豚肉:都非常淋。

自助bar

🎏人氣日式涮涮鍋🎏夏祭特典 • 期間限定特色小食🎏夏祭釣魚小遊戲 • 最高全單好似有71折🫕北海道夢之大地豚肉放題 (HK$298@)呢個套餐包埋任食澳洲長期穀飼牛肉及日本直送懷舊波子汽水放題!📌鍋底: 有唔同嘅味道供選擇, 藥膳麻辣鍋有驚喜!食落有啲似台式麻辣火鍋, 比起一般嘅放題店更加濃郁!美肌鍋有滿滿骨膠原, 裏面有幾件滑雞件, 唔夠嘅話出面自助吧仲有雞件無限添加!🎏自助吧添加調味、蔬菜、麵食、飲品📌夏祭小食: 當天有枝豆、炒麵、香脆爆谷、烤香腸、粟米!🎏4款Häagen-Dazs雪糕任食💡食完仲可以抽簽, 我哋抽到下次食有9折!
🎏人氣日式涮涮鍋
🎏夏祭特典 • 期間限定特色小食
🎏夏祭釣魚小遊戲 • 最高全單好似有71折

🫕北海道夢之大地豚肉放題 (HK$298@)
呢個套餐包埋任食澳洲長期穀飼牛肉及日本直送懷舊波子汽水放題

🎏自助吧添加調味、蔬菜、麵食、飲品

📌夏祭小食: 當天有枝豆、炒麵、香脆爆谷、烤香腸、粟米!

🎏4款Häagen-Dazs雪糕任食

💡食完仲可以抽簽, 我哋抽到下次食有9折!
2021-08-11