2022-12-02 65 浏览
係觀塘地鐵一出行一分鐘就可以去到台灣嘅Cafe? 😳 係呀! 係台式嘅文青Cafe至真! 😂😂 呢間係觀塘中心第四期工廈裡面嘅伊甸。 經過翻新後, 全間舖都係用木及灰色顏色為主, 除咗矮枱, 佢仲有一邊係地台設計座位, 環境雅緻舒服🧘‍♀️Lunch有啲台式嘅套餐, 非常之抵食, 都係$60起。仲可以加錢要多份小食同甜品! 套餐份量都唔少, 同朋友坐喺度慢慢食, 慢慢傾下偈, 真係好relax! Eden特製檯式雙餸便當配秘製辣肉碎轉新竹米粉湯, 配鹽酥雞扒 + 雞軟骨餃子 + 吉列蝦 + 波霸奶茶 - $77除咗秘製辣肉碎之外, 仲有辣菜脯, 加埋落米粉🍜裡食, 非常之惹味! 鹽酥雞扒外脆內軟, 個皮炸得非常之鬆脆, 內裡好juicy, 一啲都唔鹹, 味道啱啱好! 雞軟骨餃子, 炸蝦🦐都新鮮熱辣, 脆卜卜。 全部用心製作, 一啲都唔啱馬虎! 👍🏻套餐仲可以免費配波霸奶茶🥤, 我叫咗微甜, 味道啱啱好! 白酒🥂蒜香蛤蜊意大利麵🍝配無糖凍烏龍茶🥤 - $ 89呢個白酒蒜香意粉, 一上枱已經聞到非常之香白酒味, 初時仲以為好濃酒味, 但係酒精揮發哂, 蒜香味中帶少少甜味, 好味呀! 套餐配

套餐仲可以免費配波霸奶茶🥤, 我叫咗微甜, 味道啱啱好!

白酒🥂蒜香蛤蜊意大利麵🍝配無糖凍烏龍茶🥤 - $ 89

套餐配斯巴克芝士蛋糕(3.5吋) - $30
芝士🧀蛋糕🍰軟硬適中, 好香芝士味, 甜度適中。 跟餐除咗可以加錢配小食之外, 仲可以有芝士蛋糕, 甜品, 芋圓🍡糖水, 一次過滿足哂你!

整體食物, 環境感覺都非常之正! 值得去多幾次呀!

舖名: 伊甸
地址: 觀塘官塘道436-445號 觀塘工業中心第四期1樓c室

#香港美食#hkfoodie#hkfood# 觀塘#觀塘美食#cafe#台灣美食#台式#波霸奶茶#肉燥飯
2022-12-01 36 浏览
伊甸 EDEN今日去官塘工業中心就順便係呢邊揾食,之前食過既小伊甸改咗名仲轉左裝修都唔同咗見到佢地最近做緊$88蚊餐2餸既主食 + 涼菜 + 1杯飲品 + 1個甜品,當然要點下啦台式香菇肉燥新竹米粉鹽酥雞排 , 超大塊鹽酥雞扒食落非常香脆,炸得剛剛好唔會過鹹。新竹米線都好大碗,麵條又滑。香菇肉燥夠多汁菇香味濃厚配新竹米粉簡直絕配,小米辣酒雞中翼配魚肉春卷,小米辣酒雞其實好辣,有酒香味幾好食。紅豆仙草芋園,飯後再食碗大大既芋圓真係好滿足,芋圓大大粒配紅豆仙草, 真心出色。波霸奶茶,伊甸嘅飲品都係賞茶出品,濃郁茶底,質素絕對有保證!而且不用加錢,就可以升級飲波霸奶茶。抵秘製辣肉碎飯香煎雞排 ,用左珍珠米口感,軟硬剛好鹽酥雞中翼(2pc) ,雞翼好好味又炸得脆,有台灣原味道波霸奶茶無糖,波霸珍珠幾有咬口好煙韌,濃郁茶底, 正轉左裝修後既伊甸選擇多咗,食物質素又提升左而且環境又舒服,去觀塘又多個hea 點了。 #觀塘美食 #伊甸 #台灣菜 #hkfoodstagram #hkfood #hkfoodlover #kaygorfoodie #hkig #hkfoodie #foodiehk #h
伊甸 EDEN

秘製辣肉碎飯香煎雞排 ,用左珍珠米口感,軟硬剛好

鹽酥雞中翼(2pc) ,雞翼好好味又炸得脆,有台灣原味道

波霸奶茶無糖,波霸珍珠幾有咬口好煙韌,濃郁茶底, 正

#觀塘美食 #伊甸 #台灣菜 #hkfoodstagram #hkfood #hkfoodlover #kaygorfoodie #hkig #hkfoodie #foodiehk #hkigers #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkcatering #hkboy #followforfollowback #likeforlikes #like #instalike #likesforlike #likeforfollow #likelike #liketime #likelikelike #likes#breakfast #yummy #goodmorning #foodie #foodielady #foodblogger #foodstagram #foodphotography #foodlover #ig_mood #hongkongfoodie
2022-12-01 59 浏览
伊甸 (觀塘)📍觀塘官塘道436-446號官塘工業中心第四期1樓👍🏻Eden特盛台式雙餸套餐$88台式香菇肉燥珍珠白飯鹽酥雞扒、台灣腸、涼拌小食以木風為主既餐具,好台風,香炸既鹽酥雞,好野味,台式腸有掛住台灣既風味🤫🥹加埋涼拌小食既 👍🏻台式金牌高跟牛肉麵配涼拌小食濃厚牛肉湯底,厚切牛肉,面質彈牙,配埋珍奶,感覺滿足😎👍🏻寶島蛋餅配料火腿台灣人鍾意拎黎做早餐,今次我用黎當正餐填飽肚仔,蛋餅配火腿,足料好味🤪👍🏻紅豆仙草芋圓、波霸奶茶配料十足,感覺好似到左台灣😛🤍逢星期六於店內堂食享用波霸系列飲品,即可免費添飲, 需IG分享波霸奶茶日之宣傳貼文至個人動態👍🏻奶蓋烏龍加$15勁多奶蓋😆烏龍個種回甘味道一流呢 🤍餐廳環境真係要講下,牆上有毛筆字句「順利時要喜樂,患難時當思考上帝使這兩樣都發生因此,人不知將會發生什麼事」🤍另一幅牆有山水畫,好鬼正,入面應該講緊人係咪應該一世隨波逐流定還是要有自己思想🤍餐廳感覺好一流,餐牌價錢好大眾化,可以黎傾計,睇書,做下自己野都ok,非常舒服,真係有種伊甸園既感覺😜🤍餐廳優惠惠顧滿$80即可享有此優惠滿$160即減$20如此類推請於結帳前向店員出示只適用於堂
伊甸 (觀塘)
📍觀塘官塘道436-446號官塘工業中心第四期1樓

👍🏻Eden特盛台式雙餸套餐$88
台式香菇肉燥珍珠白飯
鹽酥雞扒、台灣腸、涼拌小食

👍🏻台式金牌高跟牛肉麵配涼拌小食
濃厚牛肉湯底,厚切牛肉,面質彈牙,配埋珍奶,感覺滿足😎

👍🏻寶島蛋餅配料火腿

👍🏻紅豆仙草芋圓、波霸奶茶
配料十足,感覺好似到左台灣😛

👍🏻奶蓋烏龍加$15
勁多奶蓋😆烏龍個種回甘味道一流呢

🤍餐廳環境真係要講下,牆上有毛筆字句

🤍餐廳優惠
惠顧滿$80即可享有此優惠
滿$160即減$20如此類推
請於結帳前向店員出示只適用於堂食,優惠可重複使用
2022-11-30 28 浏览
「 觀 塘 • 𝐄𝐝𝐞𝐧 」 呢間位於觀塘嘅Cafe 佢係同茶飲店賞茶合作的 環境幾舒服寬敞 好文青嘅裝修 舒服到坐一日都可能唔覺 食物方面都好親民 重可以嗌台式飲品🥤🍞鹽酥雞扒鐵板吐司Toast係用丹麥多士烘過 好香口最鍾意呢隻麵包 塊鹽酥雞排好有份量超厚 鹽酥雞好滋味好脆口 裡面加左生菜同沙律醬 夾埋一齊食係好夾👍🏻🍚Set Lunch: 𝐄𝐝𝐞𝐧秘製辣肉碎配珍珠白飯 + A餸 醬炆豬軟骨醬炆豬軟骨嘅份量都足夠 煮得好淋好入味+ B餸 花枝丸 + 魚肉春卷 (Extra HK$12)+ 紅豆仙草芋圓Set lunch有埋甜品 好圓滿 紅豆仙草芋圓好足料 成碗都好滿 好少可係咁闊綽 食完炸雞扒咁熱氣可以食糖水滋潤下正🥤波霸奶茶套餐可以免費升級見到波霸奶茶好似最多人嗌所以試試佢 黑糖珍珠好彈牙甜度岩岩好🥤桂花烏龍波霸奶茶呢杯好推介 好清新嘅桂花味我地簡咗少糖加仙草 呢個甜度岩岩好
「 觀 塘 • 𝐄𝐝𝐞𝐧 」

🍞鹽酥雞扒鐵板吐司

🍚Set Lunch: 𝐄𝐝𝐞𝐧秘製辣肉碎配珍珠白飯
+ A餸 醬炆豬軟骨
醬炆豬軟骨嘅份量都足夠 煮得好淋好入味
+ B餸 花枝丸 + 魚肉春卷 (Extra HK$12)
+ 紅豆仙草芋圓

🥤波霸奶茶

🥤桂花烏龍波霸奶茶
當你腦海想觀塘工業中心樓上鋪,就已經在D3出口行入這餐廳的門口了,好快,餐廳雖然冇華麗嘅裝修 , 但望落去好舒服 ,簡約, 乾淨, 佢分幾個區域 , 座椅有高有低, 靠近窗邊密封嘅玻璃窗, 可以好悠閒, 望到觀塘地鐵站, 馬路及人行道, 好適合附近人士, 舒舒服服享受一餐飯的時光。這間餐廳裝修簡約, 但餐具好講究精緻, 食物一絲不苟, 睇得出好用心製作,事事務求做到最好。我特別喜歡- EDEN特製台式雙餸鐵路便當, 一個便當, 幾種享受。 🌸 台式香菇肉燥 / 新竹米粉湯 / 配鹽酥豬排  / 魚肉春捲 / 波霸奶茶  ( 熱 ) $60有一碟小食羅白+菜譜好醒胃,鹽酥豬排, 炸到剛剛好, 不會太鹹, 味道剛剛好, 魚肉春捲外脆內軟, 波霸奶茶, 奶茶甜度任君選擇。🌸 台式香菇肉燥 / 新竹米粉湯 / 配鹽酥雞排  / 台灣腸 / 波霸奶茶 ( 冷 )  $60鹽酥雞夠鬆脆可口,台灣腸味道唔錯, 食落咸咸甜甜咁, 有啲似豬肉乾的味道,波霸奶茶好多珍珠, 大細適中, 咬落去煙韌好有滿足感。不要睇佢份量樣樣少少,但食完一個餐, 享受埋珍珠奶茶,真係好飽肚。🍮 黑糖奶蓋波霸巴斯克芝士蛋糕 (

🍮 黑糖奶蓋波霸巴斯克芝士蛋糕 ( 3.5寸 )  $40

超值之選, 配上奶蓋及珍珠賣相又靚, 蛋糕味道又好, 甜度適中, 一個甜品, 三重享受。

🍨 紅豆仙草芋圓 $30

賣相都滿分 ,仙草爽滑 , 紅豆好淋但又唔會爛,芋圓煙韌 ( 個人感覺再細粒些更好 ),又係唔會太甜,成碗配搭嚟食,我都比滿分。

今晚樣樣都食清光,同行朋友在官塘做嘢,仲話要帶同事再來食飯,環境舒適,食物有幾重享受。

( 冇加一服務,外賣自取仲有九折 )

# 伊甸
# 觀塘官塘道436-446號官塘工業中心第四期1樓C室
# 台式食堂
# 台式甜品
# 波霸奶茶
台式香菇肉燥 / 新竹米粉湯 / 配鹽酥豬排 / 魚肉春捲 / 波霸奶茶 ( 熱 )
台式香菇肉燥 / 新竹米粉湯 / 配鹽酥雞排 / 台灣腸 / 波霸奶茶 ( 冷 )
黑糖奶蓋波霸巴斯克芝士蛋糕 ( 3.5寸 )
2022-11-29
黑糖奶蓋波霸巴斯克芝士蛋糕 ( 3.5寸 )
紅豆仙草芋圓
今晚約咗朋友喺觀塘食飯, 上openrice搵一間響觀塘又可以傾計,坐得舒服嘅文青cafe,見到『伊甸Eden』 入去睇下環境見到影啲相出嚟好靚, 介紹啲食物都係唔錯嘅, 咁就決定今晚去試下。👯‍♀️🚇响觀塘地鐵站D3出口行落去🚶🏻‍♀️, 就係觀塘工業中心第四期, 行入去上一層樓梯就到啦!🚶🏻‍♀️😍一入門口見到裏面啲環境真係唔錯好舒服💃我哋五點半去到, 仲趕得切叫六點之前嗰個餐😘特製台式雙餸鐵路便當💰60供應時間:12:00 - 18:00我叫咗 💰60蚊🍜台式香菇肉燥+ 乾伴新竹米粉 ,{肉燥味道唔錯, 唔會太鹹}{ 新竹米粉夠幼身}🐓鹽酥雞扒 + 台灣腸(2件){鹽酥雞炸得恰到好處, 雞肉嫩滑, 唔會落得太多椒鹽搞到好咸} 值得一讚😋{ 台灣腸, 鹹鹹甜甜咁好好味, 食落去有啲似蜜味豬肉乾}😋🥤凍波霸珍珠奶茶{ 茶味偏淡, 珍珠煙韌}朋友叫💰60 蚊台式香菇肉燥 + 新竹米粉湯鹽酥豬扒 + 炸魚肉春卷熱波霸珍珠奶茶😎 呢個我冇影到相🤓我哋加咗個甜品🍮 黑糖奶蓋波霸芝士蛋糕💰40 蚊一上枱就聞到好香嘅焦糖味, 個芝士蛋糕, 係巴斯克蛋糕嚟㗎, 芝士味香濃, 配搭黑糖奶蓋+ 波霸珍珠一齊
😍一入門口見到裏面啲環境真係唔錯好舒服

💃我哋五點半去到, 仲趕得切叫六點之前嗰個餐😘
特製台式雙餸鐵路便當💰60
供應時間:12:00 - 18:00

我叫咗 💰60蚊
🥤凍波霸珍珠奶茶{ 茶味偏淡, 珍珠煙韌}

朋友叫💰60 蚊
台式香菇肉燥 + 新竹米粉湯
鹽酥豬扒 + 炸魚肉春卷
熱波霸珍珠奶茶
😎 呢個我冇影到相🤓

我哋加咗個甜品
🍮 黑糖奶蓋波霸芝士蛋糕
💰40 蚊
一上枱就聞到好香嘅焦糖味, 個芝士蛋糕, 係巴斯克蛋糕嚟㗎, 芝士味香濃, 配搭黑糖奶蓋+ 波霸珍珠一齊放入囗, 真係好有層次感,超正😋😋😋😋😋💯💯💯

🍨 紅豆仙草芋圓💰30蚊
紅豆粒粒分明唔會太甜
仙草爽滑, QQ彈
芋圓煙韌, 紫色食落去有紫薯嘅香味, 黃色食落去有蕃薯嘅甜味, 灰色食落去有芋頭粒。

🎈兩款甜品個賣相都好靚😍

2022-11-29
  • 紅豆仙草芋圓
  • 黑糖奶蓋波霸巴斯克芝士蛋糕
2022-11-29 18 浏览
觀塘工業區嘅樓上cafe ,環境清靜好適合三五知己聚下吹下!而且近地鐵站,行5去5洗2分鐘好方便⋯⋯特式台式雙餸套餐A:可以揀鹽酥/香煎雞扒,鹽酥/香煎豬扒,雞翼 等等B: 豬軟骨雞肉餃子,台灣肉腸,花技,魚肉春卷等等配珍珠白飯,湯米或乾撈米我哋揀左 鹽酥雞扒+魚肉春卷+撈米雞扒真係似我係台灣食過一樣嘅咁好味,夠juicy , 撈粉配上濃濃的香茹肉燥,唔會太乾或太濕👍寶島蛋餅拼輕食沙律蛋餅可以自己選配乜野 (每加一款只要$10) ,cheese , tuna , bacon 🥓 etc … 即叫即做,香脆可口追加小食;黑松露薯條!黑松露醬一個字講晒 正呀強烈推介:波霸鮮奶咖啡,超級正⋯⋯咖啡香濃得來又幼滑,奶同咖啡味配合得啱啱好,甜而不膩⋯⋯十級推介

特式台式雙餸套餐
A:可以揀鹽酥/香煎雞扒,鹽酥/香煎豬扒,雞翼 等等
B: 豬軟骨雞肉餃子,台灣肉腸,花技,魚肉春卷等等

配珍珠白飯,湯米或乾撈米

我哋揀左 鹽酥雞扒+魚肉春卷+撈米

寶島蛋餅拼輕食沙律
即叫即做,香脆可口

追加小食;黑松露薯條!黑松露醬一個字講晒 正呀

波霸鮮奶咖啡
波霸鮮奶咖啡
  • 波霸奶茶
2022-11-27 17 浏览
Eden2nd time here😊 Love how it’s so spacious here and hidden inside an industrial building which makes it peaceful and quiet! This time I tried their new product taiwanese medicinal noodles with chicken leg. It was absolutely perfect and it warmed my stomach up ☺️ the soup was tasty and the chicken leg was meaty. Loved the lobster egg toast from last time so much I had to re-order! The toast was textured like a croissant, crispy on the outside but soft and buttery inside 🥺 the lobster matched ver
Eden

2nd time here😊

Loved the lobster egg toast from last time so much I had to re-order! The toast was textured like a croissant, crispy on the outside but soft and buttery inside 🥺 the lobster matched very well with the soft egg and special sauce. Definitely recommend this!

Also recommend their taiwanese red bean with mochi dessert!! Sweetness was perfect had so much ingredients in it! 🤤

2022-11-26 14 浏览
觀塘工廈小店林立,周不時都會有意外驚喜。呢間餐廳地點好方便,地鐵出口一出就係。環境舒適,寧靜,乾净,全部木製桌椅,顯得井然有序。同朋友邊食邊傾,不知不覺傾左3個幾鍾。價錢唔算太貴,飲品選擇好多,味道亦唔錯。朋友試咗桂花烏龍波霸奶茶,話值得推介。自己試咗黑糖奶蓋波霸奶茶,奶蓋香濃嫩滑,仲有啖啖黑糖味,唔怕糖分超標嘅一定要試。吐司亦係必食之選!我地點左鹽酥鷄排台式鐵板吐司,鷄排好香脆~一送上枱,朋友就一直講「好香,好香」,講左好多次😂😂分量好大件,一人一半,食都完都已經飽飽地~(ps:可能我地比較細食)流心蛋煙三文魚白汁意大利麵就不過不失,有唔少三文魚,白汁嘅味道尚可,意粉份量足。食完已經飽哂。最後我地仲叫咗個甜品:黑糖奶蓋波霸巴斯克芝士蛋糕。鍾意食甜野的朋友會適合,因爲表面有黑焦糖,再淋上珍珠奶蓋,賣相好好。雖然個芝士蛋糕乾咗少少,奶蓋(應該同奶茶嘅奶蓋一樣😂)甜左少少,但整體嚟講都好味😋
觀塘工廈小店林立,周不時都會有意外驚喜。
呢間餐廳地點好方便,地鐵出口一出就係。
環境舒適,寧靜,乾净,全部木製桌椅,顯得井然有序。
同朋友邊食邊傾,不知不覺傾左3個幾鍾。

價錢唔算太貴,飲品選擇好多,味道亦唔錯。
朋友試咗桂花烏龍波霸奶茶,話值得推介。

2022-11-23
  • 台式鐵板吐司
2022-11-24 783 浏览
餐廳就係觀塘地鐵站隔黎既官塘工業中心出面仲係好舊既工廈, 一打開門形成好強烈既對比裡面小清新日系既裝修以木色為主調仲有D坐墊, 矮凳既位置座位數量都幾多觀塘都有幾多出色既台灣菜餐廳好靠餐廳既水準去保持競爭力今日食既呢間餐廳一D都唔輸蝕$88蚊餐可以簡2餸既主食 + 1碟涼拌(辣菜圃 + 醃籮匐) + 1杯飲品 + 1個甜品主食可以揀飯/新竹米粉/ 熱拌米粉醬有肉燥/ 辣肉碎主食有鹽酥雞扒 / 台灣腸 / 牛肋條 / 蜜汁豬手/ 雞軟骨餃子/ 魚肉春卷...等等有成15款可以揀甜品係2選1 - 紅豆仙草芋圓 / 黑糖花生麻糬兩個人叫左兩個餐. 大家都係食米粉一個湯, 一個熱拌米粉有米香味, 質感係爽彈鹽酥雞扒& 雞翼脆漿薄到只係僅僅包裹住件雞炸得超脆而且脆漿少少鹹咁,唔會太重口味食晒成塊雞扒都唔口渴豬軟骨份量幾多, 入味而且稔身黑松露薯條隱藏食法係將鹽酥雞沾松露醬黎食愈食愈開胃台式飲品係同賞茶合作既手搖飲波霸奶茶- 珍珠好CHEWY鮮檸檸蜜- 岩晒食炸野之後滋養番喉嚨甜品細細一杯, 但其實份量好夠有得揀微暖同後上好貼心紅豆好甜, 然後同仙草芋圓夾埋一齊食. 大滿足!
餐廳就係觀塘地鐵站隔黎既官塘工業中心
出面仲係好舊既工廈, 一打開門形成好強烈既對比
裡面小清新日系既裝修以木色為主調

仲有D坐墊, 矮凳既位置
座位數量都幾多

醬有肉燥/ 辣肉碎
甜品係2選1 - 紅豆仙草芋圓 / 黑糖花生麻糬
兩個人叫左兩個餐. 大家都係食米粉
一個湯, 一個熱拌
米粉有米香味, 質感係爽彈
鹽酥雞扒& 雞翼
脆漿薄到只係僅僅包裹住件雞
炸得超脆而且脆漿少少鹹咁,唔會太重口味
食晒成塊雞扒都唔口渴
豬軟骨
份量幾多, 入味而且稔身
黑松露薯條
隱藏食法係將鹽酥雞沾松露醬黎食
愈食愈開胃

台式飲品係同賞茶合作既手搖飲
波霸奶茶- 珍珠好CHEWY
鮮檸檸蜜- 岩晒食炸野之後滋養番喉嚨
甜品細細一杯, 但其實份量好夠
有得揀微暖同後上好貼心
紅豆好甜, 然後同仙草芋圓夾埋一齊食. 大滿足!
2022-11-23
呢間台式料理小店,離觀塘地鐵站3分鐘時間,運用木系裝潢,仲有好多打卡位👍🏻👍🏻👍🏻特製台式雙餸鐵路便當呢個係新套餐,超值,$60,超大碗,新竹米粉軟硬適中,配埋台式香菇肉燥。仲可以揀兩個餸,我揀左香煎雞排 & 肉燥燙青菜台式鐵板吐司🥪:吐司口感鬆軟,唔會太乾身,配鹽酥雞排,即叫即炸,大大塊,超惹味鹽酥花枝丸:好大粒,鹽酥好入味波霸奶茶:From賞茶,六點前order可以免費升級,珍珠彈牙煙靭,好大杯。據知星期六仲可以免費添飲📍伊甸 (觀塘)觀塘官塘道436-446號官塘工業中心第四期1樓C室

特製台式雙餸鐵路便當

台式鐵板吐司🥪:

鹽酥花枝丸:
好大粒,鹽酥好入味

波霸奶茶:

📍伊甸 (觀塘)
觀塘官塘道436-446號官塘工業中心第四期1樓C室
2022-11-21 19 浏览
空間闊落,環境寧靜,設計簡潔,適合同朋友傾計放鬆下。用qr code落單好方便白酒蒜香蛤蜊義大利麵一上檯就聞到香噴噴蒜味。份量足料,有唔少蛤蜊。賣相幾靚😍,白酒蒜味道都幾平均,蒜香味聞落好開胃。台式金牌高根牛肉麵同樣份量都足,有差唔多5舊牛肉,牛肉肉質軟腍。雖然有條辣椒仔🌶️係餐牌,都唔係好辣,拌菜有驚喜,幾好食,用黎拌面都幾夾。小米辣酒糟雞中翼睇落無色以為無咩味,其實好辣🥵,好彩有叫凍飲解辣
空間闊落,環境寧靜,設計簡潔,適合同朋友傾計放鬆下。

用qr code落單好方便

白酒蒜香蛤蜊義大利麵

台式金牌高根牛肉麵

小米辣酒糟雞中翼
睇落無色以為無咩味,其實好辣🥵,好彩有叫凍飲解辣
2022-11-21 27 浏览
自從小伊甸轉左做伊甸因為價錢比以前高所以好耐無食上個月俾我見到佢LUNCH有折即刻叫返幾次當時雞扒好大件, 好滿足台式吐司餐都有折, 都試下啦台式吐司都超多蛋小龍蝦份量適中點知特價左一排又無左然後到了今日又見佢特價叫左個豬扒新竹米粉對比上次雞扒, 豬扒份量就得一半仲要不幸地有一大舊骨炸粉同豬排比例是2:1真的很難見到咁薄的豬扒結果好似食左炸粉米粉咁可能附近有5X既快餐店令老闆想用價錢吸引客人但快餐廳店的豬扒是很厚肉的希望下次再食時份量多返不要迷失在減價戰嗯…餓了. 我要食餅充饑
自從小伊甸轉左做伊甸
因為價錢比以前高所以好耐無食
上個月俾我見到佢LUNCH有折
即刻叫返幾次
當時雞扒好大件, 好滿足
台式吐司餐都有折, 都試下啦
台式吐司都超多蛋
小龍蝦份量適中
點知特價左一排又無左
然後到了今日又見佢特價
叫左個豬扒新竹米粉
對比上次雞扒, 豬扒份量就得一半
仲要不幸地有一大舊骨
不要迷失在減價戰
嗯…餓了. 我要食餅充饑
外卖自取
2022-11-20 8 浏览
喺觀塘地鐵站D出口行1分鐘就有一間文青小清新、環境雅致舒適嘅台灣cafe餐廳剛剛翻新,成個環境都有小清新既文青感,感覺喺度坐一日放鬆吓都得🤣嘢食方面都幾抵食,套餐$88蚊包台式飲品同甜品,而且份量仲好大,真係可以叫杯嘢飲坐喺度同朋友傾吓計放空下套餐咁抵食,分別嗌咗兩個特盛台式雙餸套餐👇🏻台式香菇肉燥配珍珠白飯香煎豬排鹽酥花歧丸 (2粒)63.5度慢煮温泉蛋 (+$8)涼拌小食👇🏻台式香菇肉燥配新竹米粉湯蜜汁豬手肉燥燙青菜小米辣酒糟雞中翼 (2pc) (+$12)涼拌小食👇🏻甜品紅豆仙草芋圓黑糖花生麻糊整體食物都充滿台灣味道,食完大大碗既芋圓真係好滿足,感覺成個人都文青左 哈哈 真係一間好舒服既cafe

套餐咁抵食,分別嗌咗兩個特盛台式雙餸套餐

👇🏻
台式香菇肉燥配珍珠白飯
香煎豬排
鹽酥花歧丸 (2粒)
63.5度慢煮温泉蛋 (+$8)
涼拌小食

👇🏻
台式香菇肉燥配新竹米粉湯
蜜汁豬手
肉燥燙青菜
小米辣酒糟雞中翼 (2pc) (+$12)
涼拌小食

👇🏻甜品
黑糖花生麻糊

2022-11-19 23 浏览
呢間cafe環境好舒服,有種莫名嘅home sweet home😇 重點係有得飲賞茶!!😍😍寶島蛋餅 配 輕量沙律($67)配波霸奶茶Fit小編揀咗肉鬆😍😍個蛋餅都好大份,而且熱辣辣,薄餅皮酥脆,食落滿滿蛋香味😋 不過始終同傳統蛋餅有啲分別,本身鍾意食比較淋同埋多醬嘅蛋餅😆 沙律就比較普通😬 如果可以豐富少少會開心好多!價錢方面,如果唔配珍珠奶茶就有啲貴🥺 好彩佢包一杯賞茶波霸奶茶🥰🥰🥰咁就okay啦!總括嚟講,建議平日黎😬 當係有個舒服嘅地方休息,食物質素一般!下次可以試埋其他野食🫶🏻

寶島蛋餅 配 輕量沙律($67)配波霸奶茶