2022-12-02
係觀塘地鐵一出行一分鐘就可以去到台灣嘅Cafe? 😳 係呀! 係台式嘅文青Cafe至真! 😂😂 呢間係觀塘中心第四期工廈裡面嘅伊甸。 經過翻新後, 全間舖都係用木及灰色顏色為主, 除咗矮枱, 佢仲有一邊係地台設計座位, 環境雅緻舒服🧘♀️Lunch有啲台式嘅套餐, 非常之抵食, 都係$60起。仲可以加錢要多份小食同甜品! 套餐份量都唔少, 同朋友坐喺度慢慢食, 慢慢傾下偈, 真係好relax! Eden特製檯式雙餸便當配秘製辣肉碎轉新竹米粉湯, 配鹽酥雞扒 + 雞軟骨餃子 + 吉列蝦 + 波霸奶茶 - $77除咗秘製辣肉碎之外, 仲有辣菜脯, 加埋落米粉🍜裡食, 非常之惹味! 鹽酥雞扒外脆內軟, 個皮炸得非常之鬆脆, 內裡好juicy, 一啲都唔鹹, 味道啱啱好! 雞軟骨餃子, 炸蝦🦐都新鮮熱辣, 脆卜卜。 全部用心製作, 一啲都唔啱馬虎! 👍🏻套餐仲可以免費配波霸奶茶🥤, 我叫咗微甜, 味道啱啱好! 白酒🥂蒜香蛤蜊意大利麵🍝配無糖凍烏龍茶🥤 - $ 89呢個白酒蒜香意粉, 一上枱已經聞到非常之香白酒味, 初時仲以為好濃酒味, 但係酒精揮發哂, 蒜香味中帶少少甜味, 好味呀! 套餐配
套餐仲可以免費配波霸奶茶🥤, 我叫咗微甜, 味道啱啱好!
白酒🥂蒜香蛤蜊意大利麵🍝配無糖凍烏龍茶🥤 - $ 89
套餐配斯巴克芝士蛋糕(3.5吋) - $30
芝士🧀蛋糕🍰軟硬適中, 好香芝士味, 甜度適中。 跟餐除咗可以加錢配小食之外, 仲可以有芝士蛋糕, 甜品, 芋圓🍡糖水, 一次過滿足哂你!
整體食物, 環境感覺都非常之正! 值得去多幾次呀!
舖名: 伊甸
地址: 觀塘官塘道436-445號 觀塘工業中心第四期1樓c室
#香港美食#hkfoodie#hkfood# 觀塘#觀塘美食#cafe#台灣美食#台式#波霸奶茶#肉燥飯