2012-03-29
1.有次下午已跟朋友來試過一次覺得不錯(佢好似係有d越式野),昨天晚上在元朗等睇戲有半小時時間就去來個簡單晚飯。2.老老實實,晚餐38蚊有湯有鍱飯/麵有沙律有野飲(加多2蚊轉特飲)黎講你仲想點(午餐再平小小)。3.佢尋日個湯我飲極都飲唔出係咩黎(d味好似純豬骨湯),朋友飲得出係紅青蘿蔔湯因為佢加左d白蘿蔔落去煲去咁d甜味,係一間咁大眾既餐廳黎講實屬小見,例湯都可以煲成咁真係有誠意。4.叫左個香矛豬朳湯蒙清清地又夠味,佢d豬朳唔係好似一般餐廳果d發到食落唔好似一舊粉團咁都經已係萬幸,,係一塊真正無加工的豬朳。5.之後黎埋個海鮮炒烏東,你先唔好期望佢會有d咩料比你(都係蟹柳c子狗卷果d咁上下啦),不過佢炒得夠乾身,食得出個大廚功架係有返咁上下。咁平既舊區餐廳入面都仲有d咁既廚師真係令我好感動......6.佢唔知得一、兩個靚姐係度做野,幾好人,可能仲係小人去食既關係,我覺得佢好食過佢附近既"太陽xx",太陽以前好好食的,不過前日去再食返就變左好多了,我建議其他係果邊返工返學既朋友去試下呢間野都唔錯的,希望呢間餐廳既廚師好好加油做落去。