2020-07-14 511 浏览
井茶係南昌薈翻新後加入的餐廳,對比敏華,太興,係比較陌生第一間分店係天水圍,評價不俗今日就決定去試一試呢間過江龍午市有固定既5,6款選擇但都係茶餐廳常見既組合,蒸餸飯碟頭飯,但我想搵下有冇我平時少食既野係常餐既餐牌上面,吸引到我既係雞扒撈丁老實講,一丁面絕不特別,但多數係湯面有撈丁食既餐廳卻廖廖可數撈丁用既調味要由餐廳調較,不同湯麵可用附帶的粉每間餐廳既撈丁都會唔一樣,係可以食到餐廳風味既菜式雞扒大塊,入味肉質軟淋蔥油咸度剛好,好香口一丁麵質都控制得好配上少量既豉油撈埋一齊一啖雞扒一啖麵好好食好滿足呢間過江龍好快會變地頭蟲
今日就決定去試一試呢間過江龍

午市有固定既5,6款選擇
係常餐既餐牌上面,吸引到我既係雞扒撈丁
老實講,一丁面絕不特別,但多數係湯面
有撈丁食既餐廳卻廖廖可數
撈丁用既調味要由餐廳調較,不同湯麵可用附帶的粉
每間餐廳既撈丁都會唔一樣,係可以食到餐廳風味既菜式

雞扒大塊,入味肉質軟淋
蔥油咸度剛好,好香口
一丁麵質都控制得好
配上少量既豉油撈埋一齊
一啖雞扒一啖麵好好食好滿足

呢間過江龍好快會變地頭蟲
2020-06-16
  • 雞扒撈丁
2020-07-13 397 浏览
由佢開鋪一直都有幫襯開井茶,之前無論早餐定下午茶都幾有水準,由早幾個月開始食物品質同水準都一直下降,生意愈好 水準就愈keep唔到!1)近呢幾個月叫親凍飲小甜,都係好甜,後期再幫襯就叫走甜再另上糖水,啲侍應係水吧同人大大聲批評客人「又要走甜,又要拎糖水!」我話返比佢知我聽到,同埋係因為次次叫小甜 都好甜,我先自己落糖水! 佢仲笑笑口 望一望我~2)揮手一直無人黎落單,無人留意到客人,要行出收銀叫人落單一間普通既茶餐廳,無期望過有咩服務,所以呢啲都唔重要,餐廳係比人食野既地方,食物好食好味當然好,但係今日食物唔好食之餘仲要係變壞既!!!已經對呢間野無期望,同平時一樣叫魚柳早餐,睇到賣相唔ok啦,因為炸到燶晒,無”鯨”下啲油,成塊都係油,出面係油唔緊要,一切開入面都爆油,我自己用紙巾印走小小油,諗住醫飽個肚就算啦,食完啲配料,開始食魚柳~第一啖有加沙律醬,食到味道怪怪地,第二啖唔落沙律醬食到酸酸臭臭,然後同長髮紮長馬尾侍應講 魚柳變壞左,佢問返我「下?變壞?甘你想點?等我一陣」跟住佢去同其他同事講 應該點算,最後佢話換塊新魚柳比我,我問佢「應該係呢批魚柳都壞左,炸過新既都係壞甘點」佢無視我

1)近呢幾個月叫親凍飲小甜,都係好甜,後期再幫襯就叫走甜再另上糖水,啲侍應水吧同人大大聲批評客人「又要走甜,又要拎糖水!」

2)揮手一直無人黎落單,無人留意到客人,要行出收銀叫人落單

佢無視我
過左幾分鐘有塊魚柳放落我枱度,一樣,成塊都係油~燶哂~食一啖~都係臭同酸。

唔食啦,埋單走啦!
開始午飯時間,人好多,離開後打電話同返鋪頭人講唔好再比出魚柳比客食,叫佢地檢討品質同態度!佢叫我聽日再黎食,有用嗎?頭先想同你地解決問題,你地唔理我!

因為餐廳忙,多客,所以愈做愈衰?
如果唔係附近多工程,我諗你地唔會有生意。
唔好食都唔再重要,食壞人 食到肚屙,只會愈黎愈小街坊再幫襯你地!

得頭果三個月係品質好食,服務好,呢半年唔知請左啲咩廚房咩侍應,基本上係想令到再無客人幫襯!

我係街坊,唔會再幫襯

呢幾個月都係懷孕中既街坊,比過好多次機會,再試下食,一次比一次失望,好怕食到肚屙
2020-07-13
$46 (早餐)
成日見到有人喺呢間排隊,下午茶時間都成日都坐滿,結果限聚令之後,仍然都係人山人海,唔知以下圖咁樣算唔算犯規,仲成日叫人搭枱炒嘢雖然好大碟但係啲肉好有雪味,而且不熱! 結果衹能食淨一大半。
炒嘢雖然好大碟但係啲肉好有雪味,
而且不熱! 結果衹能食淨一大半。

2020-04-12
2020-04-07 539 浏览
🐽蔥油豬扒煎蛋飯($53)$53嘅價錢尼講豬扒夠哂厚 仲好夠蔥味 好香!聞落都覺得好正 用尼送飯一流👍🏻配埋隻太陽蛋真係送多碗飯都仲得🐣🐟滑蛋鰻魚飯($78)鰻魚好大塊又多汁 不過有少少鹹 加埋個滑蛋 就啱啱好 估唔到茶餐廳都有咁正嘅鰻魚飯😂🐑🧅香煎羊架配洋蔥汁($88)呢個比我想像中有啲羶 落左黑椒同鹽調味 就咁食已經夠味 整體上不過不失呢三個飯嘅份量其實都好大份,一個已經夠晒飽,抵食👍🏻👍🏻🍫🥤忌廉朱古力脆脆(跟餐$11)味道啱啱好,忌廉同朱古力都唔會好甜,加上有啲脆脆咬下都幾正🥭🧉芒果椰子奶(跟餐$11)個人比較中意呢杯,唔會過甜,芒果同椰子都好夾,好快就比我飲哂😂😂如果有埋芒果粒就更正😋
🐽蔥油豬扒煎蛋飯($53)
蔥油豬扒煎蛋飯
🐣🐟滑蛋鰻魚飯($78)
滑蛋鰻魚飯

🐑🧅香煎羊架配洋蔥汁($88)
香煎羊架配洋蔥汁

呢三個飯嘅份量其實都好大份,一個已經夠晒飽,抵食👍🏻👍🏻

🍫🥤忌廉朱古力脆脆(跟餐$11)
味道啱啱好,忌廉同朱古力都唔會好甜,加上有啲脆脆咬下都幾正

🥭🧉芒果椰子奶(跟餐$11)
蔥油豬扒煎蛋飯
滑蛋鰻魚飯
先談店員推薦的滑蛋鰻魚飯,遠比其他店大的鰻魚,甜甜的,皮薄肉厚,非常不錯。滑蛋的燒汁亦濃淡適中,最重要的蛋是又滑又大塊,總言之,店的招牌菜合格有餘。羊架有非常濃的羊羶味,喜歡食羊的我倆都喜歡得很,原本沒有預算過一間普通餐廳的鐵板有甚麼特別水準,始終好味的鐵板都預算會在扒房吧,但這羊架真是給人大大驚喜。至於粒粒西多,西多士厚得來又不會讓人太油膩的感覺,加上大大塊牛油,外脆內軟,質素亦比快餐店的好。炸雞脾表皮很脆,出餐後仍然很熱。最後,兩杯飲品都是朱古力脆脆較好,不會太甜又有濃濃的朱古力味,芒果椰子奶相對較甜,亦較重香料的味道。總的來說,在疫情期間意外走到南昌薈,想不到有著這平民價得來質素亦相當不錯的餐廳,值得住附近的朋友一試!
,最重要的蛋是又滑又大塊,總言之,店的招牌菜合格有餘。
滑蛋鰻魚飯

羊架有非常濃的羊羶味,喜歡食羊的我倆都喜歡得很

法式香草烤羊架

粒粒西多炸雞脾

忌廉朱古力脆脆
芒果椰子奶

2020-04-01
法式香草烤羊架
2020-03-29 109 浏览
Boyfriend and I had some errands in this area. Tired, we decided to just eat nearby. Not sure what to have, we saw a good number of diners inside a place called Hash. It was a typical cha chan teng but more nicely laid out.Menu is in Chinese only. There is no 10% service charge and you pay on your way out.I had the char siu and scrambled egg over rice ($58).  It was huge in portion. I couldn't even finish the large mountain of rice. It was topped with nori. It seemed a bit strange but after taki

I had the char siu and scrambled egg over rice ($58).  It was huge in portion. I couldn't even finish the large mountain of rice. It was topped with nori. It seemed a bit strange but after taking a bite, it really worked! The egg was a nicely cooked though the char siu was a super dry.

Boyfriend had the chicken curry with rice ($58). It came with a fried egg and some vegetables which he promptly gave me. It was pretty spicy even for boyfriend. But there wasn't much else. The chicken was a bit dry as well.

The food was not that great but portions were huge. Definitely wouldn't be back even if in the area.
2020-03-22
2020-03-20 185 浏览
一向都有幫襯開,認真佢D野食大部份都很不錯。一般既茶記餐食得過,炒蛋好味,檸茶好飲,小菜食過肉餅同炒菜都幾好。因為呢排本人食素,就叫左碟炸豆腐,諗住食炸野過下口癮,點知就出事。睇個賣相就知伏已中,睇落一D都唔開胃。放入口,完全冇味,唔講以為食緊豆乾。不過仲衰,豆乾都有口感呀,佢D炸豆腐完全不知所謂,都唔知係咪食緊豆腐,好似食緊一D不知名既炸物。一句講曬,佢呢樣炸豆腐完‧全‧不‧合‧格!!!!!! 係失望既,我都明一間餐廳冇可能樣樣食物都好味,但我都只係要求合格食得落口就得。但呢碟小菜係冇可能食得落,完全失敗。

炸豆腐

一句講曬,佢呢樣炸豆腐完‧全‧不‧合‧格!!!!!!

2020-03-14
午餐
2020-03-17 125 浏览
搬咗過嚟呢邊住之後都成日去呢度食佢係一間算係有正常唔難食嘅茶餐廳之前有個朋友成日話佢個鰻魚飯好好食,咁試吓啦$78來講,有成咁長嘅鰻魚,已經好抵,同埋佢個蛋真係滑!雖然個鰻魚佢一定唔係笑過,所以仲會食到有少少雪藏嘅味 唯一嘅係,之前飲凍檸茶都冇出事,但係今次凍檸茶,充滿咖啡味,好在後來佢換俾我就係正常嘅希望水吧注意一下
搬咗過嚟呢邊住之後都成日去呢度食

佢係一間算係有正常唔難食嘅茶餐廳

之前有個朋友成日話佢個鰻魚飯好好食,咁試吓啦

希望水吧注意一下
2020-02-21 162 浏览
今次黎琴南昌睇戲,睇戲前模係要食個下午茶先!朋友住南昌附近,特別推介尼間街坊餐廳!下午茶時間,一定要叫炸雞髀配迷你西多士,價錢好平,份量好多,有4件迷你多士,雖然叫迷你,但要兩啖先食得哂!雞髀唔係平時茶餐廳30幾蚊一隻甘大件,但唔算細件,炸粉同一般餐廳唔同,有少少鹹鹹地,新鮮炸出黎,好juicy另外,我叫個迷你肉醬意粉,價錢都要四十幾,份量真係迷你,我估女仔都食唔飽!不過誠意好夠,意粉唔算太諗,肉醬芝士都好足!
今次黎琴南昌睇戲,睇戲前模係要食個下午茶先!
2020-02-09 130 浏览
如果有一日喺南昌,又想食港式西式日式料理不妨可以試下呢一間喺南間薈嘅餐廳— 井茶!入面有好多選擇,我同朋友睇menu睇到選擇困難每一樣睇落都好似好吸引-🍳🐟🍚|滑蛋蒲燒鰻魚飯|$78|放到凍咗先食,食落感覺有少少腥飯量都幾多下,但蛋較單薄如果蛋嘅份量再多啲就好啦(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)-🌶🧂🦑|椒鹽鮮魷|$76|一上菜個陣望落好好食同份量好多(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)可惜偏淋,如果再香脆啲就不得了!-🇺🇸🧄🥩|蒜香美國西冷牛扒|$88|✔️配薯菜、蒜茸汁呢個冒煙嘅鐵板牛扒好吃欸!肉質頗嫩,生熟度掌握得好好!好開心係配波浪薯條!如果炸得脆啲就好!-|椰汁紅豆冰|+$8(跟餐價)||鬼佬鴛鴦|+$10(跟餐價)|✔️阿華田+好立克
如果有一日喺南昌,又想食港式西式日式料理
不妨可以試下呢一間喺南間薈嘅餐廳— 井茶!
入面有好多選擇,我同朋友睇menu睇到選擇困難
每一樣睇落都好似好吸引
🍳🐟🍚
|滑蛋蒲燒鰻魚飯|$78|
放到凍咗先食,食落感覺有少少腥
飯量都幾多下,但蛋較單薄
如果蛋嘅份量再多啲就好啦(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
🌶🧂🦑
|椒鹽鮮魷|$76|
一上菜個陣望落好好食同份量好多(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
可惜偏淋,如果再香脆啲就不得了!

🇺🇸🧄🥩
|蒜香美國西冷牛扒|$88|
✔️配薯菜、蒜茸汁
呢個冒煙嘅鐵板牛扒好吃欸!
肉質頗嫩,生熟度掌握得好好!
好開心係配波浪薯條!如果炸得脆啲
就好!

|椰汁紅豆冰|+$8(跟餐價)|
|鬼佬鴛鴦|+$10(跟餐價)|
✔️阿華田+好立克
2020-02-03 104 浏览
呢邊附近除咗一個大商場嘅連鎖式餐廳之外,附近屋村商場仲有呢個靚靚哋嘅茶餐廳朋友叫咗依個撈公仔麵。蔥油味好香,雞扒都幾Juicy 個蛋煎得岩岩好比人撈 係略嫌多油咗啲!個餐勁豐富 仲有又個火腿蛋多士!另外呢個勁厚多士 炸雞脾!同樣juicy 西多炸得唔油!

另外呢個勁厚多士 炸雞脾!同樣juicy
西多炸得唔油!
2020-02-02 1086 浏览
繼我之前曾經光顧過,深水埗「南昌」站旁邊商場「南昌薈」地下街市旁邊,台灣手調飲品兼小食食店「幸茶X」之後,今次再次來到「南昌匯」,走到街市跟「幸茶X」樓上的餐廳「井茶」。「井茶」雖然不屬於台灣菜餐廳或者台灣手調飲品店,但是卻有不少以綠茶「四季春」調製出來的凍飲飲品,口味則包括有「香芒」跟「檸檬蜂蜜」兩種。於是我決定了,選擇享用「井茶」裡面的凍飲飲品「香芒四季春」,至於「香芒四季春」配搭的食品,就需要自己一個人繼續努力搜索發掘了。我發現「井茶」的餐牌裡面,有一頁寫着「皇牌焗飯 · 意粉」,雖然「皇牌焗飯 · 意粉」裡面沒有同時提供牛肉跟雞肉的焗飯或者意粉,但是當下午茶偶然食一次,應該還可以考慮一下。於是我選擇了「井茶」裡面的其中一款,名稱看似十分駕勢的焗飯食品,名稱叫做「皇牌鮮茄牛魔王焗飯」,「皇牌牛魔王焗飯」在「皇牌焗飯 · 意粉」裡面屬於價錢最昂貴,賣港幣五十六元一客。另一方面,「井茶」的「皇牌焗飯」食品配飲品的話,飲品可以有半價但優惠。於是我的「井茶」食品跟飲品很快就順利做好決定了,問題是無法當「井茶」的「皇牌牛魔王焗飯」是晚餐去享用而已。看來「井茶」廚房水吧裡面的店員,不需要花太

看來「井茶」廚房水吧裡面的店員,不需要花太大的難度去製作「香芒四季春」凍飲飲品,結果「香芒四季春」還是比我的「皇牌牛魔王焗飯」更捷足先登,更早一頻送到我的檯面面前。

當然,這樣就不等於「井茶」裡面的「皇牌牛魔王焗飯」,我會需要花上很多時間等候,甚至「香芒四季春」飲完,「皇牌牛魔王焗飯」還未送到來。因為只需等候十餘分鐘,「井茶」侍應立刻端着「皇牌牛魔王焗飯」送到。

先講一下「井茶」裡面,或許是手調的凍飲飲品「香芒四季春」,「香芒四季春」飲品的外表其實十分簡單,只是一般芒果汁飲品都會有的一片橙色而已。

但是我初次試飲凍飲版本的「香芒四季春」飲品之後,立刻發現「香芒四季春」裡面的「四季春」綠茶味道,還是無法完全壓制芒果的甜味而獨立存在。
香芒四季春

或者我應該這樣說,是「井茶」水吧裡面的店員,花上很多份量的芒果甜味的糖漿去製作「香芒四季春」飲品,所以「香芒四季春」裡面有非常濃厚的芒果甜味,足以令「四季春」本來的綠茶茶味,有可以依傍的拍檔而已。

至於「井茶」裡面的「皇牌牛魔王焗飯」,「皇牌牛魔王焗飯」雖然屬於焗飯食品,但是不等於食客需要等候很長的時間,才能食到一客新鮮焗出來的「皇牌牛魔王焗飯」。
皇牌鮮茄牛魔王焗飯

因為實際上的「井茶」「皇牌牛魔王焗飯」食品,我只需要等候大約十分鐘左右,就已經可以食到了。即使「皇牌牛魔王焗飯」稱不上是「光速餐」,但是肯定也不會是什麼「龜速餐」。

再加上「井茶」的晚餐餐牌裡面,沒有同時能提供牛肉跟雞肉作為餸菜的飯類食品,所以「井茶」的「皇牌牛魔王焗飯」,始終難以成為我的晚餐理想選擇。

說回「井茶」裡面的「皇牌牛魔王焗飯」,「皇牌牛魔王焗飯」裡面包括有三種來自牛肉的食材,包括「牛腩」、「牛脷」跟「牛柳粒」。

所以「井茶」把三種牛肉原材料,有層次地分別鋪張,在「皇牌牛魔王焗飯」裡面的三層不同位置裡面。

實際上,我難以從「井茶」的「皇牌牛魔王焗飯」裡面,仔細分辨辨認到哪一部分的牛肉是「牛腩」,哪一部分的牛肉又屬於「牛柳粒」。不過可以肯定,「牛腩」已經被「井茶」切碎處理了。

所以「牛腩」在「皇牌牛魔王焗飯」裡面的口感,口感算是煮得頗腍,腍到我一咬「牛腩」裡面的紋理,牛腩裡面的肉立刻化為一絲絲的狀態散開。

至於「皇牌牛魔王焗飯」裡面的「牛脷」,請恕我對牛肉的認識資歷尚淺,未懂得完全分辨「牛脷」的真實面貌,請讀者跟編輯們幫一幫我看,究竟我的匙羹捧着那一塊的牛肉,是不是「牛脷」?

「皇牌牛魔王焗飯」裡面的「牛脷」,外型雖然的確是有點其貌不揚,但是「牛脷」實際的口感其實都煮得頗腍,可以造到一咬即斷,容易咀嚼的牛肉部位。

至於「牛柳粒」,則屬於「皇牌牛魔王焗飯」裡面的口感煮得最腍的牛肉,「牛柳粒」一咬即爛,很容易就能夠咀嚼嚼爛。至於「牛柳粒」的味道,則已經吸收焗飯裡面的蕃茄酸味道。

如此一來,「皇牌牛魔王焗飯」裡面的軟腍「牛柳粒」,立刻變成蕃茄酸味非常濃厚,而且擁有蛋炒飯裡面濃厚雞蛋甜味的「牛柳粒」。

至於「皇牌牛魔王焗飯」裡面的整體味道,除了有濃厚酸味,口感也都算是新鮮的新鮮蕃茄之外,芝士在「皇牌牛魔王焗飯」也有很濃很夠的份量。

但是「皇牌牛魔王焗飯」表面上的芝士份量即使再多,也不等於「皇牌牛魔王焗飯」可以造到完整的芝士拉絲效果,我用匙羹如何盡力攪拌芝士,始終還是拉不起任何的芝士絲出來。

最重要的是我發現「井茶」裡面的大部分食品裡面,牛肉跟雞肉又是無法同時出現,現身在同一碟飯裡面。食客想在「井茶」裡面同時享用到牛肉跟雞肉,恐怕只能花多點錢,另外再點多一款食品才可以。
2019-12-31
皇牌鮮茄牛魔王焗飯
2020-01-28 631 浏览
同fd去左南昌新商場行街,經過見到呢間井茶😊之前見到6號 ig post過呢間餐廳就去試下滑蛋鰻魚飯黎到見到好多人都叫左個,就跟風叫左個😋個蛋炒到半生熟,伴住少少蛋液,用黎撈飯食就啱啱好,個鰻魚都好大條下,個飯其實都可以比兩個女仔share食,78蚊真係幾高cp值🙈之後叫左d小菜黎食沙爹金菇肥牛煲呢個味道好濃郁,粉絲吸收哂沙爹既精華,用黎送飯一流👍🏻蜜桃沙拉骨佢有擺碟,都幾精美,蜜桃好甜,沙拉骨每一舊都沾滿醬汁,酸酸甜甜好開胃👍🏻椒鹽鮮魷炸到好香脆,佢唔會太咸,而且配左個酸酸地既汁,食落好鮮味蒜香蜜棗牛仔骨呢個牛仔骨唔會太瘦,痴住少少肥肉好滋味,而且d骨多數都係細細舊,食落都係啖啖肉🙈香芒四季春最後叫左杯特飲,經理介紹左呢個比我,其實唔知四季春係咩,上網search先知係茶黎,佢飲落又唔會有茶既苦澀味,都幾好飲😋💕叫左咁多野都係三百幾蚊😋環境又幾新淨企理,下次可以再試下其他菜👍🏻
同fd去左南昌新商場行街,經過見到呢間井茶😊

之前見到6號 ig post過呢間餐廳就去試下

滑蛋鰻魚飯

黎到見到好多人都叫左個,就跟風叫左個😋

之後叫左d小菜黎食

沙爹金菇肥牛煲

呢個味道好濃郁,粉絲吸收哂沙爹既精華,用黎送飯一流👍🏻

椒鹽鮮魷

炸到好香脆,佢唔會太咸,而且配左個酸酸地既汁,食落好鮮味

蒜香蜜棗牛仔骨

蒜香蜜棗牛仔骨

叫左咁多野都係三百幾蚊😋

環境又幾新淨企理,下次可以再試下其他菜👍🏻

2020-01-17 212 浏览
井茶 (深水埗).其實佢係近南昌站嘅南昌薈商場入面,好彩我地唔算太晏到,否則等位有排等!呢到乜都有得食🤣中菜西式扒常餐任均選擇!.⚜羊腩煲⚜$78.$78有羊腩煲食,入面有好多舊羊肉,瘦多少少肥,好香! 另外入面仲有冬菇,馬蹄,另配腐乳比你點羊肉食! 又平又大份又好食!.⚜蜜椒薯仔🥔牛柳粒⚜$69.呢個餸個人覺得充滿香港🇭🇰味道,薯仔微脆嘅外皮配上蜜糖汁及黑椒,好好食(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)! !特別我係超喜歡食薯仔,$69煮到同出面大排檔一樣咁好食! 牛柳粒好惗唔韌!.⚜金銀蛋浸時蔬⚜$62.有好多菜揀,菜心芥蘭白菜仔🥬等,我揀左白菜仔(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 皮蛋雞蛋鹹蛋,呢個餸真係好有菜又有蛋! .環境:⭐⭐⭐⭐⭐味道:⭐⭐⭐⭐⭐服務:⭐⭐⭐⭐⭐價錢:⭐⭐⭐⭐⭐推薦! 如果我屋企附近有呢間就好ಥ_ಥ 平又大份又好食! . 📌 井茶 (深水埗)深水埗西邨路19號南昌薈地下G24舖.—————————————————————-#hkig#hkigfood#hkfoodie#foodie#food#food#foodstagram#hkfoodlover#hkdaily#foodiehk#foodig
井茶 (深水埗)

⚜羊腩煲⚜$78

⚜蜜椒薯仔🥔牛柳粒⚜$69

⚜金銀蛋浸時蔬⚜$62

環境:⭐⭐⭐⭐⭐
味道:⭐⭐⭐⭐⭐
服務:⭐⭐⭐⭐⭐
價錢:⭐⭐⭐⭐⭐
推薦! 如果我屋企附近有呢間就好ಥ_ಥ 平又大份又好食!
📌 井茶 (深水埗)
深水埗西邨路19號南昌薈地下G24舖
—————————————————————-
#hkig#hkigfood#hkfoodie#foodie#food#food#foodstagram#hkfoodlover#hkdaily#foodiehk#foodig#foodlife#hkfood#hkfoodblogger#hkgirl #foodporn #南昌美食#井茶#jengcha
2020-01-12 165 浏览
星期日下午無無聊聊叫咗個飯食下已經成四點幾鐘為有條叫特價下午茶 煎雞扒蒜蓉汁加煎蛋飯下午茶迷你份量不過都唔算幾迷你有成碗飯隻蛋就煎得差咗啲不過都可以接受仲有少少未熟曬凍奶茶走甜少冰啲茶味都夠苦澀ok估計呢間嘢都係集團經營如果唔係唔會咁重皮用金象米所有嘢都ok係大多人等咗好耐又落柯打計到個飯上抬起碼等咗20分鐘 人客約九成半建議閣下如果冇時間就唔好去啦另外見到佢有份超級誇張嘅下午茶四塊金磚西多士、 一堆薯條再加一隻雞翼估計起碼有三千個卡路里減肥恩物

蒜蓉煎雞扒加煎蛋飯

所有嘢都ok係大多人等咗好耐
又落柯打計到個飯上抬起碼等咗20分鐘 人客約九成半

建議閣下如果冇時間就唔好去啦

另外見到佢有份超級誇張嘅下午茶
四塊金磚西多士、 一堆薯條再加一隻雞翼
估計起碼有三千個卡路里
減肥恩物