2021-07-29
老闆請食飯慶祝接到大單🥳🥳近近哋公司附近這間 米芝蓮中川菜,公司附近,終於可以品嚐一番✨✨格局高級,服務也是五星級酒店級數😁😁飲番杯慶祝下先🥂🥂大家都揸車所以揀咗佢哋嘅自家製竹蔗茅根,非常清甜豆酥椒鹽紐西蘭羊肉第一次這樣的食法.有啲fusion感覺.用相豆酥外脆內嫩羊味十足😝😝井巷子片皮鴨係佢哋嘅招牌菜當然要試啦,原來佢哋自己喺店餐廳自家有爐,可以非常之脆皮,油脂豐富,非常香口仲配上青瓜大蔥以外仲有生果添口感零舍唔同🥳🥳番茄蛋花花膠湯好清新嘅配搭,用上冰島靚花膠非常厚切呢😝當然要試下佢哋啲川菜啦重慶水煮牛肉牛脷~用上新鮮本地黃牛,口味特別濃郁新鮮,牛脷好大件,口感軟滑,足見厨師嘅功架😋😋另一驚喜fusion菜.龍蝦球麻婆豆腐拌炸饅頭,第一次這個食法估唔到超有驚喜龍蝦爽口鮮嫩配上麻婆豆腐辣辣地,伴炸饅頭,口感豐富,層次分明🥰🥰鮮雜果土紅糖冰粉有地道風味,冰涼清爽很適合夏天最後仲送上人生果!日本雷電蜜瓜,美國車厘子,薄荷大白兔糖!非常稱心米芝蓮果然有料到!已經約好咗再有大單再嚟過哈哈🥳🥳
格局高級,服務也是五星級酒店級數😁😁
自家製竹蔗茅根
豆酥椒鹽紐西蘭羊肉
番茄蛋花花膠湯
好清新嘅配搭,用上冰島靚花膠非常厚切呢😝
當然要試下佢哋啲川菜啦
另一驚喜fusion菜.
鮮雜果土紅糖冰粉
有地道風味,冰涼清爽很適合夏天
最後仲送上人生果!
日本雷電蜜瓜,美國車厘子,薄荷大白兔糖!非常稱心
米芝蓮果然有料到!已經約好咗再有大單再嚟過哈哈🥳🥳