同朋友行完街,就揀咗呢間網上勁推嘅二世祖食晚餐!餐廳裝修玩味十足,好多打卡位!主食就揀咗墨汁芝士軟殼蟹燒煙三文魚海鮮薄餅,從未諗過可以咁夾, 上層嘅軟殼蟹香脆配芝士軟綿軟綿嘅口感而薄餅底脆加厚厚芝士 , ,整個薄餅口感味道都好豐富!另一主食就揀原條鳗魚蛋包飯, 長個隻手掌嘅饅魚,口感柔軟,加上醬汁甜而不膩,下面係蛋包飯,嫩滑嘅蛋口感細嫩幼滑,令成個蛋包飯口感更有層次見新品秘製蛋黃香辣醬雞翼,就叫咗一份試下蛋黃咸香配微微辣度很開胃,口感外脆內嫩多汁,食得好滋味😂
同朋友行完街,就揀咗呢間網上勁推嘅二世祖食晚餐!

餐廳裝修玩味十足,好多打卡位!

2024-01-24 28 浏览
推介明太子櫻花蝦扁意粉|宇治抹茶白朱古力奶這間餐廳鄰近旺角地鐵站,只需要幾分鐘就能到達,而且準時六點開門,所以預約了晚上食飯,盡量六點才到。炸洋蔥圈配他他醬($78)炸洋蔥圈外皮香脆,配上酸酸甜甜的他他醬,味道還不錯。明太子櫻花蝦配青瓜絲扁意粉($138)青瓜絲與意粉混合在一起,使意粉彈牙而爽脆,口感豐富。明太子醬十分鮮味。素帶子忌廉牛油果醬配貓耳朵粉($128)這個粉味道清新淡雅,帶子十分大隻。素帶子就是菇🤣,牛油果醬也比較多。百利甜酒朱古力($48)朱古力口感柔順,散發濃郁的酒香。宇治抹茶白朱古力奶($48)同一價錢,但大杯好多。朱古力奶香氣馥郁,呷一口,能品嚐到回甘的抹茶味和白朱古力味。.....📍二世祖 (大角咀)📍大角咀福全街18號地舖

推介明太子櫻花蝦扁意粉|宇治抹茶白朱古力奶

炸洋蔥圈配他他醬($78)
炸洋蔥圈外皮香脆,配上酸酸甜甜的他他醬,味道還不錯。

明太子櫻花蝦配青瓜絲扁意粉($138)

素帶子忌廉牛油果醬配貓耳朵粉($128)

百利甜酒朱古力($48)
朱古力口感柔順,散發濃郁的酒香。

宇治抹茶白朱古力奶($48)
📍二世祖 (大角咀)
📍大角咀福全街18號地舖
2024-01-24 17 浏览
上次去完之後念念不忘,這次決定要試新的東西!🔅素帶子忌廉牛油果醬貓耳朵粉($1️⃣2️⃣8️⃣)這個有意外驚喜!素帶子用杏鮑菇去做,沒想到如此好吃,超級Juicy ! 貓耳朵粉沾滿了醬汁後很好吃,就算不是吃素的也可以試試。🔅自家製芥末洋蔥醬炸雞窩夫($1️⃣4️⃣8️⃣)這個很推薦兩個人一起吃,如果一個人吃的話,就會比較滯,因為雞扒有兩大件。我喜歡直接把楓糖漿淋在雞扒上,甜甜的,吃起來也不會很乾身。🔅炸洋蔥圈($7️⃣8️⃣)我們純粹想叫小食,洋蔥圈的大細大小不一,應該是他們用新鮮洋蔥整的。🔅宇治抹茶白朱古力奶($4️⃣8️⃣)上次試過特濃朱古力奶,所以今次要是宇治抹茶味。茶味十分濃郁,但整體不會太甜,而且口感相對會比較杰,喜歡抹茶的朋友一定會覺得很滿足。如果大家想去這間Cafe的話,記得要提早訂位,因為當天平日也很full。

上次去完之後念念不忘,這次決定要試新的東西!

🔅素帶子忌廉牛油果醬貓耳朵粉($1️⃣2️⃣8️⃣)

🔅自家製芥末洋蔥醬炸雞窩夫($1️⃣4️⃣8️⃣)

🔅炸洋蔥圈($7️⃣8️⃣)

🔅宇治抹茶白朱古力奶($4️⃣8️⃣)

2024-01-21 21 浏览
自家製芥末洋蔥醬炸雞窩夫$148聽個名已經覺得好邪惡👻有窩夫又有炸雞,呢個組合真係無敵!炸雞同窩夫都有兩大塊,上面仲有一隻半熟煎蛋,淋埋個楓糖漿,可以開動啦!炸雞外皮炸得非常酥脆,肉質juicy,唔dry,窩夫口感煙韌,🥜加上花生碎一起品嚐,豐富口感。大蒜絲自家烤乳豬意大利飯$198朋友話要試吓啲特別野,我哋就點左呢個烤乳豬配意大利飯,個配搭好似啲fusion 菜😂食嘅時候要先將大蒜絲同意大利飯撈勻,呢度嘅意大利飯唔算好淋,口感啱啱好都算creamy,但乳豬我就覺得太厚肉同肥,如果小啲肥肉,外皮再烤脆啲就更好。宇治抹茶白朱古力奶$48本身menu見到呢個已經俾佢吸引到,倒出嚟都幾杰身,飲落抹茶味超濃,白朱古力奶沒有預期中甜,整體都幾啱香港人口味😆加上成樽已經預先雪凍,飲到尾都係咁濃郁同冰凍。小山園抹茶心太軟配雪糕$88甜品會喺主食上桌之後半個鐘內送上,外表是鬆脆回甘的抹茶蛋糕,內裡是濃濃的流心抹茶漿,配有豆腐味嘅雪糕,豆品濃郁,另外伴碟嘅藍莓同蜜糖都好好食。
自家製芥末洋蔥醬炸雞窩夫$148
聽個名已經覺得好邪惡👻有窩夫又有炸雞,呢個組合真係無敵!

大蒜絲自家烤乳豬意大利飯$198

宇治抹茶白朱古力奶$48
加上成樽已經預先雪凍,飲到尾都係咁濃郁同冰凍。

小山園抹茶心太軟配雪糕$88
2024-01-20 211 浏览
相片賣相很好 地點因為順路所以過左黎食 要係外面曬一陣先入到 都幾多人叫左個饅魚飯($158)同帶子意粉($168)饅魚飯正常 夠飽 味道同外面$100左右個啲差唔多蛋同饅魚既份量都足夠 炒蛋炒得唔錯意粉未食已經失望 睇上黎好乾味道方面 意粉冇咩味 帶子冇帶子味 有手啲過熟比平時平啲既難食總結:貴 冇叫野飲因為一杯普通野4、50 甜品就賣哂 見到其他人既甜品都幾大碟甜品一樣80-100一碟 (買一送一左右)味道好普通 唔會再黎
叫左個饅魚飯($158)同帶子意粉($168)
饅魚飯正常 夠飽 味道同外面$100左右個啲差唔多
蛋同饅魚既份量都足夠 炒蛋炒得唔錯
意粉未食已經失望 睇上黎好乾
味道方面 意粉冇咩味 帶子冇帶子味 有手啲過熟
比平時平啲既難食
甜品一樣80-100一碟 (買一送一左右)
味道好普通 唔會再黎
2024-01-16 43 浏览
EasyJoe 二世祖 大角嘴都有好多小店美食,位於福全街18號依間Cafe 都係區內數1數2美味!慢煮加拿大豬鞍架配特色酸梅蛋黃醬SLOW COOKED PORK LOIN RACK PLUM MAYONNAISE& SAUCE豬鞍肉咬落口肉汁同肉味豐富,肉質細嫩,配上餐廳自制嘅特色酸梅蛋黃醬好有層次,食食吓有啲似食緊豬柳漢堡咁!二世祖特色雞翼(秘製蛋黃香辣味)EASYJOE WINGS(HONEY/SPICY MAYO)外皮香脆,唔會煎炸太耐,令肉質變老!有重蛋黃味之餘仲帶小小辣避風塘魷魚鬚TYPHOON SHELTER STYLE DEEP FRIED SQUID TENTACLES炸粉唔會太多同太厚,件件都炸到金黃色常中帶有香口辣味!檸檬牛油蜆LEMON BUTTER CLAM餐廳每日新鮮搜羅靚蜆,同特製手法將檸檬牛油混合埋蜆肉,蜆肉新鮮之餘,汁可以當湯飲,啖啖新鮮原隻軟殼蟹龍蝦汁蟹肉海鮮意大利飯SOFT SHELL CRAB, CARB MEAT, LOBSTER SACUE, RISOTTO用咗濃濃龍蝦🦞汁製作意大利飯,意大利飯口感上可以選擇硬身或者係軟身,照顧食客需要,混
EasyJoe 二世祖

慢煮加拿大豬鞍架配特色酸梅蛋黃醬

二世祖特色雞翼(秘製蛋黃香辣味)

避風塘魷魚鬚
炸粉唔會太多同太厚,件件都炸到金黃色常中帶有香口辣味!

LEMON BUTTER CLAM

原隻軟殼蟹龍蝦汁蟹肉海鮮意大利飯
用咗濃濃龍蝦🦞汁製作意大利飯,意大利飯口感上可以選擇硬身或者係軟身,照顧食客需要,混合埋薄片芝士,加埋軟殼蟹肉,食到停唔到口!

飲品上邊呢,如果如果係朱古力控,可以叫餐廳🍴嘅特濃朱古力🍫!香濃又滑,包你停唔到口!

鮮檸檬茶沙冰都係一個好好嘅選擇,沙冰入邊有粒粒檸檬碎,生津解渴又有口感!
2024-01-16
  • 二世祖特濃朱古力
  • 原隻軟殼蟹龍蝦汁蟹肉海鮮意大利飯
  • 檸檬牛油蜆
  • 避風塘魷魚鬚
  • 慢煮加拿大豬鞍架配酸梅蛋黃醬
  • 檸檬茶沙冰
呢間由開業到而家都大排長龍嘅cafe真係要提早預約先有得食👍🏻好彩有神隊友一早卜定枱👏🏻$198原隻軟殼蟹龍蝦汁蟹肉海鮮意大利飯🍛軟殼蟹即叫即炸🤤脆卜卜唔油膩☺️每粒飯都有龍蝦汁包裹住☺️碟內仲灑上片片芝士醉☺️溶入飯中更香濃🤤$148 自家製芥末洋蔥醬炸雞窩夫🧇原本仲以為炸雞甜點會好奇怪😝點知食落超夾!👍🏻👍🏻👍🏻炸雞雞皮又薄又脆🤤🍗淡淡芥末味唔會過火☺️窩夫外脆內軟🤤加埋蜜糖或流心蛋又係一個甜點🍯$78 秘制蛋黃香辣醬雞翼🐓雞翼微辣好惹味☺️蛋黃醬唔會太濃太咸☺️$48 提拉米蘇鮮奶咖啡☕️作為Tiramisu控必定要試呢款特別咖啡😍!!$48百利甜酒朱古力🍫香濃嘅朱古力入面帶有陣陣Baileys酒香☺️除咗餐廳最出名嘅特濃朱古力外,呢款朱古力亦豐有特色👍🏻

$198原隻軟殼蟹龍蝦汁蟹肉海鮮意大利飯🍛

$148 自家製芥末洋蔥醬炸雞窩夫🧇
原本仲以為炸雞甜點會好奇怪😝點知食落超夾!👍🏻👍🏻👍🏻
炸雞雞皮又薄又脆🤤🍗淡淡芥末味唔會過火☺️窩夫外脆內軟🤤
加埋蜜糖或流心蛋又係一個甜點🍯

$78 秘制蛋黃香辣醬雞翼🐓
雞翼微辣好惹味☺️蛋黃醬唔會太濃太咸☺️

$48 提拉米蘇鮮奶咖啡☕️
作為Tiramisu控必定要試呢款特別咖啡😍!!

$48百利甜酒朱古力🍫
香濃嘅朱古力入面帶有陣陣Baileys酒香☺️
除咗餐廳最出名嘅特濃朱古力外,呢款朱古力亦豐有特色👍🏻
  • 提拉米蘇鮮奶咖啡
  • 芥末洋蔥醬炸雞窩夫
  • 秘制蛋黃香辣醬雞翼
  • 百利甜酒朱古力
2024-01-16 15 浏览
自從食過一次之後就間唔中都約朋友黎食聖誕時段黎有埋聖誕裝飾好有氣氛朱古力抹茶味好濃厚,好正🤤蟹籽意粉超多青瓜撈埋一齊食中和左個油膩感creamy得黎不斷食到蟹籽😍意粉微辣不過蝦好新鮮薯條有曬3款醬可以點青瓜味最fresh黑松露味超出明太子都唔錯👍🏻墨汁煙三文魚軟殼蟹pizza雖然底唔係好厚不過都好脆軟殼蟹炸完之後脆卜卜勁香全部夾埋煙三文魚一齊食都唔會好鹹啡菇大大個飯同醬一齊食超creamy黑松露味亦係好香食親都好多人食建議提早book定台會好d
自從食過一次之後就間唔中都約朋友黎食

聖誕時段黎有埋聖誕裝飾好有氣氛
朱古力抹茶味好濃厚,好正🤤
蟹籽意粉超多青瓜

飯同醬一齊食超creamy
黑松露味亦係好香

食親都好多人食
建議提早book定台會好d
I recently visited Easy Joe, a highly acclaimed restaurant known for its creative interior design and famous cuisine. With its reputation for quality and creativity, it's no wonder that Easy Joe is always fully booked and doesn't accept walk-ins. The appetizer was a perfect start to the meal. The wings were cooked to perfection, with a crispy exterior and tender meat. The spicy mayo sauce added a delightful kick to the dish.The carbonara linguine was a delicious twist on a classic dish. The past

The carbonara linguine was a delicious twist on a classic dish. The pasta was cooked al dente and coated in a creamy and flavorful sauce.
The addition of homemade honey mustard onion sauce, sunny side up eggs, fried chicken, and waffles with peanut created a unique and satisfying combination of flavors.

The 🥑 avocado milkshake was a refreshing and creamy beverage. The smooth texture and rich avocado flavor made it a delightful accompaniment to the meal. The strawberry 🍓 milkshake was a sweet and indulgent treat.

The quality and creativity of the food, combined with the restaurant's unique interior design, made it a memorable visit.
  • 二世祖特濃卡邦尼扁意粉
  • 牛油果香蕉奶昔
2024-01-12 175 浏览
真係俾佢啲相呃曬原本喺ig見到佢哋1蚊優惠,所以就想去試下,但真係好失望。去到你根本就唔會有機會點用到佢嗰1蚊優惠,因為佢哋係淨係會將價錢最低嗰份,仲要叫夠4份先有(飲品唔計),每份食物都起碼要80以上,完全唔底。叫午市套餐仲底。但佢個午市套餐都唔好得去邊,去茶餐廳食都好過呢間嘢。佢嗰個紅酒牛肋條飯係淡味到一個點,都唔知自己食緊咩,個份量係好少,唔會食得飽。仲有佢杯所謂嘅特濃朱古力,同普通朱古力根本就冇咩分別。
真係俾佢啲相呃曬
2024-01-12 30 浏览
網上見到$1優惠幾吸引所以試試,點知冇驚喜特濃朱奶1杯$48價錢唔已經友好,唔濃又好粉叫咗個紅酒牛肋條飯,啲汁稀得嚟仲冇乜味,份量超少,完全唔值$88仲有忌廉雞肉飯,雞肉柴,唔啱我個人口味最後因為食唔落去所以優惠都冇叫整體嚟講淨係啱打卡,味道只係茶記Level
網上見到$1優惠幾吸引所以試試,點知冇驚喜
特濃朱奶1杯$48價錢唔已經友好,唔濃又好粉
仲有忌廉雞肉飯,雞肉柴,唔啱我個人口味
最後因為食唔落去所以優惠都冇叫
整體嚟講淨係啱打卡,味道只係茶記Level

2024-01-06 33 浏览
成日聽人講大角咀多美食,今次去呢間係為咗朱古力奶而嚟嘅餐廳😆✅素帶子忌廉牛油果醬貓耳朵粉貓耳朵粉的特別有咬口,掛滿牛油果醬,味道出眾🍝尤其係素帶子,原來係杏鮑菇扮嘅,又整得幾好味😋✅白酒蜆肉扁意粉每次見到蜆肉意粉都忍唔住order,扁意粉微辣,口感幾好👍🏻✅提拉米蘇呢度嘅tiramisu同市面上賣嘅細Size蛋糕差唔多,所以我覺得價錢上唔算好貴,而且勁好味🤤口感層次豐富,咖啡味好濃郁✅特濃宇治抹茶白朱古力奶最出名嘅白朱古力奶,呢款係必試!濃郁嘅抹茶味一試愛上😍✅草莓奶昔其他飲品都唔錯🍓草莓奶昔的口感綿密💛好味指數:4.8/5 💜回頭指數:4.8/5📍二世祖 (大角咀)大角咀福全街18號地舖
✅素帶子忌廉牛油果醬貓耳朵粉

✅白酒蜆肉扁意粉

✅提拉米蘇

✅特濃宇治抹茶白朱古力奶
最出名嘅白朱古力奶,呢款係必試!濃郁嘅抹茶味一試愛上😍
✅草莓奶昔
其他飲品都唔錯🍓草莓奶昔的口感綿密

💛好味指數:4.8/5 💜回頭指數:4.8/5

📍二世祖 (大角咀)
大角咀福全街18號地舖

2023-12-29 31 浏览
有朋友喺外國返咗嚟,去咗大角咀嘅小咖啡店輕食!雖然食店比較細,坐位都比較狹窄,食物質素唔錯,特別係飲品係意料之外嘅好飲!先試左一個前菜,係蛤蜊,非常之新鮮,汁汁味都好好食好鮮味!主菜叫咗蘑菇意大利飯,正常發揮不過不失!最有驚喜,就係佢嘅飲品!特濃宇治抹茶白朱古力奶,抹茶味都幾香濃,亦都唔會太甜,佢個質地係好濃稠!提拉米蘇鮮奶咖啡入邊有百利甜酒,重朱古力味嘅咖啡,我自己超鍾意,係必試嘅推介,佢嘅咖啡都好大杯!

先試左一個前菜,係蛤蜊,非常之新鮮,汁汁味都好好食好鮮味!

主菜叫咗蘑菇意大利飯,正常發揮不過不失!

如果大家試過係大角咀覓食,一定有聽過Easy Joe呢個餐廳!,餐廳人氣依然好高。餐廳最出名係特濃朱古力,但係留意一定要堂食😆 其他食品,例如窩夫同risotto都幾出名,大家不妨黎試下!另外,餐廳服務都好貼心😆----------------------------自家製冬陰功虎蝦闊麵 $158冬陰功醬酸酸辣辣好開胃,而且唔creamy,唔會食到太濟。闊麵彈牙有口感,幾有驚喜。----------------------------和風油醋汁虎蝦橙肉沙律 $128沙律菜好新鮮,配上橙肉同和風油醋汁好開胃。兩隻虎蝦亦煎得入味,好惹味。----------------------------檸檬牛油蜆 $98湯底散發陣陣牛油香味,蜆肉幾大隻,而且肥美新鮮,出色🤩----------------------------宇治抹茶白朱古力奶 $48抹茶味道濃郁,口感醇厚,白朱古力亦唔會搶味,整體balance幾好,抹茶控一定要試下!

自家製冬陰功虎蝦闊麵 $158

自家製冬陰功虎蝦闊麵
自家製冬陰功虎蝦闊麵

和風油醋汁虎蝦橙肉沙律 $128

檸檬牛油蜆 $98

湯底散發陣陣牛油香味,蜆肉幾大隻,而且肥美新鮮,出色🤩

宇治抹茶白朱古力奶 $48

宇治抹茶白朱古力奶
2023-12-21 65 浏览
Easy Joe 位於鬧市旁邊的大角咀,別樹一格的裝修吸引了不少途人的目光✨ 呢次食左呢幾樣🍽️:美國安格斯肉眼伴紅酒汁 🥩優質的安格斯肉眼搭配濃郁的紅酒汁🍷肉質鮮嫩多汁,配菜都煎得啱啱好👌推薦😋墨汁芝士軟殼蟹燒煙三文魚海鮮薄餅 🍕脆蟹、燒煙三文魚同芝士既結合驚艷到我😍估唔到係好夾好好食架🦀檸檬牛油蜆 🐚新鮮牛油蜆搭配檸檬酸爽🍋口感豐富果肉青蘋果沙冰 🍏清涼的青蘋果果肉搭配綿密冰沙🍧清爽又美味😋🌬️從創意薄餅到清涼的沙冰,再到美味的肉眼牛排,每一道菜都展現了他們的獨特風格~如果你想品嚐新鮮別致的美食,不妨去Easy Joe 一試!👨‍🍳🍴✨

呢次食左呢幾樣🍽️:

美國安格斯肉眼伴紅酒汁 🥩
優質的安格斯肉眼搭配濃郁的紅酒汁🍷
肉質鮮嫩多汁,配菜都煎得啱啱好👌推薦😋

墨汁芝士軟殼蟹燒煙三文魚海鮮薄餅 🍕

檸檬牛油蜆 🐚